Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lamppu.

Tee roikkavalaisimesta salonkikelpoinen

Koristele lamppu linnuilla ja perhosilla.

Miesmallilla on huomiota herättävä koruriipus. Isokokoinen hakaneulakoru kulkee kaksi kertaa posken läpi ja jatkuu lopulta ketjuna korvaan.

Hyvää syntymäpäivää, hakaneula! Nolojen tilanteiden pelastaja ja ompelurasian arkisankari täyttää 170 vuotta

Walter Hunt myi hakaneulan patentin miehelle, jolle hän oli velkaa. Hunt ei ymmärtänyt, mitä nerokasta hän oli mennyt keksimään.

Sara-Marie Laikari

Nainen luuli menevänsä leikkaukseen rintasyövän vuoksi – hänet lähetettiinkin kotiin: "Olen elänyt oireiden kanssa nyt vuoden miettien, mitä siellä on"

Kiireellinen leikkaus peruttiin viime hetkellä, koska aikaisemmin tehtyä löydöstä ei enää näkynyt kuvissa. Kokeneen lääkärin mukaan vastaavia tilanteita tulee eteen melko usein. Juttu on julkaistu tammikuussa 2018.

Olkiluodon ydinvoimala.

Miten ydinreaktorissa voi olla viallisia polttoainesauvoja?

Olkiluodon ydinvoimalan ykköslaitosyksiköstä on löydetty viallisia polttoainesauvoja. Miten on mahdollista, että ydinreaktorissa on viallisia polttoainesauvoja?

Saher-aidat Oy:n varatoimitusjohtaja Tiia Toivanen veljensä kanssa.

Turva-aitavalmistajalla ennätyskova tahti tilauksissa

Nurmeslaisella turva-aitavalmistajalla Saher-Aidoilla menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. Tilauskirjat ovat ennätyksellisen täynnä, johtuen yleisestä taantumasta. Varatoimitusjohtaja Tiia Toivaisen mukaan taantuman aikana ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota turva-asioihin.

Auton alle jääneen ja kanadalaiseen villieläinhoitolaan tuodun maakilpikonnan tuettu kilpi.

Kanadalainen villieläinhoitola sai harvinaisen hoidokin

Jokin aika sitten kanadalaiseen villieläinhoitolaan tuotiin harvinainen potilas. Auton alle jääneen kilpikonnan kilpi korjattiin epätavallisilta tuntuvilla apuvälineillä.

metallityö; metalli; taideteos

Kalajoella syntyi pieni metalliprinsessa

Metallialan koulut ovat monesti miesvaltaisia ja perinteiseen metallin työstöön keskittyviä paikkoja. Kun metallilinjalle ilmestyy opiskelemaan aikuinen nainen, jolla on taiteellinen näkökulma, syntyy jotakin muuta.

USA:n Japanin-tukikohdan lähellä kaksi räjähdystä

Yokotan lentotukikohdan lähellä on löytynyt kaksi kotitekoista raketinheitintä. Kukaan ei tiettävästi haavoittunut, eikä aineellisia vahinkoja ole tullut tietoon.

Poliisit yrittivät kalastaa kranaatilla - tappoivat kuusi lasta

Kahdeksan afganistanilaista poliisia on pidätetty, kun jokeen tähdätty kranaatti harhautui ja osui lapsijoukkoon.

Tilataideteos, jossa pyöräilevä nainen vetää lehmää perässään.

Karvian raitilla pyöräilijä vetää perässään lehmää

Karvian kylänraitilla tulee tänä kesänä vastaan varsin vinkeitä pyöräilijöitä. Kyse on tilataideteoksista, joita karvialaiset ovat synnyttäneet uuden kevyen liikenteen väylän vihkiäisiä varten.

Venelaiturin portti.

Natolangat poistetaan laiturien aidoista

Joensuun kaupunki poistaa venelaitureiltaan niin kutsutun natolangan. Viiltävän piikkilangan poistotöitä on tehty parin vuoden ajan.

Kun vanhat herrat opettavat meille jipot, ei aina tarvitse turvautua heihin, sanoo sinkitsijä Teuvo Merkkiniemi.

Eläkeläiset opettavat lankatehtaalaisille koneiden jipot

Jo eläkkeelle siirtyneet tehtaan työläiset opastavat nuorempia ammattilaisia Jokioisten lankatehtaalla. He siirtävät käytännössä hankittua hiljaista tietoa, jota ei kirjoista tai koulusta löydy.

Työntekijä terästehtaan masuunilla.

Koverhar maailman energiatehokkaimpien tehtaiden joukkoon

Hangon Koverharin terästehtaalla alkaa mittava modernisointiprojekti valtion avun turvin. Ensivaiheessa tehtävä 30 miljoonan euron energiansäästöinvestointi leikkaa tehtaan hiilidioksidipäästöjä. Myöhemmin on vuorossa muun muassa tehtaan voimalaitoksen remontti.

Eläkeläinen Ahti Manninen on tehnyt jo tuhat linnunpönttöä.

Eläkeläisestä tuli tuhansien pönttöjen mies

Somerolla mökkeilevä eläkeläismies Antti Manninen on kehittänyt linnunpönttöjen teosta itselleen oivan ajanvietteen. Pönttöjen tekeminen paisui viime talvena niin laajoihin mittoihin, että ajanvietteestä tuli eläkepäivien elinkeino. Myynnissä on jo lähes tuhat linnunpönttöä. Pönttöjä tarvitaan pikaisesti, sillä lintujen kevätmuutto on käynnissä.

Autonrengas.

Vanhat renkaat muuttuvat polttoaineeksi

Valkeakoskella aletaan valmistaa polttoainetta kierrätetyistä autonrenkaista. Peatec Oy rakentaa kevään aikana koelaitoksen, jossa se testaa tuotannon toimivuutta. Tuotantolaitoksen sijoituspaikka on UPM:n Tervasaaren tehtaiden teollisuusalue.

Kuvassa juomapulloja

Limsakori oli juhannuksen kohokohta

Rally, Sittis, Jive, Perry - juhannuksen limsakori on nostalgiaa, joka yhdistää monia sukupolvia.

Suomalaiset keksivät plasmajarrun satelliittiin

Ilmatieteen laitoksen tutkimusryhmä on keksinyt plasmajarrun, jonka avulla pystytään vähentämään avaruuteen jäävän romun määrää. Keksintö auttaa tulevaisuudessa palauttamaan pienet ja keskisuuret satelliitit hallitusti ilmakehään, jossa ne tuhoutuvat.

Kuvassa snuurattuja munia.

Pääsiäismunakoristeet valmistuvat snuuraamalla

Näppärä askartelija valmistaa kauniita ja kestäviä pääsiäismunia snuuraamalla. Slovakialainen käsityötekniikka vaatii sorminäppäryyttä, mutta askartelu on myös hyvä pääsiäisajan rentoutumiskeino.

Joulu on myös jätejuhla

Jouluna syntyy paljon jätettä, josta suurimman osan pystyy kierrättämään, kunhan osaa lajitella oikein. Jäteyhtiöittäin ohjeissa on eroja. Mihin siis kinkunrasva laitetaan, mihin lahjapaperit tai rikkinäinen jouluvalosarja?

JUUREVA –mallisto halutaan valtakunnallisesti tunnetuksi

Satakunnan Museossa esitellään 7.7. - 19.7.2009 Satakuntalaista taidekäsityötä. Kaksivuotisen SatakuntaMallisto –tuotekehityshankkeen tuloksena syntynyt JUUREVA –mallisto houkuttelee jazzvieraita Satakuntalaisen muotoilun pariin.

Uusi kalamerkki käyttöön

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on ottanut käyttöön uudenlaisen kalamerkin. Merkki on kalalle parempi kuin perinteinen metallilankainen Carlin-merkki.

Ovako Wire aloittaa Hangossa yt-neuvottelut

Ovako Wiren tehdas Hangon Koverharissa suunnittelee terästankotuotantonsa alasajoa.