Hyppää pääsisältöön

Slush 2015 -voittaja: CareMonkey, Australia

Näin teet uskottavan startup-nimen – Slush on myös sanataiteen juhlaa

Slush on ennen kaikkea startupien ja keksintöjen ilottelua, mutta tapahtuma olisi myös nimistöntutkimuksen aarreaitta. Unohtakaa Itella, Sonera ja Merita – luovimmat yritysnimet löytyvät näinä aikoina startup-skenestä. YleX kokosi yhteen vuoden 2015 Slushin keskeisimmät nimeämistrendit.

Tunnelmia Slush 2015 -kasvuyritystapahtumasta - katso valokuvat

Tuomo Björksten kiteyttää Slush 2015 -tapahtuman valokuviin.

Kasvuyritystapahtuma Slush tuo Helsinkiin 11. - 12.11. noin 1700 startup-yritystä, 800 sijoittajaa, 800 toimittajaa, yli 15 000 osallistujaa 130 maasta ja 1500 vapaaehtoista tapahtumatyöntekijää 50 eri maasta. Toimittaja, kuvaaja Tuomo Björksten pysäyttää suurtapahtuman tunnelmallisiin valokuviin. Kaikki Slushista yle.fi/slush.

Yle Uutiset Slushissa

Slush: Näin pitsaat vakuuttavasti!

Haluatko huippuesiintyjäksi?

Juha Ruohonen myllyttää startupit huippukuntoon

Haluatko huippuesiintyjäksi? Startup Saunan valmentaja Juha Ruohonen myllyttää startupit huippukuntoon lavalle. Hänen kurssiltaan on tullut Slushin pitsauskisan neljä edellistä voittajaa. Ota oppi käyttöön omalla konttorillasi.

Yle Slushissa.
Yle Slushissa. Kuva: Annukka Palmén-Väisänen, Yle slush 2015

Ennen tämän viikon Slush-kasvuyritystapahtumaa on järjestetty useita luovan innovoinnin tapahtumia eli hackathoneja. Toimitus: Yle Uutisluokka Triplet.

@ylekioski snäppää Slushissa
@ylekioski snäppää Slushissa snapchat

Yle suoratoistaa pitsauskilpailun kokonaisuudessaan

Tutustu pitsauskilpailun osallistujiin

”Joka-aamuinen latte on jäänyt”

LIIDin Maria Sundströmiä ja Juha Herrasta seurataan läpi Slushin. Juha tulee jännittämään Ylen kisastudion sohvalle, kun Maria on lavalla. Ennakkovideolla Maria joutuu koville Startup Saunan pitsausharjoituksissa. Hän ja Juha haluavat maailman laajuisille markkinoille sovelluksellaan. Pieni firma pienestä toimistosta on saanut myyjiä avustavan sovelluksensa joitain viikkoja sitten tarjolle, ja nyt on kiire saada ihmiset innostumaan, ettei kukaan ehdi isoilla markkinoilla tehdä vastaavaa sovellusta.

Maailman vesivaroja pelastamassa

Jonathan Skelly on aivan ensimmäisten joukossa lavalla Slushin pitsauskilpailussa keskiviikkona. Jonathan haluaa pelastaa maailman vesivarat. Pieni laite upotetaan maahan, ja se kertoo mitä maan sisässä tapahtuu. Sen avulla viljelijät tietävät tarkkaan miten paljon peltoa pitää kastella ja lannoittaa. Ideana on viedä suomalaistekniikkaa joka puolelle maailmaa ja pelastaa maailman ruokatuotanto. Soil Scoutin edessä aukeavat isot numerot ja isot markkinat.

Katso Slushin Video Game Music Concert - Pelimusiikkikonsertti

Slush 2015 -tapahtumaan liittyvä ainutlaatuinen pelimusiikkikonsertti kuultiin 10.11. Helsingin Musiikkitalolla. Katso tallenteina koko konsertti. Tapiola Sinfoniettaa johtaa Santtu-Matias Rouvali. Laulu: Marko Saaresto, Osmo Ikonen. Pelimusiikkia mm. säveltäjiltä Ari Pulkkinen, Petri Alanko, Martin Schjoler, Heitor Pereira.

Mikä Slush?

Wikipedia: Slush-tapahtuma

Slush on kansainvälinen teknologia- ja kasvuyritystapahtuma, joka järjestetään Helsingissä vuosittain. Slush järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Slushin viralliset sivut

Slushin omilla sivuilla tarkemmat aikataulut, puhujat ja tiedot tämänvuotisesta tapahtumasta.

Slush muissa medioissa