Hyppää pääsisältöön

Tietosuoja

Tiedosta oikeutesi

Yle käsittelee henkilötietoja vastuullisesti ja avoimesti. Haluamme olla edelläkävijä henkilötietojen käsittelyn läpinäkyvyydessä ja opastaa sinua tietoihisi liittyvissä oikeuksissa.

Kerromme avoimesti, mitä henkilötietoa keräämme ja mihin tarkoituksiin niitä käytetään.

Voit käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi ja lähettää Ylelle tietopyynnön liittyen omiin tietoihisi. Alla kerromme, miten voit lähettää tietopyynnön ja miten varmistamme, että pyyntösi ja siinä antamasi henkilötiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Tietopyynnön eri vaiheet

Ylen verkkopalveluiden ja -sovellusten käytöstä (kuten esim. Yle Areena ja Uutisvahti) syntyvät tiedot voi itse tarkistaa Yle Tunnuksesta eikä sinun tarvitse tehdä vahvaa tunnistautumista.

Jos haluat tehdä pyynnön muista, kuin Yle Tunnuksen tiedoista, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Tietopyyntö vaatii vahvan tunnistautumisen esim. pankkitunnuksilla.

Yle Tunnukseen kohdistuva tietopyyntö

Voit tarkastaa omat tietosi Yle Tunnuksen omilta sivuilta osoitteessa https://tunnus.yle.fi/. Voit myös poistaa oman Yle Tunnuksesi milloin tahansa samassa osoitteessa.

Muihin kuin Tunnus-tietoihin kohdistuva pyyntö

  • Vaihe 1 - Valitse mihin tietoihin haluat pyyntösi kohdistaa

  • Vaihe 2 - Tunnistautuminen

  • Vaihe 3 - Tietopyynnön täydentäminen ja lähetys

  • Vaihe 4 - Tietopyyntöön vastaaminen

Vaihe 1 – Valitse mihin tietoihin haluat kohdistaa pyyntösi

Haluamme tietää teetkö pyyntöä Ylen palveluiden käyttäjänä, työntekijänä, yhtiön ulkopuolisena työntekijänä vai Ylessä käyneenä vierailijana. Tiedon avulla voimme ohjata pyyntöäsi paremmin ja nopeuttaa tietopyynnön käsittelyä.

Vaihe 2 – Tunnistautuminen

Yle varmistaa pyynnön tekijän henkilöllisyyden, ennen kuin henkilötietoihin liittyviin pyyntöihin voidaan vastata.

Vahvalla tunnistautumisella varmistamme, että luovutamme pyyntösi mukaiset tiedot oikealle henkilölle.

Voit tehdä tunnistautumisen pankkitunnusten avulla ja valita käyttämäsi pankin listasta.

Toinen vaihtoehto on tunnistautua puhelinnumeron avulla. Syöttämällä puhelinnumerosi saat tekstiviestillä tunnisteen, jonka avulla voit tunnistautua.

Vaihe 3 – Tietopyynnön täydentäminen ja lähetys

Tunnistautumisen jälkeen sinun täytyy tarkentaa pyyntöäsi.

Etunimi, sukunimi ja henkilötunnus täydentyvät lomakkeelle automaattisesti.

Henkilötunnuksesi kerätään, jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi.

Sähköpostiosoitteesi kautta voimme tarvittaessa pyytää lisätietoja ja toimittaa vastauksen pyyntöösi.

Tietopyynnössä sinun pitää joko tarkentaa, mitä henkilötietoja sinusta käsittelemme, pyytää tietosi nähtäväksi tai pyytää tietojesi poistoa. Kaikki rekisteröidyn oikeudet löydät tältä sivulta.

Anna lisätietokentässä kaikki tarvittava tieto siitä, miten sinut voidaan tunnistaa Ylen järjestelmistä. Voit kirjata lisätietoihin esimerkiksi ajankohdan, jolloin olet antanut tietosi tai milloin ja missä yhteydessä Yle on saattanut tietojasi käsitellä.

Vaihe 4 – Tietopyyntöön vastaaminen

Vastaamme pyyntöösi lainsäädännön määräämän aikarajan puitteissa. Vastaus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen ja sen avaaminen edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Poistamme antamasi henkilötiedot vuoden kuluttua siitä, kun vastaus pyyntöösi on lähetetty. Tämän jälkeen käyttäjä ei enää ole tunnistettavissa pyynnöstä.

Sinulla on oikeus lähettää henkilötietoihisi liittyvä tietopyyntö veloituksetta kerran vuodessa. Jos lähetät tietopyynnön useammin kuin kerran vuodessa, voimme periä siitä korvauksen, joka kattaa tietopyynnöistä aiheutuvat kohtuulliset ja välittömät kustannukset.

Voit lähettää palautetta tai kysymyksiä tietosuojastasi ja Ylen henkilötietojen käsittelystä osoitteeseen tietosuoja@yle.fi.

Aloita pyynnön tekeminen tai siirry Yle Tunnukseen

Yle Tunnuksen käyttäjänä rekisteröitymisen yhteydessä antamani henkilötiedot ja Ylen palveluiden käytöstä (esim. Yle Areena ja Uutisvahti) syntyvät tiedot. Kirjautumalla Yle Tunnukseen voit hallinnoida omia tietojasi ja käyttää henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi kohdassa Omat sivut.
Asiakaspalautteen yhteydessä lähettämäni henkilötiedot.tai asiakaspalvelun asioinnin yhteydessä antamani henkilötiedot. Ylen järjestämiin kilpailuihin, arvontoihin ja tutkimuksiin osallistumisen yhteydessä antamani henkilötiedot.
Vierailun yhteydessä antamani henkilötiedot.
Ylen työntekijänä minusta kerätyt henkilötiedot.
Työnhaun yhteydessä antamani henkilötiedot.
Ylen keräämät henkilötiedot alihankkijansa tai ulkopuolisen palveluntarjoajansa työntekijästä.
Jos et löytänyt edellisistä sopivaa vaihtoehtoa, voit antaa vapaamuotoisen kuvauksen siitä, mihin tietoihin haluat tietopyyntösi kohdistaa.

Sisältö muilla kielillä