Hyppää pääsisältöön

Miten SuomiLOVE-tarinat valitaan? Miten lähetän omani?

SuomiLOVE: Usein kysytyt kysymykset

Olemme saaneet paljon kysymyksiä SuomiLOVEn uuteen kauteen liittyen. Tässä jutussa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin. Miten voin lähettää SuomiLOVElle tarinani? Voit lähettää tarinasi sivuiltamme löytyvällä kaavakkeella. Tuo kaavake on ainoa kanava, jota kautta tarinat kulkeutuvat SuomiLOVEn tekijöille.

Katso upeat SuomiLOVE-esitykset

Täältä löydät kaikki SuomiLOVE:n biisit pidempinä versioina

Täältä löydät kaikki SuomiLOVE:n biisit täyspitkinä versioina

SuomiLOVEn 10. jakso

Pylkönmäkeläinen Pentti on järjestänyt lasten Olympialaisia jo 44 vuotta – "Pentillä on aina ollut taito saada kaikki tuntemaan itsensä voittajiksi"

Pentin Olympialaisissa keskitytään urheilun riemuun.

Kerran vuodessa varhaisena kesäiltana voi nähdä valkoisen kalkkijauheen pöllähtelevän ilmaan Pylkönmäellä. Silloin kylän aikuiset viimeistelevät urheilukenttää seuraavan päivän riemukasta urheilutapahtumaa varten. Lapsille suunnattu kilpailu, Pentin Olympialaiset, on järjestetty jo 44 kertaa – ja mikäli Pentillä, 80, on asiaan sanomista, luvassa on vielä monet urheilujuhlat.

SuomiLOVEn 9. jakso

Kun kolmekymppinen Elina sairastui aggressiiviseen rintasyöpään, ystävykset päättivät maksimoida ilon määrän elämässä

Ystäväpariskunnat auttavat toisiaan keskittymään hyvään.

Lukioikäisinä rakastuneet pariskunnat Henna ja Matias sekä Janne ja Elina ovat olleet erottamaton tiimi yli kymmenen vuotta. Aktiivisten kolmekymppisten ystävysten elämässä on ollut raskaitakin vaiheita, mutta pohjaton arvostus ja ihailu toisten elämänjanoista asennetta kohtaan on kantanut läpi hankalien hetkien. Viime vuoden, 2018, alussa nelikon elämä kukoisti.

SuomiLOVEn 8. jakso

SuomiLOVEn 7. jakso

SuomiLOVE-yllätys rakastuneille jäi Olli Lindholmin viimeiseksi tv-esiintymiseksi Yön kanssa – ”Yllätys tuntuu vieläkin arvokkaammalta nyt"

Yö-kokoonpanon viimeinen tv-esiintyminen soi rakkaudelle.

Olli Lindholmin ja Yön tv-esiintyminen SuomiLOVEssa jäi kokoonpanon viimeiseksi. Ohjelmassa esitetty Vie mut minne vaan -kappale omistettiin toisistaan hullaantuneelle pariskunnalle, jonka matkassa musiikilla on ollut valtava merkitys.

SuomiLOVEn 6. jakso

Heli selvisi syövästä, Timon harvinainen sairaus ei parane koskaan - Katastrofit vahvistivat ystäväporukan sidettä

Katastrofin keskellä ystävä on aarteista arvokkain.

Kun liki kuusikymppisten ystäväporukassa yhdellä on parantumaton sairaus ja toinen kamppailee syöpää vastaan, prioriteetit kolahtavat kohdilleen. Helin, Riston, Arjan ja Timon elämässä on ollut koettelemuksia liiankin kanssa, mutta niiden myötä kaikille on sanomattakin selvää, että tässä porukassa kukaan ei jää yksin.

SuomiLOVEn 5. jakso

SuomiLOVEn 4. jakso

SuomiLOVEn 3. jakso

SuomiLOVEn 2. jakso

SuomiLOVEn 1. jakso

Muistatko heidät aiemmilta kausilta?

Petri-Ilmari menetti poikansa, mutta sai elämäänsä uuden alun

Mitä kuuluu SuomiLOVEn 2. kaudelta tutulle miehelle nyt?

Petri-Ilmarin koskettava ja surua täynnä ollut kohtalo sai yllättävän käänteen musiikin kautta, kuten SuomiLOVEn toisella kaudella kerrottiin. Mitä miehelle kuuluu nyt? Laukaalainen Petri-Ilmari kertoi SuomiLOVEn toisella kaudella tarinansa, jota yhdenkään vanhemman ei soisi joutuvan kokemaan.

24-vuotiaan Annan ja 86-vuotiaan Sirkun ystävyys on täyttä kultaa - sen tietää myös Jenni Vartiainen

Annan ja Sirkun ystävyys syvenee entisestään

Muistatko tämän ihanan kaksikon? SuomiLOVEn kolmannelta kaudelta tuttujen Annan ja Sirkun ystävyys on syventynyt entisestään. SuomiLOVEn kolmannella kaudella koettiin tarina ystävyydestä, joka ei katso ikää. Parikymppinen Anna yllätti tuolloin 85-vuotiaan Sirkun, ja Jenni Vartiainen saapui paikalle juhlistamaan tätä ystävyyttä Missä muruseni on -kappaleella.

Ihania uutisia Valssi tanssitaidottomille -parilta: Katri ja Erno odottavat lasta!

Katri ja Ernon tarina sulatti sydämet SuomiLOVEn 1. kaudella

Katri yllätti MS-tautia sairastavan Erno-miehensä SuomiLOVEn ykköskaudella. Silloin Jarkko Martikaisen Valssi tanssitaidottomille saatteli pariskunnan uuteen elämänvaiheeseen, nyt tähän tarinaan on jälleen luvassa uusi luku. Kittiläläiset Katri ja Erno elivät vuonna 2014 jännittäviä aikoja. Pariskunta oli suunnitellut häitään puoli vuotta, ja nyt oli aika vetää häätreenit.

Suomilove somessa

yle.fi/musiikki

Viiden pennin progressiivista rockia - Circle: Termostaatti

Katso yhden kameraoton live

Circle ei halunnut tietää ennen Termostaatti-biisin tallennushetkeä kuvaussuunnitelmista mitään. Jussi Lehtisalon sanoin: “Haluamme alistua tahtoonne ja olemme valmiit häpäisemään itsemme”. Vastaavasti kuvausryhmä kuuli kappaleen ensimmäisen kerran soundcheckissä, koska bändi sävelsi sen edeltävänä iltana. Termostaatti saa ensiesityksensä tässä yhden kameraoton livessä.