Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

OYSiin palkataan lisää vakituisia leikkaussali- ja anestesiahoitajia – lääkäripulaan haetaan ratkaisua osuuskunnasta

Uusia hoitajavakansseja perustetaan jo lähiviikkoina. Henkilöstöpulan vuoksi OYS on joutunut sulkemaan leikkaussaleja.

Teho-osaston hoitajaa ei toinen korona-aalto pelota – Mehiläinen Länsi-Pohja saa kiitosta koronajärjestelyistään

Länsi-Pohjan keskussairaalassa on lomakausi normaalisti käynnissä koronatilanteen rauhoituttua.

Elvytystaidoillaan kehuskellutta nukutuslääkäriä epäillään jo yhdeksän potilaan kuolemasta Ranskassa

Lääkärin epäillään myrkyttäneen kaikkiaan 24 potilasta. Epäiltyjen tapausten uhrit ovat 4–80-vuotiaita.

Oulaskankaalla synnytykset jatkuvat, vaikka vasta keväällä potilasturvallisuudessa oli suuria puutteita – professori pitää poikkeuksellisena

Oikeustieteen professorin mukaan jo se on poikkeuksellista, että Oulaskankaan tyyppinen ei-keskussairaala saa poikkeusluvan synnytyksiin. Poikkeuksellisuutta lisää se, että vasta tänä keväänä potilasturvallisuudessa oli suuria puutteita KHO:n päätöksen perusteella.

Anaesthetist cleared of negligent death charge for not wearing surgical mask

The court ruled it was not possible to prove whether the use of a surgical mask would have prevented the patient’s streptococcus infection and resulting death.

21-vuotias nainen kuoli rutiinileikkauksen jälkeen – Oikeus hylkäsi syytteen anestesialääkäriä vastaan

Tehohoidosta huolimatta nainen menehtyi Tampereella sairaalassa polvileikkauksen jälkeen.

Nuori nainen kuoli, kukaan ei huomauttanut syytetyn lääkärin suojuksen puuttumisesta leikkauksessa – Onko sairaaloissa liian tiukka hierarkia?

Syytetylle lääkärille oli aiemmin sanottu hengityssuojuksen puuttumisesta, mutta syyttäjän mukaan itse leikkaustilanteessa tähän ei puututtu. Työkavereiden toimintaan voi olla psykologin mukaan vaikea puuttua.

Potilasliitto: Huonosta kohtelusta ei uskalleta kertoa, koska pelätään, että hoito huonontuu

Terveydenhoitohenkilökuntaa vaivaa empatian puute potilaita kohtaan, sanoo Suomen potilasliiton puheenjohtaja.

"Potilailta pääsy kielletty" – lääkäri arvostelee kovin sanoin hoitoonpääsyä

Sairastunut ei nykyään pääse sisään edes päivystykseen ilman todistusaineistoa hoidontarpeesta. Hoitoa näyttää saavan vain kyynärpäätekniikalla, moittii erikoislääkäri Sari Hannukainen.

"Herääkö se varmasti?" – lemmikin nukuttaminen saa omistajan varpailleen

Kaveri makaa kieli ulkona eläinlääkärin pöydällä. Käynnissä on toimenpide, joka on vaatinut lemmikin nukuttamista. Omistajan mieleen hiipii helposti huoli heräämisestä. Suurin riski komplikaatioihin on sairailla ja ylipainoisilla eläimillä, kertoo asiantuntija.

Seinäjoen keskussairaalasta laajan päivystyksen sairaala – "Olemme tyytyväisiä ja ehkä vähän helpottuneita"

Seinäjoen keskussairaala on yksi kahdestatoista laajan päivystyksen sairaalasta. Status tarkoittaa Seinäjoella vahvistamisen tarvetta esimerkiksi nukutuslääkäreiden ja neurologian aloilla. Tilojen uskotaan riittävän jatkossakin.

Kainuun keskussairaalassa säilyy ympärivuorokautinen päivystys

Kainuun sote-johtaja Maire Ahopelto suhtautuu myönteisesti hallituksen uuteen linjaukseen sairaaloiden päivystyskäytännöistä.

F1-maailmanmestarin rajusta ryöstöstä ristiriitaisia tietoja: "Sille ei ole todisteita"

F1-tähti Jenson Button ryöstettiin maanantaina Ranskassa Saint Tropezissa tainnuttamalla kaasulla. Sille ei ole kuitenkaan poliisin mukaan todisteita.

Siamilaiset kaksoset erotettiin toisistaan – 26 tuntia, 12 kirurgia, kahdeksan hoitajaa, kuusi anestesiologia

Lääkärit uskovat Yhdysvaltain Houstonissa leikattujen kymmenkuisten tyttöjen selviytyvän koettelemuksestaan.

Synnytysten jatkumiseen Salossa tarvitaan rutkasti lisää rahaa

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi Salon aluesairaalalle poikkeusluvan jatkaa synnytyksiä. Toiminnan jatkaminen edellyttää kuitenkin lisäresursseja.

Mistä sisäelimestä saa parhaan tuoton?

-Lääkärin tehtävä ei ole parantaa, vaan pitää potilaansa hengissä, jotta saisi pumpattua lisää rahaa. Näin velmuilee Lontoossa asuva kirjailija Heikki Reivilä.

Viron tv-uutiset: Valelääkärin paperit saa alle 500 eurolla

Viron yleisradioyhtiö lähti kokeilemaan kuinka helposti valelääkärin paperit irtoaa Venäjältä. Tarvittiin yksi puhelu ja noin 470 euroa anestesialääkärin todistukseen.

Lääkärit: Sote-palvelut leveämmille hartioille

Suomen Lääkäriliiton puheenjohtaja Tuula Rajaniemi toivoo, että sote-uudistuksessa uskalletaan jättää tekemättä ne asiat, jotka veisivät systeemiä huonompaan suuntaan. Lähipalvelut voidaan turvata lääkäreiden näkemyksen mukaan laajemmalla järjestämisvastuulla.

Asiantuntijalääkäri: Saattohoidon taso täysin sattumankauppaa

Kuoleva potilas voi saada hyvinkin laadukasta tai laadutonta hoitoa riippuen siitä, missä kunnassa hän sattuu asumaan.

Sunnuntaisuomalainen: Päivystyslääkärit ajoittain vaarallisen väsyneitä

Vuorokauden mittaisen päivystysvuoron myötä lääkärin toimintakyky saattaa heiketä merkittävästi. Tutkimusten mukaan yli vuorokauden valvominen vastaa 1 - 1,5 promillen humalaa.

Pietarsaaren synnyttäjät pysyvästi tien päälle

Yli 15 vuotta jatkunut pohdinta synnytysosaston lakkauttamisesta Pietarsaaressa sai sinettinsä tiistaina. Osasto suljetaan ensi kesänä. Työntekijöille luvataan töitä sairaalan muista yksiköistä tai Kokkolasta. 500 vuotuista synnyttäjää taas valitsee ponnistuspaikkansa lähiseudun sairaaloista.

Tietoisuuden mysteeri ratkeaa pala palalta

Pitkään ikuiseksi mysteeriksi uskottu kysymys ihmisen tietoisuudesta näyttäisi ainakin osittain olevan ratkeamassa. Amerikkalaisprofessori Michael Alkire uskoo, että kenties 15 vuoden kuluttua leikattava potilas voidaan saattaa tiedottomuuden tilaan kokonaan ilman lääkeaineita.

Sami Loimas syksyllä Kouvolan määräaikaiseksi terveysjohtajaksi

Lääketieteen tohtori Sami Loimas on nimitetty Kouvolan kaupungin määräaikaiseksi terveysjohtajaksi ajalle 1.9.-31.12. 2013. Nykyinen terveysjohtaja Kati Myllymäki siirtyy johtajaylilääkäriksi Etelä-Savoon.

Alaselkätatuointi ei tarkoita puudutuskieltoa

Alaselkätatuointien yleistyttyä ovat levinneet myös huhut siitä, että tatuointi estää epiduraalipuudutuksen esim. synnytyksen yhteydessä. Anestesialääkäri tyrmää jyrkimmät väitteet. Tatuoinnin läpi ei voi pistää, mutta silti melkein kaikki tatuoidut saadaan halutessa puudutettua.

AVI vaatii sairaanhoitopiiriltä selvitystä

Lapin aluehallintovirasto on pyytänyt Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiireiltä selvitystä, miten lähetteiden käsittely ja hoidon tarpeen arviointi saadaan lain vaatimalle tasolle. Lapin alueviraston mukaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä syöpätautien ja sädehoidon erikoisalalla lähetteiden käsittely on hidastunut.

Avi hoputtaa Lapin sairaaloita

Lapin aluehallintovirasto vaatii Lapin sairaanhoitopiirejä noudattamaan hoitotakuun aikarajoja. Potilaiden hoidontarpeen arviointi on lain mukaan aloitettava sairaaloissa kolmen viikon kuluessa lähetteen saapumisesta.

Finnish Red Cross Workers Head to Libya

Three Finnish Red Cross aid workers despatched to Libya are facing difficulties entering the country. The three are part an international contingent trying to enter the country through Tunisia. They say an interim clinic will be set up on the border if they cannot enter Libya.

Malmin synnytysosaston kohtalo ratkeaa syksyllä

Johtavan lääkärin ehdotus Pietarsaaren Malmin sairaalan synnytysosaston lopettamisesta vaatii vielä poliittisen päätöksen. Vihjaukset osaston lakkauttamisesta jo joulukuussa ovat tyrmistyttäneet henkilöstöä.

Synnytykset loppumassa Pietarsaaren sairaalassa

Sairaaloiden synnytysosastoja koskevat vaatimukset ovat tiukentumassa. Monen pienen synnytyssairaalan toiminta on siksi vaakalaudalla. Pohjalaismaakunnissa lakkautusuhka koskee Pietarsaaren sairaalaa.

Uuden lain uskotaan helpottavan elinsiirtoja

Uuden lain mukaan ihmisiltä ei enää tarvita erillistä lupaa siitä, saako heidän elimiään käyttää elinsiirrossa yllättävän kuolemantapauksen sattuessa. Lain vaikutus ei vielä näy elinsiirtojonon lyhenemisenä.

Sastamalan synnytystoiminta taas vaarassa

Terveydenhuoltolain ja asetusten muutos voi jälleen asettaa Vammalan aluesairaalan synnytystoiminnan vaakalaudalle. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä esitti talvella, että alle tuhannen vuotuisen synnytyksen yksiköistä luovuttaisiin.

Kotkalaisesta lääkäristä Vuoden Auttaja

Erikoislääkäri Eero Vuorinen on työskennellyt kipupotilaiden parissa yli 20 vuotta.

Yle testaa Finnautti-miehistön syksyn uutuussarjassa

YLE TV1:ssä alkaa syyskuussa kuusiosainen ohjelmasarja, joka tekee tutkimusseikkailun ihmiskehon toimintaan. Ohjelmasarjaan valitun Finnautti-miehistön kestokyky ääriolosuhteissa testataan alan vaativimmilla testeillä.

Pietarsaaren seutu pinnistelee synnytysten puolesta

Pietarsaaren sosiaali - ja terveyslautakunta antoi äänestyksessä vahvan tuen Malmin sairaalan synnytysosaston jatkolle. Synnytysten määrä on ollut kasvussa. Niitä on vajaa 500 vuodessa.

Puskaradio tuo ulkomaisia potilaita Suomeen

Osa Suomen yksityisistä klinikoista tavoittelee asiakkaita myös ulkomailta. Suomeen matkustaa jopa Kiinasta asti potilaita leikkauksiin ja sädehoitoon.

Kivunhoitoon ei ole tarjolla taikatemppuja

Kroonisesta kivusta kärsii moni ilman, että sen syytä saadaan selvitettyä. Nykyisin potilasta hoidetaan monialaisesti pelkän lääkehoidon sijasta.

Johtava kipulääketutkija kärähti huijauksesta

Selekoksibi-tulehduskipulääkkeen johtava tutkija on myöntänyt väärentäneensä lääkettä koskevia aineistoja yli kahdessakymmenessä tutkimuksessaan. Huijaus on suurimpia tutkimushuijauksia kautta aikojen. Asiaa uutisoi British Medical Journal.

KYS:ssa pulaa leikkaussalihoitajista

Kuopion anestesia- ja leikkausosastolle haetaan toistakymmentä sairaanhoitajan sijaisuutta.

Lääkärien erikoistumista vauhditetaan

Lääkärien erikoistumista nopeutetaan joustamalla koulutuspaikkamääräyksistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle