Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ravintoloiden loputkin rajoitukset poistuvat Kaakkois-Suomessa – yökerhot saavat olla auki, kuten ennen korona-aikaa

Vaatimus omasta istumapaikasta ravintolan sisätiloissa on ainoa voimaan jäävä rajoitus.

Kokki Henri Alén pelkää, että ravintola-alalle tulee työntekijäpula koronan jäljiltä – "Monet ovat vaihtaneet alaa, ja minä ymmärrän heitä"

Suomalaisia ravintoloita ei arvosteta tarpeeksi, mikä on näkynyt hallituksen ravintolarajoituksissa. Täällä on voinut jonottaa ennen aamuyhdeksää baariin, mutta työpäivän jälkeen ei ole saanut ostaa ravintolasta lasillista viiniä, Alén sanoo.

Pian saa laulaa ja tanssia koko maassa! Ravintolarajoitukset kevenevät perjantaina viimeisilläkin alueilla

Leviämisvaiheessa ei ole perjantaista alkaen enää yhtään maakuntaa. ”Tanssi- ja karaokekieltoa” ei ole siten enää missään maakunnassa, kertoo Valtioneuvosto.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy menettää miljoonien sopimuksen – ammattijärjestöltä voimakasta arvostelua

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kritisoi kovin sanakääntein ateriapalvelun ulkoistamista Attendolle.

Pursiseuran vanha ravintola avaa tauon jälkeen Kristiinankaupungissa

Ravintola Paviksen yrittäjä vaihtuu jälleen ja sen myötä pursiseuran vanha rakennus avautuu yleisölle. Ravintolaan haetaan parhaillaan vielä henkilökuntaa ja odottelee anniskelulupaa. Tavoite on avata kesäkuun aikana. Avaamisajankohtaa ei ole lyöty lukkoon.

Uudellamaalla ravintolat saavat olla illasta alkaen auki pidempään – alan etujärjestö: "Tuhansia kortistosta töihin"

Valtioneuvosto on vahvistanut, että Uudenmaan alueen koronatilanteen helpottumisen vuoksi myös ravintoloiden ja baarien koronarajoituksia kevennetään.

Ravintoloiden rajoitukset lievenevät Kymenlaaksossa – uudet säännöt voimaan tänään

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Ravintolarajoitukset höllentyvät huomisesta alkaen Pirkanmaalla

Anniskelu on jatkossa sallittua kello 07–01 välisenä aikana ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki kello 05–02.

Muuttuvatko ruokaravintolat juottoloiksi koronan leviämisalueilla? Tästä päivästä alkaen ruokapaikat kaksi tuntia pidempään auki kuin baarit

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan ravintolat eivät voi eikä niiden tarvitse pakottaa asiakasta ostamaan ruokaa juoman kanssa. Olennaista on, että ruokaa on kuitenkin saatavilla ravintolan sulkeutumiseen asti.

Kaksi nuorta kertoo, miltä tuntuu valmistua koronan rasittamalle ravintola-alalle: "Teimme kaverin kanssa sopimuksen, että viemme tämän loppuun"

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuu tänä keväänä yli 40 000 opiskelijaa. Ravintola-alalta valmistuvat Nelli Kortelainen ja Jesse Bergman ovat jo löytäneet työpaikan.

Ravitsemusliikkeiden rajoitukset kevenevät vihdoin – 9.6. alkaen myös Lapissa saa taas laulaa karaokea ja tanssia

Asiakkailla ei tarvitse perustason Lapissa olla myöskään pöytä- ja istumapaikkaa, jos he ovat ravintolan ulkoterassilla.

Ravintola-ala tarttuu rajuihin toimiin: kantelee hallituksen rajoituspäätöksistä oikeuskanslerille – "ravintolarajoitukset tartuntatautilain vastaisia"

Valtioneuvosto päätti tänään lieventää edelleen ravintolatoiminnan aukiolo- ja anniskelurajoituksia. Alan etujärjestön Maran mukaan leviämisvaiheen maakuntien ravintolarajoitukset ovat lieventämisen jälkeenkin lain vastaisia.

Kuopiolaisravintola Ullan Krouvi saa heinäkuussa jatkoa – yrittäjä vaihtunut ja ravintola uudistetaan

Uudistettu ravintola avataan Kuopion Julkulassa heinäkuun aikana. Uudistukset tehdään ravintolan perinteitä kunnioittaen. Ravintola keskittyy jatkossakin hyvään ruokaan ja bändeihin.

Koronarajoitusten purku räjäytti pitopalveluiden tilauskirjat: "Tuli ryysis ja ollaan siihen erittäin tyytyväisiä"

Helpottuva koronatilanne mahdollisti kokoontumisrajoitusten löysäämisen, joka taas mahdollisti hieman isommatkin ylppärit ja valmistujaiset. Pitopalveluille on nyt paljon työtä tarjolla, ja ensi kesän isoja hääkeikkoja myydään jo nyt.

Ravintoloissa toivotaan jo lievempiä rajoituksia

Tapahtuma-alan rajoitukset purettiin perustason maakunnissa, mutta ravintola-alalla rajoitukset ovat toistaiseksi voimassa. Esimerkiksi kajaanilaisen ravintola Ranchin toimitusjohtaja Ari Heikkinen harmittelee rajoituksia Kainuun osalta, joka on ollut perustasolla ja tautitilanne on ollut hallinnassa.

Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa perjantaina: anniskelu päättyy kello 24, auki saa olla yhteen asti yöllä

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan sisätiloissa edelleen. Terassillakin kaikille asiakkaille pitää löytyä istumapaikka.

Päätökset ravintolarajoitusten purkamisesta siirtyvät taas – koronatilanteen helpottuminen lieventää rajoituksia kuitenkin kolmella alueella

Hallitus päätti torstaina höllennyksistä kolmelle alueelle, mutta ne perustuvat aiempiin rajoituksiin. Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö moittii, että hallitus asettaa ravintola- ja tapahtuma-alat vastakkain.

Ravintoloiden edunvalvoja toivoo alan rajoitukset nopeasti pois perustason maakunnista: Kriisi on vienyt kaikki uupumuksen partaalle

Matkailu- ja ravintolapalvelualan järjestön Maran mukaan ravintolat ovat nyt eriarvoisessa asemassa esimerkiksi yleisötapahtumiin verrattuna. Niissä on poistettu kokoontumisrajoituksia kokonaan koronaepidemian perustasolla olevilla alueilla.

Ravintolat rakentavat nyt terasseja Helsingissä, kun kaupunki höllensi luvansaantia – yksi näyttävimmistä on Hans Välimäen ravintolan pylväskäytävä

Ulkoanniskelualueiden aukioloaikoja pidennetään pysyvästi klo 23:een saakka ja ravintoloitsija saa luvan ulkotarjoilualueelle tavallista helpommin. Erityisen kysyttyjä ovat nyt pysäköintiruutuihin rakennettavat parklet-terassit.

MotoGP:n Kymiringin kisojen peruuntuminen tuo jo toistamiseen miljoonien tappiot yrittäjille: "Osasimme odottaa tätä pelonsekaisin tuntein"

MotoGP:n osakilpailut peruttiin jo toista vuotta putkeen koronaepidemian vuoksi. Peruuntuminen on myös tänä vuonna suuri menetys alueen matkailualan yrittäjille. Kotimaan matkailu kuitenkin voi pelastaa ainakin hieman.

Ravintolarajoitukset kevenevät myös Päijät-Hämeessä

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin sekä asiakasmääriin on tulossa huomenna helatorstaina höllennyksiä koko maassa. Ne astuvat voimaan keskiyöllä.

Ravintolarajoitukset kevenevät helatorstaina ympäri maata – Uudellamaalla valomerkki joko klo 18 tai 19, perustasolla klo 00, ja terasseilla saa tanssia

Myös asiakaspaikkamäärät höllenevät. Ruokaravintolat voivat ottaa sisätiloihinsa kolme neljäsosaa ja anniskeluravintolat puolet maksimiasiakasmäärästä. Terasseja eivät asiakasmäärärajoitukset ja sisätilojen "tanssikielto" koske.

Oululaisravintoloitsija jatkaa lokkien häätämistä terassiltaan siimojen avulla, vaikka ne oppivat uusia tapoja kiertää esteet

Ruokailijoita häiritsevät lokit on saatu kuriin kävelykadulla sijaitsevassa oululaisravintolassa virittämällä siimat anniskelualueen sivuille ja yläpuolelle. Siimoja on pitänyt lisätä, koska lokit oppivat kiertämään ne.

Kainuuseen tarvitaan 500 uutta ihmistä vuodessa

Viranomaiset ja aluekehittäjät ovat kurkistaneet yhdessä kristallipalloon ja tuottaneet Alueelliset kehitysnäkymät 2021 -raportin. Siinä kuvataan näkemys maakuntien ja seutukuntien nykytilasta ja lähiajan näkymistä. Kainuun suurin haaste on saada väkeä työpaikkoihin.

Jyväskylän ravintolat myyvät taas viikon ajan À la carte -annoksia kympillä, markkinointitempauksessa mukana melkein parikymmentä ravintolaa

Nyt nautitaan kympillä -tapahtuma järjestetään Jyväskylän keskustan ravintoiloissa 14.–22. toukokuuta. Tapahtuma järjestettiin ensi kertaa viime syksynä.

Kymenlaakson ravintolarajoituksia höllennetään huomisesta lähtien – ruokaravintoloissa saa olla iltakahdeksaan

Kymenlaakso on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta tartunnat ovat laskemaan päin. Valtioneuvosto päättää viikottain rajoituksista. Nyt annetulla asetuksen muutoksella rajoitukset lieventyvät Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa.

Kokit ja tarjoilijat pakenevat nyt epävarmaa ravintola-alaa, eikä uusia osaajia synny samassa tahdissa: "Kemiläisen paperitehtaan väki saataisiin helposti työllistettyä"

Työvoimapula varjostaa ravintoloiden lähiajan näkymiä. Seinäjokelaisravintolassa kesäksi on jo paljon varauksia, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikkeen kysyntään ei pystytä vastaamaan.

Vapun osuminen viikon lopulle voi pelastaa ravintoloiden myynnin, ja terasseilla auttaa aurinko: "Patoutunutta kysyntää on paljon"

Vappu on ravintola-alalle pieni valonpilkahdus paremmista ajoista, mutta tiukat rajoitukset estävät yleisöryntäykset suurimmassa osassa Suomea. Rajoitusten vuoksi ravintolat panostavat terasseihin, vappukasseihin ja vappupäivän lounaisiin.

Analyysi: Entä jos ravintoloita tuettaisiin poistamalla loppuvuodeksi lounasedun yläraja?

Ravintola-ala kaipaa apua - lounasedun hetkellinen muuttaminen ”ravintolaseteliksi” voisi olla tukiakin parempi piristys.

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Ravintoloiden rajoitukset lievenevät Keski-Suomessa

Anniskelu päättyy perjantaina klo 22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille klo 23 asti. 

Ravintolarajoituksia lievennetään Kanta-Hämeessä

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Ravintoloiden aukioloaikoihin lievennyksiä Essoten alueella vielä tällä viikolla

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin kuntien alueella käytössä ovat tiukemmat rajoitukset.

Baareihin pääsee taas myös Turussa ja Porissa – Asiakas: "Ravintolat merkitsevät ystäviä ja yhteistä aikaa"

Anniskeluravintolat joutuvat sulkemaan ovensa jo kello 18, ruokaravintolat voivat olla auki tunnin pidempään.

Maanantai 19.4.2021 (radio)

Ravintolat avautuivat. Asuntojen vuokrien nousu pysähtyi. Päiväkodeissa on pulaa sijaisista. Koronatilanne helpottuu. Sääennuste.

Moni ravintola on kiinni vappuun asti Päijät-Hämeessä höllennyksistä huolimatta

Ravintolat saavat jo olla osin auki, mutta rajoitukset aukioloajoissa tekevät toiminnasta hankalaa.

Aurinkoinen terassi vei voiton sukkapuikoista – osa ravintoloista avasi ovensa, seurasimme terassitunnelmia Lappeenrannassa

Lappeenrantalainen Pikku Pete avasi heti maanantaina. Esimerkiksi osa Eekoon paikoista on vielä kiinni.

Ravintolasulku päättyi Etelä-Savossa – mikkeliläinen yrittäjä: "Kaikki on paremmalla tuulella"

Pitkän sulun ja muiden rajoitusten aiheuttamia taloudellisia vaiktuuksia paikkaillaan vielä pitkään. 

Keski-Suomi pohtii tänään koronarajoitusten keventämistä, ensimmäisenä harkitaan etäopetuksesta luopumista

Viime viikolla ennakoitiin, että Keski-Suomessa saatetaan tällä viikolla ainakin osittain palata epidemian perustasolle.

Nyt pääsee terassille, mutta tiukin rajoituksin – kävimme seuraamassa meininkiä pienessä lähiöpubissa: "Pääsee ihmisiä näkemään"

Ravintoloiden kannattavuus on huteralla pohjalla, koska asiakaspaikkoja ja aukioloa on rajoitettu, eivätkä yritykset saa enää valtion sulkemiskorvausta.

Vaasalaisyrittäjien sietokyky alkaa olla lopussa: toiminta ei ole uusilla koronarajoituksilla kannattavaa, joten ovet pysyvät kiinni

Vaasalaiset yökerhot näyttävät pysyvän kiinni, koska hallituksen kellonaikalinjausta pidetään naurettavana

Etelä-Savon ravintolat auki maanantaina – anniskeluaika päättyy jo päivällisaikaan

Vaikka koronatilanne on osassa maakuntaa oikein hyvä, koskevat ravintolarajoitukset koko maakuntaa.

Ravintolat ja baarit avataan Kymenlaaksossa tiukin rajoituksin, ravintolayrittäjä: "Se paras myyntiaika on kokonaan kateissa"

Kymenlaakso kuuluu alueisiin, joissa epidemiatilanne on huono. Siksi rajoitukset ovat tiukat.

Ravintolat avataan maanantaina – Etelä-Karjalassa alkoholia saa anniskella kello 7–17

Ruokaravintolat on suljettava kello 19, baarit ja pubit tuntia aikaisemmin.

Katso kartta uusista ravintolarajoituksista: Suuressa osassa maata valomerkki tulee iltaviideltä, pubit kiinni kuudelta, ruokapaikat tuntia myöhemmin

Koko maassa on voimassa tanssi- ja karaokekielto. Rajoituksiin tehdään muutoksia seuraavan kerran vapun tienoilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle