Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Urheilijatähti luuli olevansa kuolematon, kunnes uhkarohkea ohitusyritys muutti kaiken – Sergei Tetjuhin kertoo Ylelle, miten pystyi nousemaan elämänsä pahimman virheen jälkeen

Lentopallolegenda Sergei Tetjuhin luuli uransa alkuvaiheen menestyshuumassa, ettei hänelle voisi käydä mitään. Ajattelemattomuus auton ratissa johti kauhukolariin ja oli päättää usean ihmisen elämän.

Venäjän lentopallolegenda puhuu avoimesti Tuomas Sammelvuon kohtaamista epäluuloista – suomalaisluotsi ylitti muurin, joka oli monelle kollegalle mahdoton este

Venäjän maajoukkueen GM ja yksi maan kaikkien aikojen lentopalloilijoista Sergei Tetjuhin on seurannut läheltä Tuomas Sammelvuon työtä. Tetjuhin kertoo Yle Urheilulle, miten Sammelvuo onnistui muuttamaan jopa paljon nähneen legendan ajattelutapaa.

Olympiajudoka Friba Rezayee antoi henkensä kaupalla Afganistanin tytöille toivoa – Talibanit ovat urheileville naisille painajainen: "Heidät voidaan ruoskia, pahoinpidellä, häpäistä ja jopa tappaa"

Judoka Friba Rezayee on riskeerannut henkensä, jotta afganistanilaisnaiset saisivat mahdollisuuden vapauteen. Rezayee kertoo Yle Urheilun haastattelussa poikkeuksellisesta elämästään ja urheilijanaisten kauhusta Talibanien noustua takaisin valtaan.

Tony Hawk kertoo Yle Urheilulle, miksi Lizzie Armannon tarina on olympialaisten hienoimpia – “Jos ihmiset tietäisivät, mistä hän on selvinnyt”

Lizzie Armanto on paljon muutakin kuin Suomen olympiatoivo. Amerikansuomalainen on lajinsa tienraivaaja, joka onnistui uhmaamaan todennäköisyyksiä myös matkalla Tokioon.

Venäjän painiekspertiltä kovaa puhetta vaietusta huijaamisilmiöstä: "Suuret rahat ovat urheilullemme katastrofi"

Venäläinen painiasiantuntija Vladimir Ivanitski on huolissaan maansa lajikulttuurin puolesta. Menestys on tuonut mukanaan myös varjopuolia.

Elias Kuosmasen tahdonvoima hämmästytti ja vakuutti syvästi jopa kaiken nähneen Venäjän painiekspertin – "En voi kuin kumartua hänen edessään"

Olympiapaikan hankkiminen uudessa painoluokassa oli Elias Kuosmaselta sen luokan suoritus, että kriittinen lajiasiantuntija Vladimir Ivanitskikin innostui.

Olympiakomitea ei uskonut rajun pettymyksen kokeneisiin suomalaiskoripalloilijoihin – he venyivät suoritukseen, jollaista ei ole nähty 57 vuoteen

Japanin olympialaiset 1964 jäivät pysyvästi koripallolegenda Kari Liimon mieleen – niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella.

“Unelmasta tuli painajainen” – miljardien eurojen kustannukset ovat karanneet täysin käsistä, muuttuvatko olympialaiset lopullisesti?

1960-luvulta alkaen yhdetkään olympialaiset eivät ole pysyneet alkuperäisessä budjetissaan. Tokion kisojen hintalappu voi nousta jopa yli 25 miljardin euron, mikä on neljä kertaa suurempi summa kuin järjestäjien hakuvaiheessa ilmoittama.

Maailman parhaassa jalkapallomaassa on vähemmän pelaajia kuin Pariisissa – Huuhkajien EM-vastus ravisteli rakenteitaan ja toimii nyt mallina myös Suomelle

Pieni Belgia on Fifan maailmanlistan ykkönen vastoin todennäköisyyksiä. Maan jalkapallo on myös yksi esimerkkitapauksista, joista Suomessa on viime vuosina yritetty ammentaa oppia.

Lukas Hradeckyn esimerkki teki lähtemättömän vaikutuksen arvostettuun venäläiseen historioitsijaan – “Meillä on suomalaisilta paljon opittavaa”

Juri Pavlovitsh Lukosjak on tutkinut intohimoisesti Venäjän ja Neuvostoliiton jalkapallohistoriaa, jossa suomalaisillakin on ollut merkittävä osa. Nykypäivän Huuhkajat saa historioitsijalta suuret kehut.

Poliisin tyly kysymys äidille jäi pysyvästi Igor Larionov juniorin mieleen – nyt legendan poika puhuu asioista, joista moni jääkiekkomaailmassa vaikenee

Yksi kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista Igor Larionov tunnettiin mitään pelkäämättömistä kannanotoistaan. Hänen poikansa Igor Larionov II haluaa myös taistella tärkeänä pitämiensä arvojen puolesta – vaikkei se miellyttäisikään kaikkia.

Hautalan perheen juoksukipinä syttyi hölkkäkisoissa – isän opeilla kaikki pojat ovat jo juosseet Suomen maajoukkuepaidassa

Olympiatason estejuoksijan Ville Hautalan ja hänen vaimonsa Sarin kaikki lapset juoksevat. Isä valmentaa ja vanhemmat ovat paljon mukana harjoittelussa ja kisareissuilla.

Näky kartingvarikolla käänsi paljon nähneen suomalaisen tallipomon pään – F1-kuski Nikita Mazepinin miljardööri-isä on ollut valmis tekemään poikansa uran eteen kaiken

Tapa, jolla 22-vuotias Nikita Mazepin on tullut formuloiden kuninkuusluokkaan, on suututtanut autourheilufaneja ympäri maailmaa. Yle Urheilu kävi läpi puhutun venäläiskuskin tarinaa.

Jyväskyläläinen Toni Ursin kehitti biljardiliidun, josta syntyi maailmantähtien ylistämä ilmiö – snookerin MM-kisoista tuli nyt suomalaisyritykselle jättipotti

Snookerpiirit kutsuvat suomalaisvalmisteista biljardiliitua jopa lajin vallankumouksellisimmaksi keksinnöksi.

Glen Kamaran Instagram-tilille tulvi rasistisia solvauksia, brittitutkija sosiaalisen median pimeästä puolesta: "Tämä sukupolvi ei ole yhtään sen parempi"

Sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa pelaajien haukkumista on kutsuttu nykypäivän jalkapallon suurimmaksi ongelmaksi. Huuhkajien ja Glasgow Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara on vain yksi rasististen hyökkäysten kohteeksi joutuneista.

Miljardiseura New York Yankeesin kykyjenetsijä kertoo, miksi uskoo Konsta Kurikkaan, 20, vaikkei tämä ole pelannut yhtään baseballottelua – "En tuhlaisi muuten aikaani"

Sotkamon Jymyn pesäpallolahjakkuudesta Konsta Kurikasta muovataan baseballsyöttäjää. New York Yankeesille työskentelevä Troy Williams avasi Yle Urheilulle, mitä kaikkea se vaatii.

Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallinen kannanotto toi Tim Sparville uran pahimman vihapalauteryöpyn – "Joku kirjoitti, ettei tule enää katsomaan meitä"

Huuhkajien kapteeni tietää, etteivät urheilijoiden yhteiskunnalliset kannanotot ole kaikkien mieleen. Tim Sparv on silti ylpeä viime vuosien kehityksestä.

Norjan, Ruotsin ja Suomen huoltopäälliköiden mukaan hiihdon fluorikielto ei voi tulla voimaan ensi kaudella – "Urheilijat eivät voi luottaa testilaitteeseen"

Kansainvälinen hiihtoliitto ei ole pystynyt kehittämään puolentoista vuoden aikana luotettavaa fluorin testausmenetelmää.

Venäläisten "riidoista" revittiin otsikoita MM-hiihdoissa – Bolshunovin rinnalla rajusti pettynyt Gleb Retivyh kertoo Ylelle, millaista elämä maajoukkueessa oikeasti on

Oberstdorfin MM-pronssimitalisti Gleb Retivyh kiistää puheet venäläishiihtäjien välirikosta. Itänaapurin maajoukkueesta löytyy kuitenkin monenlaista persoonaa.

Hiihtokausi huipentuu Urheilustudiossa! Äänestä hiihtokuplan liikuttavin hetki

Urheilustudion katsojat ovat hemmotelleet hiihtokansaa toinen toistaan upeammilla kuvilla ja videoilla.

Poistuuko suomalaishiihtäjien mitalisampo MM-kisojen ohjelmasta? Norjalaispomo: "Varmuudella keskustelussa"

Sekaviesti perinteisten miesten ja naisten viestien tilalle? Entä onko 50 kilometriä nykystandardeilla enää oikeasti kestävyysmatka?

Iivo Niskasen MM-kultajahti on teräsmiesten trilleri, jossa yksi pieni virhe voi muuttaa kaiken – tästä on kyse hiihdon kuninkuusmatkassa

Yle avaa, millainen supersuoritus 50 kilometrin hiihto on. Iivo Niskanen on yksi kuninkuusmatkan mitaliehdokkaista.

Tuoreen MM-mitalistin Jasmi Joensuun tarinassa on paljon samaa kuin Iivo ja Kerttu Niskasella – Joensuulle rakas pappa puolusti ratkaisua, jonka moni tuomitsi

Jasmi Joensuu saavutti mitalin heti ensimmäisissä arvokisoissaan. Joensuun nousussa huipulle on paljon tuttua, mutta tarinassa on poikkeuksellinen kierre Yhdysvalloissa.

Kommentti: Hans Christer Holund on uransa puolesta kummajainen, jollaista tuskin enää tulee, ja esimerkki, millaista elämä norjalaisena hiihtäjänä voi karuimmillaan olla

Hans Christer Holund on voittanut kaksi henkilökohtaista MM-kultaa sekä olympia- ja MM-pronssin. Silti hän ei vielä tiedä, millaista on hiihtää arvokisaviestiä. Tämä on mahdollista vain Norjassa, kirjoittaa Atte Husu.

Katso herkät hetket: Bolshunov juhli ensimmäistä MM-kultaansa kuin gorilla ja tyttöystävä kyynelehti – Sami Jauhojärveltäkin kaunis puhe

Sami Jauhojärvi kertoi Aleksandr Bolshunovin dominoinnin keskellä, kuinka hänen stereotypiansa venäläisiä kohtaan ovat murtuneet.

Rintterit luotiin nylkkyhiihtäjien vastakohdaksi – suomalaissprinttereiden huumori ei avautunut kaikelle hiihtokansalle: "Jätkät vain pelleilee"

Sprinttimaajoukkueesta muodostunut Rintterit-ryhmä otti hiihtoharjoittelun tosissaan, mutta ei liian vakavasti.

Mitä ihmettä? 38-vuotias perulaishiihtäjä vitsaili selvällä suomen kielellä MM-debyytistään – kaatui kuin Ristomatti Hakola ja huusi latua

Jaime Huerta oli keskivikkona hyvällä tuulella MM-hiihtodebyyttinsä jälkeen, vaikka kommelluksia riitti.

Kommentti: Lähtökohdat heikoimmat 28 vuoteen – Suomen joukkueelle yksikin mitali on voitto Oberstdorfin MM-kisoista

Suomalaisten maailmancupissa tekemät tulokset ovat olleet usein linjassa MM-kisoista tulleiden mitalien kanssa. Se ei enteile hyvää Suomen joukkueelle, kirjoittaa Atte Husu.

Aleksandr Bolshunovin romanttinen ele teki suomalaishiihtäjiin vaikutuksen talvipakkasissa 2019 – Venäjän ykköstähti luottaa elämässään vain harvoihin ja valittuihin

Harva hiihtäjä jakaa yhtä vahvasti mielipiteitä kuin venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov. Yle Urheilu käy läpi MM-kisojen puhutuimman persoonan tarinaa.

Iivo Niskasen poikkeuksellisesta luonteesta on monta erilaista tarinaa – lähipiiri kertoo, millainen Suomen hiihtokuningas on oikeasti

Iivo Niskanen on timanttinen kilpailija, mutta millainen mies hänestä kuoriutuu, kun “kilpailumoodi” on sammutettu?

Itseruoskinta ja epäonnistumisen pelko ottivat Ilkka Herolasta vallan – elämänarvot menivät remonttiin: "Mielikuvani oli, että urheilu on ihmissuhteidenkin yläpuolella"

Raju itsekriittisyys ja epäterveellinen lähestymistapa urheiluun ruokki Ilkka Herolan ahdistuneisuutta. Lopulta hän ymmärsi tarvitsevansa apua.

Suursuosion saanut Kisapähkinä tarjoaa nyt MM-tason haasteen – pelaa, saa viisi oikein ja voit voittaa Ylen Urheilustudion palkintoja!

Oletko keltanokka, kisaturisti vai yllätkö maailmanmestaruuteen? Parhaita pelaajia palkitaan Urheilustudion lähetyspäivinä.

Rakkaus siivitti Natalia Kuikan uransa parhaisiin peliesityksiin – Helmarien tähtipuolustaja löysi elämäänsä uudenlaisen rauhallisuuden

Koronapandemian vuoksi jo viime kaudelle kaavailtu muutto Portland Thorns FC:n riveihin Yhdysvaltoihin ei toteutunut, mutta Kuikan kannalta kaiken pitikin ehkä mennä juuri näin.

Ruotsi vie, Suomi vikisee – mistä uusia iivoniskasia ja kristapärmäkoskia? Nuorten MM-tulokset ovat avainasemassa, mutta mitalit eivät takaa mitään

Suomi sai Vuokatin nuorten MM-hiihdoista useita mitaleja, mutta kehittyykö lupauksista menestyjiä myös aikuisissa? Tällä rintamalla Suomella on ollut hiljaista jo pitkään.

Marjo Matikainen huusi 34 vuotta sitten kaksi ikonista sanaa, joista “perkele” olikin tarkoitettu kisajärjestäjien töppäykselle – "Arvaa, miksi se huuto tuli siihen kohtaan?"

Marjo Matikainen-Kallström muistaa yhä tarkasti Oberstdorfin vuoden 1987 MM-kisojen ikimuistoisen tapahtumasarjan. 

Norjan ampumahiihtotähtien tulokset ovat nousseet tasolle, josta ainoana muistetaan DDR – kaikki juontaa alkunsa ranskalaisgurun kanssa vuonna 2016 tehtyyn sopimukseen

Norjan miesten ampumahiihtomaajoukkue tekee nykyaikaisessa maailmancupissa historiallista tulosta. Kaikkien aikojen cuptilastossa kovempaa jälkeä on tehnyt vain DDR.

Iivo Niskanen kohtasi jälleen SVT:n toimittajan ja kertoi syyn hassutteluhaastatteluun

Iivo Niskanen kertoi saaneensa tempauksestaan enimmäkseen positiivista palautetta.

Lauri Lepistön parisuhde puhutti enemmän kuin huollon katastrofi – viraalihitin kohteeksi joutunut suomalaishiihtäjä paljasti Iivo Niskasen jekuttaneen aiemminkin

Urheilustudion Instagramin perjantainen livelähetys nimettiin päivän polttavimman hiihtopuheenaiheen mukaan Urheilustudion parisuhdeilta with Lauri Lepistö. 

Norjaan hiihto-oppia hakemaan lähtenyt Heikki Korpela koki huippumaan harjoittelukovuuden – hän tietää nyt, miten suomalaisten harjoittelua pitäisi kehittää

Heikki Korpela halusi oppia paremmaksi hiihtäjäksi, ja mistä parempaa oppia voisi saada kuin Norjasta?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle