Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työvoiman vapaa liikkuvuus teoriassa ja käytännössä

Työvoiman pitäisi Euroopassa liikkua vapaasti. Juhlapuheiden ja arkitodellisuuden välissä on kuitenkin belgialainen byrokratia, johon kirjeenvaihtajamme Petri Raivio on tutustunut.

Syntinen 1920-luku heräsi henkiin Helsingissä – katso villit kuvat

Eurooppaa kiertävä Party like Gatsby -bilekonsepti saapui myös Suomeen. 1920-luvun iloista ja vapautunutta ilmapiiriä henkivä tapahtuma keräsi Vanhalle Ylioppilastaloille sankoin joukoin tyyliniekkoja.

Onko buumi ohi? Aikuisten naisten värityskirjahuuma laimeni yllättäen

Värityskirjoja on myyty kuluvan vuoden aikana satojatuhansia kappaleita Suomessa. Ostajina on pääasiassa kirjakauppojen uskollisin asiakaskunta, naiset.

Nettikansan 6 upeinta Linnan juhlissa: Näyttelijä, poliitikko ja veteraanin saattaja

Illan kuningatar Tiina Lymi sai äänestyksessä huomiovyöryn. Yleisö arvosti miespukeutujia perinteisissä tummissa puvuissaan.

Menneen maailman loistoa ja vapautuneita naisia

Viron taidemuseon Kumun tämän syksyn suursatsaus on laaja art déco -näyttely. Kumussa on esillä satoja tyylisuuntaan liittyviä asusteita, kuten päähineitä ja koruja. Virossa ja Suomessakin tämän suuruusluokan muotinäyttelyt ovat harvinaisia.

Vintage-kommuunissa eletään 1900-luvun alun arkea

Tampereen Hämeenkadulla jugend-talossa sijaitsevassa asunnossa astiat tiskataan käsin eikä televisio pauhaa. Tarkoitus on kunnioittaa talon henkeä ja vanhojen esineiden tarinoita.

Suomen lasimuseossa loistavat värikkäät lasiaarteet Ranskasta ja Ruotsista

Suomen lasimuseossa on avautunut perjantaina kaksi näyttelyä, joita yhdistää värien hehku. Charles Schneiderin ranskalainen art déco ja Ulla Forsellin ruotsalainen koristeellinen studiolasi tuovat tuulahduksen lämpöä ja väriloistoa Riihimäelle.

Barcelonan kuuluisaa maamerkkiä on rakennettu yli sata vuotta - valmistuminen häämöttää

Sagrada Familia -katedraalin arkkitehdin mukaan hänen toimeksiantajansa on Jumala, joten kiirettä ei ole.

Art nouveau Espanjassa

Teollinen vallankumous synnytti taidesuuntauksen.

Eduskuntatalo on 80-vuotias

Suomen Eduskuntatalo on täyttänyt tänä keväänä 80 vuotta. Talo on Suomen tunnetuin rakennus ja aikansa arkkitehtuurin ja suunnittelun merkittävä kokonaistaideteos.

Ilmajoella elettiin päivä 20-luvun hengessä

Iloisella 20-luvulla tanssittiin, meikattiin ja muotiin tulivat suoralinjaiset vaatteet, joita somistivat helmet ja höyhenet. Sisustus suosi art decoa ja funkkista.

Empire State Building ryhtyy "vihreäksi"

Maailmankuulu Empire State Building aikoo säästää sähkönkulutuksessa 3,3 miljoonaa euroa vuodessa. Kerran maailman korkein rakennus on juuri satojen miljoonien eurojen remontissa, jonka budjetista viidesosa kuluu ekoparannuksiin.

Museoravintola uhkaa arvorakennusta Ateenassa

Tuhannet ihmiset ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa vastustetaan 70-vuotiaan art deco -rakennuksen purkamista Ateenan uuden Akropolis-museon vierestä.

Brysselissä avattiin da Vinci -näyttely

Brysselissä on avattu harvinaislaatuinen renessanssitaiteilija Leonardo da Vincin näyttely.