Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Legendaarinen lasimuotoilija Oiva Toikka on kuollut

Toikka oli kuollessaan 87-vuotias. Hänet tunnetaan erityisesti lasisista lintuteoksista.

Finnish modern artist Carolus Enckell dead at age 72

The Finnish painter Carolus Enckell has died after a long illness on Monday, September 25, at the age of 72. Enckell is considered one of the most significant Finnish modern artists of his generation, according to a press release issued by Galerie Forsblom in Helsinki, which has represented the artist since 2008.

Galerie Forsblom vahvisti asemiaan kansainvälisillä taidemarkkinoilla

Helsinkiläisestä Galerie Forsblomista tuli Pohjoismaiden suurin taidegalleria, kun se yhdisti voimansa merkittävän tukholmalaisgallerian kanssa. Nykytaidetta myyvät galleriat menivät yhteen pärjätäkseen paremmin kansainvälisillä taidemarkkinoilla.

Vuoden nuori taiteilija ei ripustaisi seinälleen mitään kuvia – "Tauluni haisevat kuin tahra"

Taiteilija Reima Nevalainen ei oikein pysty ymmärtämään, miksi kukaan haluaa omistaa hänen maalauksiaan. Taiteilijalle teokset ovat niin intiimejä, että on suorastaan mystistä, miksi kukaan haluaisi päivästä toiseen katsoa tahraa hänen luovuudestaan. Vuoden nuori taiteilija on niin pedantti ja neuroottinen, että palkintonäyttely oli valmis kahta kuukautta ennen avajaisia.

Ai Weiwein työt matkasivat tavaratalosta suomalaisgalleriaan – mutta kenellä on niihin varaa?

HAMiin ennätysyleisön keränneen taiteilijan töitä on tulevan kesän ajan esillä Galerie Forsblomilla. Ai Weiwei on tunnettu kantaaottavista teoksistaan ja ihmisoikeuksien puolesta tekemästään työstä.

Legoja Ai Weiweille – kohuttu Lego-keräys alkoi Helsingissä

Kiinalaistaiteilija Ai Weiweille lahjoitettuja Legoja kerätään nyt myös Helsingissä pysäköityyn autoon.

Oiva Toikka: Lasiteoksissa pitää näkyä kompuroinnit ja kommellukset

Oiva Toikan lasiveistoksia on esillä Galerie Forsblomilla Helsingissä perjantaista lähtien. 83-vuotias suunnittelija ja taiteilija ei halunnut pitää näyttelyä laisinkaan, mutta gallerian kannustuksella luonnoksista syntyi lasiveistoksia Italiassa. "Uniikkiteokset ovat harmittomampia, ne ovat henkilökohtainen rötös. Mutta jos tekee teolliseen tuotantoon huonon esineen, se on minusta se on vähän siivotonta", vertaa Toikka veistosten ja muotoilun suhdetta.

Suomalaisgalleriat myivät taidetta Madridin taidemessuilla satojen tuhansien eurojen edestä

Suomalaisgalleriat myivät Espanjan ARCOmadrid-kuvataidemessuilla taidetta yhteensä noin 705 000 eurolla, käy ilmi Visuaalisen taiteen keskuksen Framen gallerioille tekemän kyselyn tuloksista.

Kaarina Kaikkosen vaateveistoksissa näkymätön herää eloon

Kuvataiteilija Kaarina Kaikkosen uudessa näyttelyssä on esillä uudenlaista Kaikkosta. Mukana ovat yhä kymmenet kirpputoreilta kerätyt miesten paidat ja pikkutakit, mutta uudessa, veistoksellisessa muodossa. Kaikkosen töitä on esillä taiteilijan 30-vuotisjuhlanäyttelyssä Galerie Forsblomilla Helsingissä.

Jarmo Mäkilä ja poikien totinen maailma

Taiteilija Jarmo Mäkilä on tehnyt 40-vuotisen uran kuvataiteilijana. Sarjakuvien, kollaasien, työläis- ja punkkariaiheiden kautta hän on päätynyt tutkimaan maalauksissaan lapsuuttaan. Mäkilän näyttely "Maskuliinista vatsastapuhumista" on esillä helsinkiläisessä Galerie Forsblomissa.

Galleristit hermostuivat Kiasman johtajan lausunnosta

Valtakunnallinen taidegallerioiden yhdistys Galleristit on hermostunut Kiasman johtajan Pirkko Siitarin tiistaisesta lausunnosta Yle Uutisissa. Galleristien puheenjohtaja Hannele Nyman ihmettelee, miksi Kiasma on ulkoistanut taidehankintansa kategorisesti kolmelle helsinkiläisgallerialle.

Kiasma keskittää ostoksensa kolmeen galleriaan

Vain pieni joukko gallerioita saa teoksia kaupaksi Nykytaiteen museo Kiasmalle. Kiasma ostaa yli puolet teoksistaan suoraan taiteilijoilta. Gallerioista tehdyt merkittävät hankinnat keskittyvät vain muutamaan galleriaan. Eniten töitä on ostettu helsinkiläisestä Galleria Anhavasta.

Johtavat nykytaidegalleriat jäävät pois ArtHelsingistä

Mittava pohjoismainen nykytaiteen myyntinäyttely ArtHelsinki on joutunut arvostelun kohteeksi. Joukko suomalaisia kärkigallerioita on päättänyt olla osallistumatta tapahtumaan.