Uusimmat artikkelit
Ravintoloitsijat odottavat vilkasta pikkujoulukautta Päijät-Hämeeseen
Varauksia tehdään edelleen lyhyellä varoitusajalla. Tänä syksynä myös viime tingan perumiset ovat lisääntyneet.
Nuoria houkutellaan ravintola-alalle RaflaTETillä Vaasassa
RaflaTET:ssä viikon aikana oppilas pääsee tutustumaan ravintoa-alan opiskeluun Vamialla ja itse työskentelyyn ravintolassa.
Tampereen Ratinassa kelluu hylättyjä laivoja – ”Se on tulos tai ulos” lataa satamapomo ravintolalaivoista, jotka ovat auki vain harvoin
Tampereen kaupungilla on tekeillä kaavamuutos, jolla pyritään tekemään Ratinan suvannosta viihtyisä ja siisti. Satamavastaava Tuomas Salovaara sanoo, että tavoite vaatii kovia ratkaisuja.
Joensuulaista ravintola Roustia haetaan konkurssiin – ravintolan kesäpizzeria jouduttiin pitämään kiinni jo kuluneella kaudella
Taitokorttelin vieressä, Surakan pihassa toimiva ravintola Rousti tarjoaa lounasta ja lista-annoksia. Yrittäjä ennakoi jo keväällä vaikeuksia liiketalouteen.
Laura Henriksson avasi suljetun lähiökuppilan ja huomasi, että sitä oli kaivattu: ”Kanta-asiakkaat halusivat tulla remonttiavuksi”
Uuden ravintolayrittäjän mielestä parasta lähiöbaarissa ovat hyvää tunnelmaa luovat asiakkaat. Oluen lisäksi asiakkaita houkuttelevat ihmisten tapaaminen sekä karaoke ja bingo.
Luvaton piharavintola jatkaa toimintaansa Turussa – naapureille elämä on välillä yhtä Ruisrockia
Turku ei purata asemakaavan vastaisesti rakennettua ravintolaa, vaikka oikeus on kahteen kertaan todennut rakennusluvan laittomaksi. Kolmas rakennuslupa samaan tarkoitukseen on tulossa käsittelyyn.
Lapissa ravintoloille on tarjolla kansainvälinen asiakaskunta, mutta kehitys junnaa paikoillaan – keittiöpäällikkö: “Puuttuu intohimo ja uskallus”
Huippuravintoloiden listauksiin on yltänyt tänä vuonna vain ravintola Aanaar. Menestyneen keittiöpäällikön Tero Mäntykankaan mukaan ravintola-alalla unohdetaan kehitys silloin kun menee hyvin.
Viisi lappilaista ravintolaa pääsi Suomen parhaimpien joukkoon
Ravintolakriitikot Mikko Takala ja Mika Remes listasivat Suomen 40 parasta ravintolaa Kauppalehti Optiossa.
Kaksi Peeässältä yrittäjiksi siirtynyttä johtohenkilöä perustaa yhteisen ravintolayhtiön – tähtäimenä 50 miljoonan liikevaihto
Ville Puustinen ja Mikko Rosendahl tähtäävät Pro Restaurants -yrityksellään Suomen suurimpien yksityisten ravintolayhtiöiden joukkoon. Yrityksen kotipaikkana on Kuopio.
Palkittu keittiömestari toivoo alalle lisää suomalaisia nuoria: “Ettei meillä ole yhtäkkiä lautasella poronfileetä tikka masala”
Lapissa on kärsitty kokkipulasta jo vuosia. Ulkomaisen työvoiman varaan ei voida tuudittautua, sillä kokkipulasta kärsii koko maailma, sanoo Lapin keittiömestareiden puheenjohtaja Petri Selander.
Ravitsemusalan henkilöstöpula ei hellitä – moni vastavalmistunut vaihtaa alaa, koska valinnanvaraa löytyy
Ravitsemusalalla kävi työntekijäkato korona-aikana, kun moni vaihtoi alaa. He eivät ole alalle palanneet, eikä koulutuksellakaan saada kaikkia paikkoja täyteen. Tulevaisuus nähdään silti valoisana.
45 vuotta särää valmistanut perheyritys lopettaa ravintolan pitämisen Lemillä – Kippurasarvelle etsitään uutta yrittäjää
Ravintola Kippurasarven nykyiset yrittäjät olisivat valmiita myymään ravintolatoiminnan lisäksi myös muita liiketoimintojaan uudelle yrittäjälle.
Uudet ylioppilaat julki, pitopalvelussa käsillä vuoden kiireisin aika
Heikentynyt taloustilanne näkyy jonkin verran pitopalvelujen tilauksissa.
Kävimme läpi Suomen kaikki yli 6 000 kesäterassia: raviradat yllättivät – tästä knoppitietoa iltaan naapurustosi anniskelualueista
Viikonlopun sääennuste lupaa terassikansalle aurinkoa ja lämpöä. Katso tästä, missä ovat Suomen tiheimmät terassikeskittymät ja missä suurimmat anniskelualueet.
Saunaravintola Meren on määrä aueta tulevana kesänä Vaasassa – ”Rakennustöitä tullaan jatkamaan lähiaikoina”
Alun perin avajaisia oli määrä viettää loppukesästä 2022. Vallitseva maailmantilanne sekä kustannusten nousu ovat venyttäneet aikataulua. Ajankohta ravintolan aukeamiselle selviää lähiaikoina.
Lapsi ei saanut ukrainalaiselta tarjoilijalta palvelua suomeksi, vanhemmat laittoivat palautetta – ravintolaketjun yrittäjä vetoaa asiakkaisiin
Englannin kieltä pääsee käyttämään yhä useammin ravintoloissa. Pääkaupunkiseudulla avoimiin työpaikkoihin tulevista hakemuksista arviolta jo puolet on sellaisilta työnhakijoilta, jotka eivät puhu suomea.
Historiallisen Haarlan palatsin kellaritiloihin avautuu pian ravintola Tampereella
Ravintolan on tarkoitus avautua kesän alkupuolella.
Oletko syönyt näissä helsinkiläisravintoloissa? Olet saattanut saada ostereista ruokamyrkytyksen
Kuumentamatta syötävät osterit ovat yleisiä epidemian välittäjäelintarvikkeita, koksa ne siivilöivät itseensä noroviruksia eläessään ihmisen ulosteesta saatuneessa vedessä.
Pohjanmaan matkailu- ja ravintola-ala näyttää elpymisen merkkjä koronan jälkeen – kustannusten nousu rasittaa alaa
Luvut ovat kutakuinkin samalla tasolla kuin ennen koronavuosia. Ruotsalaiset turistit ovat palanneet Pohjanmaalle, ja liikematkustus on kasvussa.
Tampereen Keskustorin kesäkeitaan ravintolat on valittu – yhteisterassi avataan toukokuussa
Myyntipaikkaa hakeneilta ravintoloilta edellytettiin kesäkeitaalle suunniteltua mielenkiintoista ravintolakonseptia ja ruoka- ja juomamenua. Kolme ravintoloista on tuttuja viime kesältä.
Ravintola ja terveystarkastaja ovat kiistelleet nilviäisten sulattamisesta jo 8 vuotta – viime vuonna kolme ruokamyrkytysepäilyä
Kouvolan kaupunki langetti ravintolalle yhteensä 6 000 euron uhkasakon puutteellisen ruokahygienian takia.
Keskustorin kesäkeidas tulee taas toukokuussa, nyt Tampere etsii kahdeksaa ravintolatoimijaa
Valittavilta edellytetään muun muassa sitä, että ruokaa ja juomaa tarjoillaan koko kesäkeitaan aukioloajan.
Kirjalan kahvipaahtimon barista Anna Siitari palkittiin PRO-gaalassa vuoden tulokkaana
Siitarin ura baristana sai alkunsa koronakeväänä 2020, kun hän palasi pandemian takia maailmalta kotikaupunkiin.
Raisio houkuttelee ruoanlaiton ammattilaisia töihin nostamalla palkkaa
Raision kaupungin ruokapalveluiden työntekijöiden palkkoja korotetaan tästä kuusta lähtien sadalla eurolla. Taustalla on henkilöstöpula, jonka pelätään vaikuttavan jo ruokien valmistamiseen.
Hesburgerin näytöt pimenivät – ”Koskee lähes kaikkia ravintoloita koko maassa”
Valtakunnallisesti ilmennyt ongelma ei vaikuta ravintoloiden muuhun toimintaan. Vika korjattiin tiistain aikana.
Viimeiset makkaraherkut myydään uutenavuotena – legendaarinen rovaniemeläisgrilli lopettaa, mutta ahdingossa on myös moni muu
Yleinen hintojen nousu on ajanut ravintolayrittäjiä ahdinkoon. Lapissa ainakin kaksi ravintolaa lyö lapun luukulle. Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara kertoo tilanteen olevan tukala ympäri Suomen.
”Tämä oli minulle viimeinen pisara”, sanoo puustileipuri, jonka kassa varastettiin – käteisestä luopuu yhä useampi, yksi syy on turvallisuus
Suomen Pankin kyselyyn vastanneista noin 85 prosenttia valitsee päivittäistavaroidensa maksutavaksi vain korttimaksun. Yrityksille myös turvallisuus ja käteisen kalleus ovat syitä luopua käteisestä.
Ukrainalaispakolaiset käyvät kurssilla työllistyäkseen matkailualan töihin Lappiin – yksi heistä on 18-vuotias Jána Rudenko
Rovaniemellä koulutetaan ukrainalaisia pakolaisia matkailualan töihin parin viikon mittaisella valmennuskurssilla. Ryhmä vierailee yrityksissä ja käy läpi työtehtäviä aamupalan tekemisestä turvallisuusasioihin.
Aamulehti: Legendaarinen tamperelaisravintola Ohranjyvä on talousvaikeuksissa
Ravintola on pysynyt kiinni heinäkuusta lähtien.
Pikkujouluja juhlitaan Hämeessä lähes yhtä innokkaasti kuin ennen koronaepidemiaa
Pikkujoulusesonki näyttää onnistuvan, mutta muun muassa energian hinnan nousu varjostaa lähikuukausia majoitus- ja ravitsemisalalla.
”Ainahan sitä toivoo, että huutokauppapäivänä sali olisi täynnä ostajia, joilla on ostohousut jalassa”, sanoo huutokauppameklari Mauri Hassinen
Mauri Hassinen oppi hyvin nuorena, että ansaitseminen ei tarkoita aina fyysistä työtä, sillä tienata voi myös myymällä tavaraa.
Kaupunginhallitus on hyväksymässä Oulun Tuotantokeittiö Oy:n osakkeiden myynnin Pohteelle
Oulun kaupunki myy osan Oulun Tuotantokeittiö Oy:stä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.
Pikkujoulukausi käynnistymässä Pohjois-Savossa – Kuopiossa ravintolat ovat saaneet lisätyöntekijöitä sesonkiin muun muassa kesätyöntekijöistä
Ruuan ja energian hinnannousua on jouduttu kompensoimaan palveluiden hintoja maltillisesti nostamalla, jotta työstä jää yritykselle riittävästi katetta.
Suur-Savo sulkee Rosso-ravintolan vuoden vaihteessa: ”Syynä kannattamattomuus”, sanoo toimialajohtaja Kai Nurmi
Kai Nurmen mukaan asiakkaiden puutetta selittää se, että Rosso sijaitsee 2. kerroksessa, eikä ravintolaan ole omaa sisäänkäyntiä katutasossa.
Outokummun hotelliravintola Kummun kiinteistö on myyty
Ravintolatoiminta jatkuu kiinteistökaupan jälkeen.
Kauppakeskus Syke on lähes normaalisti avoinna – rasvapalosta syntyi jonkin verran savuvahinkoja
Tulipalon alkulähteenä toiminut ravintola sekä sen yläpuolella sijaitsevat toimitilat pysyvät toistaiseksi suljettuna savuvahinkojen vuoksi.
Vastuullinen anniskelu toteutuu vaihtelevasti Etelä-Karjalassa – selvästi päihtyneille henkilöille anniskeltiin
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin mukaan selvästi päihtyneille henkilöille anniskeluun tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.
Matkailualan opintojen vetovoima heikentynyt myös Etelä-Savossa
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa alan verkkokoulutukset sen sijaan kasvattivat suosiotaan korona-aikana.
Mikkelin keskuskeittiö Isopadassa sähkövika: kolmen päivän menut uusiksi
Isopadassa valmistetaan tavallisena päivänä noin 5 800 ruoka-annosta esimerkiksi päiväkoteihin ja kouluihin.
Yllättävän moni lopettaa työt koeajalla, matkailu- ja ravintola-ala on kriisissä – Susanna Tapio palasi hotellin respaan, todella moni muu ei
Matkailu- ja ravintola-alalta lähti jopa 20 000 työntekijää. Tulijoita on esimerkiksi hoitoalalta. Monen kokemattoman työntekijän työsuhde päättyy kuitenkin jo koeajalla.
Vaasalaisravintoloiden kesä oli edellisvuotta hiljaisempi – myös rahankäyttö on vähentynyt
Heinäkuun myynti oli jopa kolmanneksen pienempi kuin viime kesänä. Kävijämäärän vähenemisen lisäksi, ihmiset ovat tarkempia sen suhteen, kuinka rahaa kulutetaan.
Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia hakee säästöjä kasvun turvaamiseksi
Fodelian ruoan verkkokauppa on jäänyt tavoitteistaan, ja muissakin kuluttajatuoteyksiköissä sopeutetaan toimintoja. Sen sijaan ateriapalvelussa yhtiö on tehnyt isot sopimukset kunta- ja hoivapuolelle.
Ouluun tulee Suomen ensimmäinen hävikkiruokafestari
Kaikki Käyttöön -festivaali on Oulun Prunnitorilla elokuussa. Ympäristöjärjestö Dodo ry:n ja Ravintolakorttelin järjestämällä festivaalilla kerrotaan vähähävikkisestä ruuasta ja järjestetään kokkausnäytöksiä.
Verohallinto löysi ravintolavalvonnassa noin 20 miljoonaa euroa maksamattomia veroja – tällainen on tyypillinen veroja kiertävä ravintola
Kierretyt verot ovat viiden vuoden ajalta. Verohallinto valmistautuu tekemään ensi vuodesta verotarkastuksia satoihin ravintoloihin.
Kokeile, pärjäisitkö Mäkkärissä – ravintola-alalla ei ehkä pian suomen kieltä kuule, ja se johtuu palkasta ja työoloista
Koronarajoitukset laukaisivat joukkopaon ravintola-alalta, mutta työvoimapulan juuret ovat palkkauksessa ja työoloissa.
Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.
Vaasan Palosaari saa uuden ravintolan
Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta on myöntänyt rakennusluvan uudelle ravintolalle Palosaarelle.
Ravintola-alan työvoimapula vaivaa kaikkialla Suomessa – sulkemisilta on pääosin vältytty
HOK-Elanto sulkee ravintoloitaan kesäksi, mutta muualla Suomessa vastaavaan ei näyttäisi olevan tarvetta. Työvoiman saatavuus on kuitenkin ollut heikkoa ja jossain aukioloaikoja rajoitetaan.
Jääkiekon MM-kisat Tampereella nosti NoHO Parnersin ennätystulokseen toukokuussa
Liikevaihto kasvoi toukokuussa selvästi verrattuna myös koronaa edeltävään aikaan.
Maanantai 13.6.2022
Ravintola-alan työntekijät. Ranskan vaalit. Uudenkaupungin autotehdas. Tyttöjen MM-jääkiekko. Sää.