Hyppää pääsisältöön

Mukana jo satoja saunoja Hangosta Utsjoelle – Ilmoita sinäkin saunasi mukaan Saunapäivään 27.7.2019

Tässä ohjeet ja ilmoittautumislomake Ylen Saunapäivään.

Lämpeneekö sinun saunasi Saunapäivänä 27.7.2019? Oli saunasi julkinen tai yksityinen, maksullinen tai maksuton, auki pari tuntia tai vaikka koko päivän – tule mukaan koko Suomen yhteiseen Saunapäivään ja lisätään saunasi Saunapäivän kartalle! Nyt on aika näyttää maailmalle, että suomalainen saunominen kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle ensimmäisenä asiana Suomesta ikinä!

Nämä saunat avaavat ovensa Saunapäivänä 27.7. Kotisaunat tulevat näkyviin viimeiseksi viikoksi.

kotisauna
yleinen sauna

Suomalaisesta tasa-arvosta vientituote? – Merja Ylä-Anttila kutsui vaikuttajia keskustelemaan aiheesta Tamminiemeen

Tamminiemen saunassa pohdittiin tasa-arvoa.

Ylen toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan mukaan Suomi voisi brändätä tasa-arvoa vientituotteena. Hän kutsui vaikuttajanaisia keskustelemaan tasa-arvosta legendaariseen Tamminiemen saunaan. Vaikka tasa-arvossa ollaan monessa asiassa hyvällä tolalla, tehtävää on vielä – erityisesti sukupuolten tasa-arvon ja naisiin kohdistuvan vihapuheen suhteen. Esimerkiksi Irja Askola joutui piispana usein miettimään oman rohkeutensa kestämistä. Myös naistoimittajiin kohdistuva vihapuhe on Ylä-Anttilan kokemuksen mukaan vuosien aikana vain pahentunut. Tekemällä tasa-arvoa näkyväksi mediassa, yrityksissä ja päätöksenteossa Suomi voisi kuitenkin toimia edelläkävijänä maailmalla.

Tätä kaikkea tapahtuu Saunapäivänä 27.7.2019!

Kiuas kuumenee kirkossakin Saunapäivänä

Rekolan kirkko kutsuu lauteilleen Saunapäivänä 27.7.

Kirkko ja liekit eivät samassa lauseessa ole normaalisti kovin ilahduttava ajatus, eikä otollisia saunomispaikkoja pohtiessa kirkko välttämättä tule ensimmäisenä mieleen. Saunapäivän saunakartalle on kuitenkin siunaantunut useammassakin seurakunnassa lämpenevä sauna. Yksi niistä löytyy Vantaan Rekolasta. “Kun soivat kiukaan mustat urut, unhoittuvat arjen surut" on vanha suomalainen sananlasku.

Näin saunot turvallisesti lemmikin kanssa – lue eläinlääkärin viisi vinkkiä!

Lue ohjeet turvalliseen saunomiseen lemmikin kanssa.

Kun Kunkku-koira saunoi videollamme, aloimme saada Saunapäivän somekanaviimme runsaasti kuvia eri lemmikkieläimistä – pääosin kissoista ja koirista – saunomassa! Jotta kaikilla olisi saunassa turvallista ja hauskaa, kysyimme eläinlääkäri Kati Näsäröltä, mitä pitää ottaa huomioon silloin, kun lemmikki kipuaa lauteille.

Muusikko Samae Koskinen rakentaa retkillään kotasaunoja

Katso Samae Koskisen Tää on se hetki -musiikkivideo.

Muusikko Samae Koskisen Tää on se hetki kesäbiisi on Saunapäivä-kampanjan tunnuskappale. Kysyimme Samaelta, millaisia ovat hänen saunamuistonsa. Kävi ilmi, että muusikko kohtaa fanejaan usein ilkosiltaan yleisissä saunoissa, lukee saunanlauteilla kirjoja ja rakentaa melontaretkillään kotasaunoja.

Saunapäivä juhlistaa saunaa ja saunomista!

Saunapäivä-kampanja kestää koko kesän ja huipentuu 27.7!

Ylen kesän 2019 kärkihankkeen, Saunapäivä-kampanjan, tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä sekä saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa!

#saunapäiväyle

Uusimmat sisällöt - Saunapäivä