Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Finnish firms pass up 150m euros in wage subsidies aimed at hiring unemployed

One of the government’s employment-boosting measures involves paying half of a firm’s payroll expenses – if it hires an unemployed person.

Työllistämisrahaa jäämässä 150 miljoonaa euroa yli – Miksi valtion raha ei kelpaa yrityksille?

Valtio voi maksaa työnantajalle jopa puolet palkkakuluista, jos yritys palkkaa työttömän. Tukeen tarkoitettua rahaa jää kuitenkin tältä vuodelta käyttämättä.

Survey: Majority of Finnish SMEs say govt's activation model failing to deliver

Some 91 percent of small and medium-sized businesses said the government's "activation model" has so far not resulted in a single hire, according to a new survey.

Jobseeker: 10 years of work trials, still no permanent job offers

Hanna Harri has been caught in a cycle of short work trial stints with no permanent job offers to show for it. Officials at the Ministry of Employment and the Economy believe that new regulations introduced this year will put a stop to employers using the trials to take advantage of jobseekers.

Keskittäminen ei lyhentänyt pitkiä käsittelyaikoja – isoissa kaupungeissa palkkaturvajonot edelleen lähes vuoden

Valtion varoista palkkasaataviaan peräävä joutuu edelleen odottamaan rahojaan jopa kuukausia. Palkkaturvakäsittelyn keskittäminen Uudenmaan Ely-keskukseen ei ole tuonut toivottua tulosta alkuvuonna.

Palkkaturvaa voi joutua odottamaan jopa vuoden – tilanne pahin isoissa kaupungeissa

Palkkaturvahakemusten käsittelyajat ovat venyneet pitkiksi erityisesti Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Vuoden alusta koko Suomen hakemukset käsitellään keskitetysti, minkä toivotaan lyhentävän käsittelyaikoja.

Maitotila elää luomulisällä: "Jos sitä ei olisi, persnettoa tulisi että heilahtaisi"

Maidosta tuottajalle maksettava hinta kattaa hädin tuskin tuotantokustannukset. Sotkamolainen luomumaidontuottaja toteaa, että hänelle palkka tulee meijerin maksamasta luomulisästä, vaikka maito keräillään tavanomaisen maidon sekaan.

"Merkkivaatteista melkein tapellaan" – käytettyjen lastenvaatteiden kauppa kiihtyy Facebookissa

Facebookin lastenvaatekirppikset vetävät väkeä kiihtyvään tahtiin. Esimerkiksi Lasten ulkovaatekirppis -ryhmään liittyy useita kymmeniä uusia jäseniä päivittäin. Ryhmässä on jo lähes 20 000 jäsentä. Ostajat ja myyjät suosivat nyt sosiaalista mediaa esimerkiksi perinteisen Huuto.netin sijaan.

Tulevaisuuden oppilaat rakentavat itselleen opettajan

Tulevaisuuden koulussa oppilaat rakentavat ja kehittävät itse oppivälineitään. Helsingin yliopiston Innokas-verkosto haluaa oppilaat kehittämään taitojaan ja oppimaan robotiikan ja koodauksen avulla.

Työttömille lisää tukea, matkakorvauksiin tiukennuksia – näin uusi laki uudisti työllisyyspalveluita

Selvitimme, minkälaisia muutoksia vuoden alusta voimaan astunut laki on tuonut työnhakijan palveluihin.

Tietotekniikka tulee hitaasti kouluihin

Suomen koulut ovat tunnettuja Pisa-menestyksestään, mutta se ei liene tietotekniikan ansiota - Suomi nimittäin laahaa perässä tietotekniikan hankkimisessa kouluihin.

Oppimisteknologia - hyvä renki, mutta huono isäntä

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttö on Suomelle suuri haaste. Monessa koulussa tekniikan soveltaminen on vielä lapsenkengissä. Taidot aiotaan tulevaisuudessa takoa lujemmin opetussuunnitelman peruskiveen.

Jännitys häviää valokuvaajan seurassa

Monet ihmiset saattavat jännittää valokuvaukseen menemistä. Ensikertalaisille käyminen voi olla hyvinkin jännittävää, mutta myös vanhemmilla konkareilla näkyy stressin aihetta valmistautuessaan kuvattavaksi.

Tikvassa musisoidaan riemulla

Joensuun seudun nuorista koottu Tikva soittaa ja laulaa gospelmusiikkia. Ryhmässä soivat laulajien lisäksi jousisoittimet, puhaltimet, rytmisoittimet ja kitarat. Tikvan taiteellisina johtajina toimivat Tiina Korhonen ja Olli Hirvikangas.

Murto-osa diplomaateista maksaa parkkisakkonsa

Helsingin kaupungilta jäi viime vuonna saamatta 27 000 euron edestä maksamattomia diplomaattien pysäköintivirhemaksuja. Maksamattomien parkkisakkojen kärkisijaa pitää aiempien vuosien tapaan Venäjä.

Työasiat eivät kuulu pikkujouluihin

Asiantuntijan mukaan pikkujoulut voivat parhaimmillaan lisätä yhteishenkeä ja työporukan yhteisöllisyyttä. Ongelmilta vältytään jos kireä ilmapiiri puretaan ennen juhlaa ja pikkujouluihin ei tuoda työasioita, eikä liikaa alkoholia.

Uudenmaan voimakaksikko suunnistaa finaalissa

Porvoolaiset Heidi Aaltonen ja Tiina Korhonen ovat tyytyväisiä YLE:n ja SLU:n järjestämään kunnonkohotushaasteeseen. Arjen jaksaminen on huipussaan ja liikunta on tuonut reippautta elämään.

Uudenmaan Voimakaksikko on valittu

Koira-alan yrittäjät Heidi Aaltonen (40) ja Tiina Korhonen (47) kisaavat valtakunnan Voimakaksikko -tittelistä. Porvoolaiset naiset ovat kohottaneet kuntoaan sekä sauvakävelemällä että joogaamalla.

Voimakaksikkojen kunnonkohotus vauhdissa

Uudenmaan voimakaksikot ovat aloittaneet kisaamisen kuntonsa kohottamiseksi. Mukana on yhteensä kolme parivaljakkoa Helsingistä, Porvoosta ja Lohjalta.

Uudenmaan Voimakaksikot mittasivat kuntonsa

Kolme yleisöstä arvottua paria kisaa kevään ajan maakunnan Voimakaksikko -tittelistä. Ylen aikainen seurasi kaksikoiden ensimmäistä päivää kuntotestien merkeissä. Ensi lauantaina kunnon kohotusta jatketaan suksilla.