Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kanta-Hämeen väkiluku on kasvussa seitsemän vuoden laskukauden jälkeen

Väestönlisäys oli Kanta-Hämeessä alkuvuonna noin 160 ihmistä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Kanta-Hämeessä on nyt 170 740 asukasta. Eniten uusia asukkaita vetää Hämeenlinnan seutu.

Sysmässä selvitellään kiinteistöverotuksen ja jätevesilaskutuksen epäselvyyksiä – rakennusvalvonta ollut jo pitkään ruuhkautunut

Kaikkiin yhteydenottoihin ei ehditä vastaamaan, mutta tilannetta pyritään parantamaan maksullisella selvityspalvelulla. Jos rekisteristä löytyy viranomaisten tekemiä virheitä, palvelusta ei tarvitse maksaa.

Valtakunnallinen syntyvyyden nousu ei näy Meri-Lapissa – alueella syntyvyys on viime vuoden tasolla

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä synnytykset eivät ole lisääntyneet, kuten muualla Suomessa keskimäärin.

“Alkoi tuntua, että kyllä tähän yksi vauva mahtuisi”, sanoo tuore äiti – syntyneiden määrä laski Suomessa kymmenen vuotta, mutta nyt sen nousu kiihtyy

Lapsia syntyi tammi-toukokuussa reilut kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Vaikka kasvu kiihtyi, ei se tutkijan mukaan vielä juurikaan vaikuta väestön uusiutumiseen.

Tampereen kaupunkiseudun väkimäärä ylittämässä 400 000 asukkaan rajapyykin elokuussa

Tampereen kaupunkiseutu on kasvanut viimeisten 25 vuoden aikana tuplasti nopeammin kuin Turun seutu. Vielä 25 vuotta sitten molemmat kaupunkiseudut olivat yhtä väkirikkaita.

Janakkalan väkimäärä hyvässä kasvussa alkuvuonna

Janakkalassa on nyt 118 asukasta enemmän kuin vuoden vaihteessa.

Pohjois-Savon väkiluku laski huomattavasti aiempaa vähemmän alkuvuonna – taustalla muuttovoitto

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pohjois-Savon väkiluku laski 175 asukkaan verran tämän vuoden tammi–toukokuussa. Esimerkiksi viime vuonna väkiluku laski alkuvuodesta noin 600 henkeä. Pienempää väestötappiota selittää muuttoliike.

Torstai 3.6.2021 (tv)

Suomen koronatilanne. Maahanmuuttajayhteisöt. Kulttuuripääkaupunki Oulu. Sääennuste.

Heinäkuun koronarokotukset ovat kysymysmerkki – Pfizerin toimitusvaikeudet aiheuttaisivat pahan takapakin alle 30-vuotiaille

Koronavirusta vastaan rokottaminen on kohta jatkunut puoli vuotta. Alle kolmikymppisiin rokotukset etenevät kesäkuun aikana ympäri maata. Vantaalla 25–29 -vuotiaiden rokottaminen alkaa jo kuluvalla viikolla, Mikkelissä päästään rokottamaan kaikkia yli 16-vuotiaita jo tämän viikon torstaina.

Etelä-Pohjanmaan väki vähenee rajusti tuoreimmassakin väestöennusteessa – Soinin ja Vimpelin väestä katoaa kolmannes

Väki vähenee Suomessa rajusti, eikä Etelä-Pohjanmaa sijoitu tässä kehityksessä voittajiin. Konsulttitoimiston uusimmassa ennusteessa pahin väestökato odottaa Vimpeliä ja Soinia.

Koronavuosi toi Porvooseen uusia asukkaita Helsingin seudulta

Muuttajia vetivät muun muassa viihtyisät asuinalueet sekä hyvät peruspalvelut ja arkielämä, Porvoo kertoo tiedotteessa.

Kiinan laskeva syntyvyys ja väestön ikääntyminen säikäytti maan johdon purkamaan kahden lapsen politiikan – jatkossa lapsia saa hankkia kolme

Kahden lapsen politiikkaan siirryttiin vuonna 2016, mutta se ei saanut syntyvyyttä nousuun. Siksi nyt siirrytään kolmen lapsen politiikkaan. Asiantuntijoiden mukaan pelkkä rajan nosto tuskin riittää lisäämään syntyvyyttä.

Suomen kiintiö täyttymässä Kreikan alaikäisten pakolaisten osalta – Suomeen tulleet lähes kaikki sovitut alaikäiset hakijat

Suomi on luvannut sijoittaa 175 alaikäistä Välimeren vaikean turvapaikkatilanteen takia. Suurin osa saapuneista on Afganistanista ja Somaliasta.

Maanantai 24.5.2021 (tv)

Valko-Venäjä. Maahanmuuttajat. Huvipuistot. Sää.

Oulussa aletaan rokottaa seuraavaksi 45-vuotiaita

Yli kolmannes oululaisista on nyt saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Pohjois-Pohjanmaan väestöstä nyt hieman yli 34 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

Moni kuntavaaliehdokas vastustaa turvapaikanhakijoiden kotouttamista Virolahdella – täysin kotouttamisen kannalla vain yksi ehdokas

Ylen kuntavaalikoneeseen vastanneista virolahtelaisehdokkaista moni vastustaa ajatusta, jonka mukaan kunnan pitäisi edistää oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kotoutumista.

Kiinalaisten määrä kasvoi ennätyksellisen vähän – yhden lapsen politiikasta luopuminen ei saanut kansaa lapsitalkoisiin

Kiinassa kerran vuosikymmenessä tehtävän väestönlaskennan mukaan kiinalaisia on nyt 1,41 miljardia. Väkimäärä lisääntyi runsaalla viidellä prosentilla, mikä on vähiten sitten yhden lapsen politiikan käyttöönoton.

Mistä helpotusta tyhjeneville kunnille? Kuntia itsepetoksesta syyttävät asiantuntijat ehdottavat avuksi naisten huomiointia ja etätöitä

Kunnat näkevät pienenemisen poliittisena epäonnistumisena. Asukkaita menettävä kunta ei kuitenkaan ole aina häviäjä. Yksi kunta ei voi kääntää globaalia kehitystä. Nuorten äänen olisi kuuluttava päätöksenteossa.

Päijät-Hämeessä koronan ilmaantuvuusluku maan korkein

Ilmaantuvuusluku tarkoittaa tapausten määrää suhteutettuna alueen väestöön, eli se on siksi paremmin vertailukelpoinen kuin pelkkä päivittäinen tartuntaluku.

Kainuu tavoittelee muuttovoittoa – se vaatii työllisyysasteen kehittymistä ja tuhansia uusia muuttajia

Kainuu tähtää 70 000 ihmisen väkilukuun vuonna 2040. Se on hieman vähemmän kuin nyt, koska Tilastokeskus ennustaa väestön ikääntymisen vähentävän kainuulaisten määrää tulevina vuosina. Väestötavoitteen saavuttaminen vaatii noin 400 henkilön vuosittaista muuttovoittoa ja Kainuun työllisyysasteen parantamista.

Edunvalvonta-asian käsittely voi kestää jopa puoli vuotta – Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja: "Käsittelyn venyminen ei ole kohtuullista"

Väestön vanheneminen näkyy edunvalvonta-asioiden ruuhkautumisessa. Valtuutusten määrät ovat kuusinkertaistuneet 2000-luvulla.

Pohjois-Savon väkiluvun väheneminen hidastunut alkuvuonna

Väkiluvun vähenemisen hidastuminen johtuu muuttoliikkeestä.

Itä-Savossa koronarokote yhä suuremman ryhmän saatavilla

Sosterin alueella on rokotettu noin kolmasosa väestöstä.

Kiinassa syntyvyys saattaa laskea alle kymmenen miljoonan seuraavien viiden vuoden aikana

Kiinalaisen väestötieteilijän mukaan syntyvyys laskee, ellei Kiinan johto luovu kahden lapsen politiikastaan.

Aino ja Leo viime vuoden ykkösnimet

Myös Eino ja Olivia olivat hyvin suosittuja.

EVA tutki: Suomalaiset ovat huolissaan alueellisesta eriarvoisuudesta

Parhaiten tasa-arvo toteutuu koulutusmahdollisuuksissa, arvioivat suomalaiset arvo- ja asennetutkimuksessa.

Yhdeksänvuotias meksikolaislapsi kuoli ylittäessään rajajokea Yhdysvaltoihin

New York Timesin mukaan kyseessä on ensimmäinen lapsen kuolema sen jälkeen, kun rajaa ylittävien siirtolaisten määrä on kasvanut merkittävästi Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla.

Yllättävä noidankehä varmistui suomalaisten laajassa kuntotestissä: huonokuntoisille kertyy suhteessa eniten reipasta liikkumista

Huonokuntoisille kertyy eniten reipasta liikkumista suhteessa omaan kapasiteettiin, mutta kunto ei parane, koska liikkumista on määränä niin vähän. Toisin on hyväkuntoisilla.

Yhdeksän kuukautta koronapandemian alusta: joulukuun syntyvyysluvut romahtivat lähes kaikissa kehittyneissä maissa  – mutta eivät Suomessa

Sairastumisen uhka ja taloudellinen kriisi saivat perheitä lykkäämään lapsen hankintaa. Suomi erottuu harvinaisena poikkeuksena.

Torstai 11.3.2021 (tv)

Maskipakko liikennevälineissä. Syntyvyys. Kiuasfirmat. Sääennuste.

Suomen syntyvyys kävi Pohjoismaiden historian alhaisimmalla tasolla, mutta huolipuhe ei tarjoa käännettä – selvitys: Lapsen on oltava tervetullut

Syntyvyys kääntyi 2010-luvulla laskuun ja vanhusten osuus väestöstä kasvaa. Hallituksen tilaama selvitys kehottaa yhteiskuntaa palkitsemaan perheitä siitä, että ne tuottavat tulevaisuuden työvoimaa.

Bidenin maahanmuuttoa koskeva suunnitelma esiteltiin – avaisi 11 miljoonalle mahdollisuuden kansalaisuuteen

Kansalaisuuden voisi jatkossa saada kahdeksan vuoden jälkeen, lapsena laittomasti maahan tuodut voisivat saada kansalaisuuden jo reilusti aiemmin.

Eläkehaaveet tulivat kerrankin askeleen lähemmäs: Uusi ennuste lyhentäisi työputkea – samoin elinikää

Viisi kysymystä: Mitä seuraa, jos suomalaiset eivät eläkään niin vanhoiksi kuin aiemmin ennustettiin.

Kestävään väestönkehitykseen keinoja hakeva Anna Rotkirch ei puhuisi vielä vauvabuumista: "Näkisin sen tässä tilanteessa torjuntavoittona"

Rotkirchin mielestä suomalainen äitiyspakkaus on yksi osuvimmista väestöpoliittisista keksinnöistä maailmassa.

Hallitus neuvotteli koronarokotustilanteesta ja testistrategiasta, Marin: Lakiesitys pakkotestauksesta eduskunnalle ensi viikon perjantaina

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos arvioi, että puolet koronatartunnoista voi olla toukokuussa virusmuunnoksia.

Neljän lapsen äiti päätti muuttaa kaupungista syrjäiseen Miehikkälään – vuokrasi perheelleen kaksi omakotitaloa: "Saatan ostaa viikon ruuat kerralla"

Kaikki pienet kunnat eivät kuihdu. Venäjän rajan tuntumassa sijaitsevaan alle 2000 asukkaan Miehikkälään muutti viime vuonna yli sata ihmistä.

Runsaat 10 000 lappilaista on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen

Rokotetun väestön määrä vaihtelee Suomessa sekä sairaanhoitopiireittäin että kunnittain.

Etelä-Savon väkiluku notkahti reippaasti – maakuntajohtaja: "Koko vuosi oli tietenkin pettymys"

Aiempiin vuosiin nähden koko maakunnan muuttotappio oli kuitenkin merkittävästi alhaisempi.

Kirkosta erottiin koronavuonna normaalia vähemmän – jäsenmäärä laski silti

Evankelis-luterilaisen kirkon jätti viime vuonna 48  000 suomalaista.

Miehikkälän väkiluku kasvoi viime vuonna ainoana Kymenlaaksossa – kunnanjohtaja pitää kasvua merkittävänä: ''Erittäin myönteistä''

Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen uskoo, että väkiluku jatkaa Miehikkälässä edelleen kasvuaan.

Koronarokotteiden saatavuus uhkaa viivästyttää väestörokotusten aloittamista Kainuussa

Väestörokotukset eivät ala ennen toukokuuta ellei rokotteita saada riittävästi.

Meri-Lappi menetti viime vuonna yli 600 asukasta – moni kunta putosi uudelle tuhatluvulle

Yksikään Meri-Lapin kunta ei onnistunut kasvattamaan asukaslukuaan viime vuonna.

Pietarsaaren väestökato syvenee: viime vuonna kaupunki menetti 180 asukasta

Kaupungissa asuu enää hieman yli 19 000 ihmistä, vaikka tavoitteena oli yltää jossain vaiheessa yli 20 000 asukkaaseen.

Väki vähenee Hämeen maakunnissa – Lahti ja Hämeenlinna kuitenkin kasvavat

Maan sisäinen muuttovirta kääntyi Hämeessä voitolliseksi usean heikon vuoden jälkeen. Se ei riitä nostamaan asukasmääriä kasvuun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle