Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pöytäroolipelilähetys RopeLIVE: Veritimantti -markkinointikuva: Yötaivas, täysikuu, metsää, lepakoita, ison kartanon silhuetti, edellä goottilaisin kirjaimin "Veritimantti", lisäksi edustalla valtava punainen viistetty timantti.

Palaa hyytävän RopeLIVE Veritimantti -pöytäroolipeliseikkailun yllättäviin käänteisiin – olisitko itse pärjännyt paremmin kuin illan pelaajat?

Tässä artikkelista löydät kaiken sen, mitä sinun tulee tietää RopeLIVE: Veritimantti -pöytäroolipelilähetyksestä!

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves elokuvaa.

Uusi Dungeons & Dragons -elokuva tarjoilee hömelöä seikkailuhenkeä: huumori ja 1980-luku ovat palanneet takaisin fantasiaelokuviin

Sotaisasta fantasiapelistä tehty Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves -elokuva jo kerännyt kehuvia arvioita. Myös kohta viisikymmentä vuotta täyttävä peli on kokenut uudistuksia.

Pöytäroolipelilähetys RopeLIVE: Veritimantti -markkinointikuva: Yötaivas, täysikuu, metsää, lepakoita, ison kartanon silhuetti, edellä goottilaisin kirjaimin "Veritimantti", lisäksi edustalla valtava punainen viistetty timantti.

Oletko aina halunnut olla rikollisjärjestön pomo? Tule mukaan Ylen RopeLIVE: Veritimantti -pöytäroolipelilähetykseen 14.4. ja jahtaa mystistä jalokiveä!

Mysteerejä, gotiikkaa ja tilannekomiikkaa tihkuva ryöstöretki saattaa meidät Pirkanmaalla sijaitsevaan kartanoon, jonka uumenissa odottaa suunnattoman arvokas aarre ja yllättäviä salaisuuksia.

Ropelive: Pimeä puoli -pöytäroolipeli-illan pelaajat listattuna: pelinjohtaja Mike Pohjola sekä pelaajat Maria Pettersson, Juhani Kenttämaa, Ruska Soanjärvi ja Miisa Nuorgam

Miten murskaat lakon kuuasemalla ja selviät siitä hengissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää Ylen RopeLIVE: Pimeä puoli -pelistä!

RopeLIVE: Pimeä puoli on avaruuskauhua tihkuva seikkailu tulevaisuuden dystopiassa. Tehtävänä on murskata kaivoslakko Kuun kamaralla ja saattaa järjestys takaisin toisen maailmansodan jälkeisestä nostalgiasta ammentavaan maailmaan.

Ropecon, roolipeli, Old Town

Millainen on maailmanlopun jälkeinen maailma? Sitä käsitellään roolipeleissä

Roolipelitapahtuma Ropecon on kerännyt jälleen tuhansittain innokkaita pelaajia Helsinkiin. Tällä hetkellä pelaajia kiehtovat muun muassa vampyyrit ja maailmanlopun jälkeinen maailma.

Afrikan tähti-peli.

Lautapelit elävät nousukautta – digitaalinen pelimaailma ei jyrännyt perinteitä

Digitaaliset pelit eivät ole onnistuneet nitistämään lautapelien suosiota. Jopa nuorisotiloilla on alettu kaivaa esille kaappeihin unohtuneita pelejä.

Ammattilarppaaja Claus Raasted.

"Larpatessa olet kuin videopelin sisällä" – Claus Raasted larppaa työkseen

Aikoinaan vaarallisenakin pidetystä larppaamisesta on vuosien saatossa tullut suosittu harrastus niin lapsille kuin aikuisille. Claus Raasted on nähnyt muutoksen aitiopaikalta. Hän on yksi niistä harvoista, jotka elättävät itsensä suunnittelemalla larppeja.

Antti Lähde järjestää roolipelaajille tarkoitettua Alfacon-tapahtumaa Mikkelissä.

Roolipeliä koko elämä – kuvitellut maailmat vetävät puoleensa muitakin kuin nörttipoikia

Pöytäroolipelejä harrastavat nykyisin myös naiset ja eläkeikää lähestyvät. Alfacon-tapahtumaa järjestävä Antti Leppä aloitti roolipelaamisen 7-vuotiaana ja pelaa niin paljon kuin perhe-elämältään ja töiltään ehtii.

Roolipelaajia pelaamassa lautapeliä.

Aikuisilla lupa leikkiä

Espoon Dipolissa käynnistyy tänään perjantaina Suomen suurin roolipelitapahtuma Ropecon. Tapahtuman odotetaan keräävän viikonlopun aikana noin 3 700 kävijää.

"Unelma keltaisesta kuninkaasta" kirjan kansi

Uusi kirja kertoo tanskalaisesta roolipelikulttuurista

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry on julkaissut kokoelman parhaita tanskalaisia roolipelejä. Unelma Keltaisesta kuninkaasta sisältää kaksitoista tanskasta suomennettua peliä.