Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Yle Radio Suomen toimittajat

Yleläisten sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@yle.fi

Täältä löydät Radio Suomen toimituksen ja alueradioiden yhteystiedot

Jenni Kettunen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Jenni Blomberg

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ja on onni että niistä voi jutella. Parasta että sen voi tehdä radiossa. Kun nauran, nauran kovaa. Kun itken, teen senkin täysillä. Siis tunteella!

Juha Blomberg
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Juha Blomberg

Rakkaudesta radioon! Ensikosketukseni radioon tuli jo pikkupoikana, kun isäni antoi wanhan putkiradion purettavakseni. Sittemmin olen yrittänyt olla radion suhteen rakentava. Ja samalla tiellä mennään edelleen...
Mottoni on: Minulla on asiasta mielipide, tarvittaessa minulla on muitakin mielipiteitä. (Groucho Marx).

Olli Haapakangas
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Olli Haapakangas

Neuvolakortissani luki, että jos ei vielä kolmevuotiaanakaan tule sanoja, on hakeuduttava hoitoon. Sittemmin sanoja on onneksi piisannut. Jos pitäisi valita suomen kielen suosikkisanani, se olisi "mennään!", huutomerkillä. Siinä sanassa maisema vaihtuu hyvässä seurassa, katse on eteenpäin ja seikkailuja luvassa. Sen pyöreys värähtää kivasti kitalaessa. Mikä parasta, radio kulkee menossa mukana.

Laura Haikala
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Laura Haikala

Minua kiinnostavat hyvä ruoka, mielen kilvoittelu ja rikas kielenkäyttö. Olen elämännälkäinen, syleilen muutosta ja kiinnitän huomiota pieniin ilonaiheisiin. Näitä maailman ihmeellisyyksiä on mukava jakaa myös kuulijoille. Salainen paheeni on tietokonepeli Dota 2.

Jyrki Hakanen
Kuva: Katriina Radic / Yle

Jyrki Hakanen

Kaiken kansan radio vei kansankynttilän jo ennen kuin kansankynttiläksi aina halunnut ehti kansankynttiläksi. Radiota Tampereen, Rovaniemen ja Turun kautta Pasilan pääkallopaikalle. Ja juuri tää on parasta – radion vetovoima!

Paula Jokimies
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Paula Jokimies

Kouvolan tyttöi, se selittääkin jo paljon. Jaksan ihmetellä ja ihastua ihmisiin.
Parasta on olla radiossa, koska siellä saa olla yksin ja kaikkien kanssa.

Juontaja Hanna Kataja-Rahko studiossa.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Hanna Kataja-Rahko

Matkani alkupiste sijaitsee Keski-Suomessa, Jämsässä. Sieltä sitä sitten on tullut monen mutkan, keikan, kaupungin ja kohtaamisen jälkeen päädyttyä tänne pääkaupunkiimme ja Pasilaan. Minulle rakkainta on ihmiset, musiikki ja tarinat. Siksi siis Radio! <3

Anna Keränen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Anna Keränen

Valoisten kesäöiden voimalla Lapissa kasvanut.
Rakastan radiota, musiikkia, eläimiä, tanssimista ja laulamista.
Olen todistetusti haka tunnistamaan biisit ainoastaan muutaman alkutahdin perusteella.

Olga Ketonen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Olga Ketonen

Kaikki kiinnostaa - eniten ihmiset. Tarinat, kulissit ja historia meissä. Mottona edelleen itteeni fiksummalta napattu: Helppous ei houkuta.

Lasse Olkinuora
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Lasse Olkinuora

Olen todella monen mutkan kautta Pasilaan kotiutunut yöeläjä. Uskon, että ihmisen kannattaa pyrkiä elämään mahdollisimman paljon kissan tavoin: ole pohjattoman utelias ja ota paljon päiväunia!

Sanna Pirkkalainen
Kuva: Katriina Radic / Yle

Sanna Pirkkalainen

Radio on väkevä väline. Parhaimmillaan se haastaa ja palkitsee sekä tekijän että kuuntelijan. Siksi intohimo tätä kohtaan ei haihdu. Ollaan kuulolla, puolin ja toisin!
PS. Muista Merisää. Se tekee hyvää meille molemmille.

Aleksi Pöytäkangas
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Aleksi Pöytäkangas

Radio on hieno väline. Näin hienon välineen sekatyömiehenä ääneni kajahtaa ajoittain aikamerkin päätteeksi uutisissa ja joskus merisään alkutunnuksen jälkeen. Näiden merkkien sekä tunnuksien aikana kylmät väreet ja adrenaliini pompsahtavat myös tekijällä - siksi juuri tämä duuni on kivaa. Kansanradio on taas aivan omaa luokkaansa. Siellä on etuoikeus päästä turisemaan ihmisten kanssa ja rakentaa edelleen yhtä kuunnelluinta puolituntista Radio Suomeen. Lentokoneen ohjaimissa kuluu muu aika. Ja siksi onkin todettava, että tärkeintä ei ole määränpää, vaan se kuljettu matka.

Mika Saarelainen
Kuva: Katriina Radic / Yle

Mika Saarelainen

Tämä paljasjalkainen helsinkiläinen keski-ikäinen tapaus on omimmillaan radiostudiossa ja vieläpä mihin aikaan päivästä tai yöstä tahansa. Radion lisäksi nautintoa tuovat taitoluistelu, possumunkit, hyvä viini, ystävät ja nauru. Niin ja toki myös musiikki, eri vuosisadoilta, klassisesta nykypäivään.

Maija Salminen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Maija Salminen

Olen yksinkertaisen asioiden ystävä, esimerkiksi radion. Radiossahan pitää vain avata mikrofoni ja kas - siinä on suora yhteys kuuntelijaan. Pidän työstä, jossa kuuluu olla utelias ja avoin uusien asioiden suhteen. Muutenkin maailmanmenon ja ihmisten ihmettely ovat aivan erinomaisia harrastuksia. Myös penkkiurheilu on poikaa. Lisäksi ihmisen pitää osata vain olla, ja uskon olevani siinä aika vahvoilla.

Vellu Salminen

Laura Savolainen.
Kuva: Olli Koski / Yle

Laura Savolainen

Rakastan knoppitietoa, ihmisten tarkkailua ja muistoissa matkustelua. Parhaat ideat ja oivallukset syntyvät öisin. Siksi se on kutkuttavinta aikaa olla on air.

Heikki Tikkanen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Heikki Tikkanen

Länsirannikolta tuulee! Vaasan, Porin Oulun ja Turun kautta myös Pasilassa viihtyvä jokapoika. Oma levykokoelma kilpailee melkein Ylen levystön kanssa. Ja kitara soi! Erityisrakkaus ruokaan ja sen laittamiseen, bravuurina pizza a la Italy. Kädessä pysyy myös ruuvimeisseli ja trasseli. Lempikulkuneuvo on nykyisin polkupyörä.

Markus Turunen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Markus Turunen

Asuin lapsena Tesjoella. Siellä pelattiin kavereiden kanssa lätkää ja futista. Kesäisin fillaroitiin Särkjärvelle uimaan. Ne olivat lämpimiä kesiä ne.
Myöhemmin muutin pois, mutta en koskaan unohtanut. En koskaan unohtanut, mistä olen kotoisin ja missä olen kasvanut. Äitini kanssa ja Tesjoen poikien seurassa.
Nykyisin olen radiossa, mutta Tesjoki on edelleen siellä, ja nyt muut pelaa futista ja lätkää ja käy Särkällä uimassa.

Matti Ylönen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Matti Ylönen

Kaikki hyvä valuu alaspäin! Alunperin Oulusta ja edelleen kysyttäessä kannatan Kärppiä. Intohimoni kerron muodikkaasti hastageilla: #radio #ruoka #saab #matkailu #musiikki
Lapsinerosta minut erottaa ainoastaan ikä ja älykkyys!

Radio Suomen Päivän juontajat Marko Miettinen, Linda Vettanen ja Aki Laine radiostudiossa.
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Marko Miettinen, Linda Vettanen ja Aki Laine

Radio Suomen Päivän juontajakolmikko.

Musiikkiohjelmien toimittajat

Jorma Hietamäki
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Jorma Hietamäki

Veli Kauppinen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Veli Kauppinen

Lapsena kuuntelin Rockradiota, teinivuosieni taustamusiikkina soi enimmäkseen Radiomafia. Itse ajauduin radiotoimittajaksi jo teini-iässä, kun aloimme ystäväni kanssa – täysin oma-aloitteisesti – tehdä kotipaikkakuntani paikallisradioon nuorille suunnattua ohjelmaa. Ylelle tulin vuonna 2001 ja olen saanut tehdä monipuolisesti töitä musiikkitoimittajana niin radiossa, televisiossa kuin netissäkin.

Esa Kuloniemi
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Esa Kuloniemi

Maailma on muuttunut paljon, tietoa saa helposti. Mutta yllätykset, ne on valttia vieläkin. Ja niiden, sekä tunteiden välittämiseen, radio on mitä mainioin väline.
Se on minulle sillä tavalla soitin.
Bluesministeri Esa Kuloniemi
www.hbtb.net
Facebook: bluesministeri
https://www.facebook.com/honeybtbones

Toni Laaksonen
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Toni Laaksonen

Kavereiltani saatu ”Musiikkineuvos”-liikanimi kertonee siitä, että olen aina jakanut musiikkitietoutta ympärilleni. Minun kanssani ei voi viettää iltaa joutumatta ottamaan osaa musavisoihin. Myös Karaoke, Kärpät ja Arsenal kulkee mukana.
Instagram: tonikristian80
Twitter: tonikristian80
Facebook: tonilaaksonenjuontaja

Pekka Laine
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Pekka Laine

Tero Liete
Kuva: Jukka Lintinen / Yle

Tero Liete

Jo vuosikymmeniä sitten Rockradion aloittaessa sain tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Se tarjous näyttää olevan edelleen voimassa. Maailmassa tuntuu siis olevan muitakin uteliaita, jotka haluavat kuulla musiikkia, jota eivät tienneet haluavansa kuulla. Laulujen välissäkin saattaa aiheesta kiinnostunut kuulla jotain uutta. Jos on utelias. Musiikkia ja maailmaa vihaaville kaikkitietäville ja mielipiteensä lopullisesti lukinneille minulla ei ole valitettavasti juurikaan annettavaa.

Marko Maunuksela
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Marko Maunuksela

Kuulen usein kysymyksen, että mistä tuota sun energiaa riittää? Se on rakkaus tekemäänsä työtä kohtaan. Se on hillitön intohimo ja uteliaisuus haastaa itsensä. Se muuttuu voimaksi! Elämä on niin täynnä upeita hetkiä, että niistä pitää nauttia. Päivittäisen radiotyön lisäksi teen laulukeikkoja, teatteria, konsertteja ja juontokeikkoja. Joskus kirjoitan myös konserttikässäreitä. Enkä mä mitään ehdi harrastaa. Paitsi lumilautailua yhden viikon talvessa. Joku sanois sitä laiskuudeksi, mutta mukavuudenhaluahan se on. Aika kuluu kyllä muutenkin, meinaa jopa loppua kesken. Nautin kesästä ja lämmöstä. Haaveilen vaikka mistä, niinkuin kaikki meistä.


Instagram: https://www.instagram.com/markomaunuksela
Facebook: https://www.facebook.com/maunuksela.marko
Twitter: @MarkoMaunuksela
Snapchat: markomaunuksela
Kuuntele Yle Areenassa: Paikka auringossa - lauluja Pohjantähden alta: Tunti kotimaista musiikkia Marko Maunukselan seurassa
sähköposti: ext-etunimi.sukunimi@yle.fi

Tarja Närhi
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Tarja Närhi

Teppo Nättilä
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Teppo Nättilä

Tehokasta, takuuvarmaa ja säännöllistä juurihoitoa radiossa jo yli 31:n vuoden ajan. Laaja skaala ja yllätykset - sehän on siinä!

Facebook: facebook.com/teppo.nattila

Kalevi Pollari
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Kalevi Pollari

Kankkula - Motala - Pyhävuori - Caroline - Aune Haarla - Stig Framåt - John Peel - Jolly Good Show - The Saturday Show - Roger Wallis - James Alexander Gordon - Smultronstället. Radio 957 - Hakametsä - Ratina - Ilves - Tappara - Davos - Lurgan - Stadio Olimpico - Tohloppi - Portman Road - Radio Suomi - Sydney 2000 - Peliuutiset - Ipswich Community Radio - The Naked Football Show
Pitkiä, keskipitkiä ynnä lyhyitä taajuuksia ja tekijöitä, joista ULA:ni urkeni.

Kai Ulmanen
Kuva: Olli Koski / Yle

Kai Ulmanen

Olen musiikkikulinaristi, joka ajautui musiikkitoimittajaksi. Huviveneiljä, matkailija, soittaja, sanaleikittelijä, puhuttelevien kuvien, kirjojen, ajatusten ja elokuvien ystävä. Harrastan matkustelua, keskustelua, havainnointia ja hetkien keräilyä. 30 vuotta Ylessä.

Motto: Nöyränä mutta nöyristelemättä.

Susanna Vainiola
Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Susanna Vainiola


Luonto-ohjelmien toimittajat

Asko Hauta-aho
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Asko Hauta-aho

Kevään huumaa, syksyn haikeutta ja talven voimaa. Suorassa lähetyksessä on tunnelmaa - hetki on ainutkertainen. Luonto-ohjelmat radiossa - aidommaksi hetki ei voi tulla!

Juha Laaksonen
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Juha Laaksonen

Hyönteiset, linnut, nisäkkäät, kalat vai kasvit ­ - kaikki kelpaavat, vaikka monet luulevat minun olevan lintumies. Ihailen suomalaisia maisemia mereltä metsiin ja avomailta tuntureille. Liikun Luontoretkillä kameran kanssa ympäri Suomea ja tartun mielelläni erikoisiinkin aiheisiin. Radio on huikea väline välittää tunnelmia, tietoa ja kokemuksia. Toivon, että jatkamme yhteisiä retkiä vielä pitkään.

Minna Pyykkö
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Minna Pyykkö

Teen Radio Suomeen ohjelmia Suomen luonnosta. Yritän ohjelmissani tuoda esille jännittäviä ilmiöitä, uusia näkökulmia ja innostavia henkilöitä. Olen itse vuosien mittaan alkanut nähdä Suomen luonnon ihmeellisyyden yhä selvemmin ja yhä lähempänä, ja pyrin välittämään sitä eteenpäin.
Vaikka luonnon tila on monin tavoin hälyttävä, yritän sisällyttää ohjelmiin toivoa. Luonnon lisäksi olen kiinnostunut myös ihmisistä ja taiteista, erityisesti kuvataiteesta. Olen maalannut lapsesta asti öljyväreillä, ja viime vuosina myös akvarelleilla.
Liikuntaharrastuksia ovat talvisin sirkuskoulu, käsilläseisonta ja tanssi. Kesällä harrastan melomista.
Minna Pyykön maailma
www.minnapyykko.fi


Kansanradio

kuvassa toimittaja Mira Selander
Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

Mira Selander

Airi Saastamoinen studiossa
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Airi Saastamoinen