Hyppää pääsisältöön

Ota yhteyttä

Onko sinulla tietoja, joiden pohjalta olisi syytä tehdä tutkivaa journalismia? Haluatko kertoa niistä MOT:lle luottamuksellisesti?

Alla on listattuna keinoja, joilla voit ottaa meihin yhteyttä salatusti. Mikään tavoista ei ole sataprosenttisesti turvallinen, mutta niistä on apua, jos haluat kertoa arkaluonteisistakin asioista turvallisesti. Osaa yhteydenottotavoista voi tarvittaessa käyttää myös nimettömänä. Tutustu sovellusten käyttöehtoihin ja ohjeisiin huolella.

Vähemmän arkaluonteiset vihjeet, palautteet ja lehdistötiedotteet voit lähettää tavalliseen sähköpostiin mot@yle.fi

Toimittajien henkilökohtaiset yhteystiedot löydät täältä.

WhatsApp

Voit lähettää MOT:n toimittajille WhatsApp-viestejä. WhatsApp on Facebookin omistama palvelu, joka lupaa käyttäjälle täyden salauksen. Viestittelevät käyttäjät tietävät toistensa puhelinnumerot. Mikäli toimittaja käyttää WhatsAppia, löydät hänet sovelluksesta lisättyäsi toimittajan puhelinnumeron yhteystietoihisi.

Lisätietoja turvallisuudesta ja käyttöehdoista:
https://www.whatsapp.com/security/?l=fi
https://www.whatsapp.com/legal/

Signal

Voit lähettää MOT:n toimittajille Signal-viestejä. Signal on Open Whisper Systems -järjestön kehittämä avoimen lähdekoodin sovellus. Viestittelevät käyttäjät tietävät toistensa puhelinnumerot. Mikäli toimittaja käyttää Signalia, löydät hänet sovelluksesta lisättyäsi toimittajan puhelinnumeron yhteystietoihisi.

Lisätietoa palvelun turvallisuudesta:
https://support.signal.org/hc/en-us/categories/201735797-Security

PGP

Voit lähettää meille PGP-salattua sähköpostia. Mikäli toimittaja käyttää PGP:tä, löydät hänen julkisen avaimensa profiilisivulta.

Lue lisää:
https://ssd.eff.org/en/module/introduction-public-key-cryptography-and-pgp

Kirjeposti

Tavallinen kirjeposti on turvallinen tapa lähestyä meitä, tässä osoitteemme:

MOT-toimitus
PL 78
00024 Yleisradio

Palaute

Voit lähettää myös palautetta meille, mutta otathan huomioon muut tavat jättää juttuvinkkejä.