Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

snooker

Snookeria ravistelee skandaali, kiinalaistähdestä jo kuudes sopupeliepäilty kolmen päivän sisään – ”Ei voisi huonompaa uutista olla”

Jo kuudes kiinalaispelaaja suljettiin kolmen päivän sisään kilpailuista sopupeliepäilyn vuoksi.

Ronnie O'Sullivan on snookerin seitsenkertainen maailmanmestari ja monen silmissä kaikkien aikojen pelaaja.

Kommentti: Ronnie O'Sullivan laukoi taas mielipiteitä snookerin nykytasosta, mutta legenda sivuuttaa nololla tavalla oman menneisyytensä

Snooker elää monessa mielessä kultakauttaan, mutta samanaikaisesti sillä on vakava ongelma. Amatööritason näivettäminen uhkaa ajaa snookerin kriisiin, kirjoittaa Atte Husu.

Mark Williams (kesk.) valloitti snookerin MM-tittelin vuonna 2018 oltuaan Stephen Feeneyn (oik.) opissa alle vuoden. Vasemmalla juhlii aktiivipelaaja Lee Walker, joka on paitsi Williamsin valmentaja myös Feeneyn oppilas.

Tarkkuudestaan tunnetut snookerpelaajat reputtivat kohutun tähtäyskokeen – se sai tähdet Ronnie O'Sullivania myöten hylkäämään yli sata vuotta käytetyn opin

Englantilaisen valmentajan Stephen Feeneyn linjaustekniikka on ollut viime vuosina kuuma peruna snookerammattilaisten keskuudessa.

Ronnie O'Sullivan voitti maanantaina seitsemännen maailmanmestaruutensa kaatamalla finaalissa Judd Trumpin erin 18-13.

Kommentti: Ronnie O'Sullivan on 46-vuotiaana vaarallisempi kuin koskaan, MM-välierä oli historiallisen mestaruuden kallisarvoisin perintö

Ronnie O'Sullivanin seitsemäs maailmanmestaruus piti suorituksena sisällään kaikki snookerin hienoudet. Siksi se on hänen mestaruuksistaan arvokkain, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Snookerin kuningas Ronnie O'Sullivan ja uran 7. maailmanmestaruuspokaali

Snookerin kuningas otti omansa – Ronnie O'Sullivanille seitsemäs maailmanmestaruus!

Ronnie O'Sullivan on voittanut seitsemännen snookerin maailmanmestaruuden. Myöhään maanantaina saavutettu seitsemäs titteli nosti hänet jakamaan ennätystä Stephen Hendryn kanssa.

Ronnie O'Sullivan on voittanut kuusi snookerin maailmanmestaruutta. Seitsemäs titteli nostaisi hänet jakamaan ennätystä Stephen Hendryn kanssa.

Analyysi: Ronnie O'Sullivan on snookerin supertähti ja maailmanlistan ykkönen, mutta onko hän keskiviikon jälkeen enää suosikki maailmanmestariksi?

Maailmassa on kolme snookerpelaajaa, jotka ovat suosikin asemassa kohdatessaan Ronnie O'Sullivanin. Näistä kolmesta kaksi on edelleen mukana MM-turnauksessa.

Neil Robertson tuulettaa maksimibreikkiä.

Snookerin MM-kisoissa nähtiin harvinainen maksimibreikki – Neil Robertsonista tuli vasta historian kahdeksas pelaaja, joka ylsi snookeristin unelmaan

Australian Neil Robertson pussitti 147 pisteen lyöntisarjan toisen kierroksen ottelussa Jack Lisowskia vastaan.

Ronnie O'Sullivan (etualalla) löi David Gilbertin (taka-alalla) ensimmäisen kierroksen ottelussaan erin 10-5.

Analyysi: Snookerin MM-turnaus alkoi historiallisella lyöntisarjojen ilotulituksella, jolla on myös kääntöpuolensa – suurin herkku loistaa poissaolollaan

Snookerin vuoden 2022 MM-turnaus on ollut pääosin tähtipelaajien ylivoimaista näytöstä. Ratkaisuerään eteneviä otteluita ei ole toistaiseksi nähty.

Snooker-pelaajat Ronnie O'Sullivan, John Higgins ja Mark Williams palkintoineen

Analyysi: Ronnie O'Sullivan, John Higgins ja Mark Williams ovat snookerin supertähtiä, mutta tiukimmassa paikassa Higgins on heistä omaa luokkaansa

Vuonna 1975 syntyneet tähdet ovat valloittaneet snookerin MM-tittelin yhteensä 13 kertaa. Ronnie O'Sullivan tähyää seitsemänteen maailmanmestaruuteensa, jolla hän sivuaisi Stephen Hendryn ennätystä.

Ding Junhui ja Ronnie O'Sullivan ovat snookerin supertähtiä, joita nuori pelaajasukupolvi pyrkii kampeamaan pois valtaistuimelta.

Snookerissa on käynnissä hidas vallankumous, joka herättää huolta lajin tulevaisuudesta – onko supertähti Ronnie O'Sullivan osa ongelmaa vai ratkaisua?

Snookerin MM-karsinnat alkavat maanantaina Englannin Sheffieldissä. Brittipelaajat ovat totutusti dominoineet MM-kisoja, mutta saarivaltakunnan ulkopuoliset pelaajat ovat tällä kaudella horjuttaneet brittien valta-asemaa.

Joe Perryn unelma ison kilpailun voitosta Brittein saarilla toteutui hänen ollessaan 47-vuotias.

Snookersydämet 47-vuotiaana sulattanut Joe Perry on lajinsa kummajainen, joka hyväksyi jo nuorena, ettei hänessä ole maailmanmestariainesta

Joe Perryn tie snookerammattilaiseksi ei noudattanut perinteistä kaavaa. Kun kanssapelaajat lopettivat koulunkäynnin viettääkseen aikaansa savuisissa snookersaleissa, Perry noudatti äitinsä toivetta.

Snookerpelaaja John Higgins lyömässä palloa.

Päihteet vaihtuivat liikuntaan ja terveisiin elintapoihin – snookertähti John Higgins laihdutti puolessa vuodessa 22 kiloa ja on nyt kiertueen puhutuin pelaaja

Snookerin nelinkertainen maailmanmestari John Higgins teki elämäntaparemontin, jonka tulokset television katsojat ovat syksyn turnauksissa varmuudella panneet merkille. Lajilegenda Ronnie O'Sullivan on näyttänyt suuntaa muille juoksemalla kympin parhaimmillaan alle 35 minuuttiin.

Judd Trump juhli snookerin maailmanmestaruutta Sheffieldin Crucible-teatterissa toukokuussa 2019.

Snookertähti Judd Trumpin visiitti toiseen biljardilajiin puhuttaa – Mika Immonen tyrmää mahdollisuuden menestyä: "Saa jossain vaiheessa pahasti turpaansa"

Miten snookertähdelle käy, kun hän hyppää kesken leipätyönsä kilpailemaan poolbiljardin huippujen sekaan? Snookerin maailmanlistan kakkonen Judd Trump joutuu kovaan haasteeseen maanantaina alkavassa poolbiljardin ykkösturnauksessa.

Mark Selby saavutti maanantaina uransa neljännen snookerin maailmanmestaruuden. Hänen aiemmat MM-tittelinsä ovat vuosilta 2014, 2016 ja 2017.

Kommentti: Ronnie O'Sullivanin "kiduttajaksi" nimeämä snookerin maailmanmestari Mark Selby on pelaaja, joka ei ansaitse kaikkea niskaansa satavaa lokaa

Mark Selby saa kritiikkiä hitaudesta, vaikka hänen lyöntiaikansa on linjassa muiden snookerin ykköstähtien kanssa. Kritiikin varjoon jäävät Selbyn poikkeukselliset ominaisuudet, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Mark Selby

Snookerin MM-finaali meni kivikasvo Mark Selbylle – neljäs maailmanmestaruus palkintokaappiin

Snookerin MM-kisojen finaaliratkaisu nähtiin vasta varhain tiistaiaamun puolella Suomen aikaan.

Mark Selby pohtimassa seuraavaa lyöntiä snookerpöydän ääressä.

Snookerin MM-välierissä nähtiin hieno nousu ja taistelua pitkän kaavan mukaan – finaalissa kohtaavat kylmähermoiset englantilaiset

MM-finaalissa vastakkain ovat kolme kertaa MM-pokaalin voittanut Mark Selby ja toista MM-titteliään tavoitteleva Shaun Murphy.

Mark Selby on voittanut snookerin maailmanmestaruuden vuosina 2014, 2016 ja 2017.

Jyväskyläläinen Toni Ursin kehitti biljardiliidun, josta syntyi maailmantähtien ylistämä ilmiö – snookerin MM-kisoista tuli nyt suomalaisyritykselle jättipotti

Snookerpiirit kutsuvat suomalaisvalmisteista biljardiliitua jopa lajin vallankumouksellisimmaksi keksinnöksi.

Stephen Hendry

Snookerin suurpelaaja Stephen Hendryn 3327 vuorokauden kisatauko päättyi – toisella freimillä helppo satanen, silti tyly tappio

Seitsemän kertaa snookerin maailmanmestaruuden voittanut Stephen Hendry koki numeroiden valossa tylyn tappion paluuottelussaan.

Stephen Hendry

Snookerin kuninkaan odotettu paluu lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen – Stephen Hendryn vastustaja: "Olen yhtä suosittu kuin mies, joka ampui Bambin äidin"

Seitsemän kertaa snookerin maailmanmestaruuden voittanut Stephen Hendry palaa lajin parrasvaloihin 52-vuotiaana.

Jordan Brown

Snookerissa jättipaukku – Ronnie O'Sullivan taipui Jordan Brownille Welsh Openin finaalissa

Jordan Brown päätti antaa viisi vuotta sitten snookerille mahdollisuuden.

Yan Bingtao voitti Mastersin historian kolmanneksi nuorimpana pelaajana vain 20 vuoden iässä.

Kommentti: 20-vuotias kiinalainen Yan Bingtao on parasta, mitä snookerille on tapahtunut vuosikausiin – finaalivoitosta puuttui olennainen asia, josta vaiettiin täysin

Masters-turnauksen ensi yrittämällään voittanut Yan Bingtao liikutti ammattilaissnookerin mannerlaattoja ennennäkemättömällä tavalla, kirjoittaa Atte Husu.

Yan Bingtao esittelee palkintopystiä valokuvaajille.

20-vuotias kiinalainen voitti nelinkertaisen maailmanmestarin snookerin Masters-turnauksen finaalissa

Nelinkertainen maailmanmestari John Higgins kuvasi Yan Bingtaoa snookerin tulevaisuuden supertähdeksi.

Stephen Hendry

"Snookerin kuningas" palaa maailmankiertueelle – "Minulla ei ole mitään odotuksia"

Stephen Hendry saa osallistumisoikeuden kahdelle seuraavalle kaudelle snookerin maailmankiertueella.

Snookertähti Ding Junhui pääsi joulukuussa juhlimaan UK Championship -turnauksen voittoa kolmatta kertaa urallaan. Aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2006 ja 2009.

Finninaamainen teini sai yli 100 000 000 kiinalaista sekoamaan – ennennäkemätön snookerilmiö sai alkunsa kaikessa hiljaisuudessa kaukana kotoa

Ding Junhuin matka snookerin supertähdeksi Kiinassa on tarina, jossa miljoonista puhutaan useissa eri yhteyksissä.

Ronnie O'Sullivan

Kommentti: Snookerin supertähti Ronnie O'Sullivan on vaarallisessa kierteessä – häpeälliselle show'lle on pantava pian piste

Snookerin suurimman legendan joutsenlaulu on saamassa ikäviä piirteitä, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.

Ammattilaisympyröistä pudonnut Robin Hull aikoo tällä kaudella pelata ainakin kansainvälisiä seniorikisoja.

Robin Hull sairastui snookerpelaajan painajaiseen ja putosi ammattilaiskiertueelta – aikoo silti jatkaa pelaamista, muttei kotimaassa

Suomen snookertähti ei sulje pois mahdollisuutta yrittää takaisin ammattilaiseksi. Seuraavaksi tie vie seniorikisoihin.

Judd Trump juhlii voittopokaalin kanssa.

Kommentti: Todellisuus Judd Trumpin MM-voiton takana ei ole kaunis – snooker on matkalla kohti kriisiä

Snooker nauttii suuremmasta suosiosta kuin koskaan aiemmin, mutta biljardin kuninkuuslajin tulevaisuus on hyvin epävakaalla pohjalla, kirjoittaa Atte Husu.

Judd Trump.

Trump ei antanut nelinkertaisen voittajan yllättää ja pokkasi maailmanmestaruuden – vastustajakin hämmästeli: "Olin onnekas, ettei minun tarvinnut maksaa pääsymaksua"

Judd Trump on voittanut snookerin maailmanmestaruuden Sheffieldissä. Trump kukisti MM-finaalissa nelinkertaisen maailmanmestarin John Higginsin.

James Cahill pelaa snookeria

Crucible-teatterissa jättiyllätys: amatööri passitti viisinkertaisen maailmanmestarin avauskierrokselta katsomoon

Ronnie O'Sullivan ei löytänyt pelirytmiään ja amatööri James Cahill voitti avauskierroksen ottelun 10-8.

Snooker palloja biljardi pöytä

Snookerin MM-kisoissa Sheffieldissä rikottu avausviikonvaihteessa jo kaksi ennätystä – Shaun Murphy jatkoon helposti, Gary Wilson pitkän kaavan mukaan

Gary Wilson ja Luca Brecel pelasivat Crucible-teatterin pisimmän erän. Luo Honghao keräsi historian pienimmän pistepotin.

Robin Hull putosi ammattilaiskiertueelta.

Suomen snookertähti Robin Hull koki valtavan pettymyksen – ura pian ohi? "Pelin henki on selvä torstaina kello 12"

Suomen ainoa snookerin ammattilaispelaaja Robin Hull harkitsee lopettamista.

Robin Hull pöydän ääressä.

"Kuolemankortin" saanut suomalainen snookerässä otti jo toisen voittonsa Pohjois-Irlannin avoimissa

Robin Hull jatkaa 32 parhaan joukkoon Belfastissa. Matkalla kaatui viime kauden puolivälieräpelaaja.

Eero Ettala

Uran päättyminen on urheilijalle usein shokki – kaksi suomalaista huippuammattilaista kertoo, miltä pelko lopettamisesta tuntui: ”Sairaalavuoteella valahdin ihan valkoiseksi”

Eero Ettala ja Robin Hull puhuivat Urheiluhullut-ohjelmassa avoimesti siitä, kuinka vaikealta ajatus uran päättymisestä voi urheilijasta tuntua.

Urheiluhullut

Huippu-urheilijan työ on jatkuvaa rajalla olemista – ura voi olla ohi silmänräpäyksessä

Urheiluhullut-ohjelman vieraina ovat maanantaina snookertähti Robin Hull ja lumilautailun pioneeri Eero Ettala.

robin hull

Snookertähti Robin Hull sai "kuolemankortin", joka voi päättää hänen uransa – "Rakastan peliä yli kaiken"

Suomen menestynein snookerpelaaja Robin Hull sai vuonna 2017 tietää sairastavansa servikaalista dystoniaa. Oireiden vaikutus hänen ammattilaisuraansa voi olla pahin mahdollinen.

Mark Williams

Snookerin tuore maailmanmestari piti lupauksensa ja esiintyi alasti

Walesilainen snooker-konkari Mark Williams vei 15 vuoden tauon jälkeen jälleen MM-kultaa.

Mark Williams Snooker

Williams palasi snookerin maailmanmestariksi – vanhin voittaja 40 vuoteen

Mark Williams palasi 15 vuoden tauon jälkeen mestariksi.

John Higgins valmistautuu lyöntiin.

Viides mestaruus haussa, Higgins tähyää snookerin suurten joukkoon

Ihmepaluuseen yltänyt Williams lupasi riisuutua haastattelussa, jos voittaa.

Mark Selby, snookerin maailmanmestari 2016.

Maailmanmestari Selby putosi snookerin MM-kisojen avauksessa

Snookerin maailmanmestaruuskisat alkoivat lauantaina jättiyllätyksellä, kun hallitseva mestari Mark Selby putosi jatkosta heti ensimmäisellä kierroksella.

Lapsi leikkii kadulla pian Tampereen taistelun päättymisen jälkeen.

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka olet saattanut arjen kiireessä ohittaa.

Snooker peli.

Toni Ursin keksi kotiverstaassaan biljardiliidun, jota ylistävät maailman parhaat pelaajat

Jyväskyläläisessä omakotitalossa syntyi mullistava snookerliitu. Juuri tällaisista vientikeksinnöistä Suomi näkee päiväunia.

Ronnie O'Sullivan

Kiinalaisteini shokeerasi snookerissa - Maailmanmestari Ronnie O'Sullivan voimaton

Viime viikolla Englannin avoimet voittanut snooker-suuruus Ronnie O'Sullivan koki 17-vuotiaan kiinalaisen Bingtao Yanin taidot.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle