Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaalan uuden vankilan rakennustyöt alkoivat – kuntaan tulee ensimmäinen uuden konseptin mukainen paikka miesvangeille

Pelson vankilan apulaisjohtaja Asta Turpeinen kertoo, että uudessa vankilassa vangit opettelevat arjen taitoja kuten ruoan laittoa, siivousta ja pyykinpesua. Sähköisten palveluiden avulla vangit voivat esimerkiksi opiskella ja hakea työpaikkoja.

Hämeenlinnan käytöstä poistettu vankila puretaan – aikataulu selviää myöhemmin

Vankilalle ei löytynyt ostajaa, kertoo Senaatti-kiinteistöt.

Poliisi tutkii naisvankien välistä raiskausta – Hämeenlinnaan saatava varmuusosasto naisvangeille, vaatii vankilan johtaja

Vankien sijoittelua pitää ryhtyä miettimään, sanoo Hämeenlinnan vankilan johtaja Tuomo Kärjenmäki.

Naiset kävelivät vankilasta lähes suoraan eduskuntaan – Hämeenlinnan naisvankila vilisi kuuluisia kommunisteja ja vakoojia 1920–40-luvulla

Hämeenlinnan naisvankilassa on istunut lukuisa joukko kansanedustajia kuten Hertta Kuusinen ja Elli Stenberg. Siellä olivat myös runoilija Elvi Sinervo ja unissasaarnaaja Maria Åkerblom.

Selvitys: Naisvankien olosuhteissa puutteita jo vuosia – Suomella vaikeuksia täyttää kansainvälisiä suosituksia

Jopa Hämeenlinnan uuden naisvankilan työntekijöiltä puuttuu tarvittavaa erikoiskoulutusta. Keskeisimmät ongelmat ovat kuitenkin johtamisessa ja organisoinnissa.

Tältä näyttää Suomen modernein vankila, jonka vangit pääsevät sellistä nettiin – "Vangit tarvitsevat digitaitoja yhteiskunnassa selviämiseen"

Rikosseuraamuslaitoksen projektipäällikkö: "Meillä on tahtotila levittää malli kaikkiin suljettuihin vankiloihin".

Tällainen on Hämeenlinnaan pian valmistuva "tulevaisuuden" naisvankila – jokaiseen selliin tulee verkkoyhteys

"Älyvankilan" rakennustyöt ovat aikataulussa, ja sen ensimmäinen vaihe avataan lokakuussa.

Hämeenlinnan uudessa vankilassa vangit kokkaavat ja pyykkäävät itse – "Tämä ei ole mikään täysihoitola"

Uudessa vankilassa vangit ottavat itse vastuuta arjen askareista. Tavoite on, että mahdollisimman harva vanki palaisi vankilaan.

Hämeenlinnan uusi naisvankila on kansainvälisesti ainutlaatuinen hanke

Tavoitteena on, että uudenlainen vankilaympäristö vähentää uusintarikollisuutta.

Hämeenlinnan uuden naisvankilan rakentaminen aloitettu – tavoitteena maailman nykyaikaisin vankila

Rakentamiskustannukset ovat noin 34 miljoonaa euroa. Vankila otetaan käyttöön vuoden 2020 syksyllä.

Älykkäät vankilaratkaisut tuovat tietokoneet selleihin

Älyvankilassa jokaiseen selliin tulee oma pääte, jolta vanki voi käyttää sähköisen asioinnin palveluita.

Köyliöön sittenkin naisvankeja

Vielä viime viikolla linjaus oli, että Hämeenlinnasta siirretään naisvankeja vain Turkuun, ei Poriin.

Köyliöön mahdollisesti kymmenen vangin naisosasto: Pikavauhtia suljettavan Hämeenlinnan naisvankilan vangeille etsitään uusia paikkoja

Väliaikaisen naisosaston perustaminen vaatisi Satakunnan vankilan johtajan Riitta Karin mukaan muun muassa lisää henkilökuntaa.

SRV rakentaa uuden naisvankilan Hämeenlinnaan

Uusi vankila valmistuu loppuvuodesta 2020.

Viimeisetkin paljusellit historiaan – Hämeenlinnaan rakennetaan uusi naisvankila

Moderni naisvankila tulee Hämeenlinnan vankilan nykyiselle tontille. Se on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2020.

Vankilateatteri kohottaa itsetuntoa – "Rikoksen tekeminen voi olla helppoa, jos ei usko, että itsestä on muuhun"

Vankilateatteria on tehty ammattimaisesti Suomessa jo kymmenen vuotta. Työn tulokset ovat kiistattomat, mutta rahasta ja rahan sitoutumisesta on puutetta.

Entisen vankilan seinästä löytyi vangin kirje – kaipaa rakkaitaan

Nuori mies kätki kirjeen Lappeenrannan vanhan vankilan seinään. Lähes sata vuotta sitten kirjoitettu teksti huokuu kaipuuta.

200 vuotta sitten naisvangit tuomittiin irtolaisuudesta ja lapsenmurhasta

200 vuotta sitten perustetussa naisten vankilassa vangit opetettiin kehräämään ja kutomaan. Lappeenrannassa entinen naisvankila on kunnostettu kulttuuriravintolaksi.

Kuka on Orange Is The New Blackin kiinnostavin hahmo? Äänestä!

Orange Is The New Blackin neljäs kausi ilmestyi Netflixiin.

Hämeenlinnan uusi naisvankila vie parjatut paljusellit ja tuo digitekniikkaa

Rikosseuraamuslaitoksen kehysriihessä saama lisärahoitus varmistaa sen, että Hämeenlinnaan rakennetaan uusi naisvankila. Uuden vankilan myötä Hämeenlinnassa päästään eroon paljuselleistä, kuten Euroopan neuvoston alainen kidutuksen vastainen komitea on vaatinut. Uudessa vankilassa otetaan myös iso askel digitekniikkaan.

Pohjoisen pääradan itäyhteys paranee vuoden kuluttua - Hämeenlinnaan puhdas naisvankila

Valtioneuvoston budjettiesitys antaa loppurahoituksen Riihimäen kolmioraiteelle. Samalla kauan kaivattu suora junayhteys pohjoiselta pääraiteelta itään ja toisinpäin paranee merkittävästi. Enää junien ei tarvitse käydä kääntymässä Riihimäen asemalla.

Naisvankeja kunnioittava uusi teknovankila odottaa valtion päätöstä ja rahaa

Uuden ja uudenlaisen naisvankilan suunnittelu Hämeenlinnaan on pitkällä, mutta valtion rahoituksesta ei ole tietoa. Hämeenlinnan vankilasta on tarkoitus tehdä pilotti tuleville vankiloille, joissa keskeisinä tavoitteina on mahdollistaa hallittu ja turvallinen siirtyminen avoimempaan vankilamalliin.

Naisvankilasta ravintolaksi – Kehruuhuoneen neljä elämää

Lappeenrannan Linnoituksen ränsistynyt urheilutalo on talven aikana kuoriutunut komeaksi Kehruuhuoneeksi. Uudessa tapahtumakeskuksessa on jälkiä talon synkästäkin menneisyydestä.

Kulttuurirahaston apurahalla lähdetään Hämeenlinnasta Kainuuseen tutkimaan kalliomaalauksia

Suomen Kulttuurirahasto jakoi tänä vuonna apurahoja kulttuuriin ja tieteeseen yhteensä 23 miljoonaa euroa. Hämeeseen saatiin kahdeksan Kulttuurirahaston apurahaa. Apurahojen turvin tehdään tiedettä ja taidetta.

Naisille uusi vankila Hämeenlinnaan ja miehet alta pois Mikkeliin

Rikosseuraamuslaitos haluaa rakentaa uuden rakennuksen naisvankeja varten Hämeenlinnaan. Samalla Hämeenlinnan vankila muutettaiisin puhtaaksi naisvankilaksi. Miesvangit on tarkoitus siirtää Mikkelin vankilaan viimeistään ensi vuoden syyskuussa.

Näin tehdään kansan suosikkikommunistin elämästä telkkaridraamaa: Hertta Kuusisen kiihkeä rakkaustarina

Harmaaseen verkaan pukeutuneet naiset kiertävät koleaa Hämeenlinnan vankilamuseon pihaa. Entinen naisvankila keskiaikaisen linnan kainalossa on palannut ajassa taaksepäin Suomen vaaran vuosiin ja kommunisti Hertta Kuusisen vankila-aikaan. Kuvaus. Kamerat. Käy!

Kehruuhuone sai korjausrahat - ensi keväänä juhlitaan

Lappeenranta joutui vielä kaivamaan kukkarostaan kunnostukseen vajaat puoli miljoonaa euroa lisää. Historiallisen Linnoituksen elävöittämiskeskus on valmis aloittamaan keväällä Sari Kaasisen johdolla.

Kaksi hakee Linnoituksen kehruuhuoneen yrittäjäksi

Lappeenrannan kaupunki on saanut kaksi hakemusta hommaan, jolla on määrä puhaltaa elämää Linnoitukseen. Entisen urheilutalon muodonmuutosta varten pyydetään paraikaa urakkatarjouksia.

Linnoituksen vankila kuoritaan esiin ja se muuttuu tapahtumakeskukseksi

Lappeenrannassa viimeksi urheilutalona palvelleen rakennuksen lisäsiivet poistetaan ja talo peruskorjataan historiaa kunnioittaen. Projektityöntekijä Heikki Martikainen alkaa etsiä veturiyrittäjää, joka antaisi potkua muillekin yrittäjille ja yhteisöille.

DDR hankki valuuttaa myymällä vankien verta länteen

Saksalainen tv-ohjelma kertoo, että Baijerin Punaisen Ristin lisäksi sadat läntiset yritykset hyötyivät DDR:n valuuttapulasta. Muun muassa Volkswagen sanoo, ettei tiennyt ostamiaan tuotteita vangeilla teetetyiksi.

Greenpeace: Sini Saarela sijoitettiin pietarilaiseen naisvankilaan

Tutkintavankeudessa olevat luonnonsuojelijat saapuivat tiistaina junalla Murmanskista Pietariin. Aktivistien tutkintavankeus päättyy 24. marraskuuta.

Pussy Riotin jäsen syyttää vankilaa hiljentämisestä

Vankilassa tuomiotaan istuva Nadežda Tolokonnikova sanoo, että syömälakon jälkeen häneltä kiellettiin puhelut ja asianajajatapaamiset. Viime kuussa Tolokonnikova syytti naisvankilaa hyväksikäytöistä ja epäinhimillisistä oloista.

Linnoituksen vanhasta urheilutalosta juhlatupa

Kaupunki aikoo vuokrata tennisseuralta vapautunutta taloa erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Vanhan rakennuksen kunnostamiseen on haettu Ely-keskukselta miljoonaa euroa.

Naisvankila ravisteli Heikki Kahilaa tuntuvasti

"En ollut vankien, enkä pamppujen puolella; jäin harmaalle vyöhykkeelle, minkä ansiosta aloin kuulla tarinoita siitä, miten kohtalo oli näitä ihmisiä kuljettanut."

Suurin osa Afganistanin naisvangeista tuomittu moraalittomuudesta

Yli kaksi kolmasosaa Kabulin Badam Baghin vangeista on päätynyt vankilaan jätettyään miehensä tai kieltäydyttyään järjestetystä avioliitosta. Myös muualla maassa suurin osa naisvangeista on tuomittu moraalittomana pidetyn käytöksen vuoksi.

Isä ja äitipuoli valittavat 8-vuotiaan murhatuomiosta hovioikeuteen

Isä kiistää tahallisen surmaamistarkoituksen.

Huulensa ommelleet kirgiisivangit lopettivat lakkonsa

Tuhannet vangit Kirgisian vankiloissa ovat lopettaneet nälkälakkonsa, kertovat maan viranomaiset. Vankien protesti herätti laajalti huomiota, koska yli tuhat vankia oli ommellut huulensa kiinni.

Serbian vankiloissa epäinhimilliset olot

Serbian vankilat ovat tupaten täynnä vankeja. Vankiloita tutkineen Serbian ihmisoikeuksien Helsinki-komitean mukaan maan vankiloissa olot ovat epäinhimiliset ja nöyryyttävät.

Valokuvamuisto: Soitto vankilasta kesken loman

Tuomo Kärjenmäki oli Sloveniassa hiekkarannalla, kun hänelle yritettiin soittaa kuumeisesti Hämeenlinna vankilasta. Hänet oli valittu vankilanjohtajaksi. Tuomakselle soitto oli yllättävä mutta mieluinen, sillä työ naisvankilanjohtajana oli kokonaan uudenlainen haaste.

Saksalaiset naisvangit synnyttävät käsiraudoissa

Saksalaisen Nordrhein-Westfalenin osavaltion naisvankilassa on paljastunut vankien epäinhimillistä kohtelua. Raskaana olleet naisvangit ovat joutuneet synnyttämään kahlittuina ja vauvat on viety äideiltään välittömästi synnytyksen jälkeen, kertoo Frankfurter Rundschau -lehti.

Menestysmusikaali Chicago valloittaa syksyllä Tampereella

Tampereen Työväen Teatterissa on kovaa vauhtia tekeillä suurmusikaali. Syksyllä ensi-iltaan rävähtää palkintoja sekä teatterissa että elokuvana kerännyt musikaali Chicago.

Naisvankilan paljuvessat ensi-illassa tammikuussa

Hämeenlinnan naisvankilan paljon parjatut paljusellit ovat esillä tammikuun alussa ensi-iltaan tulevassa kotimaisessa musiikkielokuvassa Jos rakastat. Vankilan vartijat innostuivat kuvauksissa näyttelemään vankeja.

Oikeusasiamies: Vankiloiden paljusellit ovat ihmisoikeusloukkaus

Eduskunnan uusi oikeusasiamies Petri Jääskeläinen pitää Suomen vankiloiden vessattomia paljusellejä kansainvälisenä häpeätahrana.

Bosnian serbijohtaja vapautuu vankilasta Ruotsissa

Bosnian entinen serbipresidentti Biljana Plavsic pääsee vapauteen ensi viikolla Ruotsissa. "Rautarouvaksi" kutsuttu Plavsic tuomittiin yhdeksitoista vuodeksi vankilaan vuonna 2003. Ruotsin lakien mukaan vanki voidaan hyvän käytöksen perusteella vapauttaa, kun tuomiosta on kärsitty kaksi kolmasosaa.

Konnunsuon viimeinen naisvanki

Vangit arvostavat arjen rutiineja ja mahdollisuutta työhön. Vankeinhoidon tila huolestuttaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle