Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Antti Ronkainen, Sauli Sinkkonen ja Urpo Sivula torjumassa.

Miesten lentopallossa voi olla edessä menestysnotkahdus, jos uusia vastuunkantajia ja resursseja ei löydy – "Kesässä tai kahdessa ei lottovoittoja jaeta"

Suomen miesten lentopallojoukkue esitti huippuotteita EM-kisoissa, mutta murroksessa oleva joukkue ei välttämättä tarjoile enää pitkään vastaavanlaista menestystä. Jotta menestys jatkuisi, tarvitaan seuraavaksi kauaskantoisia suunnitelmia ja resursseja.

Mikko Esko (3) ja Tommi Siirilä (9) EM-neljännesvälierässä

Suomen lentopallomiehet voimattomia Puolan maailmanluokan esityksen edessä EM-kilpailuissa – "Tulos oli ihan perseestä, vastassa älyttömän fyysinen porukka"

Suomen lentopallomiehet joutuivat maailmanmestari Puolan kyytiin EM-kilpailuiden neljännesvälierissä, jossa isännät nappasivat näytöstyyliin 3-0-voiton kotiyleisönsä silmien edessä Gdanskissa.

Suomen Niklas Seppänen.

Suomi heikompi läpi ottelun, kun väkivahva Puola varmisti puolivälieräpaikan lentopallon EM-kisoissa – katso tästä pudotuspelin vaiheet

Puola voittanut kaksi erää Suomea vastaan lentopallon EM-kisojen neljännesvälierässä. Ottelun voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän.

Sauli Sinkkonen (oik.) ja Mikko Esko tuulettavat.

Suomen hihamiehet eivät kavahda lentopallon maailman kovinta syöttökonetta – "Minä yrittäisin vain mennä pois pallon tieltä, ettei satu enempää"

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaaminen kulminoituu paljolti joukkueen vastaanottopeliin, kun Joel Banksin suojatit haastavat maailmanmestari-Puolan kymmenentuhannen katsojan huutomyrskyssä Gdanskissa.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Lentismiehet löysivät hurmoksen, joka sai asiantuntijatkin hämmästymään – seuraavaksi Veljekset joutuvat tositestiin: "Olisihan se pommi, jos Suomi voittaisi"

Suomen miesten lentopallojoukkue sai Tampereen EM-kisoille maukkaan päätöksen, kun se kaatoi Turkin 3–2. Yle Urheilun asiantuntijat perkasivat Suomen alkulohkon esityksiä kotikisoissa.

Suomen lentisfanit 8.9.2021

Suomalaiskatsojat ihastuttivat EM-kisoissa karnevaalitunnelmallaan, mutta kotikisat eivät olleet rahasampo: "On yritetty laukoa liikkuvaan maaliin"

Tampereen Hakametsän hallissa on vietetty suomalaista lentopallohurmosta. EM-kisat olivat onnistuneet Suomen kannalta tuloksellisesti, mutta myös kisajärjestelyt onnistuivat. Korona kasvatti EM-kisojen kuluja kolmanneksella.

Antti Ronkainen ja Aaro Nikula tuulettavat.

Montako pistettä lentismiehet saavat Turkki-ottelussa? Veikkaa ja voita nimmaroitu pelipaita!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue päättää alkulohkon ottelunsa Tampereen EM-kisoissa Turkkia vastaan. Veikkaamalla oikein Suomen joukkueen tekemän pistemäärän voit voittaa nimmaroidun pelipaidan!

Antti Ronkainen ja Sakari Mäkinen tuulettavat.

Vaahtosammuttimen kokoinen yleispelaaja liekehtii Suomen hyökkäyksessä – Antti Ronkainen kiittelee fysiikkavalmentaja Pärmäkosken ohjelmia: "Pompun on pakko nousta"

Antti Ronkainen on ollut yksi Suomen lentopallomaajoukkueen onnistujista Tampereen EM-kisoissa. Ronkainen ei kuulu kisojen tai Suomen joukkueen pisimpiin pelaajiin, mutta se ei suinkaan ole estänyt hänen pistetehtailuaan.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Montako pistettä lentismiehet tekevät Alankomaita vastaan? Veikkaa ja voita nimmaroitu pelipaita!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue jatkaa otteluitaan Tampereen EM-lohkossa Alankomaita vastaan. Veikkaamalla oikein Suomen joukkueen tekemän pistemäärän voit voittaa nimmaroidun pelipaidan!

Päävalmentaja Joel Banks tuulettaa.

Joel Banks ei hätkähtänyt suomalaisten juroutta – sinnikäs valmentaja johdatti Suomen ulos karmivasta tappioputkesta ja on nyt porukan kovin saunoja

Suurelle yleisölle tuntematon brittivalmentaja sai kaksi vuotta sitten käsiinsä menestykseen tottuneen miesten lentopallomaajoukkueen. Alku oli täysi katastrofi, mutta Tampereen EM-kotikisoissa Joel Banks on voittanut suomalaisyleisön puolelleen.

Antti Ronkainen hyökkää Venäjän torjuntaa vastaan.

Asiantuntija joutui kääntämään takkinsa Veljesten huippuotteiden edessä – "suomalaistapit" ovat osoittaneet, ettei mitta ole lentopallossa kaikki kaikessa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen otteet EM-kisoissa ovat hämmästyttäneet Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivalan. Suomen peli on ollut niin tasapainoista, että hän uskoo joukkueen pystyvän haastamaan vielä jäljellä olevat vastustajatkin.

Sakari Mäkinen tuulettaa.

Montako pistettä lentismiehet saavat Venäjää vastaan? Veikkaa ja voita nimmaroitu pelipaita!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa tänään Tampereen EM-lohkossa Tuomas Sammelvuon luotsaaman Venäjän. Veikkaamalla oikein Suomen joukkueen tekemän pistemäärän voit voittaa nimmaroidun pelipaidan!

Mikko Esko kuvassa.

Maajoukkuelegenda Mikko Esko opettelee uutta roolia – "positiivisesti hullu" Mauro Berruto iskosti nestoriin itseluottamusta, johon ei uskottu

Lentopallomaajoukkueen konkarit Eemi Tervaportti ja Urpo Sivula ovat suorastaan junioreita verrattuna joukkueen nestoriin, Mikko Eskoon. Takaportin kautta joukkueeseen tullut Esko on ollut heille esikuva, kilpakumppani kuin joukkuekaveri.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Lentismiesten hyökkäyspeli ja kenttäpuolustus vakuuttivat – asiantuntija muistuttaa, että vasta seuraavat pelit paljastavat Suomen tason

Suomen miesten lentopallojoukkue otti toisella voitollaan tiukan otteen EM-kisojen jatkopaikkaan. Yle Urheilun asiantuntija Konstantin Shumovin mukaan Suomen joukkueen taso testataan vasta seuraavissa peleissä.

Antti Ronkainen kommentoi villiä tuuletustaan Espanja-pelissä

Lentismiehet veivät Espanjaa kaikissa erissä – Yle seurasi ottelua hetki hetkeltä

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtasi EM-kisojen toisessa ottelussaan Espanjan. Suomi voitti ottelun komeasti 3–0.

Aaro Nikula kuvassa.

212-senttinen Aaro Nikula ei jäänyt suremaan, kun voimakas pituuskasvu sekoitti tasapainon – kanafarmin kasvatin poikkeuksellinen asenne nosti hänet voittajaksi

Aaro Nikula on Suomen kaikkien aikojen pisin maajoukkuetason lentopalloilija. Titteli on Nikulan mielestä kiva, mutta se ei itsessään riitä. Tulevaisuuden hakkuritoivo haluaa näyttää Tampereen EM-kisoissa taitonsa.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Montako pistettä lentismiehet tekevät Espanjaa vastaan? Veikkaa ja voita nimmaroitu pelipaita!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue jatkaa otteluitaan Tampereen EM-lohkossa Espanjaa vastaan. Veikkaamalla oikein Suomen joukkueen tekemän pistemäärän voit voittaa nimmaroidun pelipaidan!

Miki Jauhiainen kuvassa

Nörtistä kuoriutuu pelikentällä voitontahtoisuuden perikuva – Miki Jauhiainen on kulkenut erilaisen tien Veljeksiin

Miki Jauhiainen on ollut lentopallomaajoukkueen valmentajien listoilla pitkään, mutta nyt neljä vuotta maajoukkuedebyyttinsä jälkeen hän on valmis nousemaan parrasvaloihin. EM-kotikisoista Kalevan Lentopallon kasvatti ei silti ollut unelmoinutkaan.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Asiantuntija oli Joel Banksin kanssa eri mieltä Suomen ottelujärjestyksestä, mutta lentismiehet saivatkin unelma-alun EM-kisoilleen: "Oikealla tiellä ollaan"

Suomen miesten lentopallomaajoukkue sai lentävän lähdön Tampereen EM-kisoihin, kun se otti elintärkeän voiton Pohjois-Makedoniasta. Yle Urheilun asiantuntija Timo Tolvanen ei kuitenkaan ollut täysin vakuuttunut Suomen pelistä.

Antti Ronkainen tuulettaa pistettä.

Osallistu kotikisoihin Ylen katsojakilpailuissa – voita Suomen pelipaita tai liput Veljesten EM-otteluun!

Lentopallon EM-kisat alkavat keskiviikkona ja yksi alkulohkoista pelataan Tampereella. Myös sinä voit olla osana Suomen tarinaa EM-kotikisoissa osallistumalla Ylen EM-lähetysten katsojakisoihin.

Lauri Kerminen tuulettaa.

Montako pistettä lentismiehet iskevät EM-avauksessaan? Veikkaa ja voita nimmaroitu pelipaita!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloittaa urakkansa Tampereen EM-lohkossa Pohjois-Makedoniaa vastaan. Veikkaamalla oikein Suomen joukkueen tekemän pistemäärän voit voittaa nimmaroidun pelipaidan!

Niko Suihkonen vastaanottaa palloa.

Hyppää lentopallohuumaan mukaan! Ennakkolähetys kertoo kaiken, mitä EM-kisoista tarvitsee tietää

EM-kotikisojen lentopallohuuma lähestyy ja keskiviikkona alkavia kisoja ennakoidaan tiistaina Yle TV2:ssaa ja Areenassa kello 19–20 suorassa lähetyksessä. Suomi aloittaa urakkansa Tampereella 1.9. Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Suomalaisia lentopallofaneja katsomossa.

Suomalaiset saivat villin idean Moskovassa vuonna 2007 – nyt Suomen "seitsemäs pelaaja" on maailmankuulu karnevaalitunnelmastaan

Suomen lentopallofaneja ei suotta kehuta maailman parhaiksi. He valloittavat katsomot ja kansainväliset televisiokuvat ja seisovat joukkueensa takana niin tappioiden kuin voittojenkin aikana.

Lauri Kerminen ja Urpo Sivula tuulettavat.

Näin seuraat lentismiesten EM-kisoja Ylen kanavilla

Lentopallon EM-kisojen Suomen lohko pelataan Tampereella. Yle seuraa Veljesten otteita tiiviisti kaikilla alustoilla.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Ruotsi-ottelu olisi voinut kääntää kelkan, mutta lentisnaiset eivät asiantuntijan mielestä alisuoriutuneet – "Suomi lähti jokaiseen otteluun altavastaajana"

Naisten lentopallomaajoukkue ei saavuttanut tavoitettaan EM-kisoissa, sillä se ei saavuttanut jatkopaikkaa. Suomella olisi voinut olla siihen mahdollisuudet, jos Ruotsi-ottelun ratkaisupallot olisivat kääntyneet toiseen suuntaan.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Lentisnaisille maukas voitto EM-parketilla – "Ylpeys ei antanut pelata huonosti "

Suomi käytti viimeisen mahdollisuutensa avata voittotili lentopallon EM-kisoissa, kun se kukisti emäntämaa Romanian viimeisessä lohkopelissään.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Montako pistettä lentisnaiset tekevät Romaniaa vastaan? Veikkaa oikein ja voita liput miesten EM-avausotteluun Tampereelle!

Suomen naisten lentopallomaajoukkue kohtaa tänään EM-kisojen viimeisessä ottelussaan emäntämaan Romanian. Montako pistettä Suomi tekee ottelussa? Veikkaamalla oikein voit voittaa liput Suomen miesten EM-avausotteluun Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Suvi Kokkonen lyö Ruotsin torjunnan ohi.

Maajoukkueen nuoret yleispelaajat ovat siviilissä hiljaisia, mutta kentällä ystävykset syttyvät – kaksikko kaipaa monipuolisuutta hyökkäyksiin: "Ei sinne helpot jää"

Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä vastaavat Suomen naisten lentopallomaajoukkueen yleispelaajaosastosta. Ystävykset ovat kaivanneet joukkueen peliin tasaisuutta ja hyökkäykseen monipuolisuutta.

Tapio Kangasniemi pelaajien ympäröimänä aikalisällä.

Suomi ei pystynyt yllättämään ennakkosuosikkia – "Turkki oli joka osa-alueella parempi"

Suomi kiusasi kaksi vuotta sitten Turkkia EM-kisoissa, mutta ei onnistunut tällä kertaa haastamaan turnauksen ennakkosuosikkia kunnolla.

Naisten lentopallojoukkue tuulettaa.

Montako pistettä lentisnaiset tekevät Turkkia vastaan? Veikkaa oikein ja voita liput miesten EM-avausotteluun Tampereelle!

Suomen naisten lentopallomaajoukkue kohtaa tänään EM-kisoissa yhden ennakkosuosikeista, Turkin. Montako pistettä Suomi tekee ottelussa? Veikkaamalla oikein voit voittaa liput Suomen miesten EM-avausotteluun Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Olesia Rykhliuk ohittaa Suomen torjunnan.

Suomen taistelu jäi ilman palkintoa – Ukraina aiheutti lentopallonaisten jatkohaaveille kovan kolauksen

Suomen lentopallomaajoukkue ei saanut haluamaansa voittoa Ukrainasta, kun joukkueet kohtasivat Romaniassa EM-kisojen alkulohkon ottelussa.

Suomen naisten maajoukkue ennen ottelun alkua.

Lentopallonaiset tarvitsevat voiton joukkueesta, jota eivät ole koskaan voittaneet – päävalmentaja ei odota yllätyksiä: "Mitään taikatemppuja ei ole"

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen tavoite on päästä EM-kisoissa jatkopeleihin. Kaksi tappiota kärsinyt Suomi kohtaa tänään toisen päävastustajistaan, Ukrainan.

Ronja Heikkiniemi törmää Alankomaiden torjuntaan.

Alankomaat antoi lentisnaisille karun oppitunnin Euroopan huipulta – "Noin jäätävää torjuntaa vastaan on vaikea löytää ratkaisuja"

Suomen naisten lentopallomaajoukkue oli aseeton Alankomaiden edessä, kun joukkueet kohtasivat Romaniassa pelatussa EM-kisojen alkulohkossa. Kolmannen erän hyvä ilme antoi kuitenkin lupausta paremmasta.

Isabelle Haak lyö palloa Suomen torjunnan ohi.

Pelätty ruotsalaishakkuri piinasi ja käänsi voiton – lentisnaisten 2–0-johto suli ja vaihtui tappioon: "Fiilis kadotettiin täysin"

Suomen naisten lentopallomaajoukkue koki niukan tappion EM-kisoissa, kun Ruotsi voitti Romanian Cluj-Napocassa pelatun ottelun 3–2.

Suomen lentisnaiset juhlivat EM-kisapaikkaa

Kuusi ensikertalaista ei himmennä tavoitteen asettelua – Suomen lentopallonaisilla EM-kisoihin kaksi kovaa päämäärää

Suomen lentopallonaiset pelaavat EM-kisoissa kuuteen päivään viisi ottelua. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ottelut jatkuvat sen jälkeen neljännesvälierissä.

Kaisa Alanko kuvassa.

Nantesin jättävä passari Kaisa Alanko pyörittelee joukkuevaihtoehtoja ja Suomen peliä – kapteeni tietää, miten EM-avausvastus Ruotsi kaatuu

Kaisa Alanko on kuulunut Suomen lentopallomaajoukkueen kulmakiviin jo pitkään. Passari-kapteenille tämän kertaiset EM-kisat ovat vielä suurempi näyteikkuna kuin kaksi vuotta sitten, sillä hänellä ei ole vielä sopimusta tulevalle kaudelle.

Päävalmentaja Joel Banks keskustelee Urpo Sivulan kanssa.

Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks palasi tulvien runtelemaan Belgiaan – huolestui ystävistään, joiden kodit joutuivat veden varaan

Joel Banksin belgialainen kotikaupunki Maaseik on säästynyt tulvatuhoilta, mutta lähikaupungeissa ihmiset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan ja estämään vesivahinkoja hiekkasäkeillä.

Eemi Tervaportti, volleyboll.

Suomi aloittaa lentopallon EM-kisat Tampereella Pohjois-Makedoniaa vastaan

Miesten lentopallon EM-kilpailujen otteluohjelma on julkaistu. Hakametsän jäähalliin myydään tällä hetkellä ottelulippuja rajoitetusti.

Joel Banks

Lentopallomiesten EM-kisaryhmän hakkuriosastolle muutos – näin asiantuntija kommentoi ratkaisua

Joonas Jokela korvaa Aleksi Muukkosen syksyn EM-kisoihin valmistautuvassa Suomen miesten lentopallomaajoukkueessa.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Suomen lentopallonaiset arvottiin "mieluisaan" lohkoon Ruotsin kanssa – Turkki ja Hollanti D-lohkon suursuosikit

Suomen lentopallonaiset on arvottu myöhään torstaina Romanian EM-lohkoon, jossa pelaa muun muassa Ruotsi.

Finlands damlandslag i volleyboll.

Katso tallenne: Suomen lentopallonaiset arvottiin Romanian EM-lohkoon

Lentopallon naisten EM-kisojen lohkoarvonta on suoritettu Belgradissa. Katso tallenne.

Suomen lentopallonaisilla oli juhlapäivä EM-karsinnoissa

Suomen lentisnaisten ottelu peruttiin koronatapauksen takia – viranomaiset muuttivat mieltään: "Oli sitten toisenlainen päätös"

Naisten lentopallomaajoukkueen piti pelata illalla EM-karsintojen viimeinen ottelu Slovakiaa vastaan, mutta ottelu on peruttu. Päätös ei vaikuta Suomen saavuttamaan EM-paikkaan.

Suomen lentisnaiset juhlivat EM-kisapaikkaa

Lentopallonaiset olivat piinaavassa epävarmuudessa ennen ratkaisevaa EM-karsintapeliä – Suomen positiivinen koronatapaus oli johtaa jopa ottelun luovuttamiseen

Naisten lentopallomaajoukkue joutui kärvistelemään epävarmuudessa ennen huipputärkeää ja voitollista Montenegro-ottelua perjantaina. Vasta puolitoista tuntia ennen pelin alkua Euroopan lentopalloliitto näytti vihreää valoa Suomen pelaamiselle.

Suomen lentopallonaisilla oli juhlapäivä EM-karsinnoissa

Lentopallonaiset tyylikkäästi EM-kilpailuihin! – Montenegro taipui Suomen näytöksessä

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on edennyt neljännen kerran historiansa aikana Euroopan parhaiden maiden väliseen lopputurnaukseen. Montenegro kaatui erin 1-3. Suomen EM-lohko ja pelipaikka ratkeavat 20. toukokuuta.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue taisteli Montenegron nurin viisieräisessä trillerissä

Katso tallenne: Lentopallonaiset tekivät sen – Suomen EM-kisapaikalle sinetti!

Suomen lentopallonaisilla oli tänään mainio tilaisuus varmistaa kisapaikkansa syksyn EM-kisoihin. Katso tallenne ja Montenegro-ottelu, jossa arvoturnauksen kisalippuun riitti Suomelle jopa kaksi voitettua erää.

Tapio Kangasniemi pitää huolen, että lentisnaiset ovat virittyneitä tärkeään Montenegro-pelin, joka on isossa osassa mahdollisen EM-lopputurnauksen kannalta.

Varmistavatko lentisnaiset EM-kisapaikan jo tänään? – Suomella edessä isoin ottelu lähes kahteen vuoteen

Suomen lentopallonaisten perjantain EM-karsintaottelu Montenegroa vastaan on iso vedenjakaja lopputurnauksen kannalta. Panokset ovat huipussaan klo 18.30 alkavassa ottelussa, jota voi jännittää TV2:sta suorana.

Lentopallonaiset juhlivat Kosovo-pelin onnistumia.

Kosovo oli lentopallonaisille sopiva välipala ennen EM-karsintojen huipennusta

Kosovosta ei ollut muutaman nukutun yön jälkeen yhtään sen enempää Suomea haastamaan naisten lentopallon EM-karsinnoissa Slovakiassa, kuin mitä nähtiin avauskohtaamisessa Podgoricassa viime sunnuntaina. Toisen EM-karsintaturnauksen avaukseksi Suomi otti selvän voiton kosovolaisista 3-0 (25-9,25-16,25-14).

Olli-Pekka Ojansivu

Näin te äänestitte lentopallon EM-kisojen ryhmityksestä: Yle Urheilun lukijat osin täysin eri linjoilla päävalmentaja Banksin kanssa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin valinnat EM-ryhmän hakkureiksi olivat varsin erilaiset, mihin Yle Urheilun lukijat äänestyksessä päätyivät.

Niko Suihkonen #7, FIN, Sauli Sinkkonen #11, FIN, Antti Ronkainen #6, FIN, Urpo Sivula #10, FIN

Lentopallon EM-ryhmästä jäi pois useita yllättäviä nimiä – näin päävalmentaja perusteli valintoja: "Ideaalimaailmassa meillä olisi isompi joukkue"

Lentopallomiesten päävalmentaja Joel Banks olisi halunnut valita suuremman EM-ryhmän, mutta liiton talous ei antanut myöten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle