Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maanviljelijä Antti Lepola kuvattuna yläviistosta keskellä ruispeltoaan.

Suljettujen ovien takana päätetään, mitä sinä maksat ruoasta – MOT selvitti, miten kotimaan erikoiset ruokamarkkinat toimivat

Ruokakassin hinta hipoo pilviä ja energiakriisi on laittanut ruoantuottajat polvilleen. Samaan aikaan kauppajätit takovat ennätystulosta ja määräävät tahdin kulissien takaisissa hintaneuvotteluissa.

Kahvilatyöntekijät palvelevat asiakkaita.

Leipomoiden kustannukset kohonneet kaikessa – "Tuleva talvi hermostuttaa", sanoo luumäkeläinen leipomoyrittäjä

Leipomo Satun makioiden suunniteltu tilalaajennus siirtyi kiirellisemmän energiaremontin tieltä.

Porokylän leipomo Nurmeksessa.

Porokylän leipomon uudessa tuotantoyksikössä yli 20 avointa työpaikkaa – mahdollisuus myös oppisopimuskoulutukseen

Porokylän leipomon uusi tuotantoyksikkö valmistuu Lieksaan. Tuontanto käynnistyy ensi keväänä, jolloin avoimet työpaikatkin täytetään.

Leipomotuotteita kahvilassa, kahvilatyöntekijä

Tiukka taloustilanne saattaa näkyä talvella leipomoiden valikoimissa: tiskistä löytyy niitä tuotteita, joihin ihmisillä on varaa

Inflaatio ei ole tuotekehittelyn kulta-aikaa, todetaan satakuntalaisista leipomoista. Kustannusten kasvu pakottaa taiteilemaan valikoiman kanssa, mutta lomautuksiin ei näillä näkymin turvauduta.

MBakeryn yrittäjä Mikko Hietala seisoo leipäkärryn edessä ja katsoo kohti kameraa.

Hintojen nousu ravistelee leipomoalaa ja pakottaa satsaamaan tuotekehitykseen – yrittäjä pohtii, onko suklaakakkua enää kannattavaa tehdä

Koronasta selviämisen jälkeen leipomoala on uuden kriisin edessä. Yrittäjät joutuvat miettimään entistä tarkemmin, mikä on kannattavaa niin yrittäjälle kuin kuluttajallekin.

Kauraleipiä leipomon liukuhihnalla.

Fazer investoi Vantaalle nyt leipomoon

Taustalla on kauraleipien kasvanut kysyntä.

Leipomo toivosen valokyltti.

6 800 eurolla noussut energialasku ehti jo sulkea vanhan leipomon itärajalla – yllättäen se sai uuden omistajan, jolla on yksi ehto

Imatralainen leipomo Toivonen sulki ovensa kannattavuusongelmien takia heinäkuussa. Uusi omistaja löytyi samalta paikkakunnalta toisesta leipomoalan yrityksestä.

Leipomoyrittäjä Mimmi Tick pitää sylissään koria, jossa on hapanjureen leivottuja leipiä.

Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä

Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.

Uunista tullut ruisleipä kuljettimella.

Raaka-aineiden ja energian kallistuminen voi näkyä pian myös leivän hinnassa – leipomoyrittäjä: "Paineet ovat kovat"

Energian ja raaka-aineiden kallistuminen sekä epävarmuus viljan hinnasta ja saatavuudesta tulevat todennäköisesti näkymään myös leipähyllyllä.

Leipomoyrittäjä Jukka Hämäläinen seisoo tavaroiden keskellä palon jälkeen remontoitavassa leipomotilassa.

Kotileipomo Hämäläisen 96-vuotinen taival oli lähellä päättyä tulipaloon Mustasaaressa – "Katastrofi oli 20 minuutista kiinni"

Heinäkuisen tulipalon taloudellisista tappioista on vielä liian aikaista puhua, mutta koko leipomo remontoidaan sisältä, sillä savuhaitat olivat mittavia. 

Porokylän leipomon tuotteita.

Porokylän leipomo avaa toisen tuotantolaitoksen Lieksaan – investointi kaksinkertaistaa leipätuotannon

Ensi vuonna avautuvaan leipomoon tulee automatisoidut tuotantolinjat, jotka tehostavat tuotantoa. Energia tullaan saamaan paikallisesta biokaasusta.

Paistopisteen leipähyllyyn lisätään vasta paistettuja sämpylöitä.

Kaupan leipä- ja pullahyllyllä odotettavissa hinnankorotuksia: "Kesän aikana pakko alkaa näkymään kuluttajahinnoissa"

Energian hinnannousu kasvattaa sekä viljelijöiden että leipomoiden kustannuksia. Myös viljan hinta maailmanmarkkinoilla on nousussa, mutta tuontiviljan osuus on pieni.

Vlalmiita leipiä Rikkilän Leivän leipomossa.

Leipomot seuraavat huolestuneena kulujen kasvua Etelä-Savossa – viljan lisäksi energiakustannukset herättävät huolta tulevasta

Paikallisissa leipomoissa huolta aiheuttaa myös kasvavat energiakustannukset ja miten kylvö onnistuu tulevana keväänä.

Huynh Nhu Karjalainen purkaa leipomonsa laatikoita pakettiautosta illalla.

Täti etsi veljentytölleen miehen lehti-ilmoituksella – 20 vuotta myöhemmin Huynh Nhu Karjalaisen kalakukot ja kevätkääryleet viedään käsistä

Huynh Nhu Karjalainen remontoi kymmenen vuotta sitten kotileipomon pikkukylän vanhaan kouluun. Tuotteita menisi enemmän kuin työvoimapulasta kärsivä yrittäjä ehtii leipoa.

Huynh Nhu Karjalainen ja Truong Anh Tuan Palokan torilla Jyväskylässä.

Leipomoyrittäjän päivä venyy yli 20 tuntiin, kun työntekijöitä ei löydy – vietnamilaista työntekijää on odotettu lähes kolme vuotta

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan työvoimapulasta kärsivien yritysten määrä on nopeasti monikertaistunut.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla

Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Leipomoalan yritykselle 7 500 euron sakot työturvallisuusrikoksesta – työntekijän sormi vaurioitui

Samalla työpaikalla oli sattunut samankaltainen työtapaturma myös vuonna 2014.

Kaksi rakenteilla olevaa kylpyhuone-elementtiä kokoonpanossa

Työnantajat järjestävät ahkerasti rekrykoulutuksia Forssan seudulla

Rekrykoulutuksen etuna on, että sen avulla yritys saa koulutettua suuremman joukon työntekijöitä kerralla. Hakijoiden etsiminen on helpompaa kun apuna on TE-toimisto, kerrotaan Jokioisten Leivästä.

Traktori ja aurinkopaneeleita leipomo Elosen pihassa Jämsässä.

Keski-Suomen suurimman aurinkovoimalan rakentaminen aloitettu Elosen leipomolla Jämsässä: aurinkopaneelit pystytetään yli hehtaarin alueelle

Leipomon yhteyteen rakenteilla olevaan aurinkovoimalaan pystytetään noin 2 300 aurinkopaneelia. Aurinkoenergialla pyritään kattamaan noin viidesosa leipomon vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.

112 numero paloauton kyljessä

Munkkirasvapalo pelästytti leipomossa Mynämäellä – työntekijät sammuttivat palon

Päivystävä palomestari kiitteli henkilökuntaa ripeästä alkusammutuksesta.

Leipomo Othellon toimitusjohtaja Susanne Ahlnäs

Perinteikäs vaasalaisleipomo sulki ovensa - Korona teki lopun vaikeuksista toipuvan perheyrityksen tervehtymishaaveista

Leipomo Othello on lopettanut toimintansa Vaasassa. Palosaarella oleva leipomo ja kaksi myymälää on suljettu tästä päivästä alkaen. Toimitusjohtaja Susanne Ahlnäs sanoo, että syynä lopettamiselle ovat korona-ajan menetykset.

Läheltä

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema

Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

pullia

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu

Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Kalakukkoja valmiina.

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen täyttää 90 vuotta – juhlavuoden kunniaksi kuopiolaisen perheyrityksen tarina on koottu historiikkiin

Hanna Partasen kalakukkojen tarina juontaa yli sadan vuoden taakse. Leipomo toimii edelleen perinteisellä paikallaan Kuopion Kasarmikadulla. Perheyrityksestä kertovan kirjan myötä leipomon pitkään historiaan voi nyt tutustua entistä tarkemmin.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Leivonnaisia pinossa

Kuka keksi lörtsyn? – löysä lihapiirakka taipui kansan suussa lörtsyksi

Lörtsyn juuret juontuvat 1950-luvulle, jolloin lörtsyn kaltaisia lihapiirakoita oli myynnissä Savonlinnan torilla ja paikallisella nakkikioskilla.

Kahvila-ravintola

Tuttu tienvarsikahvila ei selvinnyt talousvaikeuksista – hartolalaisen la Kar de Mumman omistaja jätti konkurssihakemuksen

Taustayhtiö Hartolan Cafe Rantapuisto oli yrityssaneerauksessa, mutta korona vaikeutti uutta nousua.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon

Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.

Kermavaahtoa leivonnaisen päällä

Kaksi leipomoalan konkaria yhteen – Elonen ostaa Malvialan

Elosen mukaan kaupalla ei ole vaikutuksia henkilöstöön.

Keuruun kasarmialue.

Suur-Keuruu: Keuruun entisen varuskunta-alueen rakennukset ovat vaihtaneet omistajaa

Lehden mukaan leipomoalan yritys on ostanut kiinteistöt viime viikolla kiinteistösijoitusyhtiön konkurssipesältä.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Pielispakari keskeyttää tuotantonsa koronatapauksen takia – toimitusjohtaja: "Ihmiset eivät jää ilman joulupiirakoita"

Nurmeksen Porokylässä toimiva Pielispakari valmistaa piirakoita myös kauppaketjuille.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kahvilan ja leipomon työntekijällä koronavirustartunta Kouvolassa – asiakkaiden kannattaa tarkkailla oireitaan

Cafe Ruukittaren ja Leipomo Tuomon Luomun työntekijällä todettiin koronavirustartunta perjantaina.

Poliisiin logo poliisi univormussa

Kuopiolaiseen leipomoon murtauduttiin – saalis jäi vähäiseksi

Murtautujat olivat liikkeellä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Mies katsoo uunia

Korona nakersi pienleipomoilta jopa puolet pois myynnistä – kauppojen paistopisteet muuttavat leipomoalaa

Juhlien peruuntuminen vähensi pienleipomoiden tilauksia. Paistopisteiden pakasteet ovat lisänneet ulkomaista kilpailua.

Palsatech Oy:n toimitusjohtaja Mika Alasuutari.

Kemin vuoden yrittäjä on Mika Alasuutari

Kemin Yrittäjät ovat jakaneet tämän vuoden palkintonsa.

Kirsi Tanska

Leipuri alkoi vain leipoa, eikä edes tiennyt olevansa trendien huipulla: "En tiedostanut, että teen artesaaniruokaa"

Artesaaniruuan perinteet juontavat pitkälle historiaan. Moni tekee artesaaniruokaa kuitenkin tietämättään.

Seppo Virtanen

Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin

Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.

Läheltä

Leipomotyöntekijän sormet vahingoittuivat työtapaturmassa

Leipomon toimitusjohtaja ja esimies saivat sakkorangaistuksen työturvallisuusrikoksista.

Hakafood kakkulinjasto

Näin syntyy ensi viikonlopuksi 80 000 täytekakkua: Äitienpäivä pelasti tämän leipomon mutta monelle yrittäjälle on käymässä paljon karummin

Leipomot ovat menettäneet kevään tärkeistä sesongeista käytännössä muut paitsi tulevan äitienpäivän.

vappumunkkeja ja serpentiiniä.

Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut

Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

Kauppahallin Leipomon Tapani Ojala ojentaa asiakkaalle leipomo-ostokset mukaan ennen vappua huhtikuussa 2020.

Vappu voi olla peruttu, mutta munkkikauppaa ei yksi virus pysäytä: "Munkkeja saa tehdä ihan niin paljon kuin ehtii paistaa"

Leipomoissa munkkeja tehdään nyt yötä myöten. Perinteiset vappuherkut ovat kysyttyjä, vaikka ne pitääkin syödä kotona.

Andrea Santarelli toimii myyjänä tupakkakaupassa Roomassa.

"He halusivat ostaa jopa 50 patonkia kerralla" – Ranskalaiset hamstraavat leipää, britit olutta ja muonaa lemmikeille

Italiassa välttämättömyysliikkeiksi lasketaan tupakkakaupat, Belgiassa ranskanperunakioskit.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle