Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työnantajat järjestävät ahkerasti rekrykoulutuksia Forssan seudulla

Rekrykoulutuksen etuna on, että sen avulla yritys saa koulutettua suuremman joukon työntekijöitä kerralla. Hakijoiden etsiminen on helpompaa kun apuna on TE-toimisto, kerrotaan Jokioisten Leivästä.

Keski-Suomen suurimman aurinkovoimalan rakentaminen aloitettu Elosen leipomolla Jämsässä: aurinkopaneelit pystytetään yli hehtaarin alueelle

Leipomon yhteyteen rakenteilla olevaan aurinkovoimalaan pystytetään noin 2 300 aurinkopaneelia. Aurinkoenergialla pyritään kattamaan noin viidesosa leipomon vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.

Munkkirasvapalo pelästytti leipomossa Mynämäellä – työntekijät sammuttivat palon

Päivystävä palomestari kiitteli henkilökuntaa ripeästä alkusammutuksesta.

Perinteikäs vaasalaisleipomo sulki ovensa - Korona teki lopun vaikeuksista toipuvan perheyrityksen tervehtymishaaveista

Leipomo Othello on lopettanut toimintansa Vaasassa. Palosaarella oleva leipomo ja kaksi myymälää on suljettu tästä päivästä alkaen. Toimitusjohtaja Susanne Ahlnäs sanoo, että syynä lopettamiselle ovat korona-ajan menetykset.

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema

Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu

Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen täyttää 90 vuotta – juhlavuoden kunniaksi kuopiolaisen perheyrityksen tarina on koottu historiikkiin

Hanna Partasen kalakukkojen tarina juontaa yli sadan vuoden taakse. Leipomo toimii edelleen perinteisellä paikallaan Kuopion Kasarmikadulla. Perheyrityksestä kertovan kirjan myötä leipomon pitkään historiaan voi nyt tutustua entistä tarkemmin.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Kuka keksi lörtsyn? – löysä lihapiirakka taipui kansan suussa lörtsyksi

Lörtsyn juuret juontuvat 1950-luvulle, jolloin lörtsyn kaltaisia lihapiirakoita oli myynnissä Savonlinnan torilla ja paikallisella nakkikioskilla.

Tuttu tienvarsikahvila ei selvinnyt talousvaikeuksista – hartolalaisen la Kar de Mumman omistaja jätti konkurssihakemuksen

Taustayhtiö Hartolan Cafe Rantapuisto oli yrityssaneerauksessa, mutta korona vaikeutti uutta nousua.

Ramin Konditoria pystyttää Visulahteen uuden leipomon

Nykyisissä tiloissa Rokkalassa ei voi enää kasvaa.

Kaksi leipomoalan konkaria yhteen – Elonen ostaa Malvialan

Elosen mukaan kaupalla ei ole vaikutuksia henkilöstöön.

Suur-Keuruu: Keuruun entisen varuskunta-alueen rakennukset ovat vaihtaneet omistajaa

Lehden mukaan leipomoalan yritys on ostanut kiinteistöt viime viikolla kiinteistösijoitusyhtiön konkurssipesältä.

Pielispakari keskeyttää tuotantonsa koronatapauksen takia – toimitusjohtaja: "Ihmiset eivät jää ilman joulupiirakoita"

Nurmeksen Porokylässä toimiva Pielispakari valmistaa piirakoita myös kauppaketjuille.

Kahvilan ja leipomon työntekijällä koronavirustartunta Kouvolassa – asiakkaiden kannattaa tarkkailla oireitaan

Cafe Ruukittaren ja Leipomo Tuomon Luomun työntekijällä todettiin koronavirustartunta perjantaina.

Kuopiolaiseen leipomoon murtauduttiin – saalis jäi vähäiseksi

Murtautujat olivat liikkeellä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Korona nakersi pienleipomoilta jopa puolet pois myynnistä – kauppojen paistopisteet muuttavat leipomoalaa

Juhlien peruuntuminen vähensi pienleipomoiden tilauksia. Paistopisteiden pakasteet ovat lisänneet ulkomaista kilpailua.

Kemin vuoden yrittäjä on Mika Alasuutari

Kemin Yrittäjät ovat jakaneet tämän vuoden palkintonsa.

Leipuri alkoi vain leipoa, eikä edes tiennyt olevansa trendien huipulla: "En tiedostanut, että teen artesaaniruokaa"

Artesaaniruuan perinteet juontavat pitkälle historiaan. Moni tekee artesaaniruokaa kuitenkin tietämättään.

Leipomot luottavat raakapakasteiden menekkiin

Jokioisten Leipä vaivaa taikinoita jo myös Lidlin raakapakasteisiin.

Leipomotyöntekijän sormet vahingoittuivat työtapaturmassa

Leipomon toimitusjohtaja ja esimies saivat sakkorangaistuksen työturvallisuusrikoksista.

Näin syntyy ensi viikonlopuksi 80 000 täytekakkua: Äitienpäivä pelasti tämän leipomon mutta monelle yrittäjälle on käymässä paljon karummin

Leipomot ovat menettäneet kevään tärkeistä sesongeista käytännössä muut paitsi tulevan äitienpäivän.

Poikkeusvappuna munkkien ja tippaleipien pakkaaminen tuottaa leipomoille lisätyötä – Etelä-Savossa herkkujen kysyntä kasvanut

Savonlinnalaisleipomossa on huomattu, että ihmiset haluavat nyt tukea paikallista tuotantoa.

Vappu voi olla peruttu, mutta munkkikauppaa ei yksi virus pysäytä: "Munkkeja saa tehdä ihan niin paljon kuin ehtii paistaa"

Leipomoissa munkkeja tehdään nyt yötä myöten. Perinteiset vappuherkut ovat kysyttyjä, vaikka ne pitääkin syödä kotona.

"He halusivat ostaa jopa 50 patonkia kerralla" – Ranskalaiset hamstraavat leipää, britit olutta ja muonaa lemmikeille

Italiassa välttämättömyysliikkeiksi lasketaan tupakkakaupat, Belgiassa ranskanperunakioskit.

Koronavirus on hiljentänyt ravintoloita – yt-neuvottelut alkavat ravintoloissa muun muassa Jyväskylässä ja Jämsässä

Yrittäjien toiveena on, että yt-neuvotteluja voitaisiin nopeuttaa ammatiyhdistysliikkeen avustuksella.

Väitöstutkimuksen mukaan kaupalla olisi jopa kuluttajaa paremmat keinot ehkäistä ruokahävikkiä: "Kyse on johtamisesta, tahdosta ja tavoitteista"

Väitöstutkimus perehtyy ruokahävikkiin leivän kautta. Leipä näyttäytyi tutkijalle ongelmajätteenä, jolle ei oikein löydetty ottajaa.

Finland's centuries-old pre-Easter buns get a modern makeover

As Shrove Tuesday approaches, cafés and bakeries are gearing up to sell more of the popular seasonal dessert.

Pirkanmaan julkiset keittiöt ostavat läheltä eniten leipomotuotteita, perunaa ja marjoja

Asia selviää Ruralia-instituutin tekemästä tutkimuksesta lähiruuan käytöstä.

100-prosenttisesti kotimaista ruokaa julkiskeittiöissä? Ehkä vuonna 2025

Etelä-Savon julkiskeittiöissä kotimaista ruokaa, lähiruokaa ja luomua halutaan käyttää tulevaisuudessa reippaasti nykyistä enemmän.

Porokylän leipomo etsii jalansijaa Euroopasta gluteenittomilla kauratuotteilla

Leipomo on ensimmäistä kertaa omalla osastollaan mukana maailman suurimmilla luomumessuilla Saksassa.

Fazer jatkaa laajentumistaan – konserni ostaa gluteenittomiin tuotteisiin erikoistuneen leipomon

Voimakkaasti viime vuosina investoinut Fazer ostaa seuraavaksi Vuohelan Herkun.

Mynämäen leipomopalo sammutettu – munkkirasva syttyi ilmanpoistohormissa

Paikalle hälytettiin toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Fazerilta jälleen uusi suurinvestointi Lahteen – kauramyllyn tuotanto tuplaantuu myös Ruotsissa

Kauran ja kaurajalosteiden kysynnän kasvu etenkin maailmanmarkkinoilla vaatii aiempaa isompaa tuotantokapasiteettia. Lahteen ja Lidköpingiin investoidaan 14 miljoonaa kumpaakin.

Pieksämäkeläinen Moilas-leipomo alkaa tuottaa gluteenittomia pizzapohjia isobritannialaiselle pakasteruokajätille

Moilasella ja isobritannialaisella Nomad Foodsilla on leipomon tiedotteen mukaan jo suunnitelmia tuotevalikoiman laajentamisesta.

Kuopion Saaristokaupungin uusiin liiketiloihin tulossa ainakin leipomon myymäläkahvila ja ravintola: "Todennäköisesti tiloihin tulee muitakin"

Rakennus- ja kiinteistökehitysalan yritys rakentaa Kanavaharjunkadun tontille sekä liiketiloja että asuntoja.

Kouvolan Sanomat: Sinuhen leipomo suljetaan Kouvolassa – 18 irtisanotaan

Koivulan leipomon toiminta on tarkoitus lopettaa maaliskuun lopussa.

Pekka Heikkiselle Vuoden teko -palkinto – myös Kuhmon kamarimusiikki sai tunnustusta

Yli satavuotias Pekka Heikkinen -yhtiö sai tunnustusta pitkäjänteisestä työstään.

Kuopion kaupunki tutki viime kesänä kuinka hyvälaatuisia uppopaistorasvoja leipomoissa ja ravintoloissa käytetään – huomautettavaakin löytyi

Ravintoloille ja leipomoille on annettu tutkimuksen jälkeen neuvoja, kuinka uppopaistorasvan laatua voi parantaa.

Myyjistä ja leipomotyöntekijöistä on ylitarjontaa Pohjois-Pohjanmaalla, mutta monessa muussa ammatissa painitaan työvoimapulan kanssa

TE-toimisto on selvittänyt eri ammattien työvoimatilannetta. Pulaa ennakoidaan rakennus- ja hoivatöihin.

Ruisleivälle ei löytynyt Suomesta uunia, joten yrittäjä pakkasi leipäjuuren ja matkasi maailmalle – se oikea löytyikin Italiasta

Kuluttajat muodostavat usein ihmissuhteen kaltaisen siteen ruokatuotteisiin. Niin on käynyt esimerkiksi Pekka Heikkisen puu-uunileivälle.

Rääkkyläläinen nokkoskuhakukko voitti SM-kultaa Jyväskylässä

Artesaaniruoka SM 2019 -kilpailuun osallistui yli 120 tuotetta noin 60 yritykseltä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle