Hyppää pääsisältöön

Esittelyssä LOVEband

Kuvassa kaikki LOVEbandin muusikot valkoista taustaa vasten.
LOVEband vasemmalta oikealle: Ville Nurmi, Aleksi Ahoniemi, Joonas Kaikko, Antti Rissanen, Lenni-Kalle Taipale, Hanna Pakarinen, Osmo Ikonen, Eva Louhivuori, Ako Kiiski, Kalle Torniainen, Mikko Kosonen, Lasse Piirainen ja Jukka Eskola. Kuvassa kaikki LOVEbandin muusikot valkoista taustaa vasten. Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE,loveband

Rakastettu LOVEband jatkaa SuomiLOVEn kaudella kuusi esittäen timanttisia tulkintojaan suomalaisille rakkaista kappaleista. Mukana on uusia tulkintoja klassikoista, tuttuja melodioita eri vuosikymmeniltä ja päästään tulevalla kaudella myös tulkitsemaan myös säveliä muualta Euroopasta…

Ako Kiiski on toiminut alusta asti LOVEbandin kapellimestarina ja musiikillisena johtajana. Hänestä huokuu kauas ylpeys tiimistään, joka koostuu Suomen huippumuusikoista.

Akon piti aikoinaan koota yhtyeensä pieteetillä, sillä ohjelman formaatti vaatii muusikoilta paljon. Ohjelmassa kuullaan melkein sata biisiä ja LOVEband soittaa niistä kymmeniä. Välillä kappaleet soitetaan haastavissa olosuhteissa lokaatiossa ja välillä studiolla jouset tai kuoro vievät biisit uudelle levelille. Päivien erilaisuus ja haasteet pitävät työn mielenkiintoisena vuodesta toiseen.

- Tämän tyyppiseen ohjelmaan tarvitaan bändi, joka pystyy missä tahansa tilanteessa soittamaan minkä tahansa suomalaisen biisin. Siksi LOVEband koostuu suomalaisista huippumuusikoista. Tämän lisäksi bändi on tietysti hyvännäköinen! Ako sanoo.

Melkein sata biisiä vaatii ison bändin

Kuudennella kaudella LOVEband koostuu tutuista muusikoista ja kahdesta uudesta solistista, Eva Louhivuoresta ja Hanna Pakarisesta.

-Tiesin, että musiikkityylien kirjo on laaja, joten meillä piti olla myös käytössä laajat soundivariaatiot. Tällaisella kokoonpanolla voidaan operoida eri genrejen välillä. Sitten kun meillä on vielä muutama multi-instrumentalisti, kuten Aleksi Ahoniemi ja Osmo Ikonen, onnistui moni mahdottomaltakin tuntunut biisi loistavasti.

Akon, Osmon ja Aleksin lisäksi bändissä soittavat kosketinsoittaja Lenni-Kalle Taipale, trumpetisti Jukka Eskola, kitaristi Mikko Kosonen, rumpali Kalle Torniainen, pasunisti Antti Rissanen, kitaristi Ville Nurmi, kosketinsoittaja Lasse Piirainen sekä perkussionisti Joonas Kaikko. Osmon rinnalla laulusolisteina toimivat Eva Louhivuori ja Hanna Pakarinen.

- Olen onnellinen, kun nämä ihmiset ovat olleet LOVEbandissä pitkään mukana ja solistikaartiin on tullut vuosien mittaan uusia LOVElaisia, Ako kiittelee.

Hänellä on ollut voimakkaasti tekemässä SuomiLOVEa muutenkin kuin bändiliiderinä. Ohjelman formaattia on kehitetty tuotantoyhtiössä useiden vuosien ajan, ja Ako on ollut ideoinnissa mukana pitkään.