Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Saara Särmä

Saara Särmän kolumni: Käsitteet auttavat muuttamaan maailmaa, siksi miesselittämisestä puhuminen ei ole turhaa lätinää

Koska feministiset käsitteet tuntuvat edelleen osalle vaikeilta, selittää Saara Särmä kolumnissaan vielä kerran, mistä miesselittämisessä on kyse. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Pauliina Vanhatalo

"Aloin kiukutella rutiineja ja ajan hahmottomuutta vastaan" – Kirjailija Pauliina Vanhatalo koki keski-iän kriisin alle 40-vuotiaana

Keski-iän kriisiä ei laukaise pelkkä ikä, vaan siihen vaikuttaa oleellisesti elämäntilanne. Itsetutkiskelu voi johtaa entistä parempaan elämään.

Keijo Siekkinen Ylen Aamu-tv:n studiossa syksyllä 2008

Keijo Siekkisen teoksista kirja

Yksitoista kirjoittajaa on laittanut kansiin näkemyksiään kirjailija Keijo Siekkisen teoksista. Yksi kirjoittajista on Siekkinen itse.

Taustalla pyrkimys ymmärtää ihmistä

Jätettyään uusimman käsikirjoituksensa kustannustoimittajalle on kirjailija Pauliina Vanhatalo uuden äärellä. Paneuduttuaan neljän romaanin mitalla järjestelmiin löysi Vanhatalo sen, mitä alun alkaen lähti hakemaan. Uteliaan kirjailijan taustalla on tahto ymmärtää ihmisten pyrkimyksiä.

Kirjailijaseuran tapahtumissa pääsee tenttaamaan suosikkikirjailijoitaan.

Lukeva yleisö on kirjailijan motivaation lähde

Vastasyntynyt Oulun kirjailijaseura on potkinut vain puolitoista kuukautta, silti toiminta on vilkasta ja tahtoa riittää. Kirjailija Pauliina Vanhatalo, Oulun kirjailijaseuran hallituksen puheenjohtaja, kertoo olevansa toiminnan alkumetreihin hyvin tyytyväinen. Kirjailijaseura on verkostoitunut hyvin kirjalliselle kentälle.

Oululaiskirjailija Joni Skiftesvik sanoo tapaavansa kirjamessuilla mielellään yleisöään.

Kirjailijat yhdistivät voimansa

Ouluun on perustettu kirjailijaseura. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan ammattikirjailijoiden työskentelymahdollisuuksia sekä rakentaa seudulla toimivien kirjailijoiden yhteisöä.

Pirunjakkara voitti novellikisan

Lakeus-novellikirjoituskilpailun voittajaksi valittiin Jukka Ahola Taivalkoskelta novellillaan ”Pirunjakkara, tanssit, kaiku eikä siinä edes kaikki”. Toinen sija meni Turkuun Marja Mäenpäälle novellilla Piilopaikka ja kolmas sija samoin Turkuun Marja Pajulalle novellilla Kaukaisia vieraita.

Huutamisen estetiikkaa Peri Sirviön johdolla.

Kulttuurilautakunta tuki taas taidetta euroilla

Oulun kulttuurilautakunnan uusien kulttuurin apurahamuotojen ja myöntämisperiaatteiden mukaiset avustukset jaettiin keskiviikkoiltana. Lautakunta myönsi ammattitaiteilijoille työtila-avustuksia yhteensä 32 725 euroa.

Pohjoisen elämää novellikilpailun voitto Pelloon

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Pohjois-Pohjanmaan liiton nyt kolmatta kertaa järjestämä novellikirjoituskilpailu voitti pellolainen Helena Kitti. Toinen sija meni Tuusulaan Seppo Mentulalle ja kolmas oli oululainen Jukka Ylikörkkö.