Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sanna Marin, Petteri Orpo, Riikka Purra.

Analyysi: Tuleeko kokoomuksesta suurin pudottaja? Suosituimpien puolueiden kannatus lähenee toisiaan

Kokoomus ei voi olla täysin varma vaalien ykköspaikastaan. Perussuomalaisista taas ei löydy enää yhtä paljon arvaamatonta potentiaalia kuin ennen, kirjoittaa politiikantoimittaja Päivi Lakka.

Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen

Analyysi: Vaikka Yhdysvallat ei hylkäisi Ukrainaa, pitäisikö Euroopan terästäytyä?

Kongressivaalien tuloksesta riippumatta nyt kasvaa paine siihen, että eurooppalaisten on otettava aiempaa suurempi vastuu eurooppalaisesta sodasta, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Kollaasikuva Be Real -sovelluksesta ja sillä otettavista kuvista.

Analyysi: Berealin piti olla vastalause somen kiiltokuville, mutta sen sisällössä on jo nyt Instagramista tuttua poseeraamista

Berealin käyttö tuntuu nostalgiatripiltä sosiaalisen median varhaishistoriaan, kirjoittaa Ylen toimittaja Miika Koskela.

Pekka Haavisto ja Antony Blinken.

Analyysi: Suomen Nato-pokka pitää vielä, mutta pinnan alla Turkki huolestuttaa

Yhdysvaltain kova painostus Turkin suuntaan ei vielä tässä vaiheessa ole kenenkään etu, analysoi toimittaja Juri von Bonsdorff Suomen ja Yhdysvaltain ulkoministeritapaamisen jälkeen.

Tuhoutuneita taloja lähiössä Kiovassa

Analyysi Kiovasta: Miljoonakaupungin laidalla siirrytään asemasotaan, kun Venäjä sanoo kääntävän huomionsa Itä-Ukrainaan

Kiovassa oleva toimittajamme Antti Kuronen arvioi, että Venäjä tulittaa siviilejä armotta monissa muissakin paikoissa kuin otsikoihin nousseessa Mariupolissa. Kaupungin tapahtumat antavat osviittaa siitä, mitä tapahtuu muualla.

 Iskander  -ohjusta asetetaan laukaisualustalle.

Analyysi: Putinin vaihtoehdot ovat nöyryyttävä rauhansopimus tai sodan kiihdyttäminen, mikä avaa hyvin pelottavia näkymiä

Kun Putin on haukannut liian ison palan, hänellä on taipumus tuplata panokset. Kysymys on lähinnä siitä, kuinka pitkälle yksinvaltias voi mennä, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Kaasulaitos merellä.

Analyysi: Me rahoitamme Venäjän sotaa öljy- ja kaasukaupalla – sille halutaan nyt nopeaa loppua

Muutoksen paine on valtava. Sadat kansalaisjärjestöt kirkoista Greenpeaceen vaativat maailmaa irtautumaan heti Venäjän fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Aeroflotin koneita Moskovan Šeremetjevon lentoasemalla.

Analyysi: Venäläiset lentoyhtiöt ovat joutuneet hidastettuun syöksykierteeseen, koska varaosat loppuvat pakotteiden takia

Venäjä saattaa kostaa pakotteet kansallistamalla ulkomailta vuokratut matkustajakoneet. Niitä on valtaosa venäläisten lentoyhtiöiden koneista, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Venäläissotilas antaa tulenjohtokäskyjä radiolla.

Analyysi: Lähes kuka tahansa voi seurata venäläissotilaiden viestintää Ukrainassa – ja se saattaa paljastaa myös sotarikoksia

Tiedot venäläisjoukkojen viestintäongelmista vahvistavat sitä mielikuvaa, että Venäjä on lähtenyt soitellen sotaan, liian itsevarmasti ja puutteellisesti varustettuna, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Naton Boeing AWACS ilmavalvontakone.

Analyysi: Ukraina vaatii suojakseen lentokieltoaluetta, mutta lännen vastaus on jyrkkä ei – ja siihen on haudanvakava peruste

Venäjän silmitön hyökkäys aiheuttaa länsimaissa kasvavaa suuttumusta ja lisää painetta harkita jopa lentokieltoalueen perustamista, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Jair Bolsonaro ja Vladimir Putin.

Analyysi: Sori vaan Ukraina, mutta bisnes on bisnestä – maailman nousevat talousmahdit eivät tuomitse Venäjän hyökkäystä

Brasilia, Intia ja Kiina valtaavat mieluusti pakotteiden luoman tyhjiön Venäjän-kaupassa. Ne pönkittävät Putinin valtaa jatkossakin, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Tuhoja Kiovassa.

Analyysi: Venäjän hyökkäys Ukrainaan on sarja Putinin raskaita virheitä, mikä uhkaa kostautua

Presidentti Vladimir Putin ajaa Venäjää umpikujaan, ja se lisää vallanvaihdon mahdollisuutta Moskovassa, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Ihminen katsoo televisiota.

Analyysi: Venäjä jättää kotirintaman yhä pahempaan pimentoon sodan raakuudesta

Venäjän sotasensuurin vaikein haaste ovat ulkomaiset sosiaalisen median yhtiöt, joita Venäjä ei pysty käskyttämään, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Halonen ja Putin tammikuussa 2012.

Analyysi: Hyväuskoinen Suomi ja inhorealistinen Viro tulkitsivat Putinin Venäjää jo vuosia hyvin eri tavalla

Nyt ei enää ole epäselvää, kummalla puolella Suomenlahtea oli lopulta oikeampi käsitys Putinista, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Mordashovin jahti Hampurissa.

Analyysi: Kuinka kauan Venäjän rikkaat sietäisivät Putinia, jos heiltä vietäisiin viisumit, loistojahdit ja Saimaan huvilat?

Puuttuminen Venäjän öljyn- ja kaasunvientiin iskisi Venäjään kunnolla, mutta tulisi kalliiksi myös lännelle, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Nainen pitelee kättä poskellaan.

Analyysi: Tykit jäivät haaveeksi Ukrainalle, joka tarvitsee entistäkin enemmän apua

Venäjä yllätti, vaikka joukkojen kasvua seurattiin reaaliajassa satelliittien silmillä kuukausien ajan, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Presidentti Vladimir putin selaa papereita Venäjän turvallisuusneuvoston istunnossa.

Analyysi: Putin puntaroi nyt hyökkäyksen hyötyä ja hintaa – eikä puhe lupaa hyvää

Vaikka Putin olisi tähän asti onnistunut arvioimaan pakotteiden hinnan ja todennut sen siedettäväksi, avoimen sodan hinta olisi paljon arvaamattomampi, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Presidentti Vladimir Putin kuvattuna lehdistötilaisuudessa Moskovassa 7. helmikuuta.

Analyysi: Mitä venäläinen luksusjahti ja Yhdysvaltain tietokoneiden tuhoaminen kertovat Putinin hyökkäyssuunnitelmista?

Tiedustelutiedot eivät vahvista Venäjän väitettä joukkojen vetäytymisestä, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Ylen aluetoimituksen päällikkö Aki Karjalainen.

Toimittajalta: Hyvinvointialueen murheet ja kaupungin ilot – kuntapäättäjät keskittymässä asioihin, joihin voivat vaikuttaa

Jatkossa soten ennakoimattomuudesta vastuun kantavat hyvinvointialueet. Kuntapäättäjät voivat olla yhä enemmän arjen asiantuntijoita, kirjoittaa Yle Pirkanmaan päällikkö Aki Karjalainen.

Putin ja Lukashenka

Analyysi: Käyttääkö Valko-Venäjä siirtolaisasetta Venäjän luvalla vai jopa Venäjän käskystä? Asetta voidaan käyttää myös Suomea vastaan

Kriisi Puolan rajalla jättää Valko-Venäjän entistä tiukemmin Venäjän armoille. Venäjä onkin hybridioperaation suurin hyötyjä, arvioi Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Kahden aseen piiput osoittavat vuoristotiellä vastaan tulevaa liikennettä kohti.

Analyysi: Talibanin salamasota antoi katkeran opetuksen ulkopuolisille

Afganistanin kaaos ja länsimaiden turhautuminen ovat erittäin huonoja uutisia kaikille niille maille, jotka eivät pysy tolpillaan ilman ulkopuolista apua, arvioi Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Ylen aluetoimituksen päällikkö Aki Karjalainen.

Analyysi: Kasvava Tampere, pälyile Espooseen

Tampere on investoinut velalla ja alkavat hankkeet velkaannuttavat kaupunkikonsernia lisää. Vaikka Tampere voikin olla toiveikas, suurista kaupungeista löytyy myös varoittavia esimerkkejä, kirjoittaa Yle Pirkanmaan päällikkö Aki Karjalainen.

Ylen aluetoimituksen päällikkö Aki Karjalainen.

Analyysi: Elokuvateollisuuden kasvu on sammalten poistoa vaille valmis

Suomeen tarvitaan selkeä toimija, joka kauppaa maatamme kansainvälisten elokuva- ja tv-tuotantojen kohdemaaksi, kirjoittaa Yle Pirkanmaan päällikkö Aki Karjalainen.

Aki Karjalainen

Analyysi: Koronatilanteen hoitaminen on aiheuttanut kohtuutonta epätietoisuutta ja huolta Jyväskylässä

Keski-Suomessa koronatilanteen johtamisessa ja viestimisessä tapahtuneet käänteet kaipaavat läpikäyntiä, kirjoittaa Yle Jyväskylän päällikkö Aki Karjalainen.

Huoltovarmuuskeskus sijaitsee Helsingin Aleksanterinkadulla.

Analyysi: Koronakevät osoitti, että hallinnon läpinäkyvyys ei aina toteudu – HVK:n uusi pomo vastasi haastattelupyyntöön rikoslain pykälillä

Suomella on vielä pitkä matka avoimuuden mallimaaksi, kirjoittavat tutkivat toimittajat Riku Roslund, Johanna Mattinen ja Jaakko Mäntymaa.

Jonni Aromaa

Analyysi: suomalainen taiteilija on köyhä kuin kirkonrotta, ja säätiöt yrittävät antaa tekohengitystä

Taiteen ja kulttuurin rahoitusta pitää uudistaa, jotta taiteilijan toimeentulo kohentuisi, mutta onko valtiosta siihen? kysyy kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Jonni Aromaa

Analyysi: Valtio raottaa pian ovea uusille esittävän taiteen ryhmille, ja vielä kun joku pääsisi sisään

Kenelle valtion kulttuurirahoituksen uudistus tehtiin: ministeriölle vai taiteentekijöille, kysyy kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Jussi Halla-aho Perussuomalaisten puoluekokouksessa

Analyysi: Vahvat uhkakuvat ovat nostaneet perussuomalaiset ja vihreät poliittisen keskustelun keskiöön

Ekokatastrofin ja kansainvaellusten uhat ovat siirtäneet politiikan painopistettä.

Antti Rinne ja Jussi Halla-Aho

Analyysi: Mikä Rinteen demareita hyydyttää? Perussuomalaiset imevät kannatusta, vihreätkin suositumpia

Demarien heikentyvä kannatus alkaa hermostuttaa ennen pitkää puolueväkeä, arvioi politiikan toimittaja Riikka Uosukainen.

Antti Rinne

Analyysi: Antti Rinne taistelee kokoomuksen taloushegemoniaa vastaan ja vie SDP:tä pari piirua vasemmalle

Antti Rinne on kääntänyt Suomen talouspolitiikan suuntaa vasemmalle, kirjoittaa politiikan toimittaja Pekka Kinnunen.

Ministrar presenterar budgeten före 2020 den 17 september 2019.

Analyysi: Entinen ay-pomo, pääministeri Rinne saattaa kompastua työmarkkinoiden ongelmiin aivan kuten edeltäjänsä Sipilä

Talouspolitiikan pohja murenee, jos työmarkkinajärjestöt eivät anna hallitukselle tehokasta vetoapua.

Turkin puolustusministeriön julkaisemassa kuvassa uuteen ohjuspuolustusjärjestelmään liittyvää rahtia purettiin venäläisestä rahtikoneesta Ankaran lähellä perjantaina.

Yhdysvaltain pakotteet uhkaavat Nato-kumppania Turkkia – Asekaupat Venäjän kanssa hermostuttivat Washingtonin

Venäläisen S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän ensimmäinen osa saapui Turkkiin Yhdysvaltain ankarasta vastustuksesta huolimatta.

Kukitetut perussuomalaiset

Analyysi: PS imee voimaa SDP:ltä, keskustalta ja kokoomukselta

Onko elokuun budjettiriihi hallituksen ensimmäinen aito välitodistuksen paikka, kysyy politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Antti Kaikkonen

Analyysi: Keskustan puheenjohtajakisasta saattaa sukeutua kolmiodraama, jossa voittajan ratkaisee ehdokkaan sukupuoli

Rinteen hallituksen avokätinen politiikka helpottaa keskustan puheenjohtajaehdokkaiden paineita, arvioi A-studion politiikan toimittaja Timo Seppänen.

Jorma Uotinen.

Analyysi: Jorma Uotinen poistuu tänä iltana lavalta punaisessa mekossa, ja Kuopiossa alkaa surutyö

Kuopio tanssii ja soi -festivaalin väistyvä taiteellinen johtaja Jorma Uotinen jättää Kuopioon ammottavan aukon, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Äiti lapsineen lääkäriaseman vastaanottotiskillä Helsingissä

Analyysi: Hallitusohjelma lupaa hoitoonpääsyn viikossa – voiko se olla totta?

Hallitusohjelma lupaa uuden hoitotakuun. Rahaa toteuttamiseen olisi tarvittu enemmän, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kirjoittaa.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Vanhukset pääsivät kerrankin Säätytalon pöytiin – hoitajamitoitus noussee, eihän kotona asuva mummo unohdu?

Mitkään rahat eivät riitä, jos raihnaistumisen kierrettä ei katkaista, kirjoittaa erikoistoimittaja Tiina Merikanto.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Juuri kun luulit, että se on ohi – soten paluu

Hyvästi markkinamalli. Tervetuloa hoitotakuu. Vai mitä säätytalolla synnytetään, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kysyy.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vaalitentissä.

Analyysi: "Punamultaa pukkaa", twiittasi kansanedustaja – miten käy tänään Rinteen keskusteluissa keskustan kanssa?

Kokoomuksessa on nyrpistetty nenää vasemmistoliitolle. Hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) on puolestaan laskenut Hesarille, että ”kansanrintama” ilman kokoomusta tuntuisi tukevalta hallituspohjalta, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Maria Ohisalo riemuitsee puolueväen keskellä vaalivalvojaisissa Helsingissä.

Analyysi: Nähdäänkö vihreissä lainkaan puheenjohtajakilpaa?

Ohisaloon luotetaan myös Helsingin ulkopuolella ja puolueen oikeammalla laidalla, kirjoittaa politiikan toimittaja Robert Sundman.

Juha Sipilän hallitus otti tehtävänsä vastaan toukokuussa 2015.

Analyysi: Kymmenen neuvoa uudelle pääministerille – Opi näistä Juha Sipilän kokemuksista

Juha Sipilän johtama hallitus on tehnyt monia asioita, joista hänen seuraajansa ei kannata ottaa mallia.

Theresa May

Analyysi: Theresa Mayn EU-sopimus on kuollut ja kuopattu, ehkä – brittiparlamentin EU-eroäänestyksen viisi seurausta

Äänestystulos nostaa äkkieron riskiä ja heikentää pääministeri Theresa Mayn asemaa, arvioi toimittaja Pasi Myöhänen.

Juha Sipilä keskustelee yleisön kanssa vaalitilaisuudesas.

Analyysi: Tervetuloa tänään vaaliteltoille, joilla pestään pikavauhtia kädet sotesta

Ensi viikolla alkavissa TV-tenteissä kukaan ei halua kantaa hallitusvastuuta, kirjoittaa politiikan toimittaja Robert Sundman.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Sote-näytelmän viimeiset kummallisuudet – ohittiko röyhkeys perustuslain noudattamisen?

Eduskuntatyö alkaa näyttää yhä kummallisemmalta. Mitä tässä maassa tapahtuu, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kysyy.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Sote kiertyy yhä hankalampaan umpisolmuun – löytyykö hallituksesta avaajia?

Sote-uudistuksen loppumetrit alkavat näyttää yhä kummallisemmilta, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kirjoittaa.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Sote-matkan 11 käännettä ja tulos – vai ulos? Onko perustuslakivaliokuntakin vaarassa tahraantua politikoinnista?

Onko kokoomus yhä sitoutunut soten läpiviemiseen? Aika käy vähiin, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kirjoittaa.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Sängystä putoilevat vanhat ihmiset ansaitsevat parempaa kuin silmänkääntötemppuja – nyt tarvitaan rahaa

Hoitajamitoitus voi olla vain osaratkaisu vanhojen hoivan ongelmiin, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kirjoittaa.

natsi ja dinosaurus

Analyysi: Iron Sky -vitsi väljähti, eivätkä sitä pelasta ehkä edes kiinalaiset

Kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa lähti katsomaan Iron Sky -elokuvan jatko-osaa ja pettyi pahan kerran.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Hallitus haluaa rakentaa vajan ilman lupaa – pelaako hallitus sotessa liian kovalla riskillä?

Onko hallitus varautunut EU-ilmoituksen tekemättä jättämisen seurauksiin, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kysyy.

Tiina Merikanto.

Analyysi: Sote-keskuksista on tulossa lääkäriasema, asiakassuunnitelmasta merkillinen hallintohimmeli – unohtuiko sotesta so?

Kun sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta hukkuu so, kärsijöinä ovat heikoimmassa asemassa olevat, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kirjoittaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle