Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maksullinen virtuaalimatkailu on korona-ajan uusi ilmiö – ensimmäiset japanilaisryhmät tulevat Saimaalle virtuaalisesti kesäkuussa

Neljästä virtuaalimatkasta kolme on jo loppuunmyytyjä. Matka maksaa 2 500 jeniä eli noin 20 euroa per henkilö.

Suomen ensimmäinen vierastaistelijajuttu ei etene hovioikeuteen – syyttäjä tyytyy tuomioon

Syyttäjän mielestä suomalaismiehillä oli tarkoitus tehdä Syyriassa terroritekoja. Käräjäoikeus oli toista mieltä.

Kokenut matkanjärjestäjä: kiinalaisten matkanjohtajien välityspalkkiot Suomessa kuuluvat kiinalaiseen bisneskulttuuriin

Suomen suurimman kiinalaisten matkailijoiden parissa työskentelevän matkatoimiston Unitoursin toimitusjohtaja Kari Tirkkonen pitää matkaoppaiden ja matkanjohtajien ottamia korvauksia normaalina käytäntönä kiinalaisessa bisneskulttuurissa.

Valtakunnalliset opaskoulutuspäivät järjestetään Kemissä

Lokakuussa järjestettäville opaskoulutuspäiville on ilmoittautunut runsaat sata Suomen Opasliiton matkailuopasta, matkaopasta, erä- ja luonto-opasta sekä matkanjohtajaa.

Poliisi epäilee kolmea perulaista turistiryhmän ryöstöstä Turun satamassa

Poliisi otti kiinni korealaisen turistiryhmän ryöstöstä epäillyn kolmikon viime tiistaina Helsingissä. Yhden miehistä epäillään tunkeutuneen linja-autoon ja siepanneen matkanjohtajan kassista noin 8 000 euroa käteistä.

Bussilastillinen pelaajia löysi pikkukaupunkien Pokémonit sekä ystävystyi muiden pelaajien kanssa – matkanjohtaja: "Yksi parhaista reissuista"

Savossa Pokémon GO -pelaajat osallistuivat tänään nilsiäläisen bussiyrityksen järjestämälle pelimatkalle, jossa Pokémoneja pääsi jahtaamaan myös omaa kylää kauemmaksi. Pelaajat etsivät matkalta sellaisia Pokémoneja, joita ei kotikulmilla tule vastaan. Tärkeää oli tietenkin myös kaverien seura.

Turistiryhmä ryöstettiin Turun satamassa

Kaukoidästä saapunut turistiryhmä joutui väkivaltaisen ryöstön uhriksi Turun matkustajasatamassa. Ryöstäjien matkaan lähti 8 000 euroa käteistä rahaa.

Sananen – Joppe toi lämmön mieleemme

Muistokirjoitus eräälle kattohaikaralle.

Sananen – Saisinko luvan

Televisiokuvassa näkyy vuoronperään p-pisteen kaarelle kumartuvia kiekkoilijoita ja lehmäpuvussa hötkyviä keski-ikäisiä. Meneillään on selvästi karnevaali, mutta mikä? Ainakin se näkyy naamasta, kun on saanut luvan.

Jälleen kelkkaonnettomuus Rovaniemellä

Rovaniemellä on torstaina aamupäivällä sattunut moottorikelkkaonnettomuus. Osallisena on kaksi ulkomaalaista henkilöä, mutta kummallakaan ei ole hengenvaaraa.

Kisatunnelma kohdallaan suomalaisten epäonnesta huolimatta – tärkeintä ei välttämättä ole voitto

Kontiolahden MM-kisoissa tunnelma on kohdallaan, vaikka kotiyleisön tuki ei riittäisikään nostamaan suomalaisia palkintokorokkeelle.

Suomalaiset tangokuninkaalliset halutaan mukaan tangon suurfestivaaleille

Seinäjoen Tangomarkkinat haluaa osallistua ensi vuonna maailman tangon huipputapahtumaan Cumbre Mundial del Tangoon, joka pidetään Argentiinassa kesäkuussa. Tangomarkkinat osallistuisi tapahtumaan lähettämällä matkaan tangokuninkaan ja -kuningattaren säestäjineen ja matkanjohtajan.

Jambo-mies muistetaan edelleen – vakuutusmainos oli aikoinaan liikaa lentoyhtiön johtajalle

Yksi televisiohistoriamme ikimuistoisimmista mainoksista kuvattiin 70-luvun lopulla Keniassa. Mainosta filmaamassa ollut Eero Kaartinen muistelee kuvausmatkaa edelleen lämmöllä.

Suomalaisbussi seisoi 6 tuntia poliisin valvonnassa Valko-Venäjällä – tietullin maksulaite puuttui

Jääkiekon MM-kisoihin Minskiin omalla autolla tai bussilla matkustavien kannattaa olla tarkkana, jos mielii välttyä useiden satojen eurojen sakoilta. Pirkanmaalainen ryhmä ei tiennyt, että kaupungin ulkopuolella autoilevilta vaaditaan tietullin maksulaite. He joutuivat maksamaan poliisille 520 euroa käteisellä tien päällä.

Jari Korkki: Kanaa kiovalaiseen tapaan

Se vallankumous alkoi Maidanilla jo ainakin 25 vuotta sitten, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Salolaisnuorilta terveisiä kansanedustajille: "Parempi lavalla kuin kadulla."

Kansanedustajat saavat Salosta terveisinä CD:n ja nuorten lehden. Talousahdingossa olevassa Salossa uskotaan omaan tekemiseen.

Viru-hotelli oli suomalainen Troijan hevonen

Tallinnassa vuonna 1972 avattu Viru-hotelli oli pitkään neuvostovirolaisten ikkuna länteen. Dokumenttielokuva Viru - tarinoita hotellista tulee elokuvateattereihin maaliskuun alussa.

Itämeren happitilanne säilynyt hyvänä

Merentutkimusalus Arandan matkanjohtajan Juha Flinkmanin mukaan Itämeren vedet sekoittuivat myrskyissä hyvin jo reilu vuosi sitten. Hapettomien alueiden puuttuminen tarkoittaa sitä, että pohjasta ei vapaudu fosforia meriveteen.

Eero Oura etelänapahiihdolla: Kaikki elämä on tässä

Joensuulaisen lääkärin Eero Ouran hiihtomatka etelänapamantereella sujuu sutjakkaasti. Takana on nyt kolmetoista päivää matkantekoa yksitoikkoisella jäätiköllä. Eero Oura nauttii hiihdosta, mutta toisin kävi toiselle matkakumppaneista. Englantilaismies keskeytti hiihdon tykkänään ja Eeron matka jatkuu nyt retkikunnan johtajan kanssa kahdestaan.

Kirkkoherra sai kirjallisen varoituksen tekosistaan

Rääkkylän kirkkoherraa arvosteltiin sopimattomasta käytöksestä seurakunnan matkalla Venäjälle. Illanvieton tapahtumista on erilaisia näkemyksiä, mutta tuomiokapituli katsoi oikeaksi langettaa kirkkoherralle rangaistuksen. Kirkkoherra itse kiistää törttöilyn matkalla.

Miinalaiva Pohjanmaa suuntaa koulutuspurjehdukselle

Koulutuspurjehduksen kaukaisin määränpää on New York. Palatessaan takaisin Eurooppaan Pohjanmaa osallistuu Itämerellä kansainväliseen meriharjoitukseen.

Itäiseltä Suomenlahdelta löytynyt vain vähän levää

Maanantaina matkaan lähtenyt tutkimusalus Muikku tutkii itäisellä Suomenlahdella muun muassa meren levä- ja ravinnetilannetta. Tutkimuskohteista kolmisenkymmentä on Pyhtään ja Virolahden välillä.

Itämeri ei ole tuhoon tuomittu

Itämeri kärsii rehevöitymisestä, happikadosta sekä myrkkypäästöistä. Tutkimusalus Arandan matkanjohtaja Harri Kankaanpää kuitenkin uskoo, että parempaan suuntaan ollaan menossa.

Wallin jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Tuleva puolustusministeri Stefan Wallin on valittu yksimielisesti RKP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa. Wallin on johtanut puoluetta vuodesta 2006.

Kisaurhot kaljuilevat Slovakiassa

Keväiset jääkiekon MM-kisat ovat nuorten miesten suosittuja retkikohteita. Pakettiin kuuluu rento kisatunnelma, halvat hinnat ja kunnon pukeutuminen. Lammilainen urheiluseura Kunnon Urhot tempaisi "kekkoslovakian" teemalla.

Pessimismin ja naljailun kunta

Ihmisen esitellessä kotikuntaansa hän pyrkii löytämään mahdollisimman paljon kaunista sanottavaa. Mutta ei Puolangalla. Puolangalla kuntaa esitellään matkailijoille pessimismin ja naljailun säestyksellä.

Partio antaa yhteisen kielen suurleirillä Novgorodissa

Partiolaisten suurleiri Venäjän Novgorodissa houkuttelee mukaansa myös 14 suomalaista partiolaista. Osa nuorista on kotoisin Joensuusta ja Lieksasta.

Arandalla kehitetään työkaluja meren tilan seurantaan

Merentutkimusalus Aranda suuntasi keskiviikkona aamupäivällä ensimmäiselle sinilevien kukintahuipun aikaiselle tutkimusmatkalle viiteen vuoteen.

Ryhmä -39 odottaakin lentoa koti-Suomeen Roomassa

Kuopiolainen ryhmä -39 on odottaa parhaillaan kotimatkan alkamista Roomassa, missä viikon loman piti päättyä lauantaina. Maanantaina vielä luultiin, että matkaa tehdään bussilla. Uusimman tiedon mukaan he joutuvatkin odottamaan seuraavaa vapaata lentoa takaisin Suomeen.

Ryhmä -39 odottaa bussia Roomassa

Moni savolainenkin on jumissa jossain päin maailmaa. Näin on käynyt myös ryhmälle -39, jonka reissun Roomaan piti päättyä viime lauantaina. Ryhmän nimi tulee seurueen rouvien yhteisestä syntymävuodesta. Kymmenhenkisen porukan mukana ovat myös aviomiehet.

Kiinansuomalainen Mario Hakulinen: Kiinassa köyhänkin on hyvä elää

Siiderintuotanto vei mikkeliläisen Mario Hakulisen aikoinaan Kiinaan. Siideriaika on ohi, mutta englanninkieli on pitänyt miehen maassa. Yli kymmenen vuotta itseään kiinalaistanut mies on toiminut jo useita vuosia englanninkielenopettajana.

Aranda suuntaa Kotkasta Suomenlahden pohjukkaan

Merentutkimusalus Aranda pääsee monen vuoden jälkeen myös Venäjän aluevesille

Partiolaiset tekivät ilkivaltaa Kemissä

Syväkankaan koululla majoittuneet partiolaiset särkivät koulun opetusvälineitä viikonloppuna.

Amerikankampamaneetti lisääntynyt Suomenlahdella

Amerikankampaneetti on jälleen lisääntynyt Suomenlahdella. Merentutkimuslaitoksen Aranda-alus palasi juuri tutkimusmatkaltaan, jolla selvitettiin erityisesti amerikankampamaneetin lisääntymistä ja ravinnonkäyttöä.

Salmi jatkaa suunnistajien päävalmentajana

Suunnistusmaajoukkueen päävalmentajana kolme vuotta toiminut Janne Salmi on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen Suunnistusliiton kanssa. Salmi siis jatkaa maajoukkueen ruorissa ainakin vuoden 2010 Norjassa järjestettäviin MM-kisoihin asti.

Pohjanlahden tilanne aikaisempaa valoisampi

Pohjanlahden tilanne on parantunut, mutta Suomenlahden pohja on edelleen monin paikoin täysin kuollut. Merentutkimuslaitoksen tutkimusalus Aranda on palannut neliviikkoiselta seurantamatkaltaan, jossa selvitettiin Itämeren tämänhetkistä tilaa.

Rajavartiolaitos paljasti pakistanilaisen rikollisliigan

Rajavartiolaitos on paljastanut rikollisliigan, jonka epäillään tuoneen Suomeen laittomasti ainakin neljä pakistanilaista.

Nuoren kielimatka on perheelle iso sijoitus

Joka vuosi lähes 4 000 suomalaisnuorta lähtee kielimatkalle ulkomaille. Kolmen viikon kurssien hinnat alkavat 1 500 eurosta.

Oikeus: Georgialaisten naisten käännytys lainmukainen

Kouvolan hallinto-oikeus on hylännyt georgialaisten naisten ryhmän käännyttämistä koskevat valitukset matkustajina olleiden naisten, linja-autonkuljettajien ja tulkin osalta.

Oikeus: Georgialaisten naisten käännytys lainmukainen

Kouvolan hallinto-oikeus on hylännyt georgialaisten naisten ryhmän käännyttämistä koskevat valitukset matkustajien, linja-autokuljettajien ja tulkin osalta.