Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruisleivän leivontaa.

Tuotteita poistuu valikoimista ja laskut jäävät maksamatta – näin yritykset ”kostavat” leipomoille erimielisyyksistä

Leipomo- ja konditoria-alalle tehty kysely paljasti, että yritysten välisessä kaupankäynnissä ei aina noudateta lainsäädäntöä tai reilua kauppatapaa.

Maailaisleipä kaupan leipäosastolla.

Hallituksen suunnitelma poistaa leipomolaki sai liiton takajaloilleen – näin päijäthämäläiset leipomoyritykset ajattelevat suunnitelmasta

Pekan Leivässä ei uskota lain poistamisen vaikuttavan leipureiden palkkoihin. Fazer vasta pohtii mahdollisia vaikutuksia.

Juulia Haagel tekee taikinaa.

Hallitus aikoo viedä osalta leipureista yölisät – ammattiliitto: Palkkapussi voi kutistua jopa kymppitonneilla vuodessa

Leipomotyölaki on tähän saakka taannut osalle leipomotyöntekijöistä öisin tuplapalkan. Hallitus aikoo nyt kumota lain. Elintarviketeollisuus kiittelee päätöstä ja pitää ammattiliiton arviota vaikutuksista kärjistettynä.

Ruisleipiä on lähikuvassa leipomon uunista tulossa.

Perheyritys sinnittelee leipomon nousevia kustannuksia ja ulkomaisen leivän halpatuontia vastaan

Lahtelainen Sinuhe kamppailee kohonneiden hintojen puristuksessa. Leipuriliiton mukaan yritysten muutosneuvottelutahti on rauhoittunut, mutta syksy näyttää, mihin työtilanne kehittyy.

Moilas-perheyhtiön toimipiste Pieksämäellä

Pieksämäkeläiselle leipomolle kymmenien tuhansien eurojen sakot poikkeuksellisen pitkään jatkuneesta työturvallisuusrikoksesta

Käräjäoikeus on tuominnut Moilas Oy:n koneiden vaarojen selvittämisen ja suojaamisen laiminlyönnistä yhteisösakkoon jo vuonna 2013.

Pizza tulossa uunista, etualalla näkyy Pizzeria Napolin Burrata-pizza.

Tampereen vanhin pizzeria joutui yllättävien somehuhujen keskelle, vaikka mikään ei ole muuttunut vuosikymmeniin

Monille pizzerioiden asiakkaille voi tulla yllätyksenä, että puolivalmisteiden käyttö on ravintola-alalla yleistä. Tampereella kulttimaineen saavuttaneen Napolin pizzapohjien taikina on Fazerin valmistamaa.

Paistettuja ruisleipiä leipomon hyllyssä.

Vääksyn myllylle uusi omistaja

Myllyn on ostanut Viipurilaisen Kotileipomon omistajasukuun kuuluva Joonas Ylä-Hemmilä. Kaupalla leipomo haluaa turvata lähiviljan saatavuuden tuotteilleen. Tuotannon laajuus ratkeaa syksyn aikana.

Moilas-perheyhtiön toimipiste Pieksämäellä

Syyttäjä vaatii pieksämäkeläiselle Moilas-leipomolle yli sadan tuhannen euron yhteisösakkoa työturvallisuusrikoksesta

Syytteen mukaan Moilas oy on työnantajana tahallaan tai huolimattomuudesta rikkonut työturvallisuusmääräyksiä ja laiminlyönyt työturvallisuudesta huolehtimisen. Yhtiö kiistää syytteen.

Vihreäkantinen Suomen laki -kirja. Kirjan päällä on puheenjohtajan nuija.

Keuruulaiseen kohuleipomoon liittyvät rikosepäilyt: päätös syytteistä siirtymässä syksyyn

Syyttäjän mukaan Ruokaviraston kuuleminen on asiassa vielä kesken. Poliisi epäilee kolmea leipomoyritys Amissassa työskennellyttä henkilöä useista rikoksista, muun muassa törkeästä petoksesta.

Nuori mies pakkaa leipomossa leipiä laatikoihin pussituksen jälkeen pyörivältä keräilyalustalta.

Porokylän leipomon laajennus valmistui Lieksassa – uusi leipomo alkaa tuottaa palaleipiä syksyllä

Erilaisista leipomotuotteista tunnettu nurmeslainen yritys tuplaa ruislimpun tuotannon ja tavoittelee uutta aluevaltausta.

Kirjan Aikamatka elämysleipuriksi kansikuva, jossa kirja nimi ja ruisleipiä jonossa.

Porokylän leipomon värikäs 40-vuotiashistoriikki on ilmestynyt

Historiikki kertoo tarinaa suvusta, yrityksen kasvusta ja leipomisesta.

Vihreitä, puolikkaan pallon muotoisia leivoksia, joiden päällä on siivu tummaa suklaata ja valkoista suklaata, jossa lukee cha cha cha.

Euroviisu-huuma näkyy leipomoissakin, Kajaanissa ideoitiin Cha cha cha -leivos

Vihreitä leipomuksia näkyy nyt sosiaalisessa mediassa niin kotileipureiden kuin ammattilaistenkin tekeminä.

Leipuri leipoo pullaa.

Pieni helsinkiläisleipomo yllättää asiakkaansa kerran vuodessa ja myy jotain täysin poikkeuksellista

Kaupoissa sesongit ovat venyneet jo niin paljon, että simaa ja runebergintorttuja on tarjolla myös pääsiäisenä. Tässä korttelileipomossa toimitaan toisin.

Rakennus, jonka kyljessä lukee "Varuskuntaravintola".

Tutkinnanjohtaja kuvailee keuruulaisen leipomon tapausta erittäin poikkeukselliseksi – rikosepäilyt siirtyivät syyteharkintaan

Rikosnimikkeet päätekijälle ovat muun muassa törkeä terveyden vaarantaminen ja törkeä petos. Kaikkiaan kolmea henkilöä epäillään rikoksista.

Matala rakennus lumisessa maastossa.

Poliisi vahvistaa: kohutun keuruulaisleipomon tuotteista allergisia reaktioita

Keuruulaisen leipomon epäillään muun muassa paistaneen soijattomia tuotteita samoissa paistorasvoissa soijaa sisältäneiden kanssa. Poliisi epäilee kahta henkilöä törkeästä terveyden vaarantamisesta.

Turun ammattikorkeakoulun omassa panimossa Kupittaa Campus Breweryssä olutta valmistetaan leipomon hävikkituotteista.

Opiskelija Mira Vähäsalon, 27, panemassa oluessa on kuivuneita voisilmäpullia

Leipomon jätteet saavat uuden elämän Turun ammattikorkeakoulun tutkimuspanimossa.

Rakennus, jonka kyljessä lukee "Varuskuntaravintola".

Valtakunnallisesti poikkeuksellinen tapaus: oikeus vangitsi leipomoyrittäjän epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta

Leipomon soijattomien tuotteiden merkinnät olivat puutteellisia tai harhaanjohtavia. Poliisi on aloittanut asiasta esitutkinnan. Epäiltynä on tällä hetkellä yhteensä neljä ihmistä.

Paistettuja ruisleipiä leipomon hyllyssä.

Maakaasun kallistuminen iski kovaa leipomoihin: uuneja vaihdetaan nyt sähköisiin, koska liian kallista leipää ei osta kukaan

Leipomoissa oli totuttu vuosien ajan halpaan maakaasuun, ja energiatehokkuudesta ei tarvinnut kantaa huolta. Energian hinnan lisäksi sen saatavuus on noussut aiempaa tärkeämpään rooliin.

Ruisleipiä laatikossa.

Porin Leipä myyty uudelle omistajalle

Porin Leipä on satakuntalainen perheyhtiö, joka täytti tänä vuonna 75 vuotta. Yhtiö on Porin suurimpia työllistäjiä.

Omenahyveen päälle kaadetaan vaniljakastiketta.

Omenahyveen resepti on vihdoin julkinen

Alun perin kyseessä on oululaislähtöisen lounas- ja henkilöstöravintolayritys Antellin tuote, jota ei ole Oulussa valmistettu vuosiin Antellin lopetettua leipomotoimintansa.

Ruisleipiä laatikossa.

Leipomoiden tuska jatkuu – kustannukset jatkavat nousuaan

Kallistuneet raaka-aineet ja energia sekä yleinen hintojen nousu syö leipomoiden kannattavuutta.

Maanviljelijä Antti Lepola kuvattuna yläviistosta keskellä ruispeltoaan.

Suljettujen ovien takana päätetään, mitä sinä maksat ruoasta – MOT selvitti, miten kotimaan erikoiset ruokamarkkinat toimivat

Ruokakassin hinta hipoo pilviä ja energiakriisi on laittanut ruoantuottajat polvilleen. Samaan aikaan kauppajätit takovat ennätystulosta ja määräävät tahdin kulissien takaisissa hintaneuvotteluissa.

Kahvilatyöntekijät palvelevat asiakkaita.

Leipomoiden kustannukset kohonneet kaikessa – "Tuleva talvi hermostuttaa", sanoo luumäkeläinen leipomoyrittäjä

Leipomo Satun makioiden suunniteltu tilalaajennus siirtyi kiirellisemmän energiaremontin tieltä.

Porokylän leipomo Nurmeksessa.

Porokylän leipomon uudessa tuotantoyksikössä yli 20 avointa työpaikkaa – mahdollisuus myös oppisopimuskoulutukseen

Porokylän leipomon uusi tuotantoyksikkö valmistuu Lieksaan. Tuontanto käynnistyy ensi keväänä, jolloin avoimet työpaikatkin täytetään.

Pullapitkoja ja muita leivonnaisia kahvilan pöydällä kahvilatyöntekijän edessä.

Tiukka taloustilanne saattaa näkyä talvella leipomoiden valikoimissa: tiskistä löytyy niitä tuotteita, joihin ihmisillä on varaa

Inflaatio ei ole tuotekehittelyn kulta-aikaa, todetaan satakuntalaisista leipomoista. Kustannusten kasvu pakottaa taiteilemaan valikoiman kanssa, mutta lomautuksiin ei näillä näkymin turvauduta.

MBakeryn yrittäjä Mikko Hietala seisoo leipäkärryn edessä ja katsoo kohti kameraa.

Hintojen nousu ravistelee leipomoalaa ja pakottaa satsaamaan tuotekehitykseen – yrittäjä pohtii, onko suklaakakkua enää kannattavaa tehdä

Koronasta selviämisen jälkeen leipomoala on uuden kriisin edessä. Yrittäjät joutuvat miettimään entistä tarkemmin, mikä on kannattavaa niin yrittäjälle kuin kuluttajallekin.

Kauraleipiä leipomon liukuhihnalla.

Fazer investoi Vantaalle nyt leipomoon

Taustalla on kauraleipien kasvanut kysyntä.

Leipomo toivosen valokyltti.

6 800 eurolla noussut energialasku ehti jo sulkea vanhan leipomon itärajalla – yllättäen se sai uuden omistajan, jolla on yksi ehto

Imatralainen leipomo Toivonen sulki ovensa kannattavuusongelmien takia heinäkuussa. Uusi omistaja löytyi samalta paikkakunnalta toisesta leipomoalan yrityksestä.

Leipomoyrittäjä Mimmi Tick pitää sylissään koria, jossa on hapanjureen leivottuja leipiä.

Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä

Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.

Uunista tullut ruisleipä kuljettimella.

Raaka-aineiden ja energian kallistuminen voi näkyä pian myös leivän hinnassa – leipomoyrittäjä: "Paineet ovat kovat"

Energian ja raaka-aineiden kallistuminen sekä epävarmuus viljan hinnasta ja saatavuudesta tulevat todennäköisesti näkymään myös leipähyllyllä.

Leipomoyrittäjä Jukka Hämäläinen seisoo tavaroiden keskellä palon jälkeen remontoitavassa leipomotilassa.

Kotileipomo Hämäläisen 96-vuotinen taival oli lähellä päättyä tulipaloon Mustasaaressa – "Katastrofi oli 20 minuutista kiinni"

Heinäkuisen tulipalon taloudellisista tappioista on vielä liian aikaista puhua, mutta koko leipomo remontoidaan sisältä, sillä savuhaitat olivat mittavia. 

Porokylän leipomon tuotteita.

Porokylän leipomo avaa toisen tuotantolaitoksen Lieksaan – investointi kaksinkertaistaa leipätuotannon

Ensi vuonna avautuvaan leipomoon tulee automatisoidut tuotantolinjat, jotka tehostavat tuotantoa. Energia tullaan saamaan paikallisesta biokaasusta.

Paistopisteen leipähyllyyn lisätään vasta paistettuja sämpylöitä.

Kaupan leipä- ja pullahyllyllä odotettavissa hinnankorotuksia: "Kesän aikana pakko alkaa näkymään kuluttajahinnoissa"

Energian hinnannousu kasvattaa sekä viljelijöiden että leipomoiden kustannuksia. Myös viljan hinta maailmanmarkkinoilla on nousussa, mutta tuontiviljan osuus on pieni.

Vlalmiita leipiä Rikkilän Leivän leipomossa.

Leipomot seuraavat huolestuneena kulujen kasvua Etelä-Savossa – viljan lisäksi energiakustannukset herättävät huolta tulevasta

Paikallisissa leipomoissa huolta aiheuttaa myös kasvavat energiakustannukset ja miten kylvö onnistuu tulevana keväänä.

Huynh Nhu Karjalainen purkaa leipomonsa laatikoita pakettiautosta illalla.

Täti etsi veljentytölleen miehen lehti-ilmoituksella – 20 vuotta myöhemmin Huynh Nhu Karjalaisen kalakukot ja kevätkääryleet viedään käsistä

Huynh Nhu Karjalainen remontoi kymmenen vuotta sitten kotileipomon pikkukylän vanhaan kouluun. Tuotteita menisi enemmän kuin työvoimapulasta kärsivä yrittäjä ehtii leipoa.

Huynh Nhu Karjalainen ja Truong Anh Tuan Palokan torilla Jyväskylässä.

Leipomoyrittäjän päivä venyy yli 20 tuntiin, kun työntekijöitä ei löydy – vietnamilaista työntekijää on odotettu lähes kolme vuotta

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan työvoimapulasta kärsivien yritysten määrä on nopeasti monikertaistunut.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla

Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Leipomoalan yritykselle 7 500 euron sakot työturvallisuusrikoksesta – työntekijän sormi vaurioitui

Samalla työpaikalla oli sattunut samankaltainen työtapaturma myös vuonna 2014.

Kaksi rakenteilla olevaa kylpyhuone-elementtiä kokoonpanossa

Työnantajat järjestävät ahkerasti rekrykoulutuksia Forssan seudulla

Rekrykoulutuksen etuna on, että sen avulla yritys saa koulutettua suuremman joukon työntekijöitä kerralla. Hakijoiden etsiminen on helpompaa kun apuna on TE-toimisto, kerrotaan Jokioisten Leivästä.

Traktori ja aurinkopaneeleita leipomo Elosen pihassa Jämsässä.

Keski-Suomen suurimman aurinkovoimalan rakentaminen aloitettu Elosen leipomolla Jämsässä: aurinkopaneelit pystytetään yli hehtaarin alueelle

Leipomon yhteyteen rakenteilla olevaan aurinkovoimalaan pystytetään noin 2 300 aurinkopaneelia. Aurinkoenergialla pyritään kattamaan noin viidesosa leipomon vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.

112 numero paloauton kyljessä

Munkkirasvapalo pelästytti leipomossa Mynämäellä – työntekijät sammuttivat palon

Päivystävä palomestari kiitteli henkilökuntaa ripeästä alkusammutuksesta.

Leipomo Othellon toimitusjohtaja Susanne Ahlnäs

Perinteikäs vaasalaisleipomo sulki ovensa - Korona teki lopun vaikeuksista toipuvan perheyrityksen tervehtymishaaveista

Leipomo Othello on lopettanut toimintansa Vaasassa. Palosaarella oleva leipomo ja kaksi myymälää on suljettu tästä päivästä alkaen. Toimitusjohtaja Susanne Ahlnäs sanoo, että syynä lopettamiselle ovat korona-ajan menetykset.

Läheltä

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema

Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

pullia

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu

Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Kalakukkoja valmiina.

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen täyttää 90 vuotta – juhlavuoden kunniaksi kuopiolaisen perheyrityksen tarina on koottu historiikkiin

Hanna Partasen kalakukkojen tarina juontaa yli sadan vuoden taakse. Leipomo toimii edelleen perinteisellä paikallaan Kuopion Kasarmikadulla. Perheyrityksestä kertovan kirjan myötä leipomon pitkään historiaan voi nyt tutustua entistä tarkemmin.

Karjalanpiirakoita liukuhihnalla Pielispakarin leipomossa Nurmeksessa.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle