Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Havainnekuva Tampereen areenasta

HS: Tampere Arena project's main sponsor leaving minor bills unpaid

The company behind the arena project said decisions about the facility's naming rights were still being discussed.

Uros liven nimenjulkistustialisuus

Teknologiayhtiö Uros vaihtaa toimitusjohtajansa nopealla aikataululla, mutta vaikenee vaihdon syistä

Oulussa toimiva Uros on nimennyt uudeksi toimitusjohtajakseen yhtiön teknologia- ja maajohtaja Rauno Jokelaisen. Hän aloittaa tehtävässä jo lokakuun alussa. Uros ei tiedotteessaan mainitse mitään nykyisen toimitusjohtajan Jerry Raatikaisen asemasta.

Näytölle ilmestynyt kiristysviesti.

Uudet laivat ovat täynnä verkkoon yhdistettyjä laitteita ja se altistaa ne kyberhyökkäyksille – myös tuliterä Aurora Botnia on kelluva tietokone

Uudet laivat ovat täynnä satoja, jopa tuhansia sensoreita, jotka välittävät tietoa aluksen toiminnasta ja kunnosta. Reaaliaikainen data säästää paljon rahaa, mutta mitä enemmän laitteita on kiinni verkossa, sitä suurempi on kyberturvallisuusriski.

Uros liven nimenjulkistustialisuus

Kauppalehti: Oululainen Uros muuttaa Sveitsiin – syyksi sanotaan sijainti, kansainvälinen kasvu ja huippuosaajat

Vauhdikkaasti kasvanut teknologiayhtiö siirtää pääkonttorinsa Oulusta Sveitsiin. Suomi pysyy tuotekehityksen keskuksena.

Uros liven nimenjulkistustialisuus

Uros ja Oulun yliopisto tavoittelevat yhdessä uusia kaupallisia ratkaisuja ja työpaikkoja

Tiivistyvä kumppanuus keskittyy esineiden internetiin, tekoälyyn ja ympäristöteknologian kehittämiseen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Älykäs vessa ja muut älytilat kiinnostavat sijoittajia – oululainen Haltian keräsi miljoonarahoituksen ja hakee kansainvälistä kasvua

Oululainen teknologiayritys Haltian on saanut valmiiksi isoimman rahoituskierroksensa ja laajentaa toimintaansa.

Tietoliikenteen 5g-yhteydet ovat lähitulevaisuutta.

Älypeili on pian henkilökohtainen sihteerisi – näin 5G ja IoT mullistavat arkesi

Mitä jos talosi ottaisi itse selvää säätiedotuksesta? Tai jos pystyisit surffaamaan netissä rajattomasti ilman viiveitä? Tulevaisuuden digitaalisilla ratkaisuilla nämä ovat mahdollisia.

Älyjääkaappin näytöltä voi tehdä  jo ruokaostoksia Yhdysvalloissa.

Kodin älylaitteet yleistyvät vauhdilla, mutta tietoturva ja lainsäädäntö laahaavat perässä – "Kameralla varustettua laitetta voidaan seurata"

Internetiin kytketyt tietoturvattomat kodinlaitteet ovat helppoja kohteita haittaohjelmille ja tietomurroille. Vauhdilla kasvava esineiden internet tarvitsee yhteiset pelisäännöt.

Voikone pudottaa annoksen levitettä näkkileivän päälle.

Kone on korvannut rasvanapit ja -rasiat osassa kouluista – se ei tule halvemmaksi, mutta on ekologisempaa

Suomalainen keksintö, leviteannostelija, on neljän olemassaolovuotensa aikana syrjäyttänyt rasvanapit ja margariinirasiat sadoissa kouluissa ja päiväkodeissa ympäri Suomen. Käyttäjät kertovat muovi- ja rasvajätteen vähentyneen jopa 90 prosenttia.

Grafiikka

Myrkytystietokeskus on keskeyttänyt tehtaan juhlat ja varautunut teollisuusvakoiluun – Internet-ajalla ihmiset haluavat yhä kuulla tärkeät neuvot toiselta ihmiseltä

Vuonna 1961 perustettu Myrkytystietokeskus vastaa vuosittain lähes 40 000 puheluun. Viime vuosina puheluiden määrä on ollut pienessä kasvussa.

Jarno Limnéll.

Oululaisen Tosiboxin toimitusjohtajaksi valittiin kyberasiantuntija Jarno Limnéll

Limnéll on toiminut aiemmin kyberturvallisuusjohtajana Insta Groupissa, McAfeessä sekä Stonesoftilla.

Leivänpaahdin

Internetin myötä leivänpaahtimesi voidaan värvätä salaa bottiarmeijan hyökkäyksiin – ”Todennäköisesti siinä tulee leivätkin paahdettua”

Nettiin liitetty yhä älykkäämpi kodinkone voi palvella paremmin, mutta luonnollisesti tälläkin kolikolla on toinen puolensa.

Servesali.

"Kiire ei ole normaali tila" – Digitalisaatiolla eroon työpaikkojen turhasta työstä?

Pian digitalisaatio voi saada takin kertomaan, mihin se on unohdettu. Teollisen internetin asiantuntija Niko Lappalaisen mukaan kehitys tulee olemaan yhä nopeampaa tulevaisuudessa.

Roope Mokka

Roope Mokan kolumni: Uudet valtiot nousevat Piilaaksosta

Kaikki toimintamme on hiljalleen siirtymässä alustapalveluihin. Niiden tunnusmerkkejä ovat kansainväliset monopolit ja se, että käyttäjä ei saa vaikuttaa niiden hallintaan, kirjoittaa Roope Mokka.

Barcelonan mobiilimessut.

Gartner: Nettiin kytkettyjen esineiden määrä nousee yli 30 prosenttia tänä vuonna

Kaikki mikä voidaan liittää nettiin, tullaan liittämään nettiin, arvioi Nokian globaali myyntijohtaja Tommi Uitto.

kolikko kolikot nuija kunta säästöt raha

Salo lähtee mukaan kiinteistöbisnekseen

Valtuuston selvä enemmistö tuki Microsoftin kiinteistön ostamista osaamiskeskittymän tarpeisiin.

Aistin Blue

Oululaissiru petaa tietä puettavalle älylle – tarjolla miljardimarkkinat

Liikunta ja urheilu tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia ict-yrityksille. Muun muassa iProtoxin innovaatiot tuovat uudet teknologiat ja laitteet hyvinkin lähelle ihmisen arkea.

Tietoliikenteen 5g-yhteydet ovat lähitulevaisuutta.

Verkkoon rynnivät esineet huutavat uutta internettiä – "Ei voida rakentaa turvalliseksi muuten"

Internetiin yhteydessä olevat laitteet, kuten televisio tai auto voivat olla tietoturvariskejä. Suomen vahva langaton verkko on mahdollisuus, mutta kuluttajat tarvitsevat lisää tietoa tietoturvasta.

20161117_THURSDAY-PAPERS

Thursday's papers: Stubb urges EU-US "new deal," Oulu gets IoT research centre, neo-Nazis plan Independence Day march

In Finland's newspapers on Thursday, we learn what the former Finance Minister Alexander Stubb thinks Europe should do in response to both the election of Donald Trump and the Brexit vote. A newly-acquired firm of the Sony Corporation is setting up an Internet of Things research facility in the city of Oulu. The Finnish branch of a Nordic neo-Nazi group is planning a march in Helsinki on December 6.

Insinööri ohjaa tietokoneen avulla mittalaitetta.

Tietotekniikka-alan osaajista pulaa – pelkästään Jyväskylässä on töitä sadoille ICT-ammattilaisille

Tietotekniikka-alan osaajien suuri puute näkyy alan rekrytointitapahtumissa. Kyberturvallisuusmessujen rekrytointitapahtumassa tiistaina Jyväskylässä monet yritykset ovat valmiita palkkaamaan kerrallaan viidestä kymmeneen uutta työntekijää, jotkut enemmänkin. Haussa on sekä konkareita että nuorta väkeä.

Puolukoita metsässä

Tiistai 13.9.2016 (tv)

Kajaanin surma johtaa vastaanottokeskusten toimintatapojen tarkastukseen. Syyriassa alkoi tulitauko mutta kaikki eivät siihen kuulu. Esineiden internet aloittaa Suomen eteläosassa. Puolukkaa on nyt niin paljon, että siitä saa tosi huonon hinnan. (Lähetyksen tekstityksessä oli teknisiä ongelmia. Pahoittelumme.)

Microsoft Salo

Microsoftin uusimmatkin irtisanomiset kolahdus Salolle

Microsoftin aikeet lopettaa Microsoft Mobile Oy:n toiminta koskettaa satoja salolaisia, sanoo kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

VTT:n pilottitehdas Oulussa.

Painetun elektroniikan pilottitehdas siirtyi uuteen aikakauteen

Sitä valvomaan on asennettu ensimmäisenä maailmassa teollista internetiä hyödyntävä ratkaisu. Oulussa sijaitseva pilottitehdas soveltuu muun muassa terveydenhuolto- ja hyvinvointialan diagnostiikan, puettavan elektroniikan, älyvalaisun sekä teollisuuden ja rakennusten teollisen internet (IoT) -teknologian tutkimukseen ja kehittämiseen.

Esineiden internet yleistyy – nyt on kehitetty maailman ensimmäinen älypyykkipoika

Älykäs pyykkipoika kertoo Wlan-yhteyden avulla älypuhelimen käyttäjälle, milloin pyykit on syytä hakea ulkoa takaisin sisälle.

Michael Chui

Esineiden internet -guru: Tämä muuttaa kaikki ammatit ja hävittää osan – Suomella on paljon voitettavaa

Esineiden internet eli IoT mullistaa kaiken työn tekemisen tavat ja maailman talouden rakenteet, sanoo alan asiantuntija Ylen haastattelussa. Voittajia ja häviäjiä ei jaeta Aasian ja Euroopan välillä, vaan yritys kerrallaan. Suomalainen kulunvalvontayhtiö Flexim Security uskoo IoT:n avulla jopa kymmenkertaistavan myyntinsä.

Studiossa vasemmalta Auli Packalen, Ossi Lindroos, Kalle Salmi ja Sanna Savikko

Asioiden internet voi mullistaa arkea enemmän kuin internet – "Tietoturvaa ei saa jäädä märehtimään liiaksi"

Asioiden internetin suomalaiset asiantuntijat ennustivat Aamu-tv:n haastattelussa, että seuraavien vuosien aikana nettiin yhdistettyjä laitteita on maailmanlaajuisesti jo 20 miljardia.

Tietoliikenteen 5g-yhteydet ovat lähitulevaisuutta.

Ainutlaatuista maailmassa: Ouluun tulee uusi huippumoderni teknologian testausympäristö

Ouluun rakennetaan uusi huippumoderni tietoliikenneverkkojen testausympäristö. VTT ja Oulun yliopisto rakentavat uudenlaista teknologia- ja pilotointiympäristöä. Siinä voidaan kehittää teollisuuden tarvitsemia internet- ja 5G-ratkaisuja.

Mies syöttää arvoja mittalaitteeseen.

Vienti kaksinkertaiseksi – tuhansia uusia työpaikkoja Itä-Suomeen

Työvoimaviranomiset ja yritykset pyrkivät yhteistyössä kaksinkertaistamaan itäsuomalaisen viennin vuosikymmenen loppuun mennessä. Vientiapajille ja investoimaan patistetaan varsinkin pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Greenpark yrityspuiston toinen halli sen harjannostajaispäivänä.

Teollisuuspuisto imee yrityksiä Joensuussa – "Yli odotusten on mennyt"

Penttilän kaupunginosaan Joensuun keskustan tuntumaan on noussut viime vuosina teollisuusyritysten keskittymä, jota markkinoidaan Greenpark-teknologiapuistona. Kuudessa alueella jo toimivassa yrityksessä on yhteensä 550 teollista työpaikkaa.

Lähikuva laturinjohdosta ja Iphone-puhelimesta.

”Esineiden internet mullistaa maailmaa yhtä paljon kuin sähkön ja tietokoneiden tulo” – Ensin pitää ratkaista tyhjenevien akkujen ongelma

Esineiden internet säästää aikaa ja rahaa, ja luo uutta yritystoimintaa. Se on myös yksi hallituksen kärkihankkeista, joka voisi joidenkin arvioiden mukaan tuoda lähes 50 000 uutta työpaikkaa Suomeen. Ensin pitää vain ratkaista muutama ongelma. Yksi niistä on energiatehokkuus.

Tietokoneen johtoja.

Professori: Kyberturvallisuudesta kilpailuetua Suomelle

Kyberturvallisuusalan professorin Jarno Limnéllin mukaan tietoverkkojen hyödyntäminen teollisuudessa nousee tai kaatuu turvallisuuteen. Tietoturvaosaaminen voi tuoda kilpailuedun suomalaisyrityksille.

Lapset vaunuissa odottamassa lähtöä päiväunille.

Katseleeko joku vauvaasi salaa? Itkuhälyttimien tietoturvasta paljastui pahoja aukkoja

Haavoittuvuudet eivät ainoastaan altista perheitä kiusanteolle, vaan ne vaarantavat myös yritysten salaisuudet.

Tietotekniikan professori Martti Mäntylä.

Otaniemeen suunnitellaan Suomen Piilaaksoa – "Jos Suomi ei täältä lähde nousuun, niin ei sitten mistään"

Aalto-yliopisto suunnittelee Espoon Otaniemeen "bittien ja raudan" kohtaamispaikkaa. Professori Martti Mäntylän mukaan tavoitteena on teollisen internetin keskus, jossa syntyisi tulevaisuudessa Nokian kaltaisia suuryrityksiä.

Kouvolan kävelykatu Manski.

Kouvola hamuaa uusia työpaikkoja keskustan nopealla netillä

Kouvolan kaupunki on rakennuttanut nopean langattoman internetverkon ydinkeskusta-alueelleen. Yhteydellä kaupunki yrittää houkutella uutta yritystoimintaa.

Lapin AMK -teksti ammattikorkeakoulun rakennuksen ovessa.

Lapin amk ainoana Suomesta mukana miljoonahankkeessa kehittämässä pilvipalveluita teollisuuden kunnossapitoon

Teollisuuden laitteissa ja koneissa on jo älyä ja tekniikaa, mutta laitteet eivät ole verkottuneet keskenään. Lapin amk on päässyt mukaan verkostoon, joka haluaa muuttaa tämän ja viedä teollisuuden kunnossapitopalvelujen tiedot pilveen.

Kaksi ihmistä työskentelee tietokoneella.

Nosturi ryhtyi seurustelemaan huoltamonsa kanssa – yli sadan kilometrin välimatka

Monet suomalaiset yritykset hyödyntävät jo teollista internetiä tuotteissaan. Uuden tekniikan ydin on kuitenkin siinä, että kaikki esineet valmistajasta riippumatta voivat olla suoraan yhteydessä toisiinsa. Uuden tekniikan täysimääräinen hyödyntäminen voisi luoda tuhansia uusia työpaikkoja.

Googlen palvelinkeskuksen laitteistoa Summan vanhassa tehtaassa Haminassa.

German web provider picks chilly Finland for data centre site

The exact location of Hetzner’s Finnish data centre is yet to be determined.

Tietokoneen näppäimistö lähikuvassa.

Suomesta teollisen internetin Piilaakso – miten ihmeessä?

Miten Suomesta tehdään teollisen internetin kärjessä kulkija? Mahdollisuuksia, vaikutuksia ja esteitä on pohdittu Aalto-yliopiston, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen yhteishankkeessa, jonka loppuraportti maalaa sekä valtavia mahdollisuuksia että esteitä. Suomi häviää toistaiseksi teollisen internetin hyödyntämisessä muuan muassa Yhdysvalloille, Saksalle, Etelä-Korealle ja Kiinalle.

Työntekijät työskentelevät tietokonepäätteillä.

Keskipohjalainen ICT-ala kesti Nokian myllerrykset – digitalisaatio luo työpaikkoja

Tietotekniikka-alan kasvu ei pysähtynyt Keski-Pohjanmaalla Nokian kännykkäbisneksen vaikeuksiin. Alueelta löytyy useita kasvuyrityksiä, jotka ovat menestyneet valtakunnallisesti.

Kari T. Koskinen TTY

Älykkäät koneet mullistavat teollista tuotantoa

Teollisen internetin läpimurtoa on verrattu höyrykoneiden aiheuttamaan teolliseen vallankumoukseen. Älykkäät koneet eivät syrjäytä ihmistyötä, mutta ne muuttavat työn luonnetta.

Yliopistokeskuksen pääsisäänkäynti.

Keski-Pohjanmaa pyrkii digitalisaation aallonharjalle

Maakunnassa käynnistyy kaksi ICT-hanketta, joiden kustannusarviot ovat yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Teollisessa internetissä ja älykkäässä automaatiossa varaudutaan siihen, että laitteet kommunikoivat keskenään. Aikuiskoulutuksen joustavuutta on myös tarve kehittää edelleen.

Sosiologian professori Harri Melin Tampereen yliopistosta.

Tamperelaisprofessori: Ay-liike on tipahtanut ajan rattailta

Ammattiliittojen toiminta liittokokouksineen ja asiakirjapinoineen kuulostaa sosiaalisen median aikakaudella pölyiseltä tuulahdukselta menneestä maailmasta. Mielenosoitukset kutsutaan koolle Facebookissa ja järjestöjen sijaan asialla ovat löyhät verkostot.

Konecranesin paperirullanosturi M-realin tehtaalla.

Valtaosa yritysjohtajista viittaa kintaalla miljardibisnekselle

Valtaosa Suomen yritysjohtajista tuntee huonosti tai ei lainkaan teollista internetiä.