Uusimmat artikkelit
Ouluun tulee Suomen ensimmäinen hävikkiruokafestari
Kaikki Käyttöön -festivaali on Oulun Prunnitorilla elokuussa. Ympäristöjärjestö Dodo ry:n ja Ravintolakorttelin järjestämällä festivaalilla kerrotaan vähähävikkisestä ruuasta ja järjestetään kokkausnäytöksiä.
Verohallinto löysi ravintolavalvonnassa noin 20 miljoonaa euroa maksamattomia veroja – tällainen on tyypillinen veroja kiertävä ravintola
Kierretyt verot ovat viiden vuoden ajalta. Verohallinto valmistautuu tekemään ensi vuodesta verotarkastuksia satoihin ravintoloihin.
Kokeile, pärjäisitkö Mäkkärissä – ravintola-alalla ei ehkä pian suomen kieltä kuule, ja se johtuu palkasta ja työoloista
Koronarajoitukset laukaisivat joukkopaon ravintola-alalta, mutta työvoimapulan juuret ovat palkkauksessa ja työoloissa.
Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.
Vaasan Palosaari saa uuden ravintolan
Vaasan rakennus- ja ympäristölautakunta on myöntänyt rakennusluvan uudelle ravintolalle Palosaarelle.
Ravintola-alan työvoimapula vaivaa kaikkialla Suomessa – sulkemisilta on pääosin vältytty
HOK-Elanto sulkee ravintoloitaan kesäksi, mutta muualla Suomessa vastaavaan ei näyttäisi olevan tarvetta. Työvoiman saatavuus on kuitenkin ollut heikkoa ja jossain aukioloaikoja rajoitetaan.
Jääkiekon MM-kisat Tampereella nosti NoHO Parnersin ennätystulokseen toukokuussa
Liikevaihto kasvoi toukokuussa selvästi verrattuna myös koronaa edeltävään aikaan.
Maanantai 13.6.2022
Ravintola-alan työntekijät. Ranskan vaalit. Uudenkaupungin autotehdas. Tyttöjen MM-jääkiekko. Sää.
Kauppajätti S-ryhmä sulkee yllättäen kymmenkunta ravintolaa kesäksi pääkaupunkiseudulla – taustalla ankara työvoimapula
Samaan aikaan kun yritykset kärsivät työvoimapulasta, työttömyys on pysynyt Uudellamaalla sitkeästi korkealla tasolla.
Juhlasesonki on kiivaampi kuin vuosiin, mutta moni pitopalveluyritys joutuu myymään ei-oota työntekijäpulan takia
Osa pito- ja ravintolapalveluita tarjoavista yrityksistä kärsii työvoimapulasta kesän juhlakauden kynnyksellä. Pandemian aikana alan työntekijöitä on siirtynyt muihin tehtäviin.
Ravintoloitsijan vastaus huimasti kallistuviin raaka-aineisiin: oululaisyrittäjä keksi vähentää lihaa annoksissa hintojen korottamisen sijaan
Ravintola-alan etujärjestön mukaan yhtä ankaraa painetta hintojen nostoon ei ole nähty koskaan aiemmin. Yhtenä helpotuksena MaRa ehdottaa, että lounasedun enimmäis- ja vähimmäismääriä korotettaisiin.
Kokki Jonna Lehtorannalle jäi koronalomautuksista 20 000 euron velat – ravintolatyöntekijöitä jäi tyhjän päälle, kun turvaverkko petti
Jos yksi toimiala oli rajoitusten kärki, sen henkilöstöstä olisi pitänyt huolehtia paremmin, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo nyt. Koronatuet menivät yrityksille ja talouselämälle.
Kuopion terassikausi pääsi kunnolla käyntiin aurinkoisten kevätpäivien ansiosta: työvoimapula haastaa kuitenkin alaa kevät- ja kesäsesonkina
Ravintola Glorian kesäterassi avattiin jo huhtikuun alussa, mutta savolaiset ovat löytäneet terassille vasta viime viikkojen aurinkoisina kevätpäivinä.
Joensuun terassit avautuivat viikkoja myöhemmin kuin normaalisti: Jokilaiva Romeo täyttyi heti ensimmäisenä aukiolon iltana
PKO:sta kerrotaan, että esimerkiksi Jokilaiva Romeossa oli viime keskiviikkona avajaispäivänä noin 900 asiakasta.
Hintojen korotuspaineet kasvavat Hämeen ravintoloissa – myös lounaat ovat kallistumassa
Vasta koronarajoitusten vaikutuksista toipuvat ravintolat ovat uudessa kriisissä kustannusten noustessa. Ravintoloiden hintoihin on odotettavissa korotuksia kevään aikana.

Riihimäen McDonald's työllistää 60 ihmistä
Tarkoituksena on, että ravintola avataan loppuvuodesta. Suuri autokaistaravintola tulee olemaan avoinna ympäri vuorokauden.
Ravintolassa ruokailu on kallistumassa pian – tukkujen puhelimet soivat nyt tauotta, kun tavarantoimittajat haluavat nostaa hintojaan
Tukkuhintojen odotetaan nousevan jopa yli 10 prosenttia tämän vuoden aikana. Käsillä on matkailu- ja ravintola-alan pahin kriisi sitten toisen maailmansodan.

Palkittu tamperelainen ravintola C lopettaa toimintansa
Päätöksen taustalla ovat terveydelliset syyt.
Ravintola Cavelle ja Pub Old Dogille uusi omistaja
Iisalmen Olutmestari Oy on ostanut konkurssiin menneiden Caven ja Pub Old Dogin liiketoiminnat.
Vaasan keskustaan avataan huhtikuun lopulla uusi ravintola – Hejm saa sisarravintolan nimeltään Fröj
Ravintolan taustalla on sama joukko joka pyörittää ravintola Hejmiä. Modernin pohjoismaisen tyylin lisäksi ravintolan erikoisuutena ovat maistelumenut.

Tiistai 1.3.2022 (tv)
Asevienti. Nato-kannatus. Ravintolat. Sääennuste.
Ravintolat paikkaavat työntekijäpulaa pikakouluttamalla tarjoilijoita kesäksi – Oona Hankaniemi, 19, pääsi kaatamaan shotteja heti aamusta
Koronasta kärsineellä ravintola-alalla on vaikeuksia saada tarpeeksi työntekijöitä kesäksi töihin. Kuopiossa ratkaisua etsitään Savon ammattiopiston antamasta täsmäkoulutuksesta.
Ravintolarajoitukset poistuvat tänään, mutta yrittäjien haasteet jäivät – mikkeliläisen yrittäjän mukaan alalla on huutava pula työntekijöstä
Noin kaksi vuotta jatkuneen koronapandemian on arvioitu nakertaneen rajusti majoitus- ja ravintola-alan liikevaihtoa. Huolta herättää edelleen se, ettei epidemia ole päättynyt. Myös alan työntekijöistä on pulaa.
Rinnekeskusten asiakkaat nauttivat avautuvista palveluista, yrittäjää rajoitukset rassaavat yhä: "Kun vain jaksaisi uskoa tulevaisuuteen"
Asiakkaita odotetaan rinnekeskuksiin jopa ennätyksellisen paljon kevään aikana. Ravintola-alan yrittäjät yrittävät kuroa korona-ajan tappioita umpeen hyvien matkailuvirtojen turvin.
Päämajan viimeiset illat käsillä – legendaarinen DJ Viki Vänttinen harmittelee ravintolakentän supistumista: "Tuntuu ideat olevan vähissä"
Ravintola Päämaja suljetaan lopullisesti helmikuun 19. päivä.
Mikkelin ja Savonlinnan seudulle tarvitaan kesätöihin erityisesti ravintola-alan työntekijöitä – matkailujohtaja: "Näyttää haastavalta"
Viime kesänä ravintola-alan työntekijöistä oli myös pulaa Savonlinnassa, kun ammattikokkien ja salihenkilökunnan rekrytointi oli hankalaa. Mikkelin kehitysyhtiö Miksein mukaan ravintola- ja matkailualan kesätyöpaikkoihin ei toistaiseksi ole ollut tunkua.
Rajoituksia höllätään hiihtolomasesongin alla – Lapin ravintoloissa riittää taas töitä, Anna Viinikka tarttui mahdollisuuteen ja jätti Espoon
Lapin ravintoloissa työvoiman tarve on ollut yhtä sahausta. Ensin osaajia etsittiin kovalla vaivalla, sitten tulivat rajoitukset ja sesongille palkattuja työntekijöitä jäi ilman töitä. Ilmassa on taas toiveikkuutta, kun rajoitukset hellittävät tänään.
Retrohotelli toi pikkukaupunkiin diskon, naistentanssit ja karaoken – korona-aika pakotti iäkkäät yrittäjät luopumaan elämäntyöstään
Myytävänä oleva Hotelli Koskenniska Forssassa veti aikoinaan hämäläisiä diskohileitä. Kolmekymmentä vuotta on muuttanut ravintolaelämää, ja koronan tuomat ravintolarajoitukset olivat viimeinen niitti.
Koronakapinoinut ravintola Pieksämäellä menetti anniskeluluvat kahdeksi viikoksi – tällä kertaa syynä alkoholilain rikkomukset
Ylitarkastaja Tuomo Wallén Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että tuore päätös anniskeluluvan peruuttamisesta perustuu alkoholilakiin.
Ravintola- ja matkailuväki nostaa protestihenkeä tempauksella – Lapissa asiakkaat ymmärtävät yrittäjien tuskan
Ravintoloiden koronarajoituksia vastustetaan verkossa Nyt riittää -nimisellä mielenilmauksella, joka järjestetään perjantai-iltana.
Jotu Karjalainen aikoi kalastella loppuelämänsä, mutta avasikin ravintolan keskelle koronarajoituksia: "Ihmisellä pitää olla tekemistä"
Suomeen on ilmestynyt uusia ravintoloita entiseen tahtiin korona-aikanakin. Aloittaminen on helppoa, eikä vaadi välttämättä suuria summia rahaa.
Isot ravintolayritykset pettyivät valtion koronakorvauksiin – kotimainen pörssiyhtiö aikoo investoida jatkossa Norjaan ja Tanskaan
Nykyinen korvauskatto estää Noho Partnersin ja Restel Oy:n mukaan suuryrityksiä saamasta oikeudenmukaiset korvaukset pandemian aiheuttamista miljoonatappioista. Muissa pohjoismaissa maksetaan ravintoloille korvauksia enemmän.
Rajoitukset olivat viimeinen niitti: kajaanilainen ravintola Gastrobar3 sulkee ovensa
Lopettamisen syy löytyy koronapandemiasta ja sen perusteella määrätyistä aukioloaikojen ja asiakasmäärien rajoituksista.
Lapin yrittäjät arvostelee valtioneuvoston ravintolarajoituksia: majoitusasiakkaiden anniskelua halutaan jatkaa kello 23 asti
Yrittäjäjärjestö esittää, että omia majoitusasiakkaitaan palvelevat ravintolat voisivat jatkaa anniskelua ruokailun yhteydessä kello 23 saakka.
Noutoruokien suosio sai ravintolat myymään jouluruokia kasseissa – ravintolapäällikkö: "Ihmiset eivät halua valmisruokaa vaan valmista ruokaa"
Yksittäisille ravintoloille noudettavien juhlaruokien myynnillä voi olla iso merkitys varsinkin korona-ajan rajoitusten keskellä. Alalla uskotaan, että noutoruoka on suosittua myös pandemian jälkeen.
Juvalainen baariyrittäjä turhautui uusiin koronarajoituksiin ja joutuu sulkemaan ravintolansa toistaiseksi vuoden alusta: "Onko tässä mitään järkeä enää?"
Juvalainen ravintola-alan yrittäjä Antti Halonen kertoo, että hän joutuu lomauttamaan henkilökuntansa kokonaan uusien rajoitusten myötä.
Kun pääministeri Marin oli puhunut televisiossa kello 23, alkoi ravintoloitsija Henry Olanderin ja hääparien uneton yö
Hallitus painoi hätäjarrusta ja määräsi leviämisalueen ravintolat lopettamaan anniskelun viideltä. Tämä kaataa ravintoloitsijan mukaan monen hääparin vuoden suunnittelemat juhlat.
Lapin matkailuväellä suuri huoli – näkeekö turisti nälkää, kun ravintolarajoitukset iskevät
Lappiin virtaa jouluturisteja melkein vanhaan malliin. Matkailuyrittäjät ihmettelevät, miten heidät ruokitaan, kun ravintolat pitää panna kiinni.
Hämeenlinnalainen Iida Oral kyllästyi kouluruuan heikkoon tasoon: "Ruoka on aika mautonta ja perunoissa on välillä multaa päällä"
14-vuotias Iida Oral perää Palmia Oy:ltä parannuksia kouluruuan tasoon Hämeenlinnassa. Kaupungin ja yhtiön asiakastyytyväisyystutkimuksissa ruoka saa kuitenkin yleisarvosanan hyvä.
Porilaisravintolan pikkujoulusaldo: Puolet juhlijoista puuttuu, etenkin vanhemmat asiakkaat loistavat poissaolollaan
Vielä lokakuussa odotettu "kaikkien aikojen pikkujoulukausi" lässähti pannukakuksi myös Porissa.
Koronarajoitukset kiristyvät Keski-Suomessa – koronapassi käyttöön ravintoloissa perjantain ja lauantain välisenä yönä
Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravintolatoimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset otetaan käyttöön tulevana viikonloppuna Keski-Suomessa ja Rovaniemen kaupungissa.
Häiriökäyttäytyminen yökerhoissa vähentynyt koronapassin jälkeen – NoHo: "Syntyy ehkä tiukempi seula sille, missä vireystilassa asiakkaat ovat"
Suoraa yhteyttä koronapassin käyttöönoton ja häiriökäyttäytymisen vähenemisen välille ei voi vetää ennen kuin dataa on kerätty enemmän, huomauttaa NoHo Partnersin toimitusjohtaja.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelle uusia ravintolarajoituksia
Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.
Pohjois-Pohjanmaalle asetettiin ravintolarajoituksia – ravintola välttyy uusilta määräyksiltä tarkastamalla asiakkaiden koronapassit
Keskiviikkona ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan kello yhteen, ja asiakasmääriä pienennetään. Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka. Koronapassin käytöllä niiltä voi kuitenkin välttyä.

Torstai 11.11.2021 (tv)
Ravintolarajoitukset. Kotoutuminen ruotsiksi. Jäätelörobotti. Sääennuste.
Ravintola-alan yrittäjälle syyte ihmiskaupasta – työntekijä siirsi 100 000 euroa yrittäjän tileille ja teki töitä kellon ympäri
Haastehakemuksen mukaan asianomistaja oli hakenut jatkoa oleskeluluvalleen.
Yli sata ravintola-alan yritystä haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen epidemiakorvauksista korona-ajalta – oikeus hylkäsi osan kanteista
Ravintola-alan yritykset haluavat vakuutusyhtiöltä korvauksia epidemiavakuutuksen perusteella. Oikeus antoi tänään kanteista välituomioita.
Wolt CEO hails multi-billion-euro sale, says it was a "difficult decision"
The delivery-firm deal is one of the biggest in Finnish business history.
Pikkujoulukausi huolestuttaa, ja siksi pääkaupunkiseudun koronaryhmä haluaa voimaan yli joulun kestävät tiukemmat ravintolarajoitukset
Perusteena tälle on ryhmän mukaan pääkaupunkiseudun huonontunut tautitilanne, rokotuskattavuuden nousun hidastuminen ja erikoissairaanhoidon kuormituksen lisääntyminen.
Osa ravintoloista käyttää koronapassia vain kun niille parhaiten sopii, MaRan Timo Lappi ihmettelee terveysviranomaisen tyrmääviä lausuntoja
Anniskeluravintolat saattavat pyörittää toimintaansa alueellisen koronarajoituksen mukaan ja koronapassia käytetään vasta viikonloppuna. “Pitäisi olla jokotai”, sanoo THL:n Mika Salminen.