Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Naapurisi voi lainata Hitlerin teoksia, eikä siitä voi päätellä mitään – mitä suomalaiset lainaavat kirjastoista, ja miksi tietojamme varjellaan?

Kirjasto tuntee lainaajansa, mutta ei paljasta salaisuuksiamme. Harva hoksaa, että omat lainatiedot ovat hyvin suojeltuja.

"Tunteiden kuningas" – Knausgårdin 25 havaintoa Hitleristä

Norjalaiskirjailija Knausgårdin 25 havaintoa Hitleristä.

Hitlerin Mein Kampf -kirjan uusintapainos suuri myyntimenestys Saksassa

Hitlerin kirjan uusiin painoksiin on liitetty runsaasti selittäviä aineistoja ja huomautuksia.

Skandaali Italiassa: Berlusconin perheen lehti jakoi lukijalahjana Hitlerin Mein Kampfia

Konservatiivisen Il Giornale -tabloidin omistaa entisen pääministerin Silvio Berlusconin veli Paolo. Lehti tunnetaan oikestolaisista sympatioistaan.

Saksalaiskustantamo haluaa julkaista uusintapainoksen Mein Kampfista – viranomaiset nostavat ehkä syytteet

Mein Kampfin tekijänoikeus raukesi tammikuun alussa tänä vuonna. Saksan viranomaiset ovat sanoneet, ettei kirjasta saa julkaista versioita ilman selityksiä ja että syyteet nostetaan kaikkia niitä vastaan, jotka käyttävät kirjaa vihanlietsontaan.

Mein Kampfin tekijänoikeus raukesi – uusintapainoksista käydään debattia

Kirjaa ei ole saanut julkaista Saksassa 70 vuoteen, sillä tekijänoikeudet omistanut Baijerin aluehallinto on kieltänyt uusintapainosten ottamisen. Historiantutkijat julkaisevat kirjasta tammikuussa selityksin varustetun version, mutta suhtautuminen siihen on ollut kahtiajakoista. Vastaisuudessakin kirjan saa ostettua Saksassa vain kysymällä.

Hitlerin Mein Kampf julkaistaan Saksassa kommentoituna versiona

Natsijohtaja Adolf Hitlerin kirjaa ei ole julkaistu Saksassa toisen maailmansodan jälkeen. Tammikuussa julkaistava painos sisältää alkuperäistekstin lisäksi noin noin 3 500 asiantuntijakommenttia.

Tuomioja: civil disobedience cannot be based on Bible, Koran or Mein Kampf

Following Interior Minister Päivi Räsänen’s recent remarks condoning civil disobedience in cases going against the will of God, Foreign Minister Erkki Tuomioja agrees that such resistance is indeed justified in certain situations - but not when based on commandments from above.

Mein Kampf tulossa julki Saksassakin

Mein Kampfin julkaisua ei ole lailla kielletty Saksassa, mutta tekijänoikeudet omistava Baijerin osavaltio ei ole sitä sallinut. Kirjan tekijänoikeudet raukeavat vuonna 2015.

Auschwitz tuntematon paikka joka viidennelle saksalaisnuorelle

Peräti 21 prosenttia 18 - 30 -vuotiaista saksalaisista ei tuoreen tutkimuksen mukaan tiedä, mitä Auschwitzissa tapahtui. Stern-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan sen sijaan yli 30-vuotiaista 95 prosenttia tietää Auschwitzissa tehdyistä rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Hitlerin signeeraamasta Mein Kampfista ei ennusteta huutokauppahittiä

Adolf Hitlerin signeeraama Taisteluni - Mein Kampf tulee myytäväksi huutokaupassa Uudessa-Seelannissa myöhemmin tässä kuussa.

Hitlerin Taisteluni määrättiin tuhottavaksi Tshekissä

Tshekkiläinen oikeusistuin on määrännyt tshekkiläisen kustantamon tuhoamaan Adolf Hitlerin muistelmateoksen Taisteluni koko painoksen. Asian oli vienyt oikeuteen saksalainen Baijerin osavaltio, jolla on Taisteluni- eli Mein Kampf -teoksen tekijänoikeudet.

Venäjä kielsi Mein Kampfin

Venäjän syyttäjäviranomainen on kieltänyt Adolf Hitlerin teoksen Mein Kampf äärimielisenä. Kiellon tarkoitus on hillitä äärioikeistolaisten ryhmien toimintaa.

Riihimäen Teatterissa uutta ja vanhaa

Riihimäen Teatteri luottaa ensi kauden ohjelmistossaan kotimaiseen nykydraamaan.

British Library hukkasi Hitlerin Taisteluni ja 9 000 muuta kirjaa

Britannian kansalliskirjasto ei tiedä, mitä on tapahtunut yli 9 000 kirjalle, jotka sillä pitäisi olla kokoelmissaan. Kadoksissa on muun muassa Adolf Hitlerin 50-vuotispäivän kunniaksi julkaistu Taisteluni- eli Mein Kampf -kirjan juhlapainos, keskiaikainen opus tähtitieteestä sekä useita 1800- ja 1900-lukujen romaanien ensipainoksia.

Hollantilaispoliitikko joutumassa sittenkin syytteeseen kohuelokuvasta

Hollantilainen äärioikeistolainen kansanedustaja Geert Wilders on saamassa syytteen islaminvastaisista kommenteistaan.

Toisen maailmansodan jälkeen Suomessa takavarikoidut kirjat on suurelta osin palautettu kirjastoihin

Suomessa sotien jälkeen takavarikoidut kirjat on suurelta osin palautettu kirjastoihin.

Jordania haastaa hollantilaispoliitikon Koraanin pilkkaamisesta

Jordaniassa on nostettu syyte hollantilaista kansanedustajaa Geert Wildersiä vastaan hänen dokumenttifilminsä vuoksi. Jordanialainen syyttäjä katsoo, että Wilders pilkkasi filmissään Koraania verratessaan sitä Adolf Hitlerin Taisteluni-kirjaan.

Hollantilaiset: Koraania arvosteleva filmi esitettävä

Hollantilaisten enemmistö haluaa, että ennakkokohua herättänyt Koraania ja islaminuskoa arvosteleva elokuva esitetään mahdollisista kostotoimista huolimatta.

Mein Kampf pannasta Hollannissa?

Adolf Hitlerin elämänkerta Mein Kampf eli Taisteluni pitäisi sallia Hollannissa, sanoo maan opetus- ja kulttuuriministeri Ronald Plasterk.