Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sidottu ja pahoinpidelty mies löytyi ulkovarastosta Outokummussa lokakuun puolivälissä

Poliisi tutkii tapausta törkeänä ihmisen henkeen ja terveyteen sekä henkilökohtaiseen vapauteen kohdistettuna rikoskokonaisuutena. Useita ihmisiä on vangittu

Suomi ja Ruotsi laajentavat rajan poliisiyhteistyötä – "Kyse on siitä, että ihminen saa apua kriittisessä ja erittäin vakavassa tilanteessa mahdollisimman pian"

Poliisiyhteistyön tiivistämisestä Suomen ja Ruotsin rajakunnissa on keskusteltu jo pitkään. Nyt sopimus maiden välillä on allekirjoitettu ja lainsäädäntötyö käynnistyy.

Syyttäjä ei aloita esitutkintaa poliisin ampuma-aseen käytöstä Hämeenlinnan Kettumäessä – luoti raapaisi poliisia otsaan

Poliisipartio sai syyskuun lopulla tehtävän kerrostaloon Hämeenlinnassa. Talon pihalla mies ampui poliisia. Esiselvityksen perusteella tuleen vastanneet poliisit toimivat hätävarjelutilanteessa.

Kirjeenvaihtajalta: Kongsbergissä pahin järkytys väistyy – nyt asukkaat haluavat tietää, miksi heidän naapurinsa kuolivat

Utøyan jälkeen Norjassa keskityttiin puhumaan yksittäisen sairaan ihmisen teosta. Toivottavasti sitä virhettä ei tehdä Kongsbergin jälkeen, kirjoittaa kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Yle Kongsbergissa: Suru valtasi norjalaisen pikkukaupungin

Ylen Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel kertoo, että Kongsbergin asukkaat ovat edelleen shokissa eilisten jousiampujan murhatöiden jäljiltä.

Epäily: Vieras nainen tönäisi 12-vuotiaan tytön skootterin nurin ja repi korun tämän kaulasta Kotkassa – poistui sitten paikalta

Karhuvuoren urheilutalon luona keskiviikkona sattuneesta välikohtauksesta on tehty rikosilmoitus Kaakkois-Suomen poliisille.

Savonlinnassa löytyi menehtynyt vedestä – poliisi selvittää vainajan henkilöllisyyttä ja kuolinsyytä

Pelastuslaitoksen mukaan henkilö on ollut vedessä pidempään, eikä mitään ollut tehtävissä.

Veneilijä edelleen kateissa Pedersöressä – poliisi epäilee miehen hukkuneen

Lähirannat on Södön sataman alueella etsitty jo tarkkaan.

Lempäälässä epäily poliisin murhan yrityksestä kotihälytystehtävässä – poliisi selvisi ilman sairaalahoitoa

Poliisipartio meni normaalille kotikäynnille kotirauhan rikkomisepäilyn takia. Siinä yhteydessä poliisiin kohdistui vastarintaa. Murhan yrityksestä epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi maanantaina käräjäoikeudessa.

Poliisin tehtävä Herttoniemenrannassa päättyi yhden henkilön kiinniottoon – poliisi selvittää, oliko henkilöllä kuula-ase vai oikea ase

Helsingin poliisi sai torstaina iltapäivällä ilmoituksen yksityisasunnossa olevasta henkilöstä, jolla on mahdollisesti ase. Poliisi on eristi lähialueen.

Katso videolta, miten täpärästi hälytysajossa ollut poliisiauto välttää hirvikolarin – poliisi muistuttaa, että sarvipäät ovat nyt liikkeellä

Itä-Suomen poliisin partio oli hälytysajossa, kun tien laidassa näkyi hirvi. Kuljettaja onnistui nipin napin pujahtamaan kahden tielle pyrkineen hirven välistä. Poliisi jakoi videon Facebookissa muistutuksena siitä, että vaaratilanne voi syksyllä tulla eteen kirjamellisesti puskista.

24-vuotiasta miestä epäillään kolmesta tapon yrityksestä, piti myös asetta esillä parvekkeella

24-vuotiaan miehen epäillään puukottaneen ja yrittäneen puukottaa useita henkilöitä yksityisasunnossa Järvenpäässä. Lisäksi mies piti parvekkeella esillä ilmakivääriä.

Lapin poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat lasten kanssa kotiintulosäännöistä – kahden alakouluikäisen etsinnät päättyivät Rovaniemellä onnellisesti

Rovaniemellä työssä olleet poliisipartiot sidottiin kaksi kertaa saman päivän aikana etsimään kadoksissa olleita alakouluikäisiä lapsia. Vanhemmat olivat huolestuneet, kun lapsella ei ollut puhelinta mukana eivätkä he tulleet kotiin sovittuun aikaan.

Forssan keskustassa kaahanneiden kuskien kortit kuivumaan

Poliisipartio mittasi kolmen nuoren moottoripyöräilijän vauhdiksi 92 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus alueella on 40 kilometriä tunnissa.

Poliisiautot joutuivat hyökkäyksen kohteeksi Haminassa, kun lähes tuhat nuorta kokoontui puistoon juhlimaan – rekisterikilpi katosi

Sadat nuoret kokoontuivat viime viikonloppuna juhlimaan puistoon Haminassa. Yön aikana yhdestä poliisiautosta varastettiin rekisterikilpi. Toisesta autosta kilven varastaminen jäi yritykseksi.

Henkilöauto törmäsi puuhun Mikkelissä – kaksi loukkaantui vakavasti

Paikalle lähetettiin kaksi ambulanssia ja poliisipartio. Loukkaantuneet henkilöt on kuljetettu jatkohoitoon.

Kauppojen yö piti poliisin kiireisenä Ylivieskassa: pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia ja kotihälytyksiä

Poliisi kirjasi sekä rikos- että lastensuojeluilmoituksia, A-kiireellisyysluojan tehtäviä oli useita.

Henkilöauto ajautui katon kautta ojaan Pieksämäellä

Paikalle lähetettiin poliisipartio ja ambulanssi.

Auto putosi mereen perhe kyydissään Helsingin Kauppatorilla – ohi kulkenut poliisi kertoo, miten syöksyi veteen: "Siellä oli pieniä lapsia"

Tila-auto ajoi mereen Helsingin Eteläsatamassa Kauppatorin läheisyydessä torstai-iltana kyydissään kuusi henkilöä. He pelastuivat välittömästi mereen hypänneiden siviilien ja poliisin ansiosta.

Poliisi toivoo malttia suurtapahtumaviikonlopun liikenteeseen ja juhlintaan Rovaniemellä

Poliisi valvoo viikonloppuna tehostetusti päihteiden käyttöä ja kansalaisten käyttäytymistä.

Sataman terveysneuvoja käräytti rikosepäillyt: "Ei kannata tulla Suomeen rötöstelemään" – Auton takakontista löytyi etsintäkuulutettu mies, huumeita ja aseita

Useista rikoksista epäillyt nainen ja mies paljastuivat Helsingin Länsisatamassa tehdyn koronavirustarkastuksen yhteydessä.

Poliisin partiointitehtävä Vaasan keskustassa johti somekohuun ja rikosilmoitukseen

Rikosilmoitus liittyy tapaukseen, jossa poliisi pyrki poistamaan nuoren naisen kevyen liikenteen väylältä. Poliisi on saanut toimintatavastaan kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Koulujen alun liikennettä valvotaan tällä viikolla Oulun poliisilaitoksen alueella – erityistä huomiota suojatiesääntöjen noudattamiseen

Suuri osa Pohjois-Pohjanmaan peruskouluista avaa ovensa keskiviikkona. Tehostettu liikennevalvonta aloitettiin jo alkuviikosta Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämäeltä sekä Kainuusta. Poliisi partioi entistä tiiviimmin koulujen lähistöillä ainakin torstaihin asti.

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella tavanomaisen kiireinen viikonloppu tapahtumista huolimatta

Hälytystehtäviä poliisi sai perjantain yön - sunnuntai iltapäivän välisenä aikana yhteensä runsaat 400 kappaletta. Mennyt viikonloppu oli tavanomaisen kiireinen Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella.

Kaksi henkilöautoa kolaroi Tuusniemellä lauantaiaamuna

Liikenneonnettomuus tapahtui valtatiellä 9 Tuusjärven kohdalla. Kolme ihmistä loukkaantui, mutta ensitietojen mukaan vammat eivät ole vakavia.

Poliisia paennut moottoripyöräilijä menehtyi osuttuaan kaiteeseen Turunväylällä

Moottoripyöräilijä menetti ajoneuvonsa hallinnan ja osui keskikaiteeseen Huopalahdentien liittymän edustalla. Moottoripyörä oli ilmoitettu anastetuksi.

Kolme loukkaantunut puukotuksessa Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla

Poliisin mukaan tapahtumassa on ollut osallisena kolme miestä. Kaikki kolme loukkaantuivat ja vietiin sairaalahoitoon. Poliisi ei etsi ketään tapahtumaan liittyen.

Oulussa poliisia kohtaan aggressiivisesti käyttäytyneen joukon kuulustelut jatkuvat – tutkitaan myös julkisena yllyttämisenä rikokseen

Oulun poliisi ei lisännyt partioita viikonloppuun lauantain tapahtumien vuoksi. Poliisi pitää nuorista aikuisista koostuvan joukon uhittelevaa käytöstä huolestuttavana.

Väkijoukko vastusti miehen kiinniottoa Oulussa – useita henkilöitä epäillään mellakasta ja kahta poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta

Poliisin mukaan joukkio käyttäytyi aggressiivisesti ja uhkasi käyttää väkivaltaa poliisia kohtaan. Joukko ei totellut käskytystä, jolloin poliisi joutui käyttämään voimakeinona OC-sumutetta väkivaltaisuuksien estämiseksi.

Poliisi otti kortteja alaikäisiltä kaahareilta Rovaniemellä

Poliisi muistuttaa, että kokematon kuljettaja ja ylinopeus ovat erityisen vaarallinen yhdistelmä.

Poliisi tutkii epäiltyjä törkeitä pahoinpitelyitä Helsingin Kontulassa – kahta miestä ammuttiin jalkoihin

Poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja välikohtauksesta, joka sattui kirkon parkkipaikalla Kontulassa. Noin 40-vuotiaan miehen epäillään ampuneen kahta noin 30-vuotiasta miestä jalkoihin.

Rovaniemen poliisilla kiirettä viikonloppuna

Helteinen kesäviikonloppu oli kiireinen Rovaniemen poliisilla, kun keskustassa oli useita pahoinpitelyitä ja järjestyshäiriöitä.

Poliisi kirjoitti autoilijoille sakkoja Ylä-Lapissa

Partiot kirjoittivat viikonlopun aikana 23 sakkoa ja kahdeksan liikennevirhemaksua.

Kymmenien joukkotappelu Turun yössä – poliisilla Lounais-Suomessa yli 200 tehtävää

Lounais-Suomen kesäyö on ollut vilkas. Turussa poliisi selvitteli joukkotappelua usean partion voimin aamuyöllä. Vakavia rikoksia on sattunut ja poliisi tiedottaa lisää, kun saa paremman yleiskuvan niistä.

Rajavartiolaitos lähettää kaksi partiota Latviaan ja Liettuaan – taustalla Valko-Venäjältä laittomasti tulevien siirtolaisten suuri määrä

Liettuassa julistettiin viime viikolla hätätila siirtolaisten suuren määrän vuoksi. Liettualaispoliitikkojen mukaan taustalla on Valko-Venäjän hallinnon järjestelmällinen operaatio.

Poliisin murha pysäytti Ruotsin – Löfven: "Emme peräänny taistelussa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan"

Nuori poliisi sai surmansa ampumavälikohtauksessa Göteborgissa. Surmatyön motiivia ei tiedetä. Poliisipartiota kohti ammuttiin alueella, jossa rikollisjengit ovat aiemmin ottaneet yhteen.

Poliisi ajaa täyssähköautolla Lahdessa: pilotissa testataan, pärjääkö kulkupeli valvonta- ja hälytystehtävissä

Poliisin tarkoituksena on pienentää hiilijalanjälkeään sähköautojen avulla. Jos kokemukset pilotista ovat hyvät, poliisi haluaa lisätä sähköllä kulkevien autojen määrää. Ongelmana on, ettei latausasemien rakentamiseen ole ollut riittävästi rahaa.

Poliisin kiinniottama bemarikuski harmitteli, kun auto oli liian hidas

Hämeen poliisin mukaan kyseessä on niin sanottu taparikollinen, joka jäi jo viidennen kerran kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta ilman tarvittavaa oikeutta.

Poliisi näkyy nyt aiempaa useammin Lestijärvellä, Perhossa ja Soinissa – lisääntynyt partiointi on otettu harvaan asutuissa kunnissa hyvin vastaan

Kuun vaihteessa tulleen uudistuksen myötä poliisin partiot vierailevat yhteensä 11 harvaan asutussa kunnassa viikottain. Pohjalaismaakuntien alueella tämä koskee Lestijärveä, Perhoa ja Soinia.

Kaksi henkilöä on pidätetty epäiltynä tapon yrityksestä Orimattilassa

Noin 60-vuotias nainen sai perjantaina sairaalahoitoa edellyttäviä vammoja. Poliisi epäilee teon tapahtuneen Orimattilan keskustassa olevassa kerrostalossa. Teosta on epäiltynä kaksi noin 60-vuotiasta päijäthämäläismiestä.

Oulun poliisilaitoksella tehtävärikas viikonloppu: Paltamossa Kainuun partio kirjoitti useita lastensuojeluilmoituksia

Kainuun partiot suorittivat valvontaa muun muassa Paltamossa. Kontiomäessä olivat asiat reilassa, mutta Paltamossa Metelenniemen rannalla tavattiin useita vahvasti päihtyneitä nuoria.

Fillaripollarit suihkivat taas turuilla ja toreilla – vanhempi konstaapeli Kia Järvinen: "Pyörät ovat vähän sellaisia jäänmurtajia"

Polkupyöräpoliisit ovat vuosien tauon jälkeen ilmestyneet Turun katukuvaan. Fillaripartioinnilla lisätään poliisin näkyvyyttä ihmisten keskuudessa sekä puututaan rikoksiin ja estetään niitä ennalta.

Poliisilla oli tiistaina iltapäivällä mittava operaatio Riihimäen Peltosaaressa

Tilanne on nyt ohi eikä tapahtuneesta aiheutunut vaaraa sivullisille.

Ampumavälikohtaus Oulun Välivainiolla maanantai-iltana – yhdellä henkilöllä vammoja

Ampumavamman saaneella henkilöllä ei ole hengenvaaraa. Poliisi on tehnyt kiinniottoja iltakahdeksan kieppeillä, ja takavarikoinut tekovälineen. Tapauksen tutkinta on alkanut.

Sotkamossa ja Kajaanissa poliisi vei useasta moposta kilvet – se voi vaikuttaa myös auton ajokortin saamisessa

Poliisi valvoi liikennettä kansalaisten palautteiden pohjalta muun muassa koulujen läheisyydessä. Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat Sotkamossa ja Kajaanissa 60 mopoa, jonka perusteella kilvet vietiin kuudesta viritellystä tai huonokuntoisesta moposta.

Poliisi etsi epäiltyä uhkaajaa usean partion voimin Porissa

Etsintää tehtiin sunnuntaina iltapäivällä Porin Vähälläraumalla. Poliisi otti kiinni yhden henkilön.

Poliisiautossa istuu entistä useammin myös rajavartija – lisääntyneellä yhteispartioinnilla halutaan ehkäistä syrjäseutujen rikoksia

Rajavartiolaitos ja poliisi terävöittävät yhteistyötään rajakunnissa. Yhteispartioinnin tarkoitus on lisätä turvallisuuden tunnetta niillä harvaan asutuilla alueilla, joissa viranomaisverkosto ei ole niin tiivis kuin suuremmissa taajamissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle