Hyppää pääsisältöön

Peukalo nousi voittajaksi Suomen Shortdox-finaalissa

Katsahdus kansallisen kilpailun

Laajasalon opistossa radiotoimittajalinjalla opiskeleva Anu Jumppanen voitti kansallisen finaalin lyhytdokumentillaan Peukalo. Pitkän linjan radiodokumentaristi Mervi Leino palkittiin kunniamaininnalla teoksestaan Rajalla mä vielä käyn. Anun työ osallistuu 5.5. järjestettävään pohjoismaiseen loppukilpailuun.

Viime vuoden voittajat tämän päivän tekijöinä

Mitä kuuluu viime vuoden Shortdox-voittajille?

Erilaiset kilpailut ovat hyviä alustoja tuoda esille omaa osaamista, mutta ennen kaikkea ne ovat oiva tekosyy ylittää itsensä ja etsiä sisältään jotakin uutta, jotakin mitä ei ehkä tiennyt siellä edes olevan.

Audiokisa kannustaa tutkimaan rajoja

Shortdox-tuomaristo ja kilpailun taustat

Dokumentti on tämän päivän taidemuoto, jolla on suuret vaikutusmahdollisuudet ajassamme, toteaa Jukka Viikilä, joka on paitsi Finlandia-palkittu kirjailija ja dramaturgi myös yksi kansallisen Shortdox-finaalin tuomareista.

Äänitarkkailijan vinkit aloittelijalle

Näin teet oman Shortdox -jutun.

Shortdox kilpailuun osallistuminen ei edellytä välttämättä ammattimaisen äänityskaluston ja ohjelmistojen omistamista. Esim. älypuhelin ja netistä ladattavat ilmaisohjelmat riittävät pääsemään alkuun.

Kaikki kilpailutyöt 2017

Shortdox 2016

Iines Korhosen audioruno Seinät voitti Pohjoismaisen Shortdox-kilpailun!

Pohjoismaisen Shortdox-kilpailun voitto Suomeen.

Iines Korhosen audioruno Seinät voitti Pohjoismaisen Shortdox-kilpailun! Tuomaristo kuvaili teosta runolliseksi, rohkeaksi ja omakohtaiseksi. Kerrontatapa oli originaali, äänimaisema kokeellinen ja teos läsnä hetkessä. Voitto Kööpenhaminassa tuli täytenä yllätyksenä, Iines kertoo. "Olin reissussa flunssassa ja väsyneenä ja purskahdin itkuun, kun tuomaristo julisti voittajan.

Dokumentaarisuus voitti Shortdoxissa

Shortdox-kilpailun voittaja on Tiina Miinalainen.

Shortdox-kilpailun ensimmäisen palkinnon voitti Tiina Miinalaisen dokumentti Pikku prinsessani.

Yle Shortdox -finalistit 2015-2016

10 Shortdox-kilpailun finalistia.

Yleisradion esiraati: tuottaja Hannu Karisto, äänisuunnittelija Jyrki Häyrinen, toimittaja-dokumentaristit Annika Sylvin-Reuter ja Pauliina Motturi valitsivat yhdeksän teosta shortdox-kilpailun kansalliseen finaaliin. Kymmenes finalisti valittiin yleisöäänestyksellä. Kansallinen finaali käytiin 21.1.2016.

Yle Shortdox -tiimi

Pauliina Motturi, toimittaja
Jyrki Häyrinen, äänisuunnittelija
Arja Kotiranta, apulaistuottaja
Hannu Karisto, tuottaja

Verkkosivun toimitus:
Pauliina Motturi
Arja Kotiranta
Nina Varis

Yhteystiedot: shortdox@yle.fi