Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työttömyyden kasvu näkyy ruokajonossa: "Hätä Suomessa on suuri"

Seurakuntien elintarvikejakelu tuntuu olevan Tampereella tarpeellisempi kuin koskaan. Viime vuonna Ruokanyssen kautta jaettiin yli 20 000 ruokakassia tarvitseville. Yle Tampere hyppäsi vanhan kauppa-auton kyytiin päiväksi ja kuuli monta tarinaa.

Tampereen seurakuntien Musta Lammas löysi uudet tilat

Seurakuntien päihdetyö on löytänyt uudet tilat Satakunnankatu 28:sta. Kyttälässä pitkään toiminut Musta Lammas suljetaan 13. kesäkuuta.

Ruoka- ja vaatejakelu Mustassa Lampaassa kangertelee

Elintarvikkeita jaetaan vain kolmena päivänä viikossa ja vaatejakelu on suljettu toistaiseksi. Syynä ovat päiväkeskuksen tilaongelmat.

Talo myydään alta - Musta Lammas etsii uutta kotia

Tampereen seurakuntien asunnottomien päiväkeskus Musta Lammas joutuu tyhjäämään tilansa kevään aikana. Seurakuntayhtymä on päättänyt myydä tilat, joissa Musta Lammas toimii.

Tampereen keskustaan perustetaan kesäksi kerjäläisten huoltopiste

Kerjäläiset voivat peseytyä ja vaihtaa vaatteita kesän ajan päiväkeskus Mustan Lampaan tiloissa Tampereen keskustassa. Diakoniajohtajan mukaan kirkon tehtävä on auttaa kaikkia, jotka apua tarvitsevat.

Asunnottomat pääsevät sittenkin joulusaunaan Tampereella

Seurakunta on lupautunut palkkaamaan lisävoimia, jotta päiväkeskus Musta Lammas voidaan pitää avoinna ympärivuorokautisesti joulun ajan. Päiväkeskus on tarjonnut asunnottomille mahdollisuuden joulunviettoon jo seitsemänä vuotena.

Asunnottomuuden vähentäminen sujuu kunnissa vaihtelevasti

Tilastojen mukaan esimerkiksi Tampereella asunnottomien määrä on vähentynyt yli kolmasosan. Helsingissä määrä on viime vuosina pysynyt melko ennallaan, tosin pitkäaikaisten asunnottomien tilanne on parantunut. Monissa pienissä kunnissa kodittoman on melko turha odottaa apua.

Tampere kitkee asunnottomuutta lisärahalla

Tampere hyökkää entistä tarmokkaammin pitkäaikaisen asunnottomuuden kimppuun. Ensi vuoden budjettiin tuli lisäyksenä lähes miljoonan euron potti, jolla yritetään pudottaa pitkäaikaisasunnottomien määrää. Palvelutarjonta ja asunnot lisääntyvät, mutta tehtävä on haastava.

Tiernapojat Mustan Lampaan asialla

Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan tiernapojat ovat tempaisseet jälleen joulun alla asunnottomien hyväksi. Seurakunnan tiernapojat esiintyivät torstaina Pirkanmaan hoitokodissa ja alkuillasta Tampereen joulutorilla.

Vapaaehtoistyö ei kiinnosta pirkanmaalaisedustajia

Pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat ilmoittautuneet laiskasti ensi vuoden vapaaehtoistöihin. 18 kansanedustajasta vain 3 tekee vähintään yhden päivän vapaaehtoistyötä ensi vuonna.

Tampereella nähdään jo nälkää

Osalla tamperelaisista on pulaa ruuasta. Taloustaantuman syveneminen on lisännyt Tampereen seurakuntien päiväkeskuksen Mustan Lampaan asiakasmäärää.