Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Luojan kiitos, en kuulu valtavirtaan", sanoo vanginvartija ja valtuutettu – ja saa siitä nuhteita

Kun ihminen on näkyvästi oma itsensä, se ei miellytä kaikkia. Sen tietää myös hämeenlinnalainen Kylli Kylliäinen.

Ratikan värejä saakin arvioida toukokuun puoliväliin asti

Arviointiaikaa haluttiin jatkaa, sillä ratikan väri on herättänyt paljon keskustelua.

Rakkauden väri ei miellyttänyt kaikkia – pinkiksi maalatusta vaatekaupasta tuli kylän silmätikku

Sotkamolainen vaatekauppias maalautti kauppansa vaaleanpunaiseksi ja sai osan kuntalaisista näkemään punaista. Uusi väri ei riko kunnan mukaan sen rakennuskaavoitusta.

Taustalta parrasvaloihin: Melania Trump kiitti Puolaa vieraanvaraisuudesta

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump piti yllättäen lyhyen kiitospuheen ennen puolisonsa merkittävää linjapuhetta Varsovassa.

Suomalainen tuulitunnelilentäjä tähdittää Pinkin ja Sian musiikkivideota ja osallistuu Amerikan Talent-kisaan

Inka Tiitto on tehnyt myös stuntteja James Cameronin tulevaan elokuvaan.

Kortesjärven pikkutytön pyöräonnettomuuteen ei lisävaloa

Poliisi ei ole saanut lisävaloa Kortesjärven pikikutytön pyöräilyonnettomuuteen. 6-vuotias tyttö löydetttiin viikonloppuna ojasta vakavasti loukkaantuneena ja toimitettiin hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Vesilahden värikäs kirkkoherra ilmoittautui mieheksi, joka on löytänyt naiseutensa

Rakkaus väreihin ja kauneuteen leimaa Harri Henttisen koko elämää. Hän haluaa tulla muistetuksi miehenä, joka kulki omaa tietään, mutta yhdessä muiden kanssa.

Poliisi kaipaa vinkkejä Kortesjärveltä loukkaantuneena löytyneestä pikkutytöstä

Kauhavan Kortesjärveltä Mannisentien varrelta, Rasinkentän tienhaaran kohdilta löydettiin tänään noin kello 17.20 aikaan 6-vuotias tyttö vakavasti loukkaantuneena. Tyttö oli ollut liikkeellä polkupyörällä ja tuntemattomalla tavalla joutunut polkupyörineen ojaan loukaten itsensä.

Mies, vaikeuksia valita puku juhliin? Ylioppilas Santtu esittelee kevään hitit – video

Pukukaupassa tiedetään, että sininen on miesten pukujen osalta kevään väri ja että nuoret valitsevat kravatin yhä harvemmin. Pukuvalinnoissaan vastavalmistuvat nuoret ovat yhä tarkempia.

7-vuotias Iris suunnitteli oman kankaan – robotit päätyivät t-paitoihin

Yrittäjä Anniina Isokankaan tuotantotiloista löytyy värikästä porukkaa. On punaisella pohjalla tallustelevia dinosauruksia, okran värissä karkeloivia kettuja, vaaleanpunaisessa pötköttävä kissapesue sekä sinisessä hymyileviä robotteja. Jälkimmäinen on syntynyt hänen tyttärensä kynästä.

Vaaleanpunainen sopii aikuisenkin asuntoon – kevät kukkii jo sisustuksessa

Keskiverto sisustaja sopii värisuunnittelijan mukaan mielikuvaan skandinaavisesta kodinlaittajasta: tunnelma on ajattoman rauhallinen ja värit vaaleita. Muotivirtauksista poimitaan harkitusti hippusia ja kaikkia kodissa asuvia ajatellen.

5 oikeaa vastausta kysymykseen: Näyttääkö peffani isolta tässä?

Vaimo on survoutunut tiukkaan vaatteeseen ja seisoo sovituskopin edessä odottavan näköisenä. Ei hätää, jos vaate istuu kuin valettu. Mutta jos ei, mies on pulassa. Ollako rehellinen vai jotakin muuta? Pakko vastata mutta jokainen varomaton sana voi johtaa räjähdykseen ja mökötykseen. Turha luulla, että ”ihan kiva” riittää.

Poliisi etsii Multialta kadonnutta 15-vuotiasta

Poliisi etsii Multialta maanantaina kadonnutta 15-vuotiasta Roosa-Maria Kolehmaista.

Eihän nyt pojalle pinkkiä – lapsi on asenteiden vanki

Tytöt ovat pieniä prinsessoja. Poikaa ei voi pukea vaaleanpunaiseen. Näissä muoteissa suuri osa lapsista kasvaa. Se on osin lelu- ja vaateteollisuuden, osin aikuisten ansiota.

Nainen kateissa Rovaniemen Marrasjärvellä

Poliisi tiedottaa, että Rovaniemen pohjoispuolelta Marrasjärven alueelta on kateissa 64-vuotias Terttu Juopperi. Terttu on lähtenyt ulkoiluttamaan koiraa lauantaina n. klo 20.30 eikä ole palannut takaisin.

Tutkija: Sukupuolierosta tehdään nyt merkittävämpää kuin pitkään aikaan

Kaupassa yhdessä pinossa on vaaleanpunaisia ja toisessa sinisiä onkia. Vähintään yhtä selvä sukupuolien värikoodisto löytyy vaateosastolta. Tutkijan mukaan yleistyneen ilmiön taustalla on niin kaupallinen intressi kuin vastaisku tasa-arvokehitykselle.

Keväällä kengät kylpevät väreissä – myös häämekon alta voi pilkahtaa pinkkiä

Värejä rakastaville löytyy tänä keväänä valinnan varaa. Kenkäkauppojen hyllyt pursuilevat sävyjä pinkistä vihreään. Kenkäkauppiaan mukaan värikkäät kengät sujahtavat yhä useammin myös morsianten jalkaan.

Kevätmuodissa ei pingoteta: "Rentoa ja mukavaa"

Kevät näyttää ihastuttavalta, ainakin henkarissa. Moni valitsee päälleen kuitenkin tutun ja turvallisen mustan. Synkkää väriä voi kuitenkin keventää vaikkapa keväisillä huiveilla.

"Muodin voi ostaa kaupasta, etiketin voi oppia, mutta tyylihän lähtee meistä itsestämme"

Miesten pukeutuminen ei ole enää pelkästään mustaa, valkoista ja sinistä. Kaikkea ei kannata kuitenkaan kokeilla – yhtä aikaa.

"Pinkissä paidassa käy flaksi" – kotimaisesta kaupasta ei löydä vaaleanpunaista miehille

Ystävänpäiväviikolla oli monissa kouluissa ja ravintoloissa teemavärinä punainen tai vaaleanpunainen. Kauppojen hyllyiltä on vaikeaa löytää miesten vaaleanpunaisia asuja.

Nadal loistaa pelitaitojensa lisäksi pukeutumisellaan

Rafael Nadal iski vakuuttavan voiton tenniksen Australian avoimien ensimmäisellä kierroksella. Peliesitysten lisäksi Nadal hurmasi stadionilla olleen yleisön riemunkirjavalla pukeutumisellaan.

Lapsen vaatteet ovat äitien uusi uskonto

Mammapalstoilla keskustelu käy kuumana ja näppäimistöt sauhuavat, kun äidit kiistelevät siitä, kuka saa ostaa käytetyn merkkipotkupuvun viidelläkympillä. Lapsen pukemisesta on tullut joillekin äideille pyhä toimitus. Ilmaisevatko vanhemmat itseään ja pönkittävät statustaan pukemalla lapsensa kalliisiin merkkipukuihin, uniikkeihin kuoseihin tai kieltäytymällä vaikkapa vaaleanpunaisesta, kysyy toimittaja Sarita Blomqvist.

Naisten erotiikkavälineitä myyvä liike jäi ilman rahoitusta – Finnvera ei rahoita "aikuisviihdettä"

Yrittäjät yllättyivät saadessaan kielteisen rahoituspäätöksen Finnveralta. Heidän mukaansa Finnvera ei pitänyt toimintaa eettisten arvojen mukaisena.

Helsingin Laajasalosta löytynyt tuntematon vainaja

Poliisi pyytää havaintoja naisen liikkeistä sekä tietoja hänen henkilöllisyydestään. Poliisi ei sulje pois henkirikoksen mahdollisuutta.

Näkökulma: Lapsuuskesä haisi tupakalta ja lossin dieseliltä

Kesällä on pakko muistella niitä parhaita kesiä. Yle Lahden tuottaja Laura Mäkiniemi antaa itselleen luvan palata kultaiselle 1980-luvulle.

Näkökulma: Kynsilakka on aina kannanotto

Ehdottoman vakavasti on otettava ihmisen kynnet, pohtii kolumnissaan toimittaja Mari Siltanen.

Onks tukka hyvin, näkyyks kello?

Kun kännykät yleistyivät 2000-luvun alkupuolella, näkyi se rannekellojen kysynnän laskuna kultasepänliikkeissä. Matkapuhelin syrjäytti hetkellisesti perinteisen ajannäyttäjän, mutta nyt rannekello tekee uutta tulemista osana pukeutumista.

Tuleeko tytölle vai pojalle?

Lastenvaatteiden myynti on hyvin sukupuolittunutta. Muotiteollisuus ja sosiaalinen paine kannustavat jaottelemaan lastenvaatteet tiukasti tyttöjen punaisiin ja poikien sinisiin. Asiantuntijat kannustavat välttämään tiukkoja sukupuolinormeja, sillä vaatekaapin suppea väriskaala voi jopa haitata tasa-arvoiseksi aikuiseksi kasvamista.

Vaatteiden väri vaikuttaa siihen, kuinka lapseen suhtaudutaan - valitsetko punaista tytölle ja sinistä pojalle?

Vaatetuksen suppea väriskaala voi jopa haitata tasa-arvoiseksi aikuiseksi kasvamista. Mitä ajatuksia tyttöjen ja poikien värit herättävät?

Australiassa harkitaan pinkkejä vankila-asuja moottoripyöräjengiläisille

Queenslandin osavaltion viranomaiset haluavat erottaa moottoripyöräjengiläiset muista vangeista. Käytäntö on muun muassa joissain Yhdysvaltain vankiloissa.

Blues-kapteenilla vaaleanpunainen pelinumero hyvän asian puolesta

Blues-kapteeni Kim Hirschovits pelaa vaaleanpunaisella pelinumerolla Roosa nauha -teemaottelussa Blues-Ässät Barona Areenalla tänään klo 18.30.

Kun kissatyttö ja Star Wars -sankari kouluun lähtivät

Jos asiantuntijoilta kysytään, reppu on olkalaukkua parempi vaihtoehto koulukirjojen kantamiseen. Jos taas yläkoulua käyvältä tytöltä kysytään, sporttinen olkalaukku vie repusta voiton. Pienelle kissatytölle kelpaa vain kissareppu.

11-vuotias poika kateissa Laukaassa

Poika lähti eilen illalla kotoaan Leppävedeltä pyörällä. Häntä on etsitty kodin lähistöltä tuloksetta.

Vaaleanpunainen unelma sai Vallatkaa barbitalo -liikkeen näkemään punaista

Berliinissä ensi viikolla avattavaa Barbien Unelmataloa moititaan seksistiseksi.

Ferrarin punaista arkkua ihaillaan, mutta ei osteta

Uudet muotivirtaukset koettavat ravistuttaa perinteisiä ruumisarkkumarkkinoita. Juuttien maassa on nimittäin suunniteltu ruumisarkku, jota esitellään arkkumarkkinoilla muun muassa ferrarin punaisena. Soittokierros hautaustoimistoihin paljasti, että suomalaiset ovat arkkuasioissa vielä varsin perinteisillä linjoilla.

Näin värit vaikuttavat kuluttamiseen

Kaupat ja niiden markkinointikoneistot hyödyntävät värejä saadakseen kuluttajat hellittämään kukkaronnyörejään. CNN:n listasi eri värien herättämät mielleyhtymät ja miten ne vaikuttavat ostopäätöksiin.

Katso kuvat: Pitsiä ja säihkettä Golden Globe -gaalassa

Punaisella matolla nähtiin metallinhohtoa, pitsiä ja punaisen ja pinkin sävyjä sekä erittäin syvään uurrettuja kaula-aukkoja, kun Hollywood-tähdet astelivat sunnuntaina Golden Globe -gaalaan Beverly Hillsissä.

Mummokangas ja pinkki koristavat laiskanlinnaa jouluna

Nyt on suosittua kierrättää ja kunnostaa vanhasta uutta. Verhoilija tekee pitkää päivää, jotta vanha ja rakas huonekalu pääsee jouluksi kotiin arvoiselleen paikalle.

Romantiikka roihahti Kristiinankaupungissa

Romantiikka on leiskunut Kristiinankaupungissa tällä viikolla erityisen voimakkaasti, sillä menossa on kaikkien aikojen ensimmäinen Romantiikkaviikko. Ajatuksena on nostaa esille pehmeitä arvoja – onhan Kristiinankaupunki myös osa kansainvälistä cittaslow-verkostoa. Se on yksi virallisesti leppoisista kaupungeista.

Trendikkäästi sadetta ja kylmää vastaan

Tällä - siis tälläkin - viikolla sataa ja vähän tuuleekin. Yksi ilmaston muuttumisen aiheuttama trendi sääilmiöissä on, että ne voimistuvat. Eli jos on lämmintä, niin on tosi lämmintä ja jos sataa, niin sataa sitten reilusti. Sateenvarjo on nyt trendikäs varuste – ja niissäkin on omat trendinsä

Ankeat sairaalavaatteet tulevat halvaksi

Sairaaloissa potilaille tarkoitetut vaatteet ovat väreiltään ja malleiltaan varsin neutraaleja. Nykyistä pirteämpiäkin asuja on harkittu, mutta suunnitelmat ovat tyssänneet rahanpuutteeseen.

Ruusutarhalla vietetään hikistä viikkoa

Ruusutarhoilla eletään vuoden kiireisintä sesonkiviikkoa. Tuhannet ja taas tuhannet hellien kasvatetut kukat poimitaan ja kuljetetaan kauppoihin, joista ne päätyvät valkolakkisten ja muiden valmistuneiden maljakoihin viikonloppuna.

Muotivärit ujuttautuvat kuteista kukkiin

Jos kesäkukkien ostajalla on yllään vaikkapa aniliininpunainen vaate, hän hankkii usein samanvärisiä kukkia pihansa tai parvekkeensa iloksi - itse väriyhteyttä edes huomaamatta.

Vaatekaupat tarjoavat nyt kirkasta pinkkiä, oranssia ja keltaista

Suomalaiset käyttävät muotiostoksiin eli vaatekauppaan, kenkäkauppaan, laukkukaupapan ja urheilukauppaan noin 920 euroa per asukas vuodessa.

Työpukeutumisen väripaletti on yksinkertainen

Työpaikkapukeutumisessa on runsaasti kirjoittamattomia sääntöjä, jotka on hyvä muistaa esimerkiksi työhaastatteluun mennessä. Vaatteiden siisteyden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös värimaailmaan, muistuttaa Sokoksen pukeutumisneuvoja Tarja Koskinen.

Marleenan mekoista ei synny leikkuujätettä

Maailmalla pikkuhiljaa yleistyvä muotiluomusten ekologinen suunnittelu tulee myös suomalaiseen vaatesuunnitteluun. Asujen kaavat suunnitellaan niin, että kaikki kangas tulee käytetyksi eikä hukkapaloja jää.

Tummanpuhuva vaatetarjonta pikkupojille kyllästyttää

- Mikään vaateosasto ei takuulla näyttäisi houkuttelevalta, jos kaikki olisi vain tummansinistä, harmaata ja mustaa, uskoo vaatesuunnittelija. Lastenvaateliikkeen yrittäjätkin tietävät, että kirjavan kirkkaaseen haalariin puetun piltin tunnistaa parhaiten tarhan pihasta.

Pinkki suosituimpia värejä häävieraiden puvuissa

Williamin ja Katen vihkitilaisuuden vierailla on nähty jo näyttäviä hattuja ja asuja. Monet naisvieraista ovat pukeutuneet pinkin ja vaaleanpunaisen sävyihin. Monilla on nähty myös vaaleita niin sanottuja nude-värejä sekä sinisen eri sävyjä.

Pääsiäinen koristaa ruokapöydän

Kristikunnan suurin juhla pääsiäinen ei aiheuta yhtä suurta kodin koristeluvimmaa kuin joulu. Suomalainen pääsiäinen on loppujen lopuksi aika standardi ulkoisesti. Kaikilta löytyvät samat raeruohot, narsissit ja tipuset. Nyt näyttää sille, että nuoret ovat ottamassa mukaan pääsiäiseen uusia värejä, violettia, roosaa ja muita trendivärejä.

Tänä pääsiäisenä tipukin rokkaa

Viisivuotias Zoe Cork vieraili Lasten Kulttuurikeskus Rullassa Tampereella ja puuhaili myös pääsiäispajassa. Tänä vuonna askartelupöydän ympärillä ei ihan perinteisimpiä pääsiäistipuja synny.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle