Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keittiön työntekijöiden kädet viimeistelevät jälkiruokalautasia, joilla suklainen jälkiruoka.

Ravintoloitsijat odottavat vilkasta pikkujoulukautta Päijät-Hämeeseen

Varauksia tehdään edelleen lyhyellä varoitusajalla. Tänä syksynä myös viime tingan perumiset ovat lisääntyneet.

Kuvassa on fish and chips -lounasannos ravintola Vltavassa lokakuussa 2020.

Nuoria houkutellaan ravintola-alalle RaflaTETillä Vaasassa

RaflaTET:ssä viikon aikana oppilas pääsee tutustumaan ravintoa-alan opiskeluun Vamialla ja itse työskentelyyn ravintolassa.

Kuvassa on satamaan pysäköity ravintolalaiva.

Tampereen Ratinassa kelluu hylättyjä laivoja – ”Se on tulos tai ulos” lataa satamapomo ravintolalaivoista, jotka ovat auki vain harvoin

Tampereen kaupungilla on tekeillä kaavamuutos, jolla pyritään tekemään Ratinan suvannosta viihtyisä ja siisti. Satamavastaava Tuomas Salovaara sanoo, että tavoite vaatii kovia ratkaisuja.

Näkymä pihaan, jossa on vanhoja puutaloja ja mainoskyltti pihatiellä.

Joensuulaista ravintola Roustia haetaan konkurssiin – ravintolan kesäpizzeria jouduttiin pitämään kiinni jo kuluneella kaudella

Taitokorttelin vieressä, Surakan pihassa toimiva ravintola Rousti tarjoaa lounasta ja lista-annoksia. Yrittäjä ennakoi jo keväällä vaikeuksia liiketalouteen.

Ravintola Lehtohovin toimitusjohtaja Laura Henriksson.

Laura Henriksson avasi suljetun lähiökuppilan ja huomasi, että sitä oli kaivattu: ”Kanta-asiakkaat halusivat tulla remonttiavuksi”

Uuden ravintolayrittäjän mielestä parasta lähiöbaarissa ovat hyvää tunnelmaa luovat asiakkaat. Oluen lisäksi asiakkaita houkuttelevat ihmisten tapaaminen sekä karaoke ja bingo.

Mies katselee aidan yli piharavintolaa.

Luvaton piharavintola jatkaa toimintaansa Turussa – naapureille elämä on välillä yhtä Ruisrockia

Turku ei purata asemakaavan vastaisesti rakennettua ravintolaa, vaikka oikeus on kahteen kertaan todennut rakennusluvan laittomaksi. Kolmas rakennuslupa samaan tarkoitukseen on tulossa käsittelyyn.

Kivinavettaan rakennetun ravintolan katettu pöytä ja taustalla loimuava takka.

Lapissa ravintoloille on tarjolla kansainvälinen asiakaskunta, mutta kehitys junnaa paikoillaan – keittiöpäällikkö: “Puuttuu intohimo ja uskallus”

Huippuravintoloiden listauksiin on yltänyt tänä vuonna vain ravintola Aanaar. Menestyneen keittiöpäällikön Tero Mäntykankaan mukaan ravintola-alalla unohdetaan kehitys silloin kun menee hyvin.

Ravintolan ulkoseinä, edustalla vihreä kasvi.

Viisi lappilaista ravintolaa pääsi Suomen parhaimpien joukkoon

Ravintolakriitikot Mikko Takala ja Mika Remes listasivat Suomen 40 parasta ravintolaa Kauppalehti Optiossa.

Ravintola Pehkubaarin miljöötä Tahkovuoren hiihtokeskuksessa.

Kaksi Peeässältä yrittäjiksi siirtynyttä johtohenkilöä perustaa yhteisen ravintolayhtiön – tähtäimenä 50 miljoonan liikevaihto

Ville Puustinen ja Mikko Rosendahl tähtäävät Pro Restaurants -yrityksellään Suomen suurimpien yksityisten ravintolayhtiöiden joukkoon. Yrityksen kotipaikkana on Kuopio.

Syytä hymyyn. Lapin keittiömestareiden puheenjohtaja Petri Selander sai toisena lappilaisena arvostetut Pohjoismaiden keittiömestareille myöntämät Cordon Rouge -käädyt.

Palkittu keittiömestari toivoo alalle lisää suomalaisia nuoria: “Ettei meillä ole yhtäkkiä lautasella poronfileetä tikka masala”

Lapissa on kärsitty kokkipulasta jo vuosia. Ulkomaisen työvoiman varaan ei voida tuudittautua, sillä kokkipulasta kärsii koko maailma, sanoo Lapin keittiömestareiden puheenjohtaja Petri Selander.

Mats Eriksson Scandic, alueen pääluottamusmies keskustelee työntekijän kanssa

Ravitsemusalan henkilöstöpula ei hellitä – moni vastavalmistunut vaihtaa alaa, koska valinnanvaraa löytyy

Ravitsemusalalla kävi työntekijäkato korona-aikana, kun moni vaihtoi alaa. He eivät ole alalle palanneet, eikä koulutuksellakaan saada kaikkia paikkoja täyteen. Tulevaisuus nähdään silti valoisana.

Esko Hietaranta valmistamassa särää.

45 vuotta särää valmistanut perheyritys lopettaa ravintolan pitämisen Lemillä – Kippurasarvelle etsitään uutta yrittäjää

Ravintola Kippurasarven nykyiset yrittäjät olisivat valmiita myymään ravintolatoiminnan lisäksi myös muita liiketoimintojaan uudelle yrittäjälle.

Kermakakku ja suklaakakku ylioppilasjuhlien kahvipöydässä.

Uudet ylioppilaat julki, pitopalvelussa käsillä vuoden kiireisin aika

Heikentynyt taloustilanne näkyy jonkin verran pitopalvelujen tilauksissa.

Kaksi oluttuoppia kolahtaa yhteen.

Kävimme läpi Suomen kaikki yli 6 000 kesäterassia: raviradat yllättivät – tästä knoppitietoa iltaan naapurustosi anniskelualueista

Viikonlopun sääennuste lupaa terassikansalle aurinkoa ja lämpöä. Katso tästä, missä ovat Suomen tiheimmät terassikeskittymät ja missä suurimmat anniskelualueet.

Saunaravintola Meri Vaasan sisäsatamassa.

Saunaravintola Meren on määrä aueta tulevana kesänä Vaasassa – ”Rakennustöitä tullaan jatkamaan lähiaikoina”

Alun perin avajaisia oli määrä viettää loppukesästä 2022. Vallitseva maailmantilanne sekä kustannusten nousu ovat venyttäneet aikataulua. Ajankohta ravintolan aukeamiselle selviää lähiaikoina.

Lidiia Zaporozhets pyyhkii pöytiä Kalevan Pancho Villa -ravintolassa.

Lapsi ei saanut ukrainalaiselta tarjoilijalta palvelua suomeksi, vanhemmat laittoivat palautetta – ravintolaketjun yrittäjä vetoaa asiakkaisiin

Englannin kieltä pääsee käyttämään yhä useammin ravintoloissa. Pääkaupunkiseudulla avoimiin työpaikkoihin tulevista hakemuksista arviolta jo puolet on sellaisilta työnhakijoilta, jotka eivät puhu suomea.

Haarlan sisäpiha.

Historiallisen Haarlan palatsin kellaritiloihin avautuu pian ravintola Tampereella

Ravintolan on tarkoitus avautua kesän alkupuolella.

Ravintolatyöntekijä avaa osterin Capucinen kauppahallissa Bordeaux'ssa.

Oletko syönyt näissä helsinkiläisravintoloissa? Olet saattanut saada ostereista ruokamyrkytyksen

Kuumentamatta syötävät osterit ovat yleisiä epidemian välittäjäelintarvikkeita, koksa ne siivilöivät itseensä noroviruksia eläessään ihmisen ulosteesta saatuneessa vedessä.

ihmisiä terassila Vaasassa

Pohjanmaan matkailu- ja ravintola-ala näyttää elpymisen merkkjä koronan jälkeen – kustannusten nousu rasittaa alaa

Luvut ovat kutakuinkin samalla tasolla kuin ennen koronavuosia. Ruotsalaiset turistit ovat palanneet Pohjanmaalle, ja liikematkustus on kasvussa.

Keskustorin kesäkeidas Tampereella.

Tampereen Keskustorin kesäkeitaan ravintolat on valittu – yhteisterassi avataan toukokuussa

Myyntipaikkaa hakeneilta ravintoloilta edellytettiin kesäkeitaalle suunniteltua mielenkiintoista ravintolakonseptia ja ruoka- ja juomamenua. Kolme ravintoloista on tuttuja viime kesältä.

Mies valmistaa lounaaksi täytettyjä paprikoita ravintola Isä Camillon keittiössä.

Ravintola ja terveystarkastaja ovat kiistelleet nilviäisten sulattamisesta jo 8 vuotta – viime vuonna kolme ruokamyrkytysepäilyä

Kouvolan kaupunki langetti ravintolalle yhteensä 6 000 euron uhkasakon puutteellisen ruokahygienian takia.

Keskustorin kesäkeidas Tampereella.

Keskustorin kesäkeidas tulee taas toukokuussa, nyt Tampere etsii kahdeksaa ravintolatoimijaa

Valittavilta edellytetään muun muassa sitä, että ruokaa ja juomaa tarjoillaan koko kesäkeitaan aukioloajan.

Nainen mustassa housupuvussa tuulettaa PRO-gaalan lavalla. Vaalean naisen toisessa kädessä on kuohuviinipullo. Taustalla näkyy kimaltelevia somisteita ja esiintymislavan valoja.

Kirjalan kahvipaahtimon barista Anna Siitari palkittiin PRO-gaalassa vuoden tulokkaana

Siitarin ura baristana sai alkunsa koronakeväänä 2020, kun hän palasi pandemian takia maailmalta kotikaupunkiin.

Tyhjiä maitotölkkejä suurtalouskeittiössä.

Raisio houkuttelee ruoanlaiton ammattilaisia töihin nostamalla palkkaa

Raision kaupungin ruokapalveluiden työntekijöiden palkkoja korotetaan tästä kuusta lähtien sadalla eurolla. Taustalla on henkilöstöpula, jonka pelätään vaikuttavan jo ruokien valmistamiseen.

Pikaruokaravintola Hesburgerin näytöt ovat Lahden ravintolassa pimeinä.

Hesburgerin näytöt pimenivät – ”Koskee lähes kaikkia ravintoloita koko maassa”

Valtakunnallisesti ilmennyt ongelma ei vaikuta ravintoloiden muuhun toimintaan. Vika korjattiin tiistain aikana.

Miehet nojaavat grillikioskin luukulla, sataa lunta.

Viimeiset makkaraherkut myydään uutenavuotena – legendaarinen rovaniemeläisgrilli lopettaa, mutta ahdingossa on myös moni muu

Yleinen hintojen nousu on ajanut ravintolayrittäjiä ahdinkoon. Lapissa ainakin kaksi ravintolaa lyö lapun luukulle. Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara kertoo tilanteen olevan tukala ympäri Suomen.

Ulko-ovi, jossa näkyy murtautumisesta jääneitä jälkiä lukon ja kahvan vieressä.

”Tämä oli minulle viimeinen pisara”, sanoo puustileipuri, jonka kassa varastettiin – käteisestä luopuu yhä useampi, yksi syy on turvallisuus

Suomen Pankin kyselyyn vastanneista noin 85 prosenttia valitsee päivittäistavaroidensa maksutavaksi vain korttimaksun. Yrityksille myös turvallisuus ja käteisen kalleus ovat syitä luopua käteisestä.

Ukrainalainen Jána Rudenko seisoo Sky Hotellin aulassa Rovaniemellä.

Ukrainalaispakolaiset käyvät kurssilla työllistyäkseen matkailualan töihin Lappiin – yksi heistä on 18-vuotias Jána Rudenko

Rovaniemellä koulutetaan ukrainalaisia pakolaisia matkailualan töihin parin viikon mittaisella valmennuskurssilla. Ryhmä vierailee yrityksissä ja käy läpi työtehtäviä aamupalan tekemisestä turvallisuusasioihin.

Oluttuoppi

Aamulehti: Legendaarinen tamperelaisravintola Ohranjyvä on talousvaikeuksissa

Ravintola on pysynyt kiinni heinäkuusta lähtien.

viinilaseja

Pikkujouluja juhlitaan Hämeessä lähes yhtä innokkaasti kuin ennen koronaepidemiaa

Pikkujoulusesonki näyttää onnistuvan, mutta muun muassa energian hinnan nousu varjostaa lähikuukausia majoitus- ja ravitsemisalalla.

Mauri Hassinen meklarin työssään.

”Ainahan sitä toivoo, että huutokauppapäivänä sali olisi täynnä ostajia, joilla on ostohousut jalassa”, sanoo huutokauppameklari Mauri Hassinen

Mauri Hassinen oppi hyvin nuorena, että ansaitseminen ei tarkoita aina fyysistä työtä, sillä tienata voi myös myymällä tavaraa.

Siniseen suojapukuun pukeutunut nainen pakkaa jälkiruokakiisseliä annosrasioihin .

Kaupunginhallitus on hyväksymässä Oulun Tuotantokeittiö Oy:n osakkeiden myynnin Pohteelle

Oulun kaupunki myy osan Oulun Tuotantokeittiö Oy:stä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Katettu ruokapöytä.

Pikkujoulukausi käynnistymässä Pohjois-Savossa – Kuopiossa ravintolat ovat saaneet lisätyöntekijöitä sesonkiin muun muassa kesätyöntekijöistä

Ruuan ja energian hinnannousua on jouduttu kompensoimaan palveluiden hintoja maltillisesti nostamalla, jotta työstä jää yritykselle riittävästi katetta.

Ravintola Rosson sisäänkäynti Mikkelin kävelykadulla.

Suur-Savo sulkee Rosso-ravintolan vuoden vaihteessa: ”Syynä kannattamattomuus”, sanoo toimialajohtaja Kai Nurmi

Kai Nurmen mukaan asiakkaiden puutetta selittää se, että Rosso sijaitsee 2. kerroksessa, eikä ravintolaan ole omaa sisäänkäyntiä katutasossa.

outokummun keskuskatu kummunkatu

Outokummun hotelliravintola Kummun kiinteistö on myyty

Ravintolatoiminta jatkuu kiinteistökaupan jälkeen.

Kuvassa on kauppakeskus Sykkeessä sijaitsevan ravintola Pancho Villan etuovi.

Kauppakeskus Syke on lähes normaalisti avoinna – rasvapalosta syntyi jonkin verran savuvahinkoja

Tulipalon alkulähteenä toiminut ravintola sekä sen yläpuolella sijaitsevat toimitilat pysyvät toistaiseksi suljettuna savuvahinkojen vuoksi.

Ravintola Päämajan baaritiski tyhjillään.

Vastuullinen anniskelu toteutuu vaihtelevasti Etelä-Karjalassa – selvästi päihtyneille henkilöille anniskeltiin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin mukaan selvästi päihtyneille henkilöille anniskeluun tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

höyrylaiva punkaharju

Matkailualan opintojen vetovoima heikentynyt myös Etelä-Savossa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa alan verkkokoulutukset sen sijaan kasvattivat suosiotaan korona-aikana.

Lähikuva ruokatarjottomista, jolla lautasellinen kaurapuuroa mansikkahillolla. Lautasen vieressä lasi vettä.

Mikkelin keskuskeittiö Isopadassa sähkövika: kolmen päivän menut uusiksi

Isopadassa valmistetaan tavallisena päivänä noin 5 800 ruoka-annosta esimerkiksi päiväkoteihin ja kouluihin.

Vastaanottovirkailija hotellin respassa katsoo näyttöpäätettä.

Yllättävän moni lopettaa työt koeajalla, matkailu- ja ravintola-ala on kriisissä – Susanna Tapio palasi hotellin respaan, todella moni muu ei

Matkailu- ja ravintola-alalta lähti jopa 20 000 työntekijää. Tulijoita on esimerkiksi hoitoalalta. Monen kokemattoman työntekijän työsuhde päättyy kuitenkin jo koeajalla.

Restaurangägaren Kim Hellman från Vasa

Vaasalaisravintoloiden kesä oli edellisvuotta hiljaisempi – myös rahankäyttö on vähentynyt

Heinäkuun myynti oli jopa kolmanneksen pienempi kuin viime kesänä. Kävijämäärän vähenemisen lisäksi, ihmiset ovat tarkempia sen suhteen, kuinka rahaa kulutetaan.

Real Snacksin perunalastuja ava

Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia hakee säästöjä kasvun turvaamiseksi

Fodelian ruoan verkkokauppa on jäänyt tavoitteistaan, ja muissakin kuluttajatuoteyksiköissä sopeutetaan toimintoja. Sen sijaan ateriapalvelussa yhtiö on tehnyt isot sopimukset kunta- ja hoivapuolelle.

Kasviksia ja hedelmiä pöydällä.

Ouluun tulee Suomen ensimmäinen hävikkiruokafestari

Kaikki Käyttöön -festivaali on Oulun Prunnitorilla elokuussa. Ympäristöjärjestö Dodo ry:n ja Ravintolakorttelin järjestämällä festivaalilla kerrotaan vähähävikkisestä ruuasta ja järjestetään kokkausnäytöksiä.

Ihmisiä istuu terasilla. Pyödällä on laseissa valkoviiniä ja olutta.

Verohallinto löysi ravintolavalvonnassa noin 20 miljoonaa euroa maksamattomia veroja – tällainen on tyypillinen veroja kiertävä ravintola

Kierretyt verot ovat viiden vuoden ajalta. Verohallinto valmistautuu tekemään ensi vuodesta verotarkastuksia satoihin ravintoloihin.

Apulaisvuoropäällikkö Shahzaib työskentelee McDonald's Meilahden ravintolassa toukokuussa 2022.

Kokeile, pärjäisitkö Mäkkärissä – ravintola-alalla ei ehkä pian suomen kieltä kuule, ja se johtuu palkasta ja työoloista

Koronarajoitukset laukaisivat joukkopaon ravintola-alalta, mutta työvoimapulan juuret ovat palkkauksessa ja työoloissa.

Poliisiauton hälytysvalot

Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.

Havainnekuva ylhäältä uudesta Wasa Marina kesäravintolasta kampusalueella.

Vaasan Palosaari saa uuden ravintolan

Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta on myöntänyt rakennusluvan uudelle ravintolalle Palosaarelle.

Kuvassa tarjoilija työskentelee ravintola Vltavassa lokakuussa 2020.

Ravintola-alan työvoimapula vaivaa kaikkialla Suomessa – sulkemisilta on pääosin vältytty

HOK-Elanto sulkee ravintoloitaan kesäksi, mutta muualla Suomessa vastaavaan ei näyttäisi olevan tarvetta. Työvoiman saatavuus on kuitenkin ollut heikkoa ja jossain aukioloaikoja rajoitetaan.

Tampereen areena jääkiekon MM-kisojen ottelussa Suomi–Yhdysvallat.

Jääkiekon MM-kisat Tampereella nosti NoHO Parnersin ennätystulokseen toukokuussa

Liikevaihto kasvoi toukokuussa selvästi verrattuna myös koronaa edeltävään aikaan.

Tarjoilijan käsi kaataa kiiltävästä termoskannusta kahvia kuppiin ravintolapöydässä, jossa näkyy myös aamiaisastioita.

Maanantai 13.6.2022

Ravintola-alan työntekijät. Ranskan vaalit. Uudenkaupungin autotehdas. Tyttöjen MM-jääkiekko. Sää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle