Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lappilainen, äänestä suosikkiasi Lappi-kirjoista!

Lapin kirjallisuuspalkinnosta kisaa kuusi teosta. Näistä yleisö voi valita oman suosikkinsa.

Kuvassa runotaiteilija Heli Slunga poseeraa Jaana Seppäsen ja Eeva-Mari Kauniskankaan kanssa.

Burleski ja videotaide vapauttavat runonlausunnan

Runonlausunta on muuttunut räväkämpään suuntaan. Oululaisen taiteilijaryhmä Heli Slunga & Kaaoskoneiston Karamellipaperihame-performanssissa on tarjolla uuden ajan runonlausuntaa, johon kuluu burleskia, musiikkia ja videotaidetta.

Viime vuoden paras runoteos saa Tanssivan karhun

Yleisradion jakamaa runopalkintoa tavoittelee seitsemän ehdokasta. Myös viime vuoden parhaimmasta runokäännöksestä myönnetään tänään Kääntäjäkarhu-palkinto.

Jukka Kervinen.

Oulun lavarunouskarsinta naisten juhlaa

Runopuulaaki-nimellä etenevän lavarunouden SM-kisan Oulun karsinta torstaina 25.8. oli aikuisten naisten juhlaa. Myös kärkipisteisiin yltäneissä runoissa riehahteli aikuinen nainen.

Taustalla pyrkimys ymmärtää ihmistä

Jätettyään uusimman käsikirjoituksensa kustannustoimittajalle on kirjailija Pauliina Vanhatalo uuden äärellä. Paneuduttuaan neljän romaanin mitalla järjestelmiin löysi Vanhatalo sen, mitä alun alkaen lähti hakemaan. Uteliaan kirjailijan taustalla on tahto ymmärtää ihmisten pyrkimyksiä.

Kirjoittaessa ei maailma koskaan ole ahdas

Kaikenlaisia karsinoita karsastava runoilija Heli Slunga kertoo olevansa taipuvainen erakoitumaan. Heli Slunga alkoikin kirjoittamisen luodakseen itselleen oman tilan, jossa ei ole lainkaan sääntöjä. Kaksi runokokoelmaa julkaisseen runoilijan sisäinen maailma on rikas ja avara.

Pohjoisen kirjailijat kiertävät yhdessä

Pohjoissuomalaiset kirjailijat kiertävät ensi viikolla Koillismaata. Kipinä-kirjailijakiertueella on esiintyy yhteensä kahdeksan nykykirjailijaa, muun muassa Heli Slunga, Hanna Hauru ja Pirjo Suvilehto.

Lappilainen sanataituri ei sievistele

- Se, joka ei uskalla runoihin tarttua, menettää paljon, Ylen Runopuulaakin hopeamitalisti Heli Slunga sanoo. Tervolalaislähtöinen runoilija on tunnettu suorasukaisesta ja rosoisesta tyylistään, joka on sanataiturin itsensä mukaan pohjoisen syntyperän ansiota.

Heli Slunga on Vuoden Sara 2010

Oulun Naisunioni ry jakoi maanantai-iltana Vuoden Sara 2010 tunnustuksen kiiminkiläiselle runoilijalle ja vapaalle toimittajalle Heli Slungalle. Slunga on julkaissut mm. kaksi runokokoelmaa ja osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun kolumnistina.

Muusajuhlat kokoaa sanataiteen Ouluun

Kuudes Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali rakentuu runouden ja musiikin ympärille. Tänä vuonna juhlat syöttävät runoutta yleisölle myös Oulu Radiossa.

Radikaalit esiin Annikin runofestivaalilla

Annikin runofestivaali saattaa yhteen eri-ikäisiä kirjallisia radikaaleja. Tampereella lauantaina kuudetta kertaa järjestettävän Annikin runofestivaalin teemana on tällä kertaa radikaali runous. Satavuotiaan puutalokorttelin siimeksessä esiintyvät muun muassa Hannu Salama, Aulikki Oksanen ja rap-artisti Asa.

J.H. Erkon kilpailun ensimmäinen sija jaettiin kahdelle kirjoittajalle

Tämänvuotinen J.H. Erkon kirjoituskilpailun ensimmäinen sija jaettiin kahden kirjoittajan kesken. Ensimmäisen palkinnon jakoivat joensuulainen Lassi Hyvärinen ja espoolainen Suvi Boon.