Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuluttajariitalautakunta: Tieto numerotiedustelun hinnasta on annettava heti puhelun alussa – yksi soitto voi maksaa lähes 30 euroa

Kuluttajariitalautakunnan mielestä soittajan ei tarvitse maksaa kohtuuttoman suuria kuluja, jos hintaa ei ole ilmoitettu etukäteen.

Ylen kilpailut ja arvonnat somealustoilla

Kilpailut ja arvonnat Ylen sosiaalisen median tileillä.

Soite yrittää selättää puhelinongelmat – aiottu uudistus siirtyy loppuvuoteen

Puhelinruukat yhteispäivystykseen ja lääkärin ajanvaraukseen ovat pitkiä Keski-Pohjanmaalla. Tällä hetkellä jonotusajat voivat olla reippaasti yli puoli tuntia, eikä puheluun aina edes vastata.

Poliisi mystisistä 777-ulkomaanpuheluista: "Jonkinlainen petosyritys se todennäköisesti on"

Lontoolaisista numeroista on soiteltu Suomeen kymmeniä tuhansia kertoja. Puheluiden tarkoitus on jäänyt avoimeksi, mutta ne saattavat olla tietojen kalastelua.

Kymmeniätuhansia outoja puheluita Suomeen – soittojen mahdollinen rikollinen tarkoitus epäselvä

Suomalaisiin matkapuhelimiin on jo kuukausikaupalla soiteltu hämäräperäisiä pikapuheluja lontoolaisista numeroista.

Tarjoa draamaideaa!

Onko sinulla draamaidea? Ole yhteydessä meihin!

Digitreenit: Käytä sähköpostin osoitekenttiä oikein

Osoitekentän valinnalla on väliä.

Vika saatiin osittain korjattua, ministeriöiden verkkosivut toimivat jälleen

Aiemmin kaatuneet sivustot valtioneuvosto.fi, vnk.fi, tem.fi, stm.fi, mmm.fi ja vm.fi toimivat jälleen valtion tieto-, ja viestintätekniikkakeskus kertoo.

Pilapuheluita, istuinkorokkeita ja mukaan revittyjä karttoja – Mitä sinä olet tehnyt puhelinluettelolla?

Puhelinluetteloita on painettu yli 130 vuotta, ja tämän vuoden painos jää historian viimeiseksi. Millaisia muistoja sinulla on koko kansan palvelueepoksesta? Milloin viimeksi käytit luetteloa?

130-vuotias paperinivaska hävisi kännykälle – Historian viimeinen puhelinluettelo viedään käsistä

Viimeinen puhelinluettelo on painettu jakeluun, ja esimerkiksi Pirkanmaalla historiallinen painos on jo päässyt loppumaan. Moni on ehtinyt jo unohtaa numeroiden tiiliskiven olemassaolon. Toisille opus on kuitenkin keräilyaarre.

Salaisia henkilötietoja ilmestyi hakemistoyrityksen sivuille – tietosuojavaltuutettu: "Ei kuulu missään nimessä tällaiseen palveluun"

Tietojen julkaiseminen on tullut yllätyksenä monille. Tapauksesta on jätetty ainakin yksi rikosilmoitus.

Moni näkövammainen maksaa turhaan numerotiedustelusta

Soitot numerotiedusteluun kerryttävät helposti sievoisen puhelinlaskun. Näkövammaiselle palvelu voi olla välttämätön, mutta harva tietää, että näkövammaisilla on oikeus reilusti alennettuun hintaan.

Kiinalaiskännykkä sekoaa suomalaisesta numeropalvelusta – puhelu menee hätäkeskukseen

Ulkomailta tilattu kännykkä voi joskus aiheuttaa harmillisia ongelmia suomalaisiin numeroihin soitettaessa. Esimerkiksi 118-numeropalvelu saattaa muuttua kännykän sisuksissa hätänumeroksi 112.

Parin sadan euron kännykkälasku järkytti – syynä soitot numerotiedusteluun

Numerotiedusteluihin ja yritysten maksullisiin asiakaspalvelunumeroihin soitetut puhelut eivät yleensä sisälly matkapuhelimen pakettiliittymän kuukausimaksuun. Tämä tieto yllättää vieläkin monet suomalaiset.

Ruotsin seuraava miljardiluokan yritys kertoo numerotietoja

Insinööriopiskelijat kehittivät puhelinluettelon, joka levisi ympäri maailmaa. Truecallerilla on nyt kuusi sataa miljoonaa käyttäjää mutta tuotot ovat hakusessa.

Janinalle tulee vihaisia yhteydenottoja – syynä tavaroita netissä myyvä täyskaima

Nettikirpputorien kahnauksista voi tulla yllättäen haittaa myös ulkopuolisille. Janina on saanut vakuutella häneen yhteyttä ottaneille nettikirpputoriostajille, että hän ei ole sama ihminen, joka ei ole lähettänyt myymiään tuotteita.

Fonecta aloittaa yt-neuvottelut Lahdessa, Helsingissä ja Tampereella

Fonecta Media Oy aikoo keskittää Keltaiset Sivut -myyntitoimintonsa Tampereelle. Suunnitelmat koskevat yhteensä 41:tä ihmistä.

Kysyi rahanvaihtoa ja puhelinluetteloa, poistui lompakot mukanaan – poliisi kehottaa varovaisuuteen Kouvolassa

Nuorehko mies kävi torstaina Kouvolassa ainakin kahden asunnon ovella kysymässä apua. Lompakkovaras on poliisin mukaan 180 senttimetriä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka.

Yöllisiä puheluja nuorelle tytölle – käräjäoikeus tuomitsi miehelle puoli vuotta ehdollista vankeutta

Keski-ikäinen mies hankki numerotiedustelusta nuoren tytön numeron, johon hän soitti öisin useita seksuaalisväritteisiä ja uhkaavia puheluja. Käräjäoikeus tuomitsi miehelle kuusi kuukautta ehdollista vankeutta muun muassa laittomasta uhkauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Puutteelliset osoitemerkinnät vievät tärkeitä minuutteja hätätilanteissa

Helsingin pelastuslaitos törmää lähes päivittäin tilanteisiin, jossa kallista aikaa kuluu hukkaan oikeaa osoitetta etsiessä. Pelastuslaitos kehottaakin kiinteistöjä petraamaan omissa osoitemerkinnöissään.

Puhelimeen ei enää vastata – sosiaalinen media on varmempi tapa tavoittaa

Ihmiset saavat nykyisin niin paljon sähköposteja, etteivät he ehdi vastata niihin. Ihmisiä on muutenkin yhä vaikeampi tavoittaa, sillä osa viestinnästä koetaan turhana hälynä.

Directan petossyytteiden puiminen jatkuu korkeimmassa oikeudessa

KKO ei myöntänyt valituslupaa Directan toimitusjohtajalle, joka sai käräjillä viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Myymme ohjelmiamme myös muille medioille

Muille medioille myynnissä on noin 80 ohjelmaa tai sarjaa.

Suomen suosituinta opusta selataan vuosittain 25 miljoonaa kertaa

Perinteisen, painetun puhelinluettelon sisältö on nykyään tiivistetty nettiin, esimerkiksi älypuhelinsovellukseen. Silti puhelinnumeroita etsitään edelleen aakkostetusta, ohutsivuisesta kirjasta.

Maaningalla jaetaan tietoa Kuopion palveluista

Maaningalla on keskiviikkoiltana toinen kuntalaisilta, joka pidetään Pulkonkosken koululla kello 18 alkaen. Maaninka liittyy Kuopioon ensi vuoden alusta.

Faksi raksuttaa yhä – puolet vastasi faksitestiin

Faksaaminen kuulostaa historialliselta, mutta sitä se ei ole. Yle Satakunta lähetti 30 faksia alueen kuntiin ja yrityksiin – ja sai yllättävän monta vastausta. Faksit kulkevat yhä, mutta vain tiettyihin paikkoihin.

Mitä ihmettä? Harry Potterilla ja Aku Ankalla on suomalaiset puhelinnumerot

Suomalaisesta numeropalvelusta löytyvät ainakin Harry Potterin ja Aku Ankan puhelinnumerot. Kuvitteellisten hahmojen nimiä voi käyttää puhelinliittymän käyttäjänä.

Rovaniemen kaupunki joutui protestilistalle

Rovaniemen kaupunki on joutunut protestilistalle kahden maksamattoman laskun takia. Kyse on kahdesta 352 euron perintätoimiston saatavasta.

Helsinki hylkäsi puhelinluettelot – Kaupungin numerot siirtyivät paperilta nettiin

Helsingin kaupunki on jättäytynyt lähes kokonaan pois perinteisen puhelinluettelon sivuilta. Vasta ilmestyneestä opuksesta löytyy nykyään vain eri vaihteiden numerot.

Finnbayn johtajalla sivustoja joka lähtöön – ja tukku tekaistuja yhteystietoja

Yle Uutiset selvitti, että Finnbayn perustajalla Onur Yalcintasilla on yhteys useisiin nettisivustoihin eri puolilla maailmaa. Monien sivustojen yhteystiedot ovat kuitenkin tekaistuja ja harhaanjohtavia.

"??? 53900" – kokeneen postityöntekijän muisti on ehdoton apu puutteellisen osoitteen selvittämisessä

Postikortti voi vähäisilläkin tiedoilla tulla perille asti. Itella käyttää osoitteen selvittämiseen omia ja julkisia järjestelmiä. Pitkän uran tehneen postityöntekijän muisti auttaa myös lähetyksiä oikeisiin osoitteisiin.

Myös hovi hylkäsi Directan petossyytteet – yhtiön korvauksiin roima korotus

Myös hovioikeus on hylännyt yritystietopalveluja tarjonneen Directan petossyytteet. Toimitusjohtajan markkinointirikoksesta käräjäoikeudessa saama viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus säilyi kuitenkin liki ennallaan.

Näkökulma: Verohallinto varoitti virkailijoita toimittajan yhteydenotoista

Verohallinnon virkamiehiä neuvottiin ohjaamaan Liechtensteinin veronkiertojutusta kyselevä toimittaja viestintäyksikön puheille. Viestintäjohtaja pahoitteli työntekijöilleen, että sisäinen puhelinluettelo annettiin Ylen toimittajalle.

Fonectan pääluottamusmies: Kouvolan työntekijät järkyttyneitä

Pääluottamusmiehen mukaan osa työntekijöistä on torstaina käynyt puhumassa olostaan työterveydenhuollossa. Hänen mukaansa tieto yt-neuvotteluista tuli shokkina. Fonecta aikoo lakkauttaa toimipaikkansa Kouvolassa.

Johtaja: Puheluiden väheneminen syynä yt-neuvotteluihin

Tulosyksikönjohtajan mukaan Fonecta säilyttää palvelupisteensä Turussa ja Porissa maantieteellisistä syistä sekä niissä olevien yhtiöiden muiden toimintojen vuoksi.

Puutteelliset osoitetiedot voivat estää puhelinliittymän avaamisen

Teleoperaattorit tarkistavat kuluttaja-asiakkaan luottotiedot aina ennen kaupan syntyä. Jos luottotiedoissa on häiriöitä tai niitä ei saada tarpeeksi selville, asiakkaalta pyydetään ennakkomaksu. Ennakkomaksu voi olla suuruudeltaa jopa 600 euroa.

Hätäkeskus saattaa opastaa vesille hyytynyttä soittamaan numerotiedusteluun

Hätäkeskusuudistuksen myötä Kuopion hätäkeskus ei enää välitä kiireettömiä vesipelastustehtäviä. Soittaja saatetaan opastaa tiedustelemaan numeropalvelun kautta alueella toimivan meripelastusseuran päivystysnumeroa.

Ennen parjatut puhelinluettelot vietiin nyt käsistä

Puhelinluetteloiden suuri kysyntä on päässyt yllättämään Fonectan. Maaliskuussa ilmestyneet luettelot loppuivat kesken esimerkiksi Helsingin pääpostista.

Puhelinkoppi on pienelle eksoottinen museoesine

Mediamuseon lapsivieraat tietävät kyllä kirjekyyhkyn, mutta vanhaa yleisöpuhelinta he eivät osaisikaan enää käyttää. Viestinnän nopeutuminen kirkastuu usein juuri Rupriikin puhelinosastolla.

Toisen postia laatikossasi? Muista viestintäsalaisuus!

Osoitteenmuutos on useimmiten syynä, jos posti kulkeutuu väärään laatikkoon. Viestintäsalaisuus velvoittaa palauttamaan väärään osoitteeseen päätyneen postin. Palauttamatta jättämisestä saattaa pahimmassa tapauksessa seurata rikossyyte.

"Kännykkääni ilmestyi varkaan puhelinluettelo"

Toimittajamme ei tajunnut suojata älypuhelintaan salasanalla. Varas iski ja vei puhelimen. Nyt varkaan puhelimeen lisäämät yhteystiedot ovat ilmestyneet toimittajan uuteen puhelimeen. Miten tässä näin kävi?

Pohjois-Karjala Turusten valtakunta

Uudesta Fonectan kokoamasta puhelinluettelosta selviää Pohjois-Karjalan yleisimmät sukunimet. Maakunnan yleisin sukunimi on Turunen ja Matti yleisin etunimi.

Paikalliset puhelinluettelot historiaan

Paperimäärä vähenee, kun Fonecta yhdistää paikallis- ja aluepuhelinluettelot. Katugallup paljastaa, ettei monikaan enää käytä puhelinluetteloa sen perinteisessä merkityksessä. Numerot löytyvät muualtakin.

Directan johdon syytteet törkeästä petoksesta hylättiin

Kolmesta syytetystä vain yksi sai ehdollisen vankeustuomion - senkin markkinointirikoksesta.

Neiti Aika jäi ajan hampaisiin

Oulun Neiti Aika eli viimeiset hetkensä hylättynä ja unohdettuna. Toimintoja ylläpitävät laitteet sammutettiin tammikuun lopussa. Muutama Neiti on vielä toiminnassa, mutta esimerkiksi Helsingissä Neiti on vaihtunut herraksi. Savolainen Neiti Aika on puolestaan kulkenut viime aikoina ihan omia polkujaan.

Oikeusoppineet laajentaisivat ryhmäkannetta

Yksityisten ryhmäkanneoikeus säästäisi verorahoja muun muassa Directa-oikeudenkäynnin kaltaisissa tilanteissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle