Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sadan kovatuloisimman joukossa vain 15 naista

Naisten osuus sadan eniten ansainneen joukossa tipahti jonkin verran vuoden 2013 luvuista. Nyt listalta löytyy 15 naista, kun vuotta aikaisemmin heitä oli 19.

Erilaisia suomalaisia kävelemässä lumista polkua.

Koneen Säätiö tukemaan IHME-nykytaidefestivaalia

Koneen Säätiö sitoutuu IHME-nykytaidefestivaali rahoittamiseen kolmen vuoden ajan.

Guggenheimin museon mahdollinen tontti Helsingin Eteläsatamassa.

Säätiöiltä tuskin rahaa Guggenheim Helsingin arkkitehtuurikilpailulle

Guggenheim Helsingin arkkitehtuurikilpailun rahoittaminen ei näytä olevan Suomen keskeisten kulttuurisäätiöiden asialistalla.

Sähkömittari

Sähköä paossa

Millaista on elää nyky-yhteiskunnassa, kun elimistö ei kestä sähköä? Sähkölle herkistyneiden määrä kasvaa, vaikka lääketiede ei tunne sähköherkkyyttä.

Saaren kartanon päärakennus.

Saaren kartano taiteilijoiden suosiossa

Taiteilijat kiittelevät Mynämäen Saaren kartanossa kolme vuotta toiminutta taiteilijaresidenssiä. Koneen Säätiö hankki kartanon haltuunsa vuonna 2006, ja nyt kartano ja siihen kuuluvat rakennukset on kunnostettu. Se tarjoaa vuosittain kymmenille eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille ainutlaatuisen työskentely-ympäristön kahden - kolmen kuukauden jaksoksi. Koneen Säätiön tarkoituksena on kehittää taiteilijaresidenssiä yhä kansainvälisempään suuntaan.

Epäilty asianajajineen oikeussalissa

Juha Turuselle syytteet panttivangin ottamisesta

Turkulainen lakimies Juha Turunen saa syytteen panttivangin ottamisesta, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä kiristyksestä. Turunen kaappasi alkukesästä varakkaan teollisuussuvun nuoren naisen ja vaati tästä lunnasrahoja.

rikosylikomisario Kari Tolvanen

Kone-suvun tytär siepattiin - samalla selvisi Turun rahalöytö

Poliisi on selvittänyt Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtajan tyttären sieppauksen. Helsinkiläisnainen oli siepattuna yli kaksi viikkoa, ja hänet löydettiin metsästä Varsinais-Suomesta Ruskon Vahdolta lauantain vastaisena yönä. Nainen vapautettiin suuria lunnaita vastaan.

Taiteen keskustoimikunnan johtopesteille jatkoa

Taiteellinen johtaja Hannu Saha Kaustiselta jatkaa taiteen keskustoimikunnan puheenjohtajana. Jatkopesti selvisi torstaina, kun valtioneuvosto nimesi taiteen keskustoimikunnan ja valtion taidetoimikunnat vuoden vaihteessa alkaviksi kolmivuotiskausiksi.