Hyppää pääsisältöön

UUSIA JAKSOJA AREENASSA

SEKASIN AREENASSA 2.11.

Uusia Sekasin jaksoja Areenassa.

Parhaan lasten- ja nuortensarjan Kultaisella Venlalla vuonna 2017 palkittu Sekasin saa odotettua jatkoa. Papillon, Lumikki, Satakieli ja Hyde ovat jättäneet psykiatrisen sairaalan suljetun osaston taakseen ja edessä on loistava tulevaisuus. Vai onko sittenkään.

KIITOS

STP

ERÄÄN ÄIDIN JA POJAN TARINA

Rakel & Kasper

Erään äidin ja pojan tarina

Keskiluokkaisen perheen tytär pääsi aikuisena takaisin kiinni elämään ja yhteiskuntaan, mutta tie oli pitkä ja kivinen. Sen jälkeen alkoi pelko oman lapsen syrjäytymisestä. Rakel ja Kasper kertovat tarinansa omista näkökulmistaan.

NUORET SELVIYTYJÄT

Nuori selviytyjä: Emppu, 21

Mun lapsuus oli aika suojattua ala-asteella.

Mun lapsuus oli aika suojattua ala-asteella. Niin sanotuilta elämän realiteeteilta suojeltiin paljon. Yläasteella alkoi nukkuminen ja kodissa makaaminen kiinnostamaan vähän enemmän. Mun kaksosveli lopetti koulun kasiluokalla.

Nuori selviytyjä: Jassu, 24

Mulla oli normaali perhe ja normaali lapsuus.

Mulla oli normaali perhe ja normaali lapsuus. Sitten alakoulun ekoilla luokilla mun vanhemmat erosivat. Kävin koulussa, tein kouluasiat ja sitten menin kotiin ja sit tietokoneella, niin se meni.

Nuori selviytyjä: Santtu, 24

Lapsuus oli 12-vuotiaaksi asti ihan hyvä.

Asuin hyvin pienessä kylässä. Kasvoin aika yksinäisenä, koska ei siellä pikkukylällä ollu ketään. Ne harvat asui niin kaukana, ettei ollut mahdollisuutta vain kävellä kaverin luo. Koulussa näin toki ihmisiä, muuten olin itsekseni.

Nuori selviytyjä: Jose, 21

Mun lapsuus oli varmaan ulkopuolisten silmin aika hieno.

Oon elänyt perheessä, missä ei ole tavallaan koskaan ollut sitä vanhempien keskinäistä rakkautta. Ne erosi vihdoin, kun mä täytin 18. Onneksi se on ohi.

Nuori selviytyjä: Niksu, 24

Mulla oli hyvä perhe, vaikka vanhemmat erosivat.

Lapsuus oli kivaa, aika paljolti tykkäsin urheilla ja silleen. Oon pienestä asti ollut ujo, enkä mitenkään kauhean hyvä sosiaalisissa tilanteissa.

Nuori selviytyjä: Ake, 25

Äiti luuli, että naimissa pitää olla.

Mulla oli kavereita, ja koulussa meni ihan hyvin, mutta sitten viidennelle me muutettiin isosta kaupungista maalle, äidin kotiseudulle. Mä en sopeutunut sinne lainkaan ja mua alettiin heti kiusaamaan. Sitä kesti koko yläasteen loppuun.

Nuoruudesta selviytynyt: Viki, 34

Meillä oli ihan normi perhe. Paperilla ehkä jopa unelmaperhe

Meillä oli ihan normi perhe. Kai me oltiin myös jollain tavalla outoja. Vanhemmat oli yhdessä vaan lasten takia. Mä en koskaan nähnyt niiden välillä mitään hellyyden osoituksia. En ymmärtänyt, miksi toisten vanhemmat diggas toisistaan.

Nuoruudesta selviytynyt: Kurre, 41

Lapsuus oli, ainakin siihen 8-vuotiaaseen, ihan normaali.

Lapsuus oli, ainakin siihen 8-vuotiaaseen, ihan normaali. Viimeinen niitti oli se, kun mutsi tuli himaan iltaduunista. Faija olikin lähtenyt ryyppäämään ja äiti löysi lapset täydestä ammeesta kahdestaan. Oltiin varmaan jotain kaksi ja neljä.

SEKASIN IKKUNASSA

SEKASIN PÅ SVENSKA

Rakel & Kasper - mamma och son om kampen mot marginalisering

Det skulle dröja långt in i vuxenlivet innan dottern från medelklassfamiljen hittade tillbaka till samhället och ett normalt liv. Sen kom rädslan att sonen också skulle marginaliseras. Här berättar Rakel och Kasper sin berättelse ur sina egna perspektiv.

Kjellsplainer: Tvätta med Kjell

Har du gått vilse i tvättdjungeln? Kjell visar dig hur enkelt det är att tvätta, fast med METAL. Vad skulle du vilja se för Kjellsplainers? Hur man öppnar syltburkar eller hur man rostar bröd? Kommentera nedan så kanske Kjell Kjellsplainar åt dig!

Kjellsplainer: Duscha med Kjell

Går vilse i duschen? Kjell guidar dig genom stegen så du slipper lukta. Vad skulle du vilja se för Kjellsplainers? Hur man öppnar syltburkar eller hur man rostar bröd? Kommentera nedan så kanske Kjell Kjellsplainar åt dig!

Kjellsplainer: Laga mat med Kjell

Går du alltid hungrig? Längtar du efter en näringsrik potatis men vet inte hur man tillagar den? Kjell visar hur! (Tänk på att koktid kan variera kraftigt beroende på potatis)

SAAMELAISNUORTEN ELÄMÄÄ

Pohjoisen pojat

Puoli vuotta valoa, toinen puoli pimeyttä. Selviääkö siitä?

Inarissa on talvi, ja kinokset alkaa olemaan jo metrin korkuisia. Nuori pojanalku kahlaa hangessa ja luukuttaa täysiä 8 Mile -leffasta tuttua Eminemin Lose Yourself -biisiä vanhalla Motorola-puhelimella.

LASTENKOTILAPSET

Lastenkotilapsia

Lapsikin voi romahtaa, mutta sille on syynsä.

Lastenkotilapsia on neliosainen podcast-sarja. Kokemuksensa kertoo neljä kolmekymppistä aikuista, joiden lapsuus on ollut yhtä helvettiä. Sarjassa henkilöt muistelevat kipeää lapsuuttaan, nuoruutta sekä miettivät miten se on vaikuttanut nykyisyyteen.

Nuorten hyvinvointi

Sinä muutit elämäni

SEKASIN TELEVISIOSSA

Video ei enää katsottavissa

Jatkoajalla

Jussi ja Pasi opettelevat elämään tavallista elämää vuosikymmeniä jatkuneen asunnottomuuden ja vankilatuomioiden jälkeen. Jussi pyrkii lähentämään suhdettaan jo täysi-ikäiseen tyttäreensä Iinaan. Pasi taas törmää byrokratian sankkaan viidakkoon aloittaessaan omaa yritystoimintaa. Kuinka kauan ja...

SEKASIN RADIOSSA

TEINIANGSTIA ELÄVÄSSÄ ARKISTOSSA

Video ei enää katsottavissa

Hiljainen poika tahtoo auttaa

Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

MIKÄ SEKASIN?

Sekasin traileri

"Yksi pieni pyyntö. Kertoisitteko lisää peniksistänne, tai voitte myös vaihtoehtoisesti näyttää kuvaa."

Rakel & Kasper - mamma och son om kampen mot marginalisering

Det skulle dröja långt in i vuxenlivet innan dottern från medelklassfamiljen hittade tillbaka till samhället och ett normalt liv. Sen kom rädslan att sonen också skulle marginaliseras. Här berättar Rakel och Kasper sin berättelse ur sina egna perspektiv.

SEKASIN SOMESTA