Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kasviksia ja hedelmiä pöydällä.

Ouluun tulee Suomen ensimmäinen hävikkiruokafestari

Kaikki Käyttöön -festivaali on Oulun Prunnitorilla elokuussa. Ympäristöjärjestö Dodo ry:n ja Ravintolakorttelin järjestämällä festivaalilla kerrotaan vähähävikkisestä ruuasta ja järjestetään kokkausnäytöksiä.

Ihmisiä istuu terasilla. Pyödällä on laseissa valkoviiniä ja olutta.

Verohallinto löysi ravintolavalvonnassa noin 20 miljoonaa euroa maksamattomia veroja – tällainen on tyypillinen veroja kiertävä ravintola

Kierretyt verot ovat viiden vuoden ajalta. Verohallinto valmistautuu tekemään ensi vuodesta verotarkastuksia satoihin ravintoloihin.

Apulaisvuoropäällikkö Shahzaib työskentelee McDonald's Meilahden ravintolassa toukokuussa 2022.

Kokeile, pärjäisitkö Mäkkärissä – ravintola-alalla ei ehkä pian suomen kieltä kuule, ja se johtuu palkasta ja työoloista

Koronarajoitukset laukaisivat joukkopaon ravintola-alalta, mutta työvoimapulan juuret ovat palkkauksessa ja työoloissa.

Poliisiauton hälytysvalot

Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.

Havainnekuva ylhäältä uudesta Wasa Marina kesäravintolasta kampusalueella.

Vaasan Palosaari saa uuden ravintolan

Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta on myöntänyt rakennusluvan uudelle ravintolalle Palosaarelle.

Kuvassa tarjoilija työskentelee ravintola Vltavassa lokakuussa 2020.

Ravintola-alan työvoimapula vaivaa kaikkialla Suomessa – sulkemisilta on pääosin vältytty

HOK-Elanto sulkee ravintoloitaan kesäksi, mutta muualla Suomessa vastaavaan ei näyttäisi olevan tarvetta. Työvoiman saatavuus on kuitenkin ollut heikkoa ja jossain aukioloaikoja rajoitetaan.

Tampereen areena jääkiekon MM-kisojen ottelussa Suomi–Yhdysvallat.

Jääkiekon MM-kisat Tampereella nosti NoHO Parnersin ennätystulokseen toukokuussa

Liikevaihto kasvoi toukokuussa selvästi verrattuna myös koronaa edeltävään aikaan.

Tarjoilijan käsi kaataa kiiltävästä termoskannusta kahvia kuppiin ravintolapöydässä, jossa näkyy myös aamiaisastioita.

Maanantai 13.6.2022

Ravintola-alan työntekijät. Ranskan vaalit. Uudenkaupungin autotehdas. Tyttöjen MM-jääkiekko. Sää.

Sofia Vesanen, tarjoilija, Ravintola Kappeli.

Kauppajätti S-ryhmä sulkee yllättäen kymmenkunta ravintolaa kesäksi pääkaupunkiseudulla – taustalla ankara työvoimapula

Samaan aikaan kun yritykset kärsivät työvoimapulasta, työttömyys on pysynyt Uudellamaalla sitkeästi korkealla tasolla.

Roosamarian yrittäjä Maria "Manti" Keskimaunu veivaa gluutenitonta rieskataikinaa.

Juhlasesonki on kiivaampi kuin vuosiin, mutta moni pitopalveluyritys joutuu myymään ei-oota työntekijäpulan takia

Osa pito- ja ravintolapalveluita tarjoavista yrityksistä kärsii työvoimapulasta kesän juhlakauden kynnyksellä. Pandemian aikana alan työntekijöitä on siirtynyt muihin tehtäviin.

Meksikolaisravintolan yrittäjä seisoo tiskin edessä esittelemässä ratkaisua, jossa lista-annoksen liha korvataan osittain kasviksilla hintojen pitämiseksi kurissa.

Ravintoloitsijan vastaus huimasti kallistuviin raaka-aineisiin: oululaisyrittäjä keksi vähentää lihaa annoksissa hintojen korottamisen sijaan

Ravintola-alan etujärjestön mukaan yhtä ankaraa painetta hintojen nostoon ei ole nähty koskaan aiemmin. Yhtenä helpotuksena MaRa ehdottaa, että lounasedun enimmäis- ja vähimmäismääriä korotettaisiin.

SIlmälasipäinen nainen katsoo kaukaisuuteen kuppi kädessään.

Kokki Jonna Lehtorannalle jäi koronalomautuksista 20 000 euron velat – ravintolatyöntekijöitä jäi tyhjän päälle, kun turvaverkko petti

Jos yksi toimiala oli rajoitusten kärki, sen henkilöstöstä olisi pitänyt huolehtia paremmin, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo nyt. Koronatuet menivät yrityksille ja talouselämälle.

Olutta lasissa ravintolassa.

Kuopion terassikausi pääsi kunnolla käyntiin aurinkoisten kevätpäivien ansiosta: työvoimapula haastaa kuitenkin alaa kevät- ja kesäsesonkina

Ravintola Glorian kesäterassi avattiin jo huhtikuun alussa, mutta savolaiset ovat löytäneet terassille vasta viime viikkojen aurinkoisina kevätpäivinä.

Anonyymi ihminen juo kahvia ja polttaa tupakkaa aurinkoisella terassilla.

Joensuun terassit avautuivat viikkoja myöhemmin kuin normaalisti: Jokilaiva Romeo täyttyi heti ensimmäisenä aukiolon iltana

PKO:sta kerrotaan, että esimerkiksi Jokilaiva Romeossa oli viime keskiviikkona avajaispäivänä noin 900 asiakasta.

Kuvassa on riisiä, tofua, kasviksia ja cashew-pähkinöitä sisältävä lounasannos Korat Thai -ravintolassa Helsingissä lokakuussa 2020.

Hintojen korotuspaineet kasvavat Hämeen ravintoloissa – myös lounaat ovat kallistumassa

Vasta koronarajoitusten vaikutuksista toipuvat ravintolat ovat uudessa kriisissä kustannusten noustessa. Ravintoloiden hintoihin on odotettavissa korotuksia kevään aikana.

Big Mac -ateria McDonald`sin ravintolassa.

Riihimäen McDonald's työllistää 60 ihmistä

Tarkoituksena on, että ravintola avataan loppuvuodesta. Suuri autokaistaravintola tulee olemaan avoinna ympäri vuorokauden.

Una Hirvilammi ja Tapio Virtanen syövät kasvokkain lounassalaatteja ravintolassa. Ravintolan katossa roikkuu kävyn muotoisia valaisimia, ja salin takaseinässä on ruudukkokuviointi.

Ravintolassa ruokailu on kallistumassa pian – tukkujen puhelimet soivat nyt tauotta, kun tavarantoimittajat haluavat nostaa hintojaan

Tukkuhintojen odotetaan nousevan jopa yli 10 prosenttia tämän vuoden aikana. Käsillä on matkailu- ja ravintola-alan pahin kriisi sitten toisen maailmansodan.

Läheltä

Palkittu tamperelainen ravintola C lopettaa toimintansa

Päätöksen taustalla ovat terveydelliset syyt.

Kaksi lasia, joissa toisessa on olutta. Taustalla näkyy olutpulloja kaapissa.

Ravintola Cavelle ja Pub Old Dogille uusi omistaja

Iisalmen Olutmestari Oy on ostanut konkurssiin menneiden Caven ja Pub Old Dogin liiketoiminnat.

Ravintola Fröjn taustajoukot  Simon Selin, Michael Björklund, Mattias Åhman ja Anna Åhman.

Vaasan keskustaan avataan huhtikuun lopulla uusi ravintola – Hejm saa sisarravintolan nimeltään Fröj

Ravintolan taustalla on sama joukko joka pyörittää ravintola Hejmiä. Modernin pohjoismaisen tyylin lisäksi ravintolan erikoisuutena ovat maistelumenut.

Nostokuva

Tiistai 1.3.2022 (tv)

Asevienti. Nato-kannatus. Ravintolat. Sääennuste.

Alepupin työntekijä opettaa opiskelijaa käyttämään juomalaitteita.

Ravintolat paikkaavat työntekijäpulaa pikakouluttamalla tarjoilijoita kesäksi – Oona Hankaniemi, 19, pääsi kaatamaan shotteja heti aamusta

Koronasta kärsineellä ravintola-alalla on vaikeuksia saada tarpeeksi työntekijöitä kesäksi töihin. Kuopiossa ratkaisua etsitään Savon ammattiopiston antamasta täsmäkoulutuksesta.

Mikkeliläisen ravintola Bar Domin yrittäjä Juha Parkkinen.

Ravintolarajoitukset poistuvat tänään, mutta yrittäjien haasteet jäivät – mikkeliläisen yrittäjän mukaan alalla on huutava pula työntekijöstä

Noin kaksi vuotta jatkuneen koronapandemian on arvioitu nakertaneen rajusti majoitus- ja ravintola-alan liikevaihtoa. Huolta herättää edelleen se, ettei epidemia ole päättynyt. Myös alan työntekijöistä on pulaa.

Oululainen Tarja Huru ravintola Zonessa Rukalla.

Rinnekeskusten asiakkaat nauttivat avautuvista palveluista, yrittäjää rajoitukset rassaavat yhä: "Kun vain jaksaisi uskoa tulevaisuuteen"

Asiakkaita odotetaan rinnekeskuksiin jopa ennätyksellisen paljon kevään aikana. Ravintola-alan yrittäjät yrittävät kuroa korona-ajan tappioita umpeen hyvien matkailuvirtojen turvin.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Mikkelin ja Savonlinnan seudulle tarvitaan kesätöihin erityisesti ravintola-alan työntekijöitä – matkailujohtaja: "Näyttää haastavalta"

Viime kesänä ravintola-alan työntekijöistä oli myös pulaa Savonlinnassa, kun ammattikokkien ja salihenkilökunnan rekrytointi oli hankalaa. Mikkelin kehitysyhtiö Miksein mukaan ravintola- ja matkailualan kesätyöpaikkoihin ei toistaiseksi ole ollut tunkua.

Naistarjoilija baaritiskin luona

Rajoituksia höllätään hiihtolomasesongin alla – Lapin ravintoloissa riittää taas töitä, Anna Viinikka tarttui mahdollisuuteen ja jätti Espoon

Lapin ravintoloissa työvoiman tarve on ollut yhtä sahausta. Ensin osaajia etsittiin kovalla vaivalla, sitten tulivat rajoitukset ja sesongille palkattuja työntekijöitä jäi ilman töitä. Ilmassa on taas toiveikkuutta, kun rajoitukset hellittävät tänään.

Hotelli Koskenniskan ravintolasali.

Retrohotelli toi pikkukaupunkiin diskon, naistentanssit ja karaoken – korona-aika pakotti iäkkäät yrittäjät luopumaan elämäntyöstään

Myytävänä oleva Hotelli Koskenniska Forssassa veti aikoinaan hämäläisiä diskohileitä. Kolmekymmentä vuotta on muuttanut ravintolaelämää, ja koronan tuomat ravintolarajoitukset olivat viimeinen niitti.

Pieksämäellä sijaitseva Ravintola Kiila kuvattuna tammikuussa 2022 talvisessa maisemassa.

Koronakapinoinut ravintola Pieksämäellä menetti anniskeluluvat kahdeksi viikoksi – tällä kertaa syynä alkoholilain rikkomukset

Ylitarkastaja Tuomo Wallén Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että tuore päätös anniskeluluvan peruuttamisesta perustuu alkoholilakiin.

Ravintolatyöntekijä Mohammed Abdulkadir tekee hampurilaista.

Ravintola- ja matkailuväki nostaa protestihenkeä tempauksella – Lapissa asiakkaat ymmärtävät yrittäjien tuskan

Ravintoloiden koronarajoituksia vastustetaan verkossa Nyt riittää -nimisellä mielenilmauksella, joka järjestetään perjantai-iltana.

Ravintolan seinällä on iso seinämaalaus moottoripyöristä.

Jotu Karjalainen aikoi kalastella loppuelämänsä, mutta avasikin ravintolan keskelle koronarajoituksia: "Ihmisellä pitää olla tekemistä"

Suomeen on ilmestynyt uusia ravintoloita entiseen tahtiin korona-aikanakin. Aloittaminen on helppoa, eikä vaadi välttämättä suuria summia rahaa.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Isot ravintolayritykset pettyivät valtion koronakorvauksiin – kotimainen pörssiyhtiö aikoo investoida jatkossa Norjaan ja Tanskaan

Nykyinen korvauskatto estää Noho Partnersin ja Restel Oy:n mukaan suuryrityksiä saamasta oikeudenmukaiset korvaukset pandemian aiheuttamista miljoonatappioista. Muissa pohjoismaissa maksetaan ravintoloille korvauksia enemmän.

Gastrobar3:n rakennus Kajaanissa.

Rajoitukset olivat viimeinen niitti: kajaanilainen ravintola Gastrobar3 sulkee ovensa

Lopettamisen syy löytyy koronapandemiasta ja sen perusteella määrätyistä aukioloaikojen ja asiakasmäärien rajoituksista.

La Famiglia ravintolan ravintolapöytä Flamingossa.

Lapin yrittäjät arvostelee valtioneuvoston ravintolarajoituksia: majoitusasiakkaiden anniskelua halutaan jatkaa kello 23 asti

Yrittäjäjärjestö esittää, että omia majoitusasiakkaitaan palvelevat ravintolat voisivat jatkaa anniskelua ruokailun yhteydessä kello 23 saakka.

Paperikassi, jonka edessä on purkkeihin pakattua jouluruokaa, vakuumipakattua kinkkua- ja kalaa sekä kasa leivonnaisia.

Noutoruokien suosio sai ravintolat myymään jouluruokia kasseissa – ravintolapäällikkö: "Ihmiset eivät halua valmisruokaa vaan valmista ruokaa"

Yksittäisille ravintoloille noudettavien juhlaruokien myynnillä voi olla iso merkitys varsinkin korona-ajan rajoitusten keskellä. Alalla uskotaan, että noutoruoka on suosittua myös pandemian jälkeen.

Henkilökuva juvalaisesta baariyrittäjä Antti Halosesta.

Juvalainen baariyrittäjä turhautui uusiin koronarajoituksiin ja joutuu sulkemaan ravintolansa toistaiseksi vuoden alusta: "Onko tässä mitään järkeä enää?"

Juvalainen ravintola-alan yrittäjä Antti Halonen kertoo, että hän joutuu lomauttamaan henkilökuntansa kokonaan uusien rajoitusten myötä.

Mustapaitainen ravintoloitsija Henry Olander Finlaysonin Palatsi -ravintolan ruokasalissa.

Kun pääministeri Marin oli puhunut televisiossa kello 23, alkoi ravintoloitsija Henry Olanderin ja hääparien uneton yö

Hallitus painoi hätäjarrusta ja määräsi leviämisalueen ravintolat lopettamaan anniskelun viideltä. Tämä kaataa ravintoloitsijan mukaan monen hääparin vuoden suunnittelemat juhlat.

Lapsia pulkkamäessä 19.12.2021 Joulupukin pajakylässä Rovaniemellä.

Lapin matkailuväellä suuri huoli – näkeekö turisti nälkää, kun ravintolarajoitukset iskevät

Lappiin virtaa jouluturisteja melkein vanhaan malliin. Matkailuyrittäjät ihmettelevät, miten heidät ruokitaan, kun ravintolat pitää panna kiinni.

!4-vuotias koululainen Iida Oral ottamassa seitiä ruoka-annokseensa Kaurialan koulun ruokalassa

Hämeenlinnalainen Iida Oral kyllästyi kouluruuan heikkoon tasoon: "Ruoka on aika mautonta ja perunoissa on välillä multaa päällä"

14-vuotias Iida Oral perää Palmia Oy:ltä parannuksia kouluruuan tasoon Hämeenlinnassa. Kaupungin ja yhtiön asiakastyytyväisyystutkimuksissa ruoka saa kuitenkin yleisarvosanan hyvä.

Yrittäjä Janne Koivunen

Porilaisravintolan pikkujoulusaldo: Puolet juhlijoista puuttuu, etenkin vanhemmat asiakkaat loistavat poissaolollaan

Vielä lokakuussa odotettu "kaikkien aikojen pikkujoulukausi" lässähti pannukakuksi myös Porissa.

Käsihuuhdepullo baarin narikan pöydällä, taustalla näkyy baaritiski

Koronarajoitukset kiristyvät Keski-Suomessa – koronapassi käyttöön ravintoloissa perjantain ja lauantain välisenä yönä

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravintolatoimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset otetaan käyttöön tulevana viikonloppuna Keski-Suomessa ja Rovaniemen kaupungissa.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Häiriökäyttäytyminen yökerhoissa vähentynyt koronapassin jälkeen – NoHo: "Syntyy ehkä tiukempi seula sille, missä vireystilassa asiakkaat ovat"

Suoraa yhteyttä koronapassin käyttöönoton ja häiriökäyttäytymisen vähenemisen välille ei voi vetää ennen kuin dataa on kerätty enemmän, huomauttaa NoHo Partnersin toimitusjohtaja.

Koronapassi puhelimen ruudulla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelle uusia ravintolarajoituksia

Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Ravintolan baaritiskin oluthanoja.

Pohjois-Pohjanmaalle asetettiin ravintolarajoituksia – ravintola välttyy uusilta määräyksiltä tarkastamalla asiakkaiden koronapassit

Keskiviikkona ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan kello yhteen, ja asiakasmääriä pienennetään. Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka. Koronapassin käytöllä niiltä voi kuitenkin välttyä.

Nainen ja kaksi lasta kirjastossa.

Torstai 11.11.2021 (tv)

Ravintolarajoitukset. Kotoutuminen ruotsiksi. Jäätelörobotti. Sääennuste.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Yli sata ravintola-alan yritystä haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen epidemiakorvauksista korona-ajalta – oikeus hylkäsi osan kanteista

Ravintola-alan yritykset haluavat vakuutusyhtiöltä korvauksia epidemiavakuutuksen perusteella. Oikeus antoi tänään kanteista välituomioita.

Miki Kuusi.

Wolt CEO hails multi-billion-euro sale, says it was a "difficult decision"

The delivery-firm deal is one of the biggest in Finnish business history.

Wallis' Karaoke Bar -ravintolassa tarkastettiin asiakkaiden koronapassit tartuntatautilain muutoksen tultua voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Helsingissä 16. lokakuuta 2021.

Pikkujoulukausi huolestuttaa, ja siksi pääkaupunkiseudun koronaryhmä haluaa voimaan yli joulun kestävät tiukemmat ravintolarajoitukset

Perusteena tälle on ryhmän mukaan pääkaupunkiseudun huonontunut tautitilanne, rokotuskattavuuden nousun hidastuminen ja erikoissairaanhoidon kuormituksen lisääntyminen. 

Pataässässä tanssittiin 15. lokakuuta.

Osa ravintoloista käyttää koronapassia vain kun niille parhaiten sopii, MaRan Timo Lappi ihmettelee terveysviranomaisen tyrmääviä lausuntoja

Anniskeluravintolat saattavat pyörittää toimintaansa alueellisen koronarajoituksen mukaan ja koronapassia käytetään vasta viikonloppuna. “Pitäisi olla jokotai”, sanoo THL:n Mika Salminen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle