Hyppää pääsisältöön

Nämä saunat avaavat ovensa Saunapäivänä 27.7.

Rakkaus lajiin ja löylyihin: tuloksena maailman suurin skeitattava saunalautta

Lautalajien harrastajat kohtaavat skeittilautan saunassa.

Ammattilumilautailija Roope Tonterilla oli idea, jonka Jaakko Tossavainen teki todeksi. "Odotan, että Saunapäivänä tulee uusia ihmisiä kokeilemaan minkälaiset löylyt meidän saunasta lähtee – sitä on tosi paljon kehuttu", Vuokatin Vesiurheilukeskuksen yrittäjä ja saunaskeittilautan suunnittelija Tossavainen kertoo.

Perinteinen saunavihta ladotaan rauduskoivusta. Jos haluat, että veri kiertää kunnolla, laita mukaan katajaa! Tuoksua tuo hieskoivun oksa, jossa on aimo annos eteerisiä öljyjä

Kesän ensimmäinen vihta sidotaan juhannukseksi.

Koivusta tehty vihta kuuluu suomalaiseen saunakulttuuriin kuin makkara juhannukseen. Vihta tai vasta, miten kukin haluaa, ladotaan yleisimmin rauduskoivusta, mutta sekaan voi laittaa muitakin oksia. Paksunahkainen voi kokeilla vaikka katajaa tai nokkosta, pihlaja saa puolestaan lemmen leiskumaan eikä pidä unohtaa lepän parantavia ominaisuuksia.

Saunapäivä juhlistaa saunaa ja saunomista!

Saunapäivä-kampanja kestää koko kesän ja huipentuu 27.7!

Ylen kesän 2019 kärkihankkeen, Saunapäivä-kampanjan, tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä sekä saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa!

Ilmoita saunasi mukaan Saunapäivään 27.7.2019

Tässä ohjeet ja ilmoittautumislomake Ylen Saunapäivään.

Saunapäivää vietetään 27.7.19. Haluatko avata oman yksityisen tai julkisen saunasi Saunapäivän kunniaksi ja saada sen kartalle muiden löydettäväksi? Jotta kaikki pääsevät saunomaan, Yle Saunapäivä on tehnyt kartan, johon voi ilmoittaa 27.7.19 avoinna olevat saunat. Tässä ohjeet ja ilmoittautumislomake.

#saunapäiväyle

Uusimmat sisällöt - Saunapäivä