Hyppää pääsisältöön

Kuka oli sinun idolisi, ketä katsoit nuorena ylöspäin? - Kerro ihailutarinasi Radio Suomelle

Lehtileikkeitä pop- ja elokuvatähdistä.
Idoleista on tehty monenlaisia fanituotteita kautta aikain. Lehtileikkeitä pop- ja elokuvatähdistä. Kuva: Olli Haapakangas / Yle Yle Radio Suomi,idolit

Nuorena maailma tarvitsee esikuvia. Idoli loistaa majakkana teini-ikäisen varsitiellä.

Idoli on ihailun, seuraamisen ja samaistumisen kohde, jonka luoksen voi paeta ahdistavaa arkitodellisuutta. Fanitussuhde on usein henkilökohtainen, mutta samanhenkisten kesken voi muodostua faniyhteisöjä, elämän mittaisia ystävyyksiä.

Kuka oli sinun idolisi, ketä katsoit nuorena ylöspäin? Oliko rokkilaulaja, tennistähti, ihmisoikeustaistelija vai kenties pitkänmatkanhiihtäjä mustikkasopat rinnuksillaan?

Miksi juuri hän valikoitui suosikiksi, minkä tyhjiön elämässäsi täytti? Millä lailla fanitit, oliko levyjä, ihailijakuvia, fan clubeja, konserttimatkoja maailmalle? Ja ennen kaikkea - kannattiko tykätä? Miten idolisi vaikutti loppuelämääsi?

Lähetä ihailijapostia oheisen lomakkeen kautta! Nuorisoidolien Jätti-Golden turbo-timantti-ilta kuullaan (Suosikki)kanavalla Radio Suomessa tiistaina 27.10 klo 18-reikäreikä. Nuorison suosikkeja hehkuttaa Olli Haapakangas, mies joka tapasi Kimmo Pallosen.

Täytä lomake.