Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Amanda Kotaja ei kilpaile EM-kisoissa

Sappirakkoleikkaus toi Amanda Kotajan kelausharjoitteluun seitsemän viikon tauon.

Kevään aiheuttamat hoitojonot saatu purettua Kainuussa

Terveysjohtajan mukaan jonot ovat pysyneet hoitotakuun piirissä, osassa leikkaustoimintaa joutuu vielä odottelemaan.

Hoitojonot venyneet reippaasti Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä – pitkään hoitoa jonottaneita on ennätyksellisen paljon

Yli puoli vuotta kiireetöntä hoitoa jonottaneiden määrä on yli kaksikertaistunut huhtikuusta.

"Avaimenreiästä" leikkaaminen on epäeettistä – tähystysleikkauksia vastustettiin aluksi ankarasti

Gynekologi Kurt Semm suoritti syyskuun 12. päivä 1980 umpilisäkkeen poiston tähystysleikkauksella. Samalla päättyi aikakausi, jolloin kirurgin suuruus mitattiin viillon suuruudella.

Petri heräsi sappikivileikkauksesta uuden maksan kanssa

Petri Vainikalle on tehty maksansiirto 12 vuotta sitten. Kukaan ei edelleenkään tiedä, miksi elinsiirto oli ylipäätään tarpeellinen.

Nelson Mandelan kunto paranee

Etelä-Afrikan presidentinkanslian mukaan ex-presidentti on toipunut keuhkoinfektiosta ja sappikivileikkauksesta.

Sappikirurgi tyytyväinen puhtaisiin papereihin

Jämsässä Jokilaakson sairaalassa sappileikkauksia tehneen kirurgin ammattitaidossa ei ole havaittu puutteita. Sosiaali- ja terveysalan lupaviranomainen Valvira on julkaissut raporttinsa tänään. Kohutut leikkaukset tehnyt Sami Vähäsantanen on tyytyväinen Valviran päätökseen.

Leikkausjonojen purkupaine johti epäselvyyksiin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan sappileikkauspotilaiden hoitoon ohjaamisessa on ollut puutteita Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jokilaakson sairaalan välillä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Voutilaisen mukaan epäselvyydet työnjaossa johtuivat muun muassa siitä, että leikkausjonoja pyrittiin purkamaan vauhdilla.

Jokilaakson sappileikkauksissa ei virheitä

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ei havainnut Jokilaakson sairaalassa sappileikkauksia tehneen erikoislääkärin ammattitaidoissa puutteita tai virheitä. Asia nousi julkisuuteen alkuvuodesta, kun seitsemällä Jokilaakson sairaalassa potilaana olleella epäiltiin leikkauskomplikaatioita.

Sairaanhoitopiiri voi laajeta

Keskisuomalaiset Jämsä ja Kuhmoinen ovat tulossa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäsenkunniksi. Aiesopimus sairaanhoitopiirin vaihtamisesta hyväksyttiin maanantai-iltana molempien valtuustojen kokouksissa.

Jämsä vaihtamassa Keski-Suomen Pirkanmaahan

Jämsä vie vauhdilla eteenpäin sairaanhoitopiirin vaihtosuunnitelmiaan. Jos Pirkanmaan kanssa laadittu aiesopimus toteutuu, Jämsä ja Kuhmoinen jättävät Keski-Suomen sairaanhoitopiirin jo ensi vuoden lopussa. Jämsässä uskotaan, että Pirkanmaa turvaisi Keski-Suomea paremmin paikallisen aluesairaalan toiminnan.

Sappikivet kiusaavat suomalaisia

Suomessa tehdään paljon sappikivileikkauksia. Diagnoosin tekeminen usein viivästyy, koska moni ei usko kärsivänsä sappivaivoista. Sappikivikohtaus tulee yleensä ruokailun jälkeen.

Jämsä seisoo sairaalamallinsa takana

Jämsän virkamiesjohto vakuuttaa, että Jämsän ulkoistettuja terveydenhuoltopalveluja hoitava yritys, Jokilaakson Terveys Oy, on riittävässä valvonnassa ja sen palvelujen laadun parantamiseksi on ryhdytty riittäviin toimenpiteisiin. Sairaalan laatu kyseenalaistettiin kun siellä tehdyissä sappileikkauksissa ilmeni kohtuuttoman paljon komplikaatioita viime syksynä.

Sairaanhoitopiiri pohtii yhteistyötä Jokilaakson sairaalan kanssa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus linjaa ensi viikolla Jokilaakson sairaalan kanssa tehtävää yhteistyötä. Uuden linjauksen pohjana on tammikuussa teetetty selvitys Jokilaakson sairaalan sappileikkausten komplikaatioista.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja: sappikirurgin oikeusturvaa loukattiin

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve arvostelee kirurgin nimen julkistamista Jokilaakson sappileikkauskohun yhteydessä. Pälve sanoo tuoreessa Lääkärilehdessä, että kyseisen lääkärin oikeusturvaa on loukattu rajusti.

Valvira aloitti selvitykset Jokilaakson sairaalassa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ja Valvira ovat aloittaneet yhdessä Jokilaakson sairaalan sappileikkauksia koskevan selvitystyön.

Jämsän sappileikkaukset ovat pysähdyksissä

Asiantuntijalausunnon mukaan yhteistyö Keski-Suomen keskussairaalan ja Jokilaakson sairaalan kesken ei ole toiminut toivotulla tavalla. Lausunnon mukaan Jokilaakson sairaala on hoitanut liian vaativia potilaita hoitovalmiuksiinsa nähden.

Sappileikkausselvitys käynnistyy

Jämsän Jokilaakson sairaalan sappileikkausten yhteydessä ilmenneiden komplikaatioiden syitä aletaan tutkia tänään. Selvitysmiehinä toimii kaksi Helsingin yliopistollisen keskussairaalan vatsaelinkirurgia.

Jämsän sappikirurgi seisoo leikkaustensa takana

Jämsän Jokilaakson sairaalassa selvityksen kohteeksi joutuneet sappileikkaukset tehnyt kirurgi katsoo tehneensä hyvää työtä. Hän kertoo YLEn Ajankohtaisesa Kakkosessa, että tapaukset olivat hankalampia kuin on annettu ymmärtää.

Jokilaakson Terveys kiistää laajemmat ongelmat

Jokilaakson Terveys Oy kiistää, että Jokilaakson sairaalan leikkauksissa olisi ongelmia. Yhtiön mukaan Jokilaakson sairaalassa on myös hoidettu Keski-Suomen keskussairaalan komplikaatiopotilaita.

Jokilaakson sairaalan sappileikkaukset syyniin

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Jokilaakson sairaalassa teettämien sappileikkausten komplikaatiot aiotaan tutkia. Jämsässä on leikattu 31 sappipotilasta, joista muutamilla on ilmennyt leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita.

Elsi Katainen toipuu yhä sairaalassa

Keskustan kansanedustaja Elsi Kataisen sairausloma pitkittyy. Pielavetinen Katainen on ollut sairauslomalla joulukuun alusta sappikivileikkauksen vuoksi.

Mubarakin leikkaus onnistui

Egyptin presidentti Hosni Mubarakin sappirakkoleikkaus on sujunut onnistuneesti. Mubarak leikattiin Saksassa ja hän toipuu parhaillaan sairaalassa. Mubarak luopui leikkauksen takia väliaikaisesti vallasta.

Potilas pääosassa päiväkirurgiassa

Potilaan turvallisuus, intimiteettisuoja ja vaivattomuus olivat avainsanoja kun keskussairaala ryhtyi suunnittelemaan päiväkirurgialle uusia tiloja. Ensimmäiset leikkaukset uusissa tiloissa tehdään joulukuun puolivälissä.

Dalai-lama ei aio jäädä eläkkeelle

Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama on ilmoittanut, ettei hän aio jäädä eläkkeelle. Ilmoitus lopettanee arvailut viime aikoina sairastelleen 73-vuotiaan johtajan suunnitelmista. Syksyllä hän joutui perumaan matkoja uupumuksen takia ja oli sairaalassa sappikivileikkauksessa.

Dalai-lama ei usko Tiibetin itsenäisyyteen

Tiibetin uskonnollinen johtaja dalai-lama on menettänyt uskonsa Tiibetin itsenäisyyteen. Dalai-laman avustajan mukaan hengellinen johtaja ei usko Tiibetin saavuttavan autonomiaa tai alueellista itsehallintoa, ellei Kiina muuta suhtautumistaan kiistaan.

Dalai-lama pääsi pois sairaalasta

Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama on päässyt pois sairaalasta Delhissä. Hän toipuu onnistuneesta sappikivileikkauksesta ja voi lääkäreiden mukaan hyvin.