Hyppää pääsisältöön

Ylen vuosi 2019

Toimitusjohtajan katsaus 2019: Liveä, läsnäoloa ja henkilökohtaista palvelua

Yle säilyi merkityksellisenä kaikille suomalaisille. Tavoitimme viikossa 96 prosenttia suomalaisista ja päivittäin 78 prosenttia. Luottamus Yleen säilyi korkealla.

Vuonna 2019 onnistuimme tarjoamaan suomalaisille juuri heitä kiinnostavia sisältöjä. Tavoitimme eri ikäiset entistä paremmin, myös alle 45-vuotiaat. Saavutus on hieno, mutta vielä on tehtävää. Ylen on oltava merkityksellinen kaiken ikäisille suomalaisille myös tulevaisuudessa.

Toimintamme kulmakiviä ovat riippumattomuus ja luotettavuus. Ylen vastaavat toimittajat valvovat toimitustyötä ja huolehtivat siitä, että toimittajilla on työrauha. Havaitut ulkopuolelta tulevat toimittajien painostusyritykset kerrotaan osana Ylen vastuuullisuusraportointia verkossa.

Riippumattomuus ja luotettavuus ovat Ylen toiminnan kulmakiviä.

Suomalaiset pitävät Ylen tv-uutisia kaikkein luotettavimpana uutislähteenä. Havainto on tärkeä, sillä erityisesti poikkeusoloissa valheelliset sisällöt leviävät somessa. Silti suomalaisten luottamus Yleen on korkealla.

Osana vastuullista toimintaa edistämme Ylen sisältöjen ja palveluiden saavutettavuutta. Esimerkiksi ohjelmatekstitykset ja kuvailutulkkaukset sekä viittoma- ja selkokieliset palvelut varmistavat, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus seurata maailman menoa. Haluamme olla saavutettavuusasioiden edelläkävijä Suomessa.

Vastuullisuus ja toiminnan eettisyys näkyvät paitsi sisällöissä myös yhtiön toiminnassa. Yle-veron tuotoista 79 prosenttia käytämme ohjelmien ja juttujen tekoon sekä palvelujen kehittämiseen suomalaisille. Varat käytetään tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti. Yle myös edistää toiminnallaan kotimaisen luovan alan elinvoimaa ja työllistämme merkittävän määrän kumppaneita.

Katsomme tulevaisuuteen luottavaisin mielin. Tavoitteemme on tehdä maailman parasta julkisen palvelun mediaa juuri Sinulle.

– Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja

Sisältö muilla kielillä