Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tiistai 1.9.2020 (radio)

Suomen koronatartunnat. Koronavilkku-sovellus. Koronatestit. Amurinleopardikissanpennut. Säätietoja.

Ähtärin eläinpuisto menetti toisen lumileopardeistaan – "Shila oli hyvin pidetty ja luonteikas yksilö, joka tunsi oman arvonsa"

Lumileopardinaaras menehtyi synnytysvaikeuksien seurauksena. Eläinpuistolle vuonna 2013 syntyneen Shilan ja pentujen menetys oli suuri suru.

Korkeasaari on saanut uuden kissapedon

Kissalaakson uusi asukas, puolivuotias amurinleopardiuros kävi heti väijymässä naapurissa asuvia pikkupandoja.

Biologit valokuvasivat äärimmäisen harvinaisen afrikkalaisen mustan pantterin Keniassa

Nuori naaras tallentui riistakameraan luonnonsuojelualueella.

Avara luonto: Sri Lanka, meren helmi

Monsuuni ja kuivuus vuorottelevat ainutlaatuisella saarella.

Avara luonto: Myyttinen Kongo – äärimmäisyyksien joki

Kongojoki on Afrikan sykkivä valtimo.

Lumileopardi ei ole enää erittäin uhanalainen laji

Osa tutkijoista on kuitenkin sitä mieltä, että lumileopardeja uhkaa edelleen niin salametsästys kuin elinympäristön tuhoaminenkin.

Tämä söpö leopardinpentu sai alkunsa koeputkessa – läpimurto lajin suojelulle

Puuleopardeja ei ole aikaisemmin saatu lisääntymään jäädytetyn siemennesteen avulla. Salametsästys ja elinympäristön hävitys uhkaavat Kaakkois-Aasiassa elävää lajia.

Hätä ei lue lakia

Screwball-klassikko miehestä, naisesta ja leopardista

Kaksi uhanalaista lumileopardia sai seurantapannat Bhutanissa

Lumileopardit saivat radiolähettimet ja ne päästettiin takaisin luontoon Jigme Dorjin kansallispuistossa. Bhutanissa vaeltaa 96 uhanalaista lumileopardia.

Luonnonsuojelujärjestö: Äärimmäisen uhanalaisia lumileopardeja tapetaan satoja vuosittain

Lumileopardeja elää luonnossa arvioiden mukaan enää 4 000–6 400.

Korkeasaaressa vietettiin kissanristiäisiä: Ina, Iris ja Isla amurintiikereiden nimiksi

Kissalaakson nimiäisissä viisikuiset amurintiikerit saivat itse osallistua nimeämiseensä. Ina, Iris ja Isla valikoituivat lähes 6000 nimiehdotuksen joukosta.

Lumileopardit ja sudet saavat rahaperinnön joensuulaiselta papilta

Yhä usempia suomalainen haluaa testamentata ainakin osan omaisuudestaan WWF:lle.

Afrikassa jälleen villieläinskandaali

Botswanassa on paljastunut uusi villieläinskandaali, kun tutkimuskohteena ollut gepardi Legolas löydettiin ammuttuna.

Zimbabwe kiristi metsästyssääntöjä Cecil-leijonan ampumisen jälkeen

Leijonien, leopardien ja norsujen metsästys on toistaiseksi kielletty Hwangen kansallispuiston ulkopuolella, viranomaiset kertoivat. Julkkisleijona Cecilin tappaminen on herättänyt kansainvälistä pöyristystä.

Kissalaakson kuopus antaa toivoa amurinleopardeille

Korkeasaaren eläintarhan amurinleopardinaaras on saanut ensimmäisen pentunsa. Puolitoistakiloinen pentu syntyi jo toukokuun puolivälissä ja on nyt uskaltautunut myös pesäkopin ulkopuolelle.

Leijonien loppu yhä lähempänä – sukupuuton uhkaamien lajien lista päivitettiin

Salametsästys, asutuksen laajeneminen ja kilpailu riistasta ovat tapoja, joilla ihminen tekee monien eläinlajien tilanteesta yhä tukalamman.

Akvaarion puhdistaja sai ystävän: Leopardihai halusi rapsutuksia – video

Hait ovat ennenkin uineet helliteltäviksi, akvaariosta kerrotaan.

Video: Mitä lumileopardi löysi pahvilaatikosta?

Korkeasaaren lumileopardit saivat keskiviikkona ihmeteltäväkseen mystisiä pahvilaatikoita. Videolla esiintyvät myös kesällä syntyneet lumileopardinpennut.

Eläinpuiston uusi lumileopardi on "iisi kaveri"

Ähtärin eläinpuiston uusi lumileopardi saapui tiistaina lentokoneella Moskovasta Helsinkiin. Muutaman tunnin ajan kestäneiden tarkastusten jälkeen lumileopardineiti kuljetettiin öisellä privaattikyydillä uuteen kotiinsa. Eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski uskoo, että tulokas sopeutuu Ähtäriin hyvin. Sulhaseensa Väinöön se pääsee tekemään lähempää tuttavuutta vasta vuoden kuluttua.

Avara luonto: Saako leopardi täplänsä?

Dikeledille on ollut vaikeaa oppia lajikumppanien tavoille.

Korkeasaaren lumileopardille neloset

Edelliset lumileopardineloset nähtiin Korkeasaaressa 34 vuotta sitten. Pentujen syntymä on iloinen uutinen lajin tarhakannalle.

Tutkimus: Tiibetistä löydetiin vanhin suuren kissaeläimen fossiili

Pantherinae-heimoon kuuluva löydetty laji kertoo kissaeläinten evoluution synnyn ulottuvan arvioita kauemmas. Löydetyn fossiilin lähin sukulainen on lumileopardi.

Haukku paljasti kiinalaiseläintarhan huijauksen - leijona olikin koira

Eksoottisten eläinten häkeissä oli vähemmän eksoottisia eläimiä. Leijonan häkissä majaili tiibetinmastiffi ja leopardin häkissä naali.

Tiikerit tappoivat miehen Italiassa

Talousvaikeuksien vuoksi suljetun eläintarhan tiikereitä ei oltu saatu sijoitettua muualle. Häkeissä oli yhteensä yhdeksän tiikeriä ja leopardi.

Korkeasaaren lumileopardinpentujen nimet julkistettiin - katso video

Korkeasaaren lumileopardinpennuille on valittu nimet. Pennut ovat Eloisa, Eve ja Esha.

Isot kissat esittäytyivät kissojen yössä

Korkeasaaren eläintarha kerää kissojen yön avulla rahaa amurinleopardin ja amurintiikerin suojeluun.

Newborn snow leopards explore world

Three snow leopard cubs born in Helsinki’s Korkeasaari Zoo this summer have started venturing outside their den, but the public will have to wait to catch a glimpse of their furry cuteness.

Korkeasaaren lumileopardilla kolme pientä pentua

Korkeasaaren 10-vuotias lumileopardi on saanut kesän aikana kolme pentua. Muutaman kilon kokoiset pennut tutustuvat jo ensimmäisiä kertoja pesän ulkopuoliseen maailmaan, mutta yleisö ei vielä pääse niitä katsomaan.

Ähtärin eläinpuistossa sensaatiomainen lisääntymisvuosi

Ähtärin Eläinpuiston eläinperhe on kasvanut tämän kevään ja kesän aikana karhunpennuilla, hirvenvasoilla, lumileopardin- ja ahmanpennuilla. Nyt perheenlisäystä ovat saaneet myös vesikko ja saukko.

14 äärimmäisen uhanalaista sumatrantiikeriä löytyi täytettynä

Indonesiassa elää ainoastaan muutama sata sumatrantiikeriä. Jakartalaismiehen talossa oli tiikerien lisäksi täytettyjä leopardeja ja karhuja.

WWF: Ilmastonmuutos uhkaa lumileopardien asuinsijoja

Kolmannes erittäin uhanalaisen lumileopardin elinympäristöstä on uhattuna Himalajan rinteillä puurajan kohoamisen vuoksi.

Vakavat vaaratilanteet harvinaisia Korkeasaaressa

Viime viikonloppuna yksi työntekijä kuoli Ruotsissa Kolmårdenin eläinpuistossa, kun sudet raatelivat aitaukseen menneen hoitajan. Korkeasaaressa eläinten hoito on toteutettu toisella tavalla, ja vaaratilanteilta onkin viime vuosina vältytty.

Romping, tumbling cubs charm visitors at Ähtäri zoo

This spring a clutch of new babies opened their eyes at Ähtäri zoo. They include wolverine, bear and snow leopard cubs. Wolverines rarely give birth in captivity making newborn cubs a sought-after commodity in zoos across the world.

Pienet karhunpennut painivat ja telmivät koko kesän Ähtärissä

UUSI VIDEO! Ähtärin eläintarhassa ovat tänä keväänä saaneet pentuja sekä ahmat, karhut että lumileopardit. Ahma saa harvoin pentuja, ja siksi niiden pennut ovat haluttuja ulkomaisissa eläintarhoissa. Pienet karhunpojat sen sijaan viihtyvät tarhassa pitkään.

Kalastaja pelasti leopardinpennut tulvien keskeltä

Kambodzalainen kalastaja pelasti kolme leopardinpentua tulvien keskeltä Kandain provinssissa Kambodzassa. Phnom Tameon villieläinten pelastuskeskuksessa majailevat pennut näyttivät keskiviikkona toipuneen koettelemuksestaan täysin.

Uhanalaisia lumileopardeja löydetty Afganistanista

Luonnonsuojeluryhmä on löytänyt terveen lumileopardikannan rauhalliselta alueelta Afganistanin koillisosasta. Lumileopardeja uhkaavat muun muassa lemmikki- ja turkiskauppa, mutta löytö osoittaa, että lumileopardeilla on vielä toivoa.

Leopardinpentuja laukussaan salakuljettanut pidätettiin Thaimaassa

Villieläinten poikasten salakuljetusta matkalaukuissaan yrittänyt mies pidätettiin perjantaina Thaimaassa. Viranomaiset pidättivät miehen Bangkokin lentokentällä. Miehen laukuissa oli muun muassa karhunpentu ja leopardin poikasia.

Leopardi pelastettiin kaivosta

Melkoinen yllätys odotti sunnuntaina varhain aamulla vettä hakevia kyläläisiä Länsi-Intiassa Gujaratin osavaltiossa. Kaivossa taisteli hengestään noin kahdeksanvuotias leopardi. Nopeasti koolle kerätyn avustusryhmän voimin eläin saatiin nostetuksi.

Korkeasaaren lumileopardin pennut neuvolassa

Elokuun alussa syntyneet lumileopardin pennut Chivas, Cashmir ja Cia pääsivät tänään ensimmäista kertaa neuvolaan. Aamu-unista kolmikkoa neuvolakäynti jännitti, koska ne eivät ole tottuneet käsittelyyn, eivätkä innokkaisiin kuvaajiin.

Korkeasaaren lumileopardipennut peuhaavat tarhassaan

Korkeasaaren lumileopardin pennut ovat päässeet ulkoilemaan. Pentujen touhuja voi seurata nettikameran avulla.

Ähtärin lumileopardi Milla muuttaa Sveitsiin

Eläintarhat tekevät kovaa työtä säilyttääkseen uhanalaisia eläinlajeja. Ähtärin eläintarhassa asustaa tällä hetkellä kolme lumileopardia, joista nuorin eli Milla muuttaa keskiviikkona sveitsiläiseen eläintarhaan.

Sananen – Työsuhde-etuja

Työelämän haasteista jauhetaan nykyään niin paljon, että minun ei tarvitse. Sen sijaan monet työsuhde-edut ovat jääneet vaille huomiota. Parhaimmillaan työsuhde-etu voi tuoda valon elämään ja nousta jopa työssäjaksamisen kulmakiveksi. Töissä viihtyy paremmin kuin kotona. Eikä se ole sattumaa.

Helsinki Zoo Gains Four Endangered Animals

Dozens of endangered species have been saved from extinction due to a global zoo exchange programme. This summer, four endangered species were born at the Helsinki Zoo in Korkeasaari.

Kreikan luotsi varoittaa - varokaa panttereita

Kreikan veteraanivalmentaja Otto Rehhagel kuulosti perjantaina siltä kuin hän olisi ollut safarilla jalkapallon MM-lopputurnauksen sijaan. Hänen mukaansa "suuret kissapedot" vaanivat lauantain ottelussa Etelä-Koreaa vastaan.

Tallinnassa syntyi kaksi amurinleopardia

Tallinnan eläintarhassa on syntynyt kaksi harvinaista amurinleopardin pentua. Amurinleopardi on yksi uhanalaisimmista kissapedoista.

Kissapedot kuohuttavat Kiinassa

Kaksi kiinalaista paimentolaista on tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin lumileopardin tappamisesta. Samaan aikaan Shanghain eläintarhassa on eristetty hoitajansa surmannut bengalintiikeri.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle