Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalainen ultrajuoksija urotekoon Spartathlonissa: ennätysaika parani 3,5 tunnilla

Teija Honkonen juoksi Ateenasta Spartiin 28 tunnissa ja 36 minuutissa. Aika on kaikkien aikojen kovin suomalaistulos naisten kilpailussa.

Ensikertalainen juoksi 246 kilometrin kuningasmatkan parhaana suomalaisena – "Kertaakaan ei käynyt keskeyttäminen mielessä"

Teija Honkonen inhosi aiemmin liikuntaa, mutta aloitti lenkkeilyn lapsen syntymän jälkeen pylväsväli kerrallaan. Viikonloppuna hän juoksi 32 tuntia yhtä kyytiä.

Ultrajuoksija Noora Honkala, 25, elämänsä kovimmassa kamppailussa Kreikan vuoristossa: ”Jalat jaksoivat, pää ei”

Nuori suomalainen lähti tavoittelemaan Ateenasta Spartaan juostavassa 246 kilometrin kilpailussa rohkeasti kärkisijoja, mutta törmäsi sadan kilometrin kohdalla totaaliseen henkisen uupumisen.

Noora, 25, etsii rajojaan juoksemalla 246 kilometriä Ateenasta Spartaan – Itku auttaa, kun voimat loppuvat

Ultrajuoksu on kestävyysurheilun rajuimpia muotoja. Noora Honkala on osallistunut jo useamman kerran lajin legendaariseen tapahtumaan, Spartathloniin.

Suomalaismies ui, pyöräili ja juoksi putkeen lähes 700 kilometriä – loukkaantui vasta palkintojen jaossa

Kokkolalainen Marko Forsell ui runsaan 40 tunnin aikana 11,4 kilometriä, pyöräili 540 ja juoksi 126,6. Siksi hänellä on rakko varpaassa.

Ultrajuoksija tasapainottelee kivun kanssa – liian vähästä ei saa luovuttaa, mutta liiallinen kivunsietokyky voi johtaa kisan keskeytykseen

Kymmeniä ja jopa satoja kilometrejä kerrallaan juoksevat ultrajuoksijat ovat aivan oma urheilijaryhmänsä. Jopa yli vuorokauden yhtämittainen juokseminen vaatii äärettömän määrän harjoituskilometrejä, kurinalaisuutta, sitkeyttä ja kivunsietokykyä. Miten paljon ultrajuoksija lopulta on valmis kestämään kipua päästäkseen päämääräänsä?

Japanilaisnainen kyykytti miehiä vuorokaudenjuoksukisassa Espoossa

Japanilaisnainen Sumie Inagaki juoksi päivässä 241 kilometriä ja voitti kansainvälisen Endurance 24h -vuorokaudenjuoksun Espoossa. Inagakin tulos on uusi naisten maailmanennätys ja hän kukisti kaikki vastaansa asettuneet miesjuoksijat.

Seitsemän suomalaista juoksi Spartathlonin

Seitsemän suomalaista juoksi tänä vuonna maailman kuuluisimman ultrajuoksun Spartathlonin. Määrä on kaikkien aikojen toiseksi korkein. Viime vuonna 36 tunnin määräajassa Ateenasta Spartaan pystyi ennätysmäärä kymmenen suomalaista.

Kysy, Toimittaja etsii vastauksen

Toimittaja kuntoon -sivustolla autetaan myös muita liikkujia. Voit lähettää liikunta-aiheisen kysymyksesi, Toimittaja etsii henkilön vastaamaan kysymykseen. Ensimmäisessä vastausosiossa pohditaan pitkän matkan kävelylenkkiin liittyviä haasteita.

Kuusi suomalaista juoksi Spartathlonin

Yhteensä kuusi suomalaista selviytyi maailman kuuluisimmasta ultrajuoksusta Spartathlonista 36 tunnin määräajassa. 245,3 kilometrin pituinen reitti juostiin klassisella reitillä Ateenasta Spartaan.

USA:n Jurek voitti ultrajuoksun Kreikassa

USA:n Scott Jurek voitti Ateenasta Spartaan juostavan 245,3 kilometrin pituisen ultrajuoksun, Spartathlonin Kreikassa. Alle 23 tunnissa matkasta selviytyneen Jurekin jäljessä Suomen Seppo Leinosesta tuli maailman ensimmäinen 15 Spartathlonia juossut urheilija.