Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laura Yli-Perttulan e-pillerit loppuivat apteekeista ja kovat kivut palasivat – lääkkeiden saatavuushäiriöitä ennätysmäärä

Toimitushäiriöitä on ollut muun muassa verenpaine- ja mielialalääkkeissä, e-pillereissä ja antibiooteissa. Lääkityksen vaihtaminen korvaaviin lääkkeisiin ei välttämättä onnistu ongelmitta.

Kuukautiskipuun suhtaudutaan yhä vähätellen: "Esimies on sanonut, että et ikinä tule saamaan työterveydestä sairauslomalappua"

Asiantuntijalääkärin mukaan on hämmentävää, että aikuiset naiset joutuvat vielä vuonna 2019 pohtimaan tällaisia asioita.

Lopetin hormonaalisen ehkäisyn 15 vuoden käytön jälkeen – katso kuinka kävi: päänsäryt vähenivät ja hiuksia lähti tukuittain

Uhkakuvat aknesta, pahoista kivuista ja vuodosta eivät pysäyttäneet Ylen toimittajaa Marjut Mäntymaata heittämästä hormonaalista ehkäisyä mäkeen. Samaan ratkaisuun päätyvät yhä useammat. Katso video ja keskustele aiheesta.

Hormonikierukan piti helpottaa Nelli Vartiaisen, 26, elämää – saikin kuukausiksi rajut vatsakivut: "Itkin ja kiemurtelin kivusta"

Nelli Vartiainen luopui hormonikierukasta kuukausien käytön jälkeen sivuoireiden takia. Asiantuntijoiden mukaan noin 80 prosenttia on tyytyväisiä hormonikierukkaan. Juttu on julkaistu elokuussa 2018.

Podetko kovia kuukautiskipuja? – Uuden tutkimuksen mukaan liikunta voi auttaa vaivoihin

Tutkimuksen tuloksena liikkuneet naiset kokivat kipunsa lievemmiksi kuin verrokit ja viitteitä oli myös kipujen keston lyhentymisestä.

Jethro Rostedt: "Elämä on niin lyhyt, ettei kannata kärvistellä"

Jethro Rostedt on kaikkien tuntema, turkulainen kiinteistövälittäjä – tv:stä tuttu kauppamies. Hän saattaa äkkiseltään vaikuttaa vain iloluontoiselta veijarilta, mutta vakuuttaa itse olevansa monessa asiassa vanhan liiton mies.

Euroopan mestari vannoo syyttömyyttään

Naisten maratonin Euroopan mestari Zivile Balciunaite kieltää käyttäneensä kiellettyjä aineita. Hänet asetettiin aiemmin väliaikaiseen kilpailukieltoon, koska dopingnäytteen testosteroniarvo oli epätavallisen korkea.

Pujoaika nyt pahimmillaan Etelä-Karjalassa

Helteinen kesä on edesauttanut pujojen kasvua, joten tänä kesänä pujot ovat mittavia ja siitepölyä on ilmassa paljon.

Asentohuimaushoidosta löytyi apu lukihäiriöön

Korvan tasapainoelimiin vaikuttavalla asentohuimaushoidolla on saatu apua lasten lukihäiriöihin. Hoidon avulla korvien kaarikäytäviin liikkuneet kalkkihiukkaset siirtyvät pois, jolloin muun muassa silmänliikkeen häiriöt korjaantuvat. Tamperelaisen dosentin kehittämää hoitoa on kokeiltu muun muassa Lempäälän ja Ylöjärven kouluissa. Tulokset ovat olleet näkyviä.