Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Piirroskuvituskuva nuorisopsykiatrisen osaston arjesta. Sarjakuvatyylillä piirretty potilas ja kaksi hoitajaa.

Itsetuhoiset ja psykoottiset nuoret päätyvät tänne, kun mikään muu ei auta – Yle pääsi tiloihin, joihin edes omaisilla ei ole asiaa

Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrinen osasto on mielen sairauksista kärsiville nuorille viimeinen vaihtoehto. Vierailimme osastolla ja teimme sieltä reportaasin sarjakuvan keinoin.

Sairaala Nova ulkoa lumisateessa.

Nuorten psykiatriselle hoidolle on huutava tarve Keski-Suomessa – koronaepidemia on lisännyt selvästi nuorten pahoinvointia

Nuorten tahdosta riippumaton hoito esimerkiksi itsetuhoisuuden vuoksi kasvoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä viime vuonna 60 prosenttia vuodesta 2020.

Erityisopettaja ja rehtori hymyilevät kasvomaskien takana koululuokan valkotaulun edessä. Taululla lukee Ahvenistonharjun koulu vihreällä tussilla kirjoitettuna.

Sairaalakouluissa nuorten pahoinvointi näkyy joka päivä – Ylen vaalitelttojen keskusteluissa nousi esiin muun muassa nuorten walk in -terapia

Monella opiskelijalla on esimerkiksi ADHD tai mielenterveysongelmia. Sairaalaopetuksen yksiköillä on paljon osaamista, joka halutaan nyt jalkauttaa muidenkin koulujen käyttöön.

Oulun psykiatrian -, nuorisopsykiatrian poliklinikka ja musiikkiterapia keskustelu huone

Mielenterveyshäiriöistä kärsivien nuorten tilanne hieman parantunut Varsinais-Suomessa – jonotusaika psykiatriseen avohoitoon nyt alle kuukausi

Psykiatrisen avohoidon tilanne oli Varsinais-Suomessa hankala viime keväänä ja kesänä. Tilanne on nyt parempi, ja jonotusaika puolittunut.

Oulun nuorisopsykiatrian poliklinikkan kyltti

Nuorten Matala on tavoittanut nuoret, osastohoidon käyttö on vähentynyt – Kymsote nojaa pian entistä enemmän varhaiseen tukeen ja apuun

Osastohoito on parin viime vuoden aikana vähentynyt nuorisopsykiatrisella osastolla Kymenlaaksossa. Varhaisen tuen tarve sen sijaan on kasvanut. Siksi Kymsote laittaa paukkujaan siihen.

Henkilö tukee hoidossa olevaa potilasta pitämällä sitä kädestä kiinni.

Ministry focuses on youth in new 10-year mental health strategy

The plan aims to beef up mental health services in schools and roll out a new suicide prevention programme.

Lähikuva kannettavasta tietokoneesta ja älypuhelimesta.

Nuorten etäpsykiatri aloittaa vastaanottonsa Eksotessa – asiakas ja psykiatri ovat ääni- ja kuvayhteyden päässä toisistaan

Etälääkäripalvelulla Eksote paikkaa nuorisopsykiatripulaa, jota ei ole saatu ratkaistua.

Läheltä

Lapin sairaanhoitopiiri myy rivitalon 465 000 eurolla

Korkeimman tarjouksen teki rovaniemeläinen yrittäjä Jari Piippola.

Mies rannalla auringonlaskussa.

Psykiatrian lähetteet lisääntyneet rajusti ympäri Suomea – asiantuntijat eivät löydä ilmiölle selitystä

Eri puolilta maata kuuluu sama viesti: psykiatrian lähetteiden määrä on harpannut vuodessa ylös paikoin jopa yli 30 prosentilla. Tämä ei kuitenkaan johdu lääkäreiden mukaan hoidontarpeen lisääntymisestä.

Keskussairaalan uusi psykiatriatalo on valmistunut Joensuussa

Keskussairaalan suurin yksittäinen rakennushanke, psykiatriatalo, on valmistunut Joensuussa. Henkilökunta ja potilaat muuttavat uuteen rakennukseen Tikkamäelle ensi viikosta alkaen.

Kuvakaappaus Kajaanin ammattikorkeakoulun pelistä.

Pelaamalla elämä haltuun – nuorisopsykiatria etsii uusia auttamisen keinoja

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on kehitetty peli nuorten elämänhallinnan tueksi.

Nuoret uskaltavat hakea apua mielenterveysongelmiin

Nuorisopsykiatria on kehittynyt muutamassa kymmenessä vuodessa nollapisteestä maailman edistyksellisemmäksi. Nuorten psyykkisten häiriöiden määrä ei ole kasvanut, mutta sen sijaan masentuneisuus on lisääntynyt.

Mies rannalla auringonlaskussa.

Nuorisopsykiatria jalkautuu

Ryhmä psykiatrian ammattilaisia vie hoitoa sitä tarvitseville nuorille. Palvelulle tiedetään olevan tarvetta.

Ihmisen varjo maassa.

Yhä useampi nuori hakeutuu psykiatriseen hoitoon

Jatkuvat suorituspaineet ja nuorten kantama vastuu aiheuttavat pahoinvointia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin nuorisopsykiatrian resurssit ovat jo kipurajalla.

pilleri lääkkeet

Young turn to pills as psychiatric care queues lengthen

Finnish young people have doubled their use of anti-depressants over the last decade, partly because of difficulties in obtaining psychiatric care.

Uutta sairaalaa kaavaillaan Kukkumäkeen

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on löytänyt sairaalan uudisrakentamiselle uuden paikan. Uusi sijainti saattaisi olla jopa kymmeniä miljoonia euroja yli kahden sadan miljoonan euron hintaista siltasairaalaa halvempi.

Nuorten mielenterveysongelmia ehkäistään ryhmätyöllä

Nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisy kiinnostaa yhä useampaa kuntaa Pirkanmaalla. Monissa kouluissa aiotaan ottaa käyttöön kokonaisille luokille tarkoitettu FRIENDS-ohjelma,.

Lääketiedepäivät alkuun

Itä-Suomen lääketiedetapahtuma kokoaa alan ammattilaisia Kuopioon. Torstaihin asti jatkuvaan tapahtumaan osallistuu noin tuhat ihmistä.

Nuorisopsykiatria kiinni osaksi kesää

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan nuorisopsykiatrisen osaston lisäksi myös päiväkirurginen yksikkö on suljettuna osan kesää.

Girls Becoming More Complacent About Abortion

Paediatricians are concerned with the frequency with which girls are choosing abortion, and the growing attitude that this is a form of contraception instead of a last resort.