Hyppää pääsisältöön

Lääkärikandit

Kandit
Kandit kandit

Kandit on kahdeksanosainen dokumenttisarja neljän nuoren lääketieteen kandin kesästä. Testiin joutuvat kandien mielikuvat itsestään lääkäreinä ja odotukset työn kiehtovuudesta. Kirjoja on päntätty, ja nyt on aika selvittää, miten teoriat toimivat käytännössä.

Rohkeat kandit Miska, Heikki, Jussi ja Erika avaavat kesätyöpaikkansa ovet ja näyttävät, onko heistä lääkäreiksi. Kaikki jännittävät, onnistuuko tautien diagnosointi, sujuvatko toimenpiteet ja kuinka löytää yhteys potilaaseen. Vastuu harteilla painaa, kun kandit pukevat valkoisen takin ensimmäistä kertaa päälleen.

Lääkärin työn ihanuus ja raadollisuus tulevat todeksi Tampereella Rauhaniemen sairaalassa ja Koukkuniemessä, Kangasalan terveyskeskuksessa ja Kauhajoen terveyskeskuksessa. Potilaita riittää vauvasta vaariin - mitä tehdä jos ei olekaan varma, onko lapsella korvatulehdus tai vanhuksen puheesta ei saa mitään selvää?

Lue lisää:

Kandit 2014 – päähenkilöiden esittely

Dokumenttisarja neljän nuoren lääketieteen kandin kesästä näyttää kiertelemättä, millaista on nuoren lääkärin käytännön työ heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Keitä ovat Miska, Heikki, Jussi ja Erika? Ainakin he kaikki jännittävät yhtälailla, onnistuuko tautien diagnosointi, sujuvatko toimenpiteet ja kuinka löytää yhteys potilaaseen.

Kandit työssään

Konkarilääkärit sukeltavat omaan kandiaikaansa

Pelkoa ja näyttelemistä? Moni konkarilääkäri muistaa erittäin hyvin oman ensimmäisen kandikesänsä. Kokemattomuus kuuluu selvästi näissä kertomuksissa, joita keräsimme jo vuosia työtä tehneiltä lääketieteen ammattilaisilta.

Lue lisää:

Haluatko lääkäriksi? Lääkärin opinpolku askel askeleelta

Tie lääkärin ammattiin on vaativa. Kuuden vuoden perusopintojen jälkeen seuraa harjoittelu, niin sanottu kandikesä, ja sen jälkeen halutessa erikoistuminen, joka kestää 5 - 6 vuotta.