Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rakkaus saa suomalaisen tarttumaan puikkoihin – tuntemattoman tekemät villasukat lämmittivät ennen sotilaita, nyt niitä saavat keskoset ja kuolevat

Sukkalankaa myydään vuodessa niin paljon, että siitä syntyisi sukat jokaiselle suomalaiselle.

Miljoona lankakerää solmussa – suomalainen Novita ajautui hankalaan tilanteeseen brexitin varjossa: “Emme voi olla tyytyväisiä”

Lankavalmistaja Novita sekä vie tuotteitaan Britanniaan että tuo valtaosan villastaan sieltä. Pitkittynyt brexit-vääntö on aiheuttanut yritykselle päänvaivaa.

Suomen johtava lankavalmistaja keksi keinon ratsastaa muumeilla Japaniin – käärii lankakerät muumivyötteisiin

Villalankoja valmistava Novita haluaa kasvattaa tuotteidensa vientiä ulkomaille.

Britanniassa "muotiala vihaa brexitiä", suomalainen lankayhtiö suhtautuu rauhallisemmin – Brexitistä voi tulla iso lasku yrityksille

Novitalle brexitissä on kysymys tavarakaupan jumiutumisesta kahteen suuntaan, IT-alalla jännitetään Britannian talouskehitystä.

Tapion lankakaupasta tuli pienen maalaiskylän turistirysä – 100 000 lankakerän valikoimaa tullaan hypistelemään bussilasteittain

Kauhajoen Päntäne on säilyttänyt kyläkauppansa. Siellä ei tosin myydä maitoa eikä hiivaa vaan lankoja. Lankatalo Tapion kaupasta on tullut myös Kauhajoelle turistikohde.

Suomalainen Novita alkaa viedä lankoja Isoon-Britanniaan

Novitan mukaan neulomisesta on tullut oikea buumi, sillä yhtiön omassa nettiyhteisössä on yli 100 000 rekisteröitynyttä jäsentä ja nuoret opettelevat neulomistaitoja Youtube-videoista.

Suomi on miljoonien villasukkien maa – kuvaa meille omasi

Villasukat ovat nykypäivänä salonkikelpoisia asusteita. Villasukkasesonki käynnistyy ensimmäisten pakkasten jälkeen vauhdikkaasti. Aktiivisimmat tekijät tekevät villasukkia ympäri vuoden.

Suomalaisista villasukista tehdään kansainvälistä hittiä: "Nordic design on nyt todella kova sana maailmalla"

Käsityölankavalmistaja Novita haluaisi myydä tuotteitaan myös muun muassa kanadalaisille ja amerikkalaisille. Kansainvälistyminen ei kuitenkaan tapahdu pelkillä lankakerillä – ostajalle rapakon takana tarjotaan myös pohjoismaista designia.

Firmat Kouvolasta hakevat jalansijaa Valko-Venäjältä

Minskissä on käynyt muun muassa logistiikka- ja teollisuusyrityksiä. Tiistaina Kouvolaan saapuu valkovenäläinen yritysdelegaatio vastavierailulle.

Marraskuussa askarrellaan ja neulotaan

Askartelu- ja lankaliikkeissä joulukauppa käy nyt kuumimmillaan. Tämän joulun käsitöissä näkyy sekä perinteitä että uusia ideoita.

Tumppurekka levittää lapastietoutta

Langoilla ja ohjeistuksilla lastattu Marttojen, ruotsinkielisten Marttojen ja Novitan opastusrekka on kiertänyt tammikuusta lähtien maata. Helmikuun puolivälissä rekka tupsahti lumiselle Kokkolan torille. Tuomisina oli Lovikka-lapasten teko-ohjeita kudonnannälkäisille kansalaisille.

Lapasrekka opastaa käsitöiden saloihin

Mieli rauhoittuu, kun ottaa puikot käteen. Nykyajan kässäihminen tekee mielellään jotain pientä ja nopeasti. Lapasrekka vieraili tiistaina Kouvolassa.

Tuhannet virkkasivat vauvanpeittoja

Marttaliitto, Tekstiiliopettajien liitto ja Novita käynnistivät viime vuonna kampanjan, jonka tarkoituksena oli saada kasaan tuhat virkattua vauvanpeittoa. Loppujen lopuksi peittoja kertyi lähes kahdeksankertainen määrä. Osa lahjoitettiin Tampereen ensi- ja turvakotiin.

Lämpiön puolelta: Lasketaan tunteja

Syyskuun viimeisellä viikolla huipentui hyväntekeväisyyskampanja, jolla maailma varmasti hiukan paranee. Tuolloin Helsingin Tuomiokirkon portaille levitettiin tuhansia virkattuja tilkkupeittoja. Suomalaiset vapaaehtoiset, martat, koululaiset ja muut auttamishaluiset olivat virkanneet yksittäisiä tilkkuja yli 300 000 ja niistä koottuja peittoja syntyi lähemmäs 8000.

Virkkaussavotta lähenee loppuaan

Maailman suurimman tilkkupeiton palaset alkavat olla kasassa. Osia levitellään Helsingin Suurkirkon portaille 1. lokakuuta. Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan tempaus on saanut innostuneen vastaanoton. Toiveissa on päästä Guinnesin ennätysten kirjaan.

Tilkkuillen Guinnessin ennätystenkirjaan

Suomea kiertää kahden viikon ajan Tekstiiliopettajaliiton, Marttaliiton ja Novitan Tilkkurekka. Rekassa voi opetella virkkaamaan nopeatekoisia isoäidin neliöitä ja valmistaa sellaisista vaikka peiton hyväntekeväisyyteen.

Villasukka puhkeaa uuteen kukoistukseen

Villasukkien suosio on kasvussa ja yhä useammat neulovat sukkansa itse. Tuskaa tuottaa sukan kantapää ja ohjeet, joiden tulkitseminen ei aina ole helppoa.

Taantuma saa puikot heilumaan

Suomalaiset ovat alkaneet tehdä entistä enemmän käsitöitä. Erityisesti villalangan myynti on kasvanut ennätyslukuihin. Syynä on taloustaantuman lisäksi myös halu saada edullisesti persoonallisia ja trendikkäitä vaatteita.

Taantuma ja muotitrendit saivat puikot heilumaan suomalaiskäsissä

Suomalaiset ovat alkaneet tehdä entistä enemmän käsitöitä. Erityisesti villalangan kulutus on kasvanut ennätyslukuihin. Syynä on paitsi taloustaantuma myös halu saada edullisesti persoonallisia ja trendikkäitä vaatteita.