Uusimmat artikkelit
Tuotteita poistuu valikoimista ja laskut jäävät maksamatta – näin yritykset ”kostavat” leipomoille erimielisyyksistä
Leipomo- ja konditoria-alalle tehty kysely paljasti, että yritysten välisessä kaupankäynnissä ei aina noudateta lainsäädäntöä tai reilua kauppatapaa.
Hallituksen suunnitelma poistaa leipomolaki sai liiton takajaloilleen – näin päijäthämäläiset leipomoyritykset ajattelevat suunnitelmasta
Pekan Leivässä ei uskota lain poistamisen vaikuttavan leipureiden palkkoihin. Fazer vasta pohtii mahdollisia vaikutuksia.
Hallitus aikoo viedä osalta leipureista yölisät – ammattiliitto: Palkkapussi voi kutistua jopa kymppitonneilla vuodessa
Leipomotyölaki on tähän saakka taannut osalle leipomotyöntekijöistä öisin tuplapalkan. Hallitus aikoo nyt kumota lain. Elintarviketeollisuus kiittelee päätöstä ja pitää ammattiliiton arviota vaikutuksista kärjistettynä.
Perheyritys sinnittelee leipomon nousevia kustannuksia ja ulkomaisen leivän halpatuontia vastaan
Lahtelainen Sinuhe kamppailee kohonneiden hintojen puristuksessa. Leipuriliiton mukaan yritysten muutosneuvottelutahti on rauhoittunut, mutta syksy näyttää, mihin työtilanne kehittyy.
Pieksämäkeläiselle leipomolle kymmenien tuhansien eurojen sakot poikkeuksellisen pitkään jatkuneesta työturvallisuusrikoksesta
Käräjäoikeus on tuominnut Moilas Oy:n koneiden vaarojen selvittämisen ja suojaamisen laiminlyönnistä yhteisösakkoon jo vuonna 2013.
Tampereen vanhin pizzeria joutui yllättävien somehuhujen keskelle, vaikka mikään ei ole muuttunut vuosikymmeniin
Monille pizzerioiden asiakkaille voi tulla yllätyksenä, että puolivalmisteiden käyttö on ravintola-alalla yleistä. Tampereella kulttimaineen saavuttaneen Napolin pizzapohjien taikina on Fazerin valmistamaa.
Vääksyn myllylle uusi omistaja
Myllyn on ostanut Viipurilaisen Kotileipomon omistajasukuun kuuluva Joonas Ylä-Hemmilä. Kaupalla leipomo haluaa turvata lähiviljan saatavuuden tuotteilleen. Tuotannon laajuus ratkeaa syksyn aikana.
Syyttäjä vaatii pieksämäkeläiselle Moilas-leipomolle yli sadan tuhannen euron yhteisösakkoa työturvallisuusrikoksesta
Syytteen mukaan Moilas oy on työnantajana tahallaan tai huolimattomuudesta rikkonut työturvallisuusmääräyksiä ja laiminlyönyt työturvallisuudesta huolehtimisen. Yhtiö kiistää syytteen.
Keuruulaiseen kohuleipomoon liittyvät rikosepäilyt: päätös syytteistä siirtymässä syksyyn
Syyttäjän mukaan Ruokaviraston kuuleminen on asiassa vielä kesken. Poliisi epäilee kolmea leipomoyritys Amissassa työskennellyttä henkilöä useista rikoksista, muun muassa törkeästä petoksesta.
Porokylän leipomon laajennus valmistui Lieksassa – uusi leipomo alkaa tuottaa palaleipiä syksyllä
Erilaisista leipomotuotteista tunnettu nurmeslainen yritys tuplaa ruislimpun tuotannon ja tavoittelee uutta aluevaltausta.
Porokylän leipomon värikäs 40-vuotiashistoriikki on ilmestynyt
Historiikki kertoo tarinaa suvusta, yrityksen kasvusta ja leipomisesta.
Euroviisu-huuma näkyy leipomoissakin, Kajaanissa ideoitiin Cha cha cha -leivos
Vihreitä leipomuksia näkyy nyt sosiaalisessa mediassa niin kotileipureiden kuin ammattilaistenkin tekeminä.
Pieni helsinkiläisleipomo yllättää asiakkaansa kerran vuodessa ja myy jotain täysin poikkeuksellista
Kaupoissa sesongit ovat venyneet jo niin paljon, että simaa ja runebergintorttuja on tarjolla myös pääsiäisenä. Tässä korttelileipomossa toimitaan toisin.
Tutkinnanjohtaja kuvailee keuruulaisen leipomon tapausta erittäin poikkeukselliseksi – rikosepäilyt siirtyivät syyteharkintaan
Rikosnimikkeet päätekijälle ovat muun muassa törkeä terveyden vaarantaminen ja törkeä petos. Kaikkiaan kolmea henkilöä epäillään rikoksista.
Poliisi vahvistaa: kohutun keuruulaisleipomon tuotteista allergisia reaktioita
Keuruulaisen leipomon epäillään muun muassa paistaneen soijattomia tuotteita samoissa paistorasvoissa soijaa sisältäneiden kanssa. Poliisi epäilee kahta henkilöä törkeästä terveyden vaarantamisesta.
Opiskelija Mira Vähäsalon, 27, panemassa oluessa on kuivuneita voisilmäpullia
Leipomon jätteet saavat uuden elämän Turun ammattikorkeakoulun tutkimuspanimossa.
Valtakunnallisesti poikkeuksellinen tapaus: oikeus vangitsi leipomoyrittäjän epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta
Leipomon soijattomien tuotteiden merkinnät olivat puutteellisia tai harhaanjohtavia. Poliisi on aloittanut asiasta esitutkinnan. Epäiltynä on tällä hetkellä yhteensä neljä ihmistä.
Vuoden Karelia à la carte -yritykseksi valitun Kotileipomo Sorsan piirakat matkaavat Liperistä ympäri Suomen
Yritys työllistää perheen lisäksi 12 osa-aikaista työntekijää.
Maakaasun kallistuminen iski kovaa leipomoihin: uuneja vaihdetaan nyt sähköisiin, koska liian kallista leipää ei osta kukaan
Leipomoissa oli totuttu vuosien ajan halpaan maakaasuun, ja energiatehokkuudesta ei tarvinnut kantaa huolta. Energian hinnan lisäksi sen saatavuus on noussut aiempaa tärkeämpään rooliin.
Porin Leipä myyty uudelle omistajalle
Porin Leipä on satakuntalainen perheyhtiö, joka täytti tänä vuonna 75 vuotta. Yhtiö on Porin suurimpia työllistäjiä.
Omenahyveen resepti on vihdoin julkinen
Alun perin kyseessä on oululaislähtöisen lounas- ja henkilöstöravintolayritys Antellin tuote, jota ei ole Oulussa valmistettu vuosiin Antellin lopetettua leipomotoimintansa.
Leipomoiden tuska jatkuu – kustannukset jatkavat nousuaan
Kallistuneet raaka-aineet ja energia sekä yleinen hintojen nousu syö leipomoiden kannattavuutta.
Suljettujen ovien takana päätetään, mitä sinä maksat ruoasta – MOT selvitti, miten kotimaan erikoiset ruokamarkkinat toimivat
Ruokakassin hinta hipoo pilviä ja energiakriisi on laittanut ruoantuottajat polvilleen. Samaan aikaan kauppajätit takovat ennätystulosta ja määräävät tahdin kulissien takaisissa hintaneuvotteluissa.
Leipomoiden kustannukset kohonneet kaikessa – "Tuleva talvi hermostuttaa", sanoo luumäkeläinen leipomoyrittäjä
Leipomo Satun makioiden suunniteltu tilalaajennus siirtyi kiirellisemmän energiaremontin tieltä.

Porokylän leipomon uudessa tuotantoyksikössä yli 20 avointa työpaikkaa – mahdollisuus myös oppisopimuskoulutukseen
Porokylän leipomon uusi tuotantoyksikkö valmistuu Lieksaan. Tuontanto käynnistyy ensi keväänä, jolloin avoimet työpaikatkin täytetään.
Tiukka taloustilanne saattaa näkyä talvella leipomoiden valikoimissa: tiskistä löytyy niitä tuotteita, joihin ihmisillä on varaa
Inflaatio ei ole tuotekehittelyn kulta-aikaa, todetaan satakuntalaisista leipomoista. Kustannusten kasvu pakottaa taiteilemaan valikoiman kanssa, mutta lomautuksiin ei näillä näkymin turvauduta.
Hintojen nousu ravistelee leipomoalaa ja pakottaa satsaamaan tuotekehitykseen – yrittäjä pohtii, onko suklaakakkua enää kannattavaa tehdä
Koronasta selviämisen jälkeen leipomoala on uuden kriisin edessä. Yrittäjät joutuvat miettimään entistä tarkemmin, mikä on kannattavaa niin yrittäjälle kuin kuluttajallekin.
Fazer investoi Vantaalle nyt leipomoon
Taustalla on kauraleipien kasvanut kysyntä.
6 800 eurolla noussut energialasku ehti jo sulkea vanhan leipomon itärajalla – yllättäen se sai uuden omistajan, jolla on yksi ehto
Imatralainen leipomo Toivonen sulki ovensa kannattavuusongelmien takia heinäkuussa. Uusi omistaja löytyi samalta paikkakunnalta toisesta leipomoalan yrityksestä.
Leipäjuuri on kuin perheenjäsen – korona-ajan juurileipätrendi ei näytä hiipumisen merkkejä
Mikkeliläinen Mimmi Tick perheineen perusti leipomon, jonka liikeidea nojaa korona-aika trendikkääksi nousseeseen juurileipään.
Raaka-aineiden ja energian kallistuminen voi näkyä pian myös leivän hinnassa – leipomoyrittäjä: "Paineet ovat kovat"
Energian ja raaka-aineiden kallistuminen sekä epävarmuus viljan hinnasta ja saatavuudesta tulevat todennäköisesti näkymään myös leipähyllyllä.
Kotileipomo Hämäläisen 96-vuotinen taival oli lähellä päättyä tulipaloon Mustasaaressa – "Katastrofi oli 20 minuutista kiinni"
Heinäkuisen tulipalon taloudellisista tappioista on vielä liian aikaista puhua, mutta koko leipomo remontoidaan sisältä, sillä savuhaitat olivat mittavia.
Kustannusten nousu kurittaa leipomoita – Leipuriliitto: Pitää sitoutua hintoihin, eivätkä yritykset tiedä, mihin raaka-ainehinnat nousevat
Ukrainan kriisin mukanaan tuoma raaka-aineiden hinnan nousu heikentää leipomoiden näkymiä.

Porokylän leipomo avaa toisen tuotantolaitoksen Lieksaan – investointi kaksinkertaistaa leipätuotannon
Ensi vuonna avautuvaan leipomoon tulee automatisoidut tuotantolinjat, jotka tehostavat tuotantoa. Energia tullaan saamaan paikallisesta biokaasusta.

Kaupan leipä- ja pullahyllyllä odotettavissa hinnankorotuksia: "Kesän aikana pakko alkaa näkymään kuluttajahinnoissa"
Energian hinnannousu kasvattaa sekä viljelijöiden että leipomoiden kustannuksia. Myös viljan hinta maailmanmarkkinoilla on nousussa, mutta tuontiviljan osuus on pieni.
Leipomot seuraavat huolestuneena kulujen kasvua Etelä-Savossa – viljan lisäksi energiakustannukset herättävät huolta tulevasta
Paikallisissa leipomoissa huolta aiheuttaa myös kasvavat energiakustannukset ja miten kylvö onnistuu tulevana keväänä.
Fazer luopuu kaikista toiminnoistaan Venäjällä – konsernijohtaja: Tämä on ollut meille ainoa vaihtoehto koko ajan
Jo aiemmin Fazer lopetti kaiken viennin ja keskeytti investoinnit Venäjälle.
Täti etsi veljentytölleen miehen lehti-ilmoituksella – 20 vuotta myöhemmin Huynh Nhu Karjalaisen kalakukot ja kevätkääryleet viedään käsistä
Huynh Nhu Karjalainen remontoi kymmenen vuotta sitten kotileipomon pikkukylän vanhaan kouluun. Tuotteita menisi enemmän kuin työvoimapulasta kärsivä yrittäjä ehtii leipoa.
Leipomoyrittäjän päivä venyy yli 20 tuntiin, kun työntekijöitä ei löydy – vietnamilaista työntekijää on odotettu lähes kolme vuotta
Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan työvoimapulasta kärsivien yritysten määrä on nopeasti monikertaistunut.
Valmiiden joululeivonnaisten kysyntä kasvaa – seurasimme työtä maailman suurimmalla karjalanpiirakkalinjastolla
Jouluna leivotaan edelleen itse, mutta myös valmiiden herkkujen suosio kasvaa. Perinteiset tortut ja piparit ovat edelleen joulun ajan suosikkeja. Valmistaikinoiden menekki on ollut tasaista.
Leipomoalan yritykselle 7 500 euron sakot työturvallisuusrikoksesta – työntekijän sormi vaurioitui
Samalla työpaikalla oli sattunut samankaltainen työtapaturma myös vuonna 2014.

Työnantajat järjestävät ahkerasti rekrykoulutuksia Forssan seudulla
Rekrykoulutuksen etuna on, että sen avulla yritys saa koulutettua suuremman joukon työntekijöitä kerralla. Hakijoiden etsiminen on helpompaa kun apuna on TE-toimisto, kerrotaan Jokioisten Leivästä.
Keski-Suomen suurimman aurinkovoimalan rakentaminen aloitettu Elosen leipomolla Jämsässä: aurinkopaneelit pystytetään yli hehtaarin alueelle
Leipomon yhteyteen rakenteilla olevaan aurinkovoimalaan pystytetään noin 2 300 aurinkopaneelia. Aurinkoenergialla pyritään kattamaan noin viidesosa leipomon vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.
Munkkirasvapalo pelästytti leipomossa Mynämäellä – työntekijät sammuttivat palon
Päivystävä palomestari kiitteli henkilökuntaa ripeästä alkusammutuksesta.
Perinteikäs vaasalaisleipomo sulki ovensa - Korona teki lopun vaikeuksista toipuvan perheyrityksen tervehtymishaaveista
Leipomo Othello on lopettanut toimintansa Vaasassa. Palosaarella oleva leipomo ja kaksi myymälää on suljettu tästä päivästä alkaen. Toimitusjohtaja Susanne Ahlnäs sanoo, että syynä lopettamiselle ovat korona-ajan menetykset.

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema
Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu
Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen täyttää 90 vuotta – juhlavuoden kunniaksi kuopiolaisen perheyrityksen tarina on koottu historiikkiin
Hanna Partasen kalakukkojen tarina juontaa yli sadan vuoden taakse. Leipomo toimii edelleen perinteisellä paikallaan Kuopion Kasarmikadulla. Perheyrityksestä kertovan kirjan myötä leipomon pitkään historiaan voi nyt tutustua entistä tarkemmin.
Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa
Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Moilasen leipomolla Pieksämäellä ammoniakkivuoto – työntekijöille silmien kirvelyä ja lieviä oireita
Ammoniakkia käytetään teollisuuslaitosten kylmälaitteissa.