Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalju nainen kokee yhä helposti häpeää, mutta miksi? Syövästä toipunut Sara Tenhunen: "Ikinä en ole pitänyt niin paljon omista hiuksistani"

Kaljuihin naisiin kohdistuvia ennakkoluuloja ja heidän tuntemaansa häpeää kartoitetaan Turun yliopiston tutkimuksessa.

Milloin kaljuuntumisesta pitää huolestua? Lääkärit: Hiustenlähtö on lääketieteelle hankala aihe, ja siksi siihen liittyy paljon uskomuksia

Aiheen ympärillä liikkuu paljon kokemukseen ja uskomuksiin perustuvaa tietoa, jota ei ole lääketieteessä toistaiseksi voitu todistaa. Yleisin syy hiustenlähtöön on perinnöllinen kaljuuntuminen.

Löysitkö ison tupon hiuksia lattiakaivosta ja huolestuit? – Hiusalan yrittäjä nimeää kuusi yleistä syytä hiustenlähtöön ja hiusten katkeiluun

Hiustenlähtö on monen tekijän yhteisvaikutus. Hiuksien hyvinvointia voi onneksi usein parantaa esimerkiksi huolehtimalla ravinnosta ja hillitsemällä stressiä.

Kaljuuntuminen huomataan nyt varhaisemmassa vaiheessa – naisilla hiukset harvenevat vanhempana ja tasaisemmin

Voimakas stressi voi saada hiuksia lähtemään jopa kuukausien viiveellä.

"Avolava" on alle 30-vuotiaan miehen painajainen – ei hätää, sillä näin kaljuuntuvaa päätä voi hoitaa

Kaljuuntuminen harvoin on terveydelle vaarallista, mutta itsetunnolle se voi käydä.

Saniaisella hoidettiin keskiajalla kaljuutta ja monta muuta vaivaa – luurankolöytö vahvistaa aikakirjojen tiedon

Mallorcan saarelle runsaat tuhat vuotta sitten haudatun miehen hampaat kertovat, että hän oli käyttänyt saniaislääkettä.

Tuhannet ulkomaalaiset hakevat Turkista lisää karvoja päähänsä – hiustensiirtobisnes kasvaa jatkuvasti

Halvat hinnat houkuttelevat hiustensiirtoon Turkkiin. Apua hakevat haluavat olla suosittuja ja puoleensavetäviä.

Koulukiusattu tyttö lahjoitti pitkät hiuksensa syöpää sairastaville lapsille: "Tiedän, miten raadollisia lapset voivat olla toisilleen"

17-vuotiaan Heidi Suur-Näkin mielestä ajatus siitä, että pieni lapsi menettää hiuksensa, on kamala.

Tuhkimotarinoiden Piian ystävä ymmärtää myös hiustenlähdön aiheuttaman surun.

Elämänhalun ja hiusten lisäksi Piia oli menettää henkensä.

Vääntyneet sormet, turvonnut vartalo, ihosta tunkevat kasvaimet – vakava sairaus kolhii itsetuntoa

Kehon fyysiset muutokset ovat henkisesti raskaita ja voivat johtaa eristäytymiseen.

Kaljuuntuminen periytyy äidiltä – kaljumuoti tekee hiustenlähdöstä helpomman

Enemmistö miehistä kaljuuntuu jossakin vaiheessa elämäänsä. Kaljuuntumisen suurimmat syyt ovat perinnöllisiä. Nykyään muotivirtaukset ovat muuttuneet, eikä kalju aiheuta enää niin paljon ahdistusta kuin aikaisemmin.

Omalääkäri vastaa

Akuutin omalääkärin vastaukset.

Omalääkäri vastaa

Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa katsojakysymyksiin.

Peruukkimestari: Tuulen mukaan lähtevä peruukki on historiaa

Hiuslisäkkeiden yleistyminen on madaltanut kynnystä peruukkien käyttöön, arvioi peruukkimestari. Silti peruukkeihin liittyy monenlaisia epäilyksiä. "Monella on yhä mielessään pilakuvien nainen, joka juoksee tuulen riepotteleman peruukin perässä kadulla", peruukkimestari Pekka Helynen sanoo aamu-tv:n haastattelussa.

Peruukin valinta on intiimi asia – "Tätä voi verrata alusvaatteiden valintaan sen jälkeen, kun on tehty rinnan poisto"

Hiukset ovat tärkeä osa ihmisen identiteettiä, ja hiusten lähteminen saattaa järkyttää. Silti kynnys peruukin hankkimiseen ja käyttämiseen voi olla korkea.

Murhatun tytön sosiaalityöntekijät: Huostaanotolle ei perusteita

8-vuotiaana murhatun tytön vastaavana sosiaalityöntekijänä toiminut nainen sanoo selvittäneensä kotioloihin liittyviä epäselvyyksiä niin hyvin kuin pystyi. Hänen työtään jatkanut sosiaalityöntekijä oli tekemässä tutkintapyytöä poliisille mutta tyttö ehdittiin surmata ennen tätä.

Maailmanmestarilla raju veto päävalmentajan kanssa - katso lopputulos!

Big Airin maailmanmestari Roope Tonteri kertoi voittonsa jälkeen Yle Urheilulle, että maailmanmestaruus tarkoittaa miehelle ja päävalmentaja Antti Koskiselle hiusten lähtöä. Kaksikko piti sanansa.

Tuhkimotarinoiden Saga: "Elin sairastumiseni uudelleen."

Sain kokea uudelleen tähänastisen alopecia-matkani vaiheet.

Mies yritti estää koiran hakkaajaa – sai itse nyrkistä

Mies oli nähnyt toisen miehen potkivan ja lyövän koiraa espoolaisella parkkipaikalla. Mies pyysi pahoinpitelijää lopettamaan, jonka jälkeen koiran pahoinpitelijä alkoi hakkaaman koiran puolustajaa.

Police hunt 632 euro Kuopio taxi fare dodger

Police are looking for a man who allegedly took a taxi from Helsinki to the eastern town of Kuopio—and then left without paying the fare.

Elämä ei lopu hiustenlähtöön

Kun hiukset alkavat putoilla päästä syöpähoitojen takia, saattaa kynnys peruukkiostoksille olla korkealla. Mielikuvat koomisen huonosti istuvista peruukeista voi kuitenkin unohtaa, sillä nykyajan peruukkeja voi muotoilla monipuolisesti oman mielensä mukaan.

Tatuoitu nänni on piste i:n päälle

Tampereen yliopistosairaalassa rakennetaan vuosittain sata rintaa. Hoitokaaren kruunaa nännin piirtäminen.

Asiantuntijat vahvistavat: Arafatin vaatteissa oli myrkkyä

Sveitsiläistutkijoiden virallinen raportti vahvistaa tiedot, joiden mukaan palestiinalaispresidentti Jasser Arafat saatettiin myrkyttää radioaktiivisella poloniumilla.

Keho terveyden ennustajana

Terveydentilan päättely yleistilasta

Ekologinen hiustenhoito hellii koko kehoa

Ekologinen hiustenhoito ei ole pelkkä trendi. Lisääntyneiden hiusväriallergioiden vuoksi se on tullut jäädäkseen.

Talipunkki vie hiukset päästä

Yllättävän moni hiusten lähdöstä ja päänahan finneistä ja tulehduksista kärsivä kasvattaa hiusjuurissa tietämättään talipunkkeja. Häätöhoito vaatii kymmenen käyntikertaa hiusklinikalla.

Kamalaa - kalju?

Noin puolet naisista menettää hiuksiaan iän myötä. Miehillä kaljuuntuminen alkaa usein jo nuorella iällä. Mikä aiheuttaa kaljuuntumista? Osaammeko suhtautua oikein kaljuuntuviin lähimmäisiin?

Kaljuuntuminen ennustaa sydänsairauksia

Tutkijat uumoilevat kaljuuntumisen liittyvän esimerkiksi insuliiniherkkyyden heikentymiseen, joka voi altistaa sydänsairauksille. Seurantatutkimuksen mukaan hiuksiaan menettäneillä miehillä on kolmanneksen suurempi riski sairastua sepelvaltimotautiin, kuin niillä, jotka eivät kaljuunnu.

Poliisi pyytää vihjeitä Sallassa kadonneesta

Poliisi kaipaa lisää vihjeitä Sallan Naruskajoella viime viikolla kadonneesta miehestä. Poliisi on julkaissut nyt 60-vuotiaan Matti Juhani Sallan kuvan lisävihjeiden saamiseksi. Poliisi etsi miestä maastosta edelleen.

Peruukilla voi olla kantajalleen iso merkitys

Peruukin tarve voi tulla eteen kenellä tahansa. Kynnys hankkia peruukki on joskus korkealla, mutta tuo kynnys kannattaa ylittää. Kaljuus kun voi olla muotia, mutta ei aina suinkaan oma valinta.

Raakaravinto jakaa mielipiteitä

Ihmisillä on käytössään hyvin moninaisia ruokavalioita, toiset terveydellisten, toiset eettisten syiden perusteella rakennettuja. Suomalaisilla lautasilla olisi kuitenkin tilaa kasviksille, marjoille ja hedelmille, jotta edes lautasmallisuositukset tulisivat täyteen.

Customs Intercepts Illegal Botox Shipments

Airport customs officials have seized several boxes of the wrinkle-filler Botox and other similar drugs that were illicitly shipped into the country. The drugs are valued at around 150,000 euros.

Tapanilan Erä suosikkina kaatamaan Nokiaa

Salibandyliigan pudotuspelit alkavat perjantaina ensimmäisillä puolivälieräotteluilla. Runkosarjan voittanut Tapanilan Erä avaa urakkansa päivää myöhemmin, kun se kohtaa itse valitsemansa vastustajan Nokian KrP:n ensimmäisessä puolivälierässä.

Hiukset ovat hyvinvointimme peili

Jos hiukset voivat huonosti, saattaa syynä olla stressi, yksipuolinen ruokavalio tai jopa liiallinen pesu ja huonolaatuiset hiustenhoitotuotteet.

Israelilainen huippupurjehtija dopingepäilyjen kohteena

Pekingin olympiakisoihin valmistautuva 470-luokan purjehtija Udi Gal on antanut positiivisen A-näytteen yllätystesteissä. Israelilaispari Gal/Gidi Kliger on kahminut viime vuosina niin MM- kuin EM-mitaleja.

Tutkimus: Hiustenlähtö yhteydessä sokeriaineenvaihdunnan häiriöön

Kaljuuntumisen syistä on saatu uutta tietoa. Hiusten lähtö näyttää yhä selvemmin liittyvän häiriintyneeseen sokeriaineenvaihduntaan. Hiustenlähtö alkaa vaivata sekä miehiä että naisia, jos hiukset eivät saa tarvitsemaansa ravintoa tukkeutuneiden verisuonten vuoksi.

Kaljuuntuvilla kohonnut riski sydän- ja verisuonisairauksiin

Hiustenlähtö näyttää liittyvän sydän- ja verisuonisairauksia edeltäviin tiloihin. Siksi terveystarkastuksissa tulisi seurata kaljuuntuvia muita tehostetummin, uusi väitöskirja toteaa.

Deprakine-lääkeaine

Lääkkeen sivuvaikutukset