Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kehysriihen pikakommentit: Yrittäjien Pentikäinen pitää lopputulosta pettymyksenä, Veronmaksajien Lehtinen kehuu kotitalousvähennyksen laajentamista, EK moittii työmarkkinauudistuksia "mahalaskuksi"

Moni hallituksen kehysriihessä päättämistä asioista vaatii jatkoselvittelyjä. "Viron malli" muuttaisi yritysten verotusta ja kotitalousvähennys paranee kotitaloustyön ja hoivapalvelujen osalta kahdeksi vuodeksi.

Etla: Julkisen talouden alijäämä kasvaa tänä vuonna suureksi ja sulaa hitaasti

Etlan toimitusjohtajan Aki Kangasharjun mukaan kilpailukyky on kaiken A ja O

Etlan madonluvut julki: Suomen talouskasvu hidastuu selvästi, ensi vuonna lähes 50 prosentin todennäköisyys taantumalle

Ennusteen mukaan hallituksen 75 prosentin työllisyystavoite jää toteutumatta.

Minister: Govt to dismantle contentious activation model "as quickly as possible"

Government says the unpopular model will be rolled back once certain "employment-related measures" have been introduced.

Juha Sipilä government now Finland’s longest-serving

The administration led by outgoing prime minister Juha Sipilä became Finland’s longest in office on Saturday.

Second round of labour market reforms needed, says employer think-tank

Etla researchers say Finland's next government may have to make painful decisions if it hopes to reach an employment rate of 75 percent.

SDP chair hints at rolling back unpopular labour market reforms in May Day address

Rinne also repeated a pledge that he’d made last May Day to introduce a 100-euro pension increase for low-income retirees.

Finland needs more labour market reforms, says chamber of commerce

The chamber called for a raft of reforms including easing collective bargaining and redundancy protection agreements and revamping the benefits system.

Katso suorana klo 21.05: Vääntöä lakko-oikeuksista ja irtisanomislaista – kuka saa päättää työmarkkinauudistuksista?

Sipilä mittauttaa hallituksen luottamuksen irtisanomislakikiistan takia. Pääministeri ei mielestään paina ay-liikettä polvilleen – mitä mieltä ovat työmarkkinapomot?

Etlan Vesa Vihriälä: Suomen hyvää työllisyyskehitystä ei pidä tuhria – kiisteltyä aktiivimalliakin tarvitaan

Hallituksen tavoite sadasta tuhannesta uudesta työpaikasta ja 72 prosentin työllisyysasteesta voi yllättäen toteutua, jos viime vuoden kehitys jatkuisi muuttumattomana.

VTV lyttäsi sote-uudistuksen säästötavoitteen – Orpo torjuu kritiikin

Valtiontalouden tarkastusvirasto pitää kolmen miljardin säästöjä epärealistisina. Puhtia on puuttunut myös työmarkkinauudistuksesta.

Suomi ja Ranska neuvottelupöydässä – kaksi ääripäätä kohtasivat

Ranska haluaa rajoittaa kiinalaisten bisneksiä Euroopassa, Suomen mielestä kiinalaisia investointeja tarvitaan.

"Edessä on todella hankala vuosikymmen" – Virkamieskonkarit eivät odota budjetilta yllätyksiä

Useita budjettiriihiä valmistelleet entiset virkamiehet Jukka Pekkarinen ja Erkki Virtanen toivovat rahoituspolitiikkaan malttia. Vaikka talous on nousussa, pää täytyy pitää kylmänä.

Nobelisti Holmström myönteisistä talousnäkymistä: "Pitää katsoa pidemmälle, mitä huolia horisontissa näkyy"

Taloustieteen nobelistin Bengt Holmströmin mukaan etenkin nuorisotyöttömyys ja siihen kytkeytyvä syrjäytyminen ovat edelleen Suomen suurimpia talouskasvun jarruttajia.

Kymmenet tuhannet vaativat Madridissa parempia työoloja

Espanjan talous elpyy, mutta kriitikkojen mukaan työmarkkinauudistukset ovat tuoneet mukanaan huonosti palkattuja pätkätöitä.

Finland dodges EU disciplinary action over growing govt debt

The European Commission has given Finland a passing grade for the government’s efforts boost economic growth and put the brakes on growing government debt. Issued Monday, the Commission’s assessment essentially means that Finland has avoided disciplinary measures over its elevated debt to GDP ratio.

Toimitusjohtaja Ylellä: "Suomen työttömät löytäisivät muista Pohjoismaista töitä melkein heti"

Työttömältä vaaditaan mm. sinnikkyyttä. Esimerkiksi sähköasentajan on helppo tulla Norjasta Suomeen, mutta toisinpäin joutuu heti kuuden kuukauden koulutukseen.

Chilessä suurmielenosoitus eläkejärjestelmää vastaan

Chilessä sadattuhannet ihmiset osoittivat sunnuntaina mieltään vallitsevaa eläkejärjestelmää vastaan pääkaupungissa Santiagossa. Pienempiä mielenosoituksia järjestettiin myös muissa Chilen kaupungeissa.

Ensi vuoden toiveuutinen: "Talous voimakkaassa kasvussa – ennustajat olivat väärässä!"

Yle pyysi joukkoa talouden ja tulevaisuuden tuntijoita katsomaan kristallipalloonsa uuden vuoden kynnyksellä – ja nimeämään tärkeimmän talouspäätöksen vuonna 2016. Uusia kasvun eväitä nähdään yrittäjyydessä, digitalisaatiossa ja maailmantalouden piristymisessä, mutta ratkaiseva käänne Suomen taloudessa voi jäädä haaveeksi.

Pitkäaikaistyöttömyyden kulut nousevat miljoonilla Eksotessa

Kulujen nousu johtuu työmarkkinauudistuksesta, minkä vuoksi työmarkkinatuen kuntaosuudet maksaa jatkossa Eksote.

Umbrella union SAK: We'll quit labour market reform talks if Posti outsources labour during strike

Finland’s largest trade union confederation SAK says it will break off labour market reform talks if postal company Posti uses outsourced workers during strike action due to begin Thursday. SAK is currently involved in negotiations to identify alternative measures to Prime Minister Juha Sipilä’s pay-slashing work contract reforms.

Stubb vastaa SAK:lle: Hallitus ei koplaa työelämän uudistuksia

Hallitus torjuu SAK:n toiveet laajasta työmarkkinauudistuksia koskevasta sopimuspaketista

Työmarkkinajärjestöille lisäaikaa – Sipilä matkustaa huippukokoukseen

Uusi eduskuntakäsittelyn ajankohta selvinnee torstaina.

Ekonomistit pohtivat hallituksen keinoja – "Varmasti puhutaan arkipyhistä ja erilaisista karenssiajoista"

OP-ryhmän pääekonomistin Reijo Heiskasen mukaan työmarkkinauudistuksilla saatavat tulokset vievät aikaa.

Stubb lykkäyspäätöksestä: Oli selvää, että säästöjen saaminen kestää kauemmin

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt sopivat aamulla ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkausten lykkäämisestä vuoden 2017 alkuun. Valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoi A-studiossa, että siirtäminen sopii, koska kaavailtuja säästöjä ei olisi tullut.

Pankkiekonomistit kiirehtivät leikkauksia – "Kunnon säästöt pöytään saman tien"

OP:n Reijo Heiskasen mukaan julkisen talouden säästöillä on kovempi kiire kuin tähän mennessä on tuotu esille.

Haglund puheenjohtajatentissä: Veroja ei enää varaa nostaa

Ylen puheenjohtajatentissä ollut RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund uskoo, että työllisyys lähtee nousuun esimerkiksi vero- ja työmarkkinauudistuksilla.

Italiassa kymmenettuhannet marssivat irtisanomissuojan heikennystä vastaan

Ammattiliitot vastustavat sitä, että työnantajien ei jatkossa enää tarvitse palkata irtisanottuja työntekijöitä takaisin, vaikka irtisanominen todettaisiin myöhemmin oikeudessa laittomaksi. Hallituksen mukaan uudistuksen avulla Italian suurtyöttömyyttä ja nuorisotyöttömyyttä saadaan painettua alas.

BBC: Kreikka paljasti uudistuslistansa vuotopelon takia

Kreikka aikoo tiukentaa toimia veronkiertoa ja korruptiota vastaan sekä uudistaa työmarkkinajärjestelmäänsä. Talousuudistukset ovat ehtona Kreikan lainaohjelman jatkolle.

Nuori työtön entistä ahtaammalle

Tänä vuonna Suomessa panostetaan pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseen. Samalla nuorten työllistämiseen tarkoitettuihin rahoihin on jäänyt vain rippeet. Myös TE-toimistojen käytössä olevia rahoja on leikattu. Esimerkiksi Sanssi-korttitukea ei pääsääntöisesti saa enää nuori, joka on ollut työttömänä vähemmän kuin 300 päivää.

Joulupukit ja poliisi ottivat yhteen Italian mielenosoituksissa

Italiaan on julistettu yleislakko perjantaiksi, ja hallituksen vastaisia marsseja on järjestetty kymmenissä kaupungeissa.

Tuhannet italialaiset marssivat uudistuksia vastaan

Pääministerin mukaan uudistukset ovat välttämättömiä, jotta uusia työpaikkoja saadaan synnytettyä. Hän on penännyt italialaisilta halua ja rohkeutta muutokseen.

Työttömyysturvan heikennys sai miljoona ihmistä kaduille Roomassa

Matteo Renzin hallitus haluaa tehdä työntekijöiden irtisanomisen yrityksille helpommaksi saadakseen aikaan talouskasvua ja houkutellakseen maahan sijoittajia.

Haglund: Kokonaisveroaste syö kasvun edellytyksiä

Puolustusministeri Carl Haglund keventäisi tuloverotusta. Hänen mukaansa uudet työpaikat syntyvät yksityiselle sektorille. "Julkinen sektori ei voi enempää ihmisiä palkata", hän sanoi Ykkösaamussa lauantaina.

Sampsa Kataja: Valta pitää palauttaa eduskunnalle – video

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja uskoo, että luottoluokituksen nostaminen on suomalaisten omissa käsissä. Hän on pettynyt ay-liikkeen ja järjestöjen osuuteen esimerkiksi työmarkkinauudistuksen läpiviemisessä. Nyt olisikin Katajan mukaan aika palauttaa valta eduskunnalle.

Erkki Liikanen: Kilpailukyky ei enää heikkene – revähtänyt ero pitää ajaa kiinni

Viime syksynä syntynyt 20 euron palkkaratkaisu pysäytti hintakilpailukyvyn rapautumisen. Suomen Pankin pääjohtaja hoputtaa rakenneuudistuksiin.

Nordean Kangasharju: Eläkepaketti ei yksin riitä rauhoittamaan Suomen velkojia

Sote-uudistus, kuntien tehtävien miljardikarsinnat ja työmarkkinauudistukset saatava myös toteutukseen, jotta Suomi kääntyy nousuun

Joensuu valmistelee ensi vuoden taloutta erittäin vaikeassa tilanteessa

Ensi vuoden talousarvion valmistelu käynnistyy poikkeuksellisen vaativassa tilanteessa Joensuussa. Kaupungin kuluvan vuoden tulos näyttää alkuvuoden perusteella jäävän selvästi talousarviota enemmän alijäämäiseksi. Toisaalta valtion kaavailema työmarkkinauudistus voi tuoda kunnille mittavia lisäkuluja. Kaupunki aloittaa tiistaina tilaaja-tuottaja -neuvottelut eri lautakuntien kanssa.

Espanjan talouskasvu nopeimmillaan kuuteen vuoteen

Hallituksen virallinen kasvuarvio tälle vuodelle on prosentti, mutta pääministeri uskoo luvun suuremmaksi. Työttömyyslukuja se ei ole kaunistanut.

Muuttotappio ja työttömyys sovitettava yhteen

Kunnissa on jatkossakin odotettavissa suuria muutoksia. Vaikka Kainuussa väestö vähenee ja työvoima pienenee, maakunnan selviämismahdollisuudet ovat keskivertoa paremmat. Aikuiskoulutuksen kehittämiseen olisi tässä tilanteessa kiinnitettävä huomiota.

Suomen työmarkkinajohtajat opintomatkalla Saksassa

Saksassa työttömyys on pysynyt alhaisena, kun matalapalkka-alat yleistyivät 2000-luvulla, kirjoittaa Ylen Saksan kirjeenvaihtaja Tytti Sulander.

Saksassa palvelut uhkaavat kallistua minimipalkkalain myötä

Saksassa tulevan hallituksen odotetaan ajavan läpi vähimmäispalkkaa koskevan lain. Matalapalkka-alat ovat kasvaneet Saksassa viime vuosina, ja ongelma tuntuu erityisesti Berliinissä, missä palvelualoilla maksetaan paikoin alle viiden euron tuntipalkkaa.

Rehn: Kreikan päätökset vaikeita, mutta välttämättömiä

Talouskomisaari Olli Rehn pitää mahdollisena, että Kreikka saa julkisen taloutensa tasapainoon jo ensi vuoden aikana.

Kuntaliiton Kietäväinen: Kuntia ei pitäisi rankaista liitoksista

Valtionosuusuudistuksesta hän löytää paljon hyvääkin. Kiitosta saa erityisesti tehokkuuskannustin.

Kietäväinen: Työmarkkinatukiuudistuksen hinta kaksinkertainen

Pitkäaikaistyöttömien työmarkkinauudistuksesta on Kuntaliiton varatoimitusjohtajan mukaan tulossa kallis lasku kunnille.

Meksikossa hyväksyttiin kiistelty työmarkkinauudistus

Meksikon hallitus sanoo lakialoitteen luovan 400 000 uutta työpaikkaa vuodessa. Kriitikot ovat arvostelleet lain vahingoittavan työntekijöiden oikeuksia.

Euroalueen työttömyys pysyi ennätyskorkealla

Työttömyysprosentti euroalueella oli uusimmassa mittauksessa yli 11, kun Japanissa se oli 4 ja Yhdysvalloissa 8 prosenttia.

Espanjan kuninkaalliset osallistuvat säästötalkoisiin - palkasta pois 7 prosenttia

Espanjan kuningas ja kruununprinssi alensivat palkkojaan tänä vuonna vapaaehtoisesti, Espanjan kuninkaanlinna kertoo.

ILO: Maailmassa on tänä vuonna yli 200 miljoonaa työtöntä

Valtioiden tiukat säästötoimet haittaavat ILO:n mukaan työpaikkojen luomista. Ennusteen mukaan työllisyyden nousu talouskriisiä edeltäneeseen tasoon voi kestää pari vuotta aiemmin arvioitua kauemmin.

Espanjassa yleislakko maaliskuun lopussa

Espanjan ammattiliitot Comisiones Obreras CC. OO. ja Unión General de Trabajadores UGT ilmoittivat perjantaina menevänsä yleislakkoon torstaina 29. maaliskuuta, kertovat Espanjan viestimet. Lakko on kuudes yleislakko Espanjan demokraattisen historian aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle