Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Avaruusromua: Musiikkia kokemuksista ja muistoista

Millaista musiikkia syntyy toisen ihmisen muistoista?

Bändisoittimien suosio laskussa – ”Kaiken voi nykyään tehdä yksin kotona” – kitara pitää kuitenkin pintansa

Bändi käsitteenä on murroksessa. Perinteisiä bändejä perustetaan jatkuvasti vähemmän. Myös osa bändisoittimista on kokenut suosion laskua.

Nuorten kahvilasta vietiin 6000 euron edestä tavaraa – viikon kuluttua varkaat palauttivat saaliin ja pyysivät anteeksi: "Eihän tällaista tapahdu"

Poliisi ei tilastoi tapauksia, joissa varas on tullut katumapäälle ja palauttanut saaliin. Harvinaista se kuitenkin on.

Tulokasyhtye Taipaleen Joonas Kaartti: "Musiikki on jotain elämäntavan ja ammatin välillä"

Taival-yhtyeen sanoittajan tärkein tavoite on, että kuulija tulee kosketetuksi.

Mikä ihmeen Ginette – kotimaisessa kokeellisessa musiikissa keksitään omaperäisiä soittimia ja ollaan tyytyväisinä marginaalissa

Monet muusikot rakentavat tällä hetkellä soittimiaan itse ja perinteisilläkin soittimilla tehdään rohkeita kokeiluja.

Kaikuja menneisyydestä vai tulevaisuudesta? Avaruusromua 12.2.2017

Lavalla Juha-Matti Rautiainen Soundscapes ja Ashen Simian.

Mitä nopeammin, sitä hitaammin… Avaruusromua 4.12.2016

Sähköbassolla soitettua ambientia ja äänimaisemia

STT: Muusikko Martti Metsäketo on kuollut

Martti Metsäketo oli monipuolinen musiikin ammattilainen, joka toimi pitkän uransa aikana tanssi- ja studiomuusikkona sekä lauloi muun muassa Silhuetit ja Four Cats -lauluyhtyeissä.

Kaupunginorkesterin intendentille maittaa radion tarjoama musiikki

Kemin kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen on musiikin suhteen melkolailla kaikkiruokainen, vaikka vapaa-ajalla mies viihdyttää itseään partituureja lukemalla.

Sibeliuksen jälkeläinen Lauri Porra yhdistää sujuvasti hevin ja klassisen – sävelsi sähköbassokonserton

Jean Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika Lauri Porra on monipuolinen musiikkimies, jota konserttikiertueet ovat vieneet yli 50 maahan. Porra tunnetaan sooloprojektiensa lisäksi metalliyhtye Stratovariuksesta. Uusin sävellystyö Entropia on konsertto sähköbassolle ja orkesterille.

Ilmavoimien soittokunta: Lisää viihdettä

Sotilassoittokuntien lakkauttaminen vaikuttaa vain vähän Ilmavoimien soittokunnan toimintaan Jyväskylän Tikkakoskella. Big band -kokoonpano heijastuu kuitenkin ohjelmistoon.

Arctic Beat osallistuu rautalankamusiikin SM-kisoihin

Kemiläinen Arctic Beat-yhtye matkaa viikonloppuna rautalankamusiikin SM-kisoihin Poriin. Yhtye valittiin karsintojen kautta kahdeksan parhaan yhtyeen joukkoon.

Musiikki oli pääosassa Patrikin päivänä

Oulun irkkumusiikin scenesssä tapahtuu ja myös soittajajoukko nuorentuu. St. Patrick´s Day:n iltatapahtumassa esiintyivät oululaisyhtyeet Yläsiirtola Ramblers, Cascade ja The Soap Pig. Tilaisuus oli yksi monista lauantain musiikkitapahtumista Oulussa.

Himotus panee tanssimaan

Himotus on uusi pohjoiskarjalainen yhtye, joka seilaa sulavasti kansanmusiikin, popin ja rockin välimaastossa. Vuoden vanhalla yhtyeellä on jo nyt vankka kannatus.

Oona Harinen laulaa Montun hengessä

15-vuotias kiteeläinen Oona Harinen on juuri tehnyt debyyttilevytyksensä. Oona lauloi kappaleen My Heart Will Go On duettona Sanna Rouvisen kanssa kiteeläisiä bändejä ja artisteja esittelevälle Montun Henki -kokoelmalevylle.

Valkokaulukset astuvat esiintymislavalle

Tämän vuoden Firmarock -ilmoittautumiset ovat taas alkaneet. Yrityksille ja yhteisöille tarkoitettu kilpailu tarjoaa duunareille, valkokauluksille ja hoitajille mahdollisuuden olla hetken verran tähti. Samalla nostatetaan työpaikan yhteishenkeä.

Komposiittikitara käy vaisusti kaupaksi

Joensuussa valmistettavan erikoisvalmisteisen sähkökitaran myynti on onnistunut ennakoitua heikommin. Maailmanlaajuinen taloustaantuma on vähentänyt luonnonkuitukomposiitista tehdyn kitaran kauppaa parin vuoden aikana noin puolella.

Bändi hiihtää liki 60 km keikalle

Kouvolalainen hausbändi aikoo hiihtää kymmenien kilometrien matkan keikkapaikalle. Tempauksen takana on kannanotto julkisen liikenteen puolesta.

Säveltäjä ja basisti Pekka Pohjola on kuollut

Säveltäjä ja basisti Pekka Pohjola on kuollut. Vuonna 1952 syntynyt Pohjola oli vuosikymmenien ajan yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista muusikoista ja säveltäjistä. Häntä pidettiin yleisesti yhtenä Suomen parhaimmista basisteista.

Lentoyhtiö järjesti löytötavaroille jättihuutokaupan

Espanjassa Madridin lentokentällä on huutokaupattu yli 20 000 lentokoneisiin ja -kentille unohdettua tavaraa.

Belgialaisinstrumentti yhdistää pianon, kitaran ja basson

Belgiassa on kehitetty soitin, joka yhdistelee ominaisuuksia pianosta, kitarasta ja bassokitarasta.