Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kiusaamiselta ei pääse pakoon kyläkoulussakaan – Kirjailija sijoitti tarinansa Kainuuseen

Koulukiusaamisesta kirjan kirjoittanut Mooses Mentula mietti kirjoittaessa, pitääkö tarinan olla onnellinen ja miellyttävä, että sen voi sijoittaa todelliseen paikkaan.

Katja Kettu - Aki Salmela: Novelli palaa! 

Vuosi 2013 oli Suomessa novellin juhlavuosi. Sitä juhlistaakseen julkaisivat Nuoren Voiman Liitto, WSOY ja VR yhteishankkeena matkanovellien kokoelman nimeltään Novelli palaa!. Kirjan ovat toimittaneet Katja Kettu ja Aki Salmela.

Mooses Mentulan Isän kanssa kahden on tarina kaipuusta

Mooses Mentula kirjoittaa kaipuusta sekä pojan ja isän suhteesta. Pikkupoika Lenne ihailee isäänsä ja pelkää menettävänsä hänet. Aikuinen Jyri puolestaan kaipaa isäänsä, jota ei ole koskaan tuntenut.

Mooses Mentula: Isän kanssa kahden

Mooses Mentula on kirjoittanut romaanin tärkeästä asiasta eli meidän jokaisen vastuusta jälkeläisistään ja heidän elämästään. Ristiriidat ja tyytymättömyys heijastuvat koko perheen elämään ja lapsella on vähiten eväitä ymmärtää koko asiaa. Lue Juha Pikkaraisen kirja-arvio.

Kirjailijat avautuvat Yle-lavalla

Yle Keski-Suomi on mukana viikonloppuna järjestettävillä Jyväskylän Kirjamessuilla. Arvo Vuorela ja Mikko Maasola haastattelevat Yle-lavalla kaikkiaan 22 ajankohtaista kirjailijaa.

Mooses Mentula haki väriä kirjaansa Lapista

Toista kirjaansa valmisteleva Mooses Mentula teki ennakkotutkimusmatkan Sodankylän järvikyliin. Esikoisteoksellaan Musta timantti mainetta keränneen kirjailijan tuleva romaani sijoittuu lappilaiseen kylämaisemaan.