Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjapino, jonka päällä silmälasit.

Jenni Haukion kustantaja Savukeidas lopettaa toimintansa – moni muukin pienkustantamo miettii samaa

Pääasiassa runoja ja esseitä kustantaneen turkulaisen Savukeitaan runopojat kasvoivat aikuisiksi kustantamonsa myötä. Nyt tuli hyvä hetki lopettaa.

Juha Kulmala, Ville Hytönen ja Pauliina Haasjoki.

Tanssiva karhu -palkintoehdokkaina kuusi runoilijaa

Yleisradion 20-vuotisjuhlavuottaan viettäväTanssiva karhu –palkinto jaetaan vuoden parhaalle runoteokselle. Palkintoa tavoittelee kuusi ehdokasta, kaksi naista ja neljä miestä. Ehdokkaat ovat raadin mukaan kaikki erilaisia, omaäänisiään runoilijoita.

Geokätköt täyttävät etsijän kalenterin

Nykyajan aarteenetsintä, geokätköily, lisää suosiotaan. Vuodessa kätköjen määrä on Suomessa kasvanut seitsemällä tuhannella. Maailmalla oli vuonna 2010 yli miljoona aktiivista geokätköä ja määrä kasvaa. Suomessa kätköjä on arviolta 23 000.

Valtioneuvosto palkitsi 10 luovaa nuorta

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on jakanut 10 valtioneuvoston Sammon Tekijät -tunnustuspalkintoa alle 29-vuotiaille nuorille luovasta toiminnasta ja uusien innovaatioiden esiintuomisesta. Tunnustukset ovat suuruudeltaan 50 000 euroa.

Rovaniemeläisnuori sai 50 000 euroa

Rovaniemeläinen Julius Oförsagd on saanut valtioneuvoston 50 000 euron tunnustuspalkinnon. Palkintoperustelujen mukaan 22-vuotias Julius Oförsagd on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta luoda pitkän uran järjestöaktiivina ja vapaaehtoistoimijana.

Savukeitaan Ville Hytösen luovuudelle ainutkertainen palkinto

Hämeenlinnalainen runoilija, kustantaja Ville Hytönen on saanut Sammon Tekijät tunnustuspalkinnon. Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin palkitsi kaikkiaan kymmenen nuorta luovuudesta ja innovatiivisuudesta. Vain tämän ainoan kerran jaettavat palkinnot on kukin suuruudeltaan 50 000 euroa.

Keskisuomalaisille nuorille jättipalkinto valtiolta

Kolme keskisuomalaisnuorta on saanut valtioneuvoston Sammon Tekijät- tunnustuspalkinnon. Palkinnon suuruus on 50 000 euroa. Palkinnoilla valtioneuvosto haluaa nostaa esille nuoria, jotka ovat olleet aktiivisia ja itse miettineet uuden tavan työllistyä.

Kuvassa Tero Jartti

Mr. Vertigo on järisyttävän maagista teatteria

Smedsin tuorein ohjaus Kansallisteatterissa on omaa luokkaansa, arvioi kriitikkomme Jaana Semeri.

Suomalaistaiteilijoille tarjotaan työrauhaa Berliinistä

Suomalaiset taidetoimikunnat ja säätiöt ovat perustaneet useita taiteilijaresidenssejä Berliiniin. Siellä toimii tällä hetkellä ainakin viisi suomalaisille taiteilijoille suunnattua taiteilija-asuntoa.

Tommy Tabermann mikrofonin ääressä

Tommy Tabermannin muistohetki aloittaa Lahden Runomaratonin

Lahden 15. Runomaratonin päätapahtuma käynnistyy maratonin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Tommy Tabermannin elämäntyön muistamisella. Näyttelijä Timo Kankainen esittää tilaisuudessa Tabermannin runoja.

Harju ja Puurunen SM-lavan parhaat nostajat

Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Rovaniemen Reippaan Toni Puurunen voimailivat kovimmat tulokset painonnoston SM-kilpailuissa Kuusankoskella.

Kulttuurilehtikatsaus 18.1.

Kulttuurilehtikatsauksessa luetaan kirjallisuuslehtiä. Miksi nykyrunous on vaarassa jäädä sisäpiirin puuhasteluksi? Romaanikirjailija taas kokee sikiävänsä kuin kaniini.

Kirjoja messutarjouksessa

Kirjat - ja kustantajat - voivat hyvin

Radio Häme on mukana Helsingin Kirjamessuilla. Kiti Pölönen tapasi messujen hulinassa kaksi kustannuspäällikköä: hämeenlinnalaisen Kariston Sanna Vartiaisen ja turkulaisen Savukeidas-kustantamon Ville Hytösen. Minkä kirjan he ottaisivat mukaan autiolle saarelle?

Ville Hytöselle yksivuotinen

Valtion kirjallisuustoimikunta on jakanut vuoden 2010 alusta alkavat taiteilija-apurahat. Hämeenlinnalaiselle Ville Hytöselle myönnettiin yksivuotinen apuraha.

Annikille runovieraita

Tamperelainen Annikin Runofestivaali saa vieraita Baltiasta.

Annikille runovieraita

Tamperelainen Annikin Runofestivaali saa vieraita Baltiasta.