Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Unohda vanhat ja tunkkaiset parisuhdekinat – tänä kesänä riidellään uudella tyylillä

Riitele peilin edessä. Kun näkee oman naamansa alkaa nolottaa, jos sanoo jotakin epäystävällistä, pohtii sarjakuvapiirtäjä Aiju Salminen.

Paula Tiessalo: Aikuisilta puuttuu äiti ja siksi tammikuussa erotaan enemmän kuin muulloin

Oman tarvitsevuuden ja heikkouden kieltäminen kaataa parisuhteita, kirjoittaa Paula Tiessalo blogissaan.

Heli Vaarasen kolumni: Jos haluat lapsen, älä tuhlaa aikaasi toisen vetkutteluun

Kolmekymppinen, joka ei halua vauvaa, mutta haluaa pitää kiinni parisuhteestaan vastaa vältellen kuin poliitikko, kirjoittaa psykoterapeutti Heli Vaaranen.

Kuka teillä herää hoitamaan itkuisia vauvoja tai vaeltelevia taaperoita öisin? Oletko se aina sinä? Yle keräsi aiheesta lukijoidensa kokemuksia

Unitutkijan mukaan Suomessa ei ole väestötasolla tutkittu, miten öiset lasten hoitovastuut jakautuvat perheissä.

Heli Vaarasen kolumni: Mitä opetat lapsillesi vuorovaikutuksesta

Huutoa vaikeampaa on puhua hiljaisella äänellä, kun on tärkeää sanottavaa, kirjoittaa psykoterapeutti Heli Vaaranen.

Heli Vaarasen kolumni: Milloin on aika heittää hanskat tiskiin parisuhteessa?

Riidat parisuhteessa ovat tuikitavallisia. Mutta jos riitely on jatkuvaa tai väkivaltaista tehdään vahinkoa niille, joita eniten rakastetaan eli omille lapsille. Lapsi joutuu räsynukeksi kahden riitelijän välille, kirjoittaa Heli Vaaranen.

Terve itsekkyys puuttuu monesta parisuhteesta: "Näitä asioita täytyy harjoitella"

Parisuhde vaatii kompromisseja ja toisen huomioon ottamista. Asiantuntijoiden mukaan täytyy myös muistaa olla itsekäs.

Perheneuvoja parisuhderiidoista: "Raha nousee melko usein esille"

Perheneuvoja Heikki Kruusin vastaanotolle tullaan harvoin talousongelmien takia. Keskusteluissa kuitenkin selviää, että parisuhteissa hiertää usein raha.

Ammattiauttaja Jukka kuuntelee tarkoin miestä, joka pahoinpitelee perhettään – väkivalta loppuu vain, jos oivaltaa sen syyt ja seuraukset

Esimerkiksi väkivaltatyön palvelukeskuksessa Kymenlaaksossa asiakas pystyy puhumaan kokemuksistaan ja tunnistamaan tilanteensa, jolloin siihen voi myös vaikuttaa.

Tapon yritys syyteharkintaan – mies ajoi riidan päätteeksi auton ojaan

Noin 60-vuotiaan kouvolalaisen miehen epäillään yrittäneen tappaa avopuolisonsa ajamalla autolla päin ylikulkusillan betonista pilaria. Miestä epäillään myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Perheriidan dramaattinen päätös – mies yritti ajaa tahallaan päin pilaria

Poliisi tutkii tapon yritystä Kouvolassa. Noin 60-vuotias mies vangittiin, koska hänen epäillään ajaneen tahallaan päin betonista pilaria avopuoliso kyydissään.

Terapeutti: Mykkäkoulu ja mökötys ovat henkistä väkivaltaa

Terapeutti Päivi Niemen mielestä riitoja ei kannata parisuhteessa yrittää kartella – ne pitää riidellä pois alta.

Tutkimus: Suomalaisparit riitelevät eniten kotitöistä – kreikkalaiset vähiten

Tutkimuksessa kysyttiin avo- ja avioliitossa asuvilta pariskunnilta, kuinka usein he ovat eri mieltä kotitöistä, palkkatyöstä ja rahasta. Suomalaispareista yhdeksän kymmenestä kertoi riitelevänsä kotitöistä.

Mies kumautti toista nitojalla päähän

Päihtyneet miehet nujakoivat yksityisasunnossa Lahden Liipolassa sunnuntaina. Metsäpellossa ulko-oven toiselle miehelle avannut sai nyrkistä. Myös yöelämässä tunteet kuumenivat riidaksi asti.

Keuruun ammuskelu selvitetty aseen alkuperää lukuunottamatta

Välikohtaus sattui kun pariskunnan riitaa selvittelemään menneen miehen ja pariskunnan miehen välille syntyi tappelu.

Keuruun ammuskelun tapahtumat selviämässä

Poliisi jatkaa Keuruun keskustassa varhain sunnuntaiaamuna tapahtuneen ammuskelun tutkintaa. Poliisilla on tässä vaiheessa melko selkeä kuva tapahtumien kulusta.

Mies uhkasi vaimoaan ladatulla haulikolla Tuuloksessa

Keski-ikäinen pariskunta riiteli Tuuloksessa viikonvaihteessa. Suukopu päätyi siihen, että mies otti esiin haulikon ja ampui sillä ilmaan.

Auttaja saa helposti turpiinsa - näin vältät iskut

Nyrkki heiluu kesällä puistoissa, kaduilla ja ravintolaterasseilla. Pahoinpitelyyn puuttuva sivullinen toteuttaa kansalaisvelvollisuuttaan, mutta varovaisuuteen on syytä, jottei itse joudu hakatuksi.

Isä uhkaili ex-vaimoaan lasten välityksellä

Kanta-Hämeen poliisi on saanut tutkittavakseen laittoman uhkauksen, jossa isän epäillään uhkailleen entistä vaimoaan ja tämän uutta miestä lastensa välityksellä. Poliisin mukaan lapsia tunnutaan käyttävän muutoinkin parisuhderiitojen välikappaleina.

Nainen löi miestä saksilla

Poliisi joutui puuttumaan pariskunnan riitelyyn Rovaniemen Ounasrinteellä keskiviikkoiltana. Poliisin mukaan nainen oli vahingoittanut miestä saksilla ja vammat vaativat sairaalahoitoa.

Osa kunnista rikkoo lakia perheasioiden sovittelussa

Perheasioiden sovittelu ei vieläkään toteudu lainmukaisesti kaikkialla Suomessa. Eduskunnan oikeusasiamies antoi sosiaali- ja terveysministeriölle asiasta huomautuksen jo vuonna 2005, mutta tilanne ei ole muuttunut.

"Erilleen kasvaminen on henkistä velttoutta"

Parisuhdeneuvoja, rovasti Matti J. Kurosen mukaan avioliitossa ei pitäisikään kasvaa yhteen. Suunta pitäisi olla sama, mutta kulkea voi vierekkäin. Hyvä riita ratkaisee aina jotain. Huono ei johda mihinkään.

Parisuhderiidassa molemmat voivat voittaa

Riitelyn jalo taito saattaa pelastaa parisuhteen. Tunteitaan ei kannata piilottaa vaan on kuunneltava omia sekä kumppanin tuntemuksia. Riitelyä voi opetella ja oppia.

Mies pahoinpiteli vaimoaan aattoiltana Jokioisilla

Pariskunta riiteli aattoiltana Jokioisilla. Mies iski riidan päätteeksi naista keittiöveitsellä jalkaan.

Avaimen pakastus voi ehkäistä ottaneena ajon

Mies autoili tukevassa humalassa. Nainen kärähti ratista toistamiseen. Rattijuopumusotsikot kertovat päivittäin karua kieltään siitä, kuinka yleistä alkoholin vaikutuksen alaisena autoilu on. Suomessa maistissa ajamiseen syyllistyvät niin duunarit kuin johtajatkin. Kiusausta hypätä rattiin alkoholia nauttineena voi ennaltaehkäistä monin konstein.

Etelä-Karjalan poliisilla kiireinen viikonloppu

Viikonloppu oli poliisin silmin väkivaltainen Etelä-Karjalassa. Pahoinpitelyitä tapahtui 14, joista törkein oli Lappeenrannan keskustassa tapahtunut aseellinen ryöstö. Puukkoa käytelleet kaksi epäiltyä ovat poliisin hallussa.

Pinna kiristyy lomalla parisuhteessa

Juhannuksesta toden teolla käynnistynyt lomakausi on haasteellista aikaa perheissä ja parisuhteissa. Sanaharkkaa syntyy useimmiten liian suurista odotuksista ja toisistaan liikaa poikkeavista lomanviettotoiveista.

Naiset ja miehet haaveilevat samanlaisesta parisuhteesta

Vaikka naisten ja miesten puhutaan olevan erilaisia, heidän odotuksensa ja haaveensa parisuhteesta ovat samanlaisia. Tämä selviää Mari Hatakan tuoreesta väitöstutkimuksesta. Parisuhteen ihannemalli on ollut sama koko vuosisadan ajan.

Pariskunnan riitely päättyi puukotukseen

Pariskunnan riitely päätyi varhain sunnuntaina puukotukseen Riihimäellä. Puukosta saaneella miehellä ei ole hengenvaaraa.

Jalasjärven vapputragediasta kymmenen vuotta vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut jalasjärveläismiehelle kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen viime vapunaaton tapahtumista, muun muassa avopuolisonsa taposta.

Parvekkeelta heitetyt koirat tarvitsevat rahaa

Turun eläinsuojeluyhdistys kerää rahaa Helsingissä parvekkeelta heitettyjen koirien auttamiseksi. Mies heitti lokakuun lopussa julmasti kaksi koiraa kolmannen kerroksen parvekkeelta parisuhderiidan seurauksena.

Riita päätyi puukotukseen

Nelikymppisen pariskunnan riitely päätyi eilen puukotukseen Hämeenlinnan Jukolassa.

Taposta syytetty mielentilatutkimukseen

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tänään käsitellyt Jalasjärvellä vappuaattona tapahtunutta surmatekoa. Taposta syytettynä ollut mies määrättiin mielentilatutkimukseen.

Nyrkit heiluivat Kokkolan keskustassa

Pariskunnan riitaa sovitelleet miehet saivat kimppuunsa kiukkuisen miehen lauantaiyönä Kokkolan Suntin rannassa. Mies hyökkäsi miesten päälle nyrkein.

Pariskunta riiteli puukko heiluen

Heinolassa mökkeilemässä ollut pariskunta selvitteli välejään teräaseen kanssa tiistaina aamuyöstä. Riidassa 35-vuotias mies sai käteensä haavan ja 44-vuotias nainen poskeensa haavan.

Riita parisuhteen koossa pitää

Riita kuuluu parisuhteeseen. Jos arjen keskellä ei ehdi riidellä, voi lomalla riidoista tulla sitäkin muhevampia. Riidellessä pärjää parhaiten, kun malttaa myös kuunnella.

Rattijuoppoja, autovarkaita ja väkivaltaa Hämeen viikonlopussa

Rattijuopot ja autovarkaat työllistivät poliisia viikonloppuna eri puolilla Hämeen maakuntia. Hämeenlinnassa mies joutui sairaalaan puukotuksen jäljiltä.

Rakentava riitely rikastaa rakkautta

Sä et ikinä vie roskia! Sä aina valitat mun laittamasta ruuasta! Sun suvussa kaikki on yhtä pihejä! Näillä lauseilla saa parisuhteessa melko varmasti jo alkaneen riidan roihahtamaan ilmiliekkeihin. Ristiriidat kuuluvat elävään perheeseen ja parisuhteeseen, mutta riidellä voi rakentavastikin.

Kuhmon tammikuisen puukotuksen tutkinta on edistynyt

Poliisi on pidättänyt miehen epäiltynä henkirikoksesta.

Koirantappoyritys johti poliisitutkintaan

Poliisi tutkii Posiolla parisuhderiidan yhteydessä tapahtunut koirantappoyritystä eläinsuojelurikoksena.

Perheriita kärjistyi puukotukseen Iisalmessa

Mies loukkaantui vakavasti perheriidan päätteeksi sattuneessa puukotuksessa perjantain ja lauantain välisenä yönä Iisalmessa. Poliisi tutkii puukotusta tapon yrityksenä.