Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Animaatio kulkee vastavirtaan: Pixar uskaltaa tehdä uusia tarinoita, kun muu elokuvamaailma ratsastaa jatko-osilla

Animaatioissa panostetaan nyt jatko-osien sijasta uusiin, henkilökohtaisiin tarinoihin.

Disney vaihtaa toimitusjohtajaa

Uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Bob Chapek.

Disney vetää elokuvansa Netflixistä – aloittaa oman suoratoistopalvelun

Suoratoistopalvelun on tarkoitus alkaa alkuvuodesta 2019.

Pixar lopettaa jatko-osien tehtailun: "Keskitymme vain uusiin ideoihin"

Animaatiostudio Pixar on ilmoittanut, ettei aio enää tehdä elokuviinsa jatko-osia. Incredibles 2 jää toistaiseksi studion viimeiseksi jatko-osaksi.

New York kyllästyi sikaileviin mielikuvitushahmoihin – Hämähäkkimies löi poliisia, Super Mario kouri naista

Viime aikoina turistien kansoittamalla Times Squarella on sattunut lukuisia välikohtauksia, joissa on ollut osallisena erilaisiksi suosituiksi hahmoiksi pukeutuneita ihmisiä. Esiintyjät aiotaan nyt panna kuriin.

Frozenista kaikkien aikojen tuottoisin animaatio

Animaatio nousi samalla kaikkien aikojen kymmenenneksi tuottoisimmaksi elokuvaksi yli miljardin dollarin tuotollaan.

Lentsikat jää latteaksi

Dusty on kilpalenturin urasta haaveileva nuori pölytyskone. Dustya ei kuitenkaan ole rakennettu kilpakoneeksi ja kaiken lisäksi hän kärsii pahasta korkeanpaikankammosta.

Urhea on herttainen satu, joka kulkee tuttuja polkuja pitkin

Elipä kerran Skotlannin nummilla nuori prinsessa Merida joka ei pahemmin välittänyt naisellisista puuhasteluista. Sen sijaan hän rakasti rajuja ratsastusretkiä ja jousella ammuntaa.

Steve Jobs erosi Applen toimitusjohtajan paikalta

Applen legendaarinen toimitusjohtaja Steve Jobs jättää yrityksen toimitusjohtajan tehtävät. Syövän jo kertaalleen voittanut 55-vuotias Jobs on ollut sairauslomalla tammikuusta lähtien.

Prinsessa jatkaa katsotuimpana Suomessa

Prinsessa jatkaa Suomen katsotuimpana elokuvana. Kuukauden elokuvateattereissa pyörinyt elokuva keräsi tässä viikonvaihteessa yli 16 200 katsojaa.

Täällä Pohjantähden alla 2:lla vajaat 9 000 katsojaa

Perjantaina ensi-iltansa saanut Timo Koivusalon Täällä Pohjantähden alla 2 veti elokuvateattereihin viikoloppuna 8 600 katsojaa. Katsotuimpien kärjessä jatkaa Prinsessa.

Prinsessa kerännyt jo yli 100 000 katsojaa

Kotimainen Prinsessa oli viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Elokuvan kävi katsomassa lähes 19 800 ihmistä ja kaiken kaikkiaan sen on nähnyt jo yli 100 000 suomalaista.

Prinsessa keräsi hyvin katsojia

Toy Story 3 oli jo kolmatta viikonloppua perättäin Suomen katsotuin elokuva. Animaation näki tässä viikonvaihteessa 21 200 katsojaa. Toiseksi katsotuin oli kotimainen Prinsessa, joka keräsi 18 900 katsojaa.

Kallistuneet liput nostivat leffakesän uuteen ennätykseen USA:ssa

Pohjois-Amerikassa elokuvakesä oli kaikkien aikojen tuottoisin kallistuneiden lippujen ansiosta. Leffateattereissa kävijöiden määrä tippui kuitenkin alimmalle tasolleen viiteen vuoteen.

Toy Story 3 veti suomalaisia elokuvateattereihin

Perjantaina ensi-iltansa saanut Toy Story 3 on houkutellut runsaasti väkeä elokuvateattereihin. Animaatioseikkailun kävi viikonloppuna katsomassa noin 44 000 suomalaista.

Tähtihetki perjantaina 27.8.

Tähtihetken juontajina toimivat Satu Linnapuomi ja Tarmo Poussu. Tällä viikolla esittelyssä olivat elokuvat Adèle Blanc-Secin uskomattomat seikkailut, Soul Kitchen ja Toy Story 3.

Toy Story tahkoaa rahaa Yhdysvalloissa

Toy Story 3 jatkaa Pohjois-Amerikan katsotuimpana elokuvana. Disney-Pixarin tietokoneanimaatio keräsi viikonloppuna noin 59 miljoonan dollarin lipputulot, ja on rikkonut samalla animaatioelokuvien katsojaennätyksiä.

Toy Story 3 teki vahvan avauksen USA:ssa

Toy Story 3 on tehnyt yhden kaikkien aikojen parhaista animaatioiden avaustuloksista Pohjois-Amerikassa. Perjantaina ensi-iltansa saanut leffa keräsi lipputuloja 109 miljoonaa dollaria.

Shrek ja Toy Story valtaavat valkokankaat 2010

Lämmittelyt ja jatko-osat tulevat menestymään suomalaisissa elokuvateattereissa tänä vuonna. Kaikkien animaatioiden ja 3D-elokuvien puristuksessa parhaiten pärjäävät kuitenkin edelleen ne elokuvat, joissa tarina on hyvä. Etukäteen todellista menestyselokuvaa on kuitenkin vaikea tunnistaa.

Tähtihetki: Up - kohti korkeuksia

Up - kohti korkeuksia on sekoitus vallatonta huumoria, huikeaa mielikuvitusta ja syvää elämänviisautta, sanoo Tarmo Poussu ja antaa elokuvalle täydet viisi tähteä. Anu Silfverbergin filmi sai kyyneliin, niin animaatio kuin onkin.

Cannesin filmijuhlat on avattu

Cannesin kansainväliset filmijuhlat on avattu. Puolitoista viikkoa kestävä festivaali käynnistyi keskiviikkona animaatiolla Up. Loistavat etukäteisarviot saanut Pixar Filmsin animaatio toi kolmiulotteisten lasien käytön myös maailman arvostetuimmalle filmifestivaalille.

Disneyn taiteellinen johtaja: Parhaat tarinat menestyvät

Disneyn taiteellisen johtajan John Lasseterin mukaan maailmanlaajuisessa viihdebisneksessä menestyvät ne, jotka keksivät parhaita tarinoita. Jakelutekniikalla ei ole suurta merkitystä. Myös tulevaisuudessa tullaan näkemään hyvin samankaltaisia tarinoita kuin nykyäänkin.

Tähtihetki: Bolt

Satu Linnapuomi kirjoittaa Bolt-animaation olevan mahtavia seikkailuja ja kommelluksia sisältäv hurmaava road-movie. Tarmo Poussun mielestä Disneyn elokuva ei yllä Pixar-studion animaatioiden tasolle.

Disney julkisti 3D-suunnitelmansa

Elokuvayhtiö Disney ja sen animaatiostudio Pixar tekevät kahdeksan 3D-animaatiota seuraavan neljän vuoden aikana, kertoo BBC. Muun muassa suosikkielokuva Toy Storysta ja sen jatko-osista julkaistaan 3D-versiot.

Tietokoneanimaatioiden hahmot vierailevat Tennispalatsissa

Helsingissä avautuu animaatiojätti Pixaria kuvaava laaja näyttely. Taidemuseo Tennispalatsin "Pixar - 20 vuotta animaatioita" -näyttely esittelee yli 500 Pixarin elokuviin liittyvää luonnosta, mallia tai muuta taideteosta.

Disney ostaa Pixar Animationin

Viihdeyhtiö Disney ostaa kilpailijansa Pixar Animationin 7,4 miljardilla dollarilla eli runsaalla kuudella miljardilla eurolla.

Disney ostaa Pixar Animationin

Viihdeyhtiö Disney ostaa kilpailijansa Pixarin Animationin 7,4 miljardilla dollarilla eli runsaalla 6 miljardilla eurolla.